stdClass Object ( [id] => 237140 [title] => Linić: Ne udružujem se s Bandićem i Čačićem; Jurjević protiv izbacivanja [alias] => linic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Bivši ministar financija Slavko Linić demantirao je danas pisanje 'Jutarnjeg lista' da bi se, ako ga isključe iz SDP-a, mogao udružiti u neformalni savez s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem.

"Na današnjoj naslovnici Jutarnjega lista objavljena je još jedna potpuno izmišljena konstrukcija iza koje ponovno stoje neimenovani izvori. Za mene postoji samo jedna stranka, a to je SDP.

Sve ostalo su proizvoljne izmišljotine 'neimenovanih visokih izvora' i konstrukcije uredništva Jutarnjega lista, s ciljem moje daljnje kompromitacije uopći sjednice Glavnoga odbora SDP-a", stoji u reakciji koju je Linić uputio medijima.

Ostale redakcije Slavko Linić pozvao je da "ne prenose izmišljotine te dnevne novine.

Glavni odbor SDP-a na sutrašnjoj će sjednici donijeti konačnu odluku o inicijativi Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića. Linićevo isključenje pokrenulo je Predsjedništvo stranke, na prijedlog predsjednika SDP-a i hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Jurjević protiv izbacivanja Linića, Bernardić citira Ivana Pavla II.

Većina SDP-ovaca u Hrvatskom saboru danas nije željela komentirati sjednicu Glavnog odbora stranke na kojoj bi se trebalo odlučivati o isključivanju bivšeg ministra financija Slavka Linića, Marin Jurjević protivi se takvoj inicijativi, a Davor Bernardić citira Ivana Pavla II. te poručuje kako se "mržnja može pobijediti samo ljubavlju".

"Predsjedništvo je predložilo da se Slavko Linić isključi iz članstva SDP-a, a moj prijedlog je da se ne isključi. Ja mislim da je to što vam govorim u interesu SDP-a", rekao je Jurjević novinarima dodavši kako je njegovo pravo da tako misli. "Iskusan sam političar, a nisam ni glup", kaže za sebe.

Upitan kako diše splitski SDP, uzvratio je da može jedino reći kako on diše. "Kako drugi dišu, oni će pokazati sutra", ističe Jurjević.

Na pitanje misli li da će u SDP-u doći do raskola Jurjević uzvraća kako se "tu ne radi o raskolu". "Situacija je ta da će se ljudi prema svojim uvjerenjima opredjeljivati. Mislim da je interes stranke da Linić bude član, da nastaviti biti član", uvjeren je taj SDP-ovac.

Osobno se zalaže, kaže za tajno glasovanje, o isključenju Slavka Linića. "Svako je tajno glasovanje demokratskiji oblik odlučivanja, a sve drugo su samo zamagljivanja", ističe Jurjević.

Davor Bernardić, koji se već izjasnio da je protiv Linićevog izbacivanja ponovio je svoj stav kako bilo kakva izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijela. "Kao što je rekao Ivan Pavao II., mržnju se može pobijediti samo ljubavlju", poručuje Bernardić.

O tome ima li zagrebački SDP jedinstven stav oko Linića, Bernardić odgovara kako "zagrebačka organizacija uvijek ima stav" no i dodaje kako "svaka osoba u SDP-u ima integirtet, ali i odgovornost". To, ističe, vrijedi za sve.

Na pitanje hoće li podržati prijedlog da glasovanje bude tajno, Bernardić nije htio odgovoriti rekavši tek kako o najvažnijim stvarima u stranci treba pričati u stranci.

Ingrid Antičević Marinović sutra očekuje "konstruktivnu raspravu" i "postupanje po Statutu", a o tome zalaže li se za tajno ili javno glasovanje o Liniću kaže: "Kako bude" no i podsjeća da je dosad uvijek bilo javno.

Na pitanje kako razmišlja zadarski SDP kaže kako ne zna. "Svatko razmišlja svojom glavom", poručuje Antičević Marinović.

Pusić: Stabilnost vlade odgovornost svih koalicijskih partnera

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u petak je kazala da vlada radi normalno te da je u napetim situacijama, poput optužbi bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Zorana Milanovića, odgovornost svih da održe stabilnost vlade, pa tako i njezine stranke HNS-a.

"Vlada radi normalno, mi znamo da imamo odgovornost u ovim uvjetima držati stabilnost vlade... a kada je situacija napeta to je odgovornost svih", kazala je Pusić u izjavi za novinare na marginama obilježavanja dana hrvatska diplomacije.

Komentirajući stanje u SDP-u i optužbe koje je Bivši ministar financija Slavko Linić iznio na račun premijera, rekla je da taj slučaj treba što prije riješiti i staviti ga "ad acta".

"HNS je sastavni dio vlade, ne miješa se u unutarnje stvari koalicijskih partnera. I nije samo sastavni dio vlade već i njezin partner o kojem ovisi opstanak vlade. Bez HNS-a nema ove vlade i stranka čuva stabilnost i čuva svoju odgovornost", istaknula je Pusić.

Za optužbe, uvrede pa i psovke kojima se u posljednje vrijeme navdno obračunavaju članovi vladajućeg SDP-a rekla je da "o tome ne zna ništa i da u to ne ulazi".

Glavni odbor SDP-a na sutrašnjoj će sjednici donijeti konačnu odluku o inicijativi Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Linićevo isključenje pokrenulo je Predsjedništvo stranke, na prijedlog predsjednika SDP-a i hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji je ocijenio da je Linić nanio značajnu štetu ugledu stranke, kada ga je javno optužio da je zlouporabio službe kako bi se s njim obračunao, da je štitio svog prijatelja Sinišu Petrovića, iako je u Nadzornom odboru INA-e radio protivno nacionalnim interesima te da su članovi njegove obitelji i prijatelji dobivali povoljne kredite od HBOR-a.

Protiv Linićeva isključenja na sjednici Predsjedništva SDP-a u srijedu glasovali su Zlatko Komadina, Rajko Ostojić, Mirando Mrsić i Davor Bernardić.

Po SDP-ovu Statutu, odluku o isključenju iz stranke Glavni odbor donosi običnom većinom, odnosno glasovima većine članova nazočnih na sjednici.

Vrdoljak: Ekonomsku politiku zemlje vodi Vlada

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako ekonomsku politiku vodi Vlada, te je izrazio uvjerenje kako će HNS-ov koalicijski partner SDP što prije riješiti svoje unutarnje probleme.

Na novinarsko pitanje tko, po njegovom mišljenju, trenutačno vodi ekonomsku politiku Vlade, Vrdoljak je odgovorio da je to Vlada. "Zna se vertikala, potpredsjednik Grčić i svi ministri koji su u gospodarskom sektoru, od moje malenkosti, Marasa, Hajdaša Dončića, Jakovine itd.," odgovorio je Vrdoljak koji je prisustvovao otvaranju Data centra Hrvatskog Telekoma (HT).

Na pitanje koliko kvalitetno Vlada može upravljati državom u okolnostima kada se glavna stranka vladajuće koalicije "razračunava psovkama i na rubu fizičkog obračuna", Vrdoljak je kazao kako se zna stav HNS-a.

"Znate stav HNS-a, naš posao danas je da pošaljemo poruku da je Vlada stabilna i da se nadamo da će naš koalicijski partner što prije riješiti svoje probleme", rekao je.

Upitan može li Vlada, ako SDP bude podijeljen do krajnjih granica, upravljati kvalitetno državom, Vrdoljak je kazao "Vlada i ovaj tjedan upravlja državom i upravljat će i idući tjedan i sve do onog trenutka dok imamo većinu u Saboru, a naš je posao ta stabilnost".

(H)
Foto: Tea Cimaš / CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => konstrukcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-06-06 13:23:05 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-06-06 15:05:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-06-06 13:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2911 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/06/06/AAA/sdp_rijeka6-050614.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x600" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4129870 Threads: 4 Questions: 124581415 Slow queries: 54263 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3782429 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/linic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja-237140 [printLink] => /vijesti/hrvatska/linic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja-237140?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 224790 [name] => slavkolinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavkolinic [link] => /tag/slavkolinic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => konstrukcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Linić: Ne udružujem se s Bandićem i Čačićem; Jurjević protiv izbacivanja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-21-39-13-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/06/06/AAA/sdp_rijeka6-050614.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/06/06/AAA/sdp_rijeka6-050614.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Bivši ministar financija Slavko Linić demantirao je danas pisanje 'Jutarnjeg lista' da bi se, ako ga isključe iz SDP-a, mogao udružiti u neformalni savez s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem.

"Na današnjoj naslovnici Jutarnjega lista objavljena je još jedna potpuno izmišljena konstrukcija iza koje ponovno stoje neimenovani izvori. Za mene postoji samo jedna stranka, a to je SDP.

Sve ostalo su proizvoljne izmišljotine 'neimenovanih visokih izvora' i konstrukcije uredništva Jutarnjega lista, s ciljem moje daljnje kompromitacije uopći sjednice Glavnoga odbora SDP-a", stoji u reakciji koju je Linić uputio medijima.

Ostale redakcije Slavko Linić pozvao je da "ne prenose izmišljotine te dnevne novine.

Glavni odbor SDP-a na sutrašnjoj će sjednici donijeti konačnu odluku o inicijativi Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića. Linićevo isključenje pokrenulo je Predsjedništvo stranke, na prijedlog predsjednika SDP-a i hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Jurjević protiv izbacivanja Linića, Bernardić citira Ivana Pavla II.

Većina SDP-ovaca u Hrvatskom saboru danas nije željela komentirati sjednicu Glavnog odbora stranke na kojoj bi se trebalo odlučivati o isključivanju bivšeg ministra financija Slavka Linića, Marin Jurjević protivi se takvoj inicijativi, a Davor Bernardić citira Ivana Pavla II. te poručuje kako se "mržnja može pobijediti samo ljubavlju".

"Predsjedništvo je predložilo da se Slavko Linić isključi iz članstva SDP-a, a moj prijedlog je da se ne isključi. Ja mislim da je to što vam govorim u interesu SDP-a", rekao je Jurjević novinarima dodavši kako je njegovo pravo da tako misli. "Iskusan sam političar, a nisam ni glup", kaže za sebe.

Upitan kako diše splitski SDP, uzvratio je da može jedino reći kako on diše. "Kako drugi dišu, oni će pokazati sutra", ističe Jurjević.

Na pitanje misli li da će u SDP-u doći do raskola Jurjević uzvraća kako se "tu ne radi o raskolu". "Situacija je ta da će se ljudi prema svojim uvjerenjima opredjeljivati. Mislim da je interes stranke da Linić bude član, da nastaviti biti član", uvjeren je taj SDP-ovac.

Osobno se zalaže, kaže za tajno glasovanje, o isključenju Slavka Linića. "Svako je tajno glasovanje demokratskiji oblik odlučivanja, a sve drugo su samo zamagljivanja", ističe Jurjević.

Davor Bernardić, koji se već izjasnio da je protiv Linićevog izbacivanja ponovio je svoj stav kako bilo kakva izbacivanja nikome nisu ništa dobro donijela. "Kao što je rekao Ivan Pavao II., mržnju se može pobijediti samo ljubavlju", poručuje Bernardić.

O tome ima li zagrebački SDP jedinstven stav oko Linića, Bernardić odgovara kako "zagrebačka organizacija uvijek ima stav" no i dodaje kako "svaka osoba u SDP-u ima integirtet, ali i odgovornost". To, ističe, vrijedi za sve.

Na pitanje hoće li podržati prijedlog da glasovanje bude tajno, Bernardić nije htio odgovoriti rekavši tek kako o najvažnijim stvarima u stranci treba pričati u stranci.

Ingrid Antičević Marinović sutra očekuje "konstruktivnu raspravu" i "postupanje po Statutu", a o tome zalaže li se za tajno ili javno glasovanje o Liniću kaže: "Kako bude" no i podsjeća da je dosad uvijek bilo javno.

Na pitanje kako razmišlja zadarski SDP kaže kako ne zna. "Svatko razmišlja svojom glavom", poručuje Antičević Marinović.

Pusić: Stabilnost vlade odgovornost svih koalicijskih partnera

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u petak je kazala da vlada radi normalno te da je u napetim situacijama, poput optužbi bivšeg ministra financija Slavka Linića na račun premijera Zorana Milanovića, odgovornost svih da održe stabilnost vlade, pa tako i njezine stranke HNS-a.

"Vlada radi normalno, mi znamo da imamo odgovornost u ovim uvjetima držati stabilnost vlade... a kada je situacija napeta to je odgovornost svih", kazala je Pusić u izjavi za novinare na marginama obilježavanja dana hrvatska diplomacije.

Komentirajući stanje u SDP-u i optužbe koje je Bivši ministar financija Slavko Linić iznio na račun premijera, rekla je da taj slučaj treba što prije riješiti i staviti ga "ad acta".

"HNS je sastavni dio vlade, ne miješa se u unutarnje stvari koalicijskih partnera. I nije samo sastavni dio vlade već i njezin partner o kojem ovisi opstanak vlade. Bez HNS-a nema ove vlade i stranka čuva stabilnost i čuva svoju odgovornost", istaknula je Pusić.

Za optužbe, uvrede pa i psovke kojima se u posljednje vrijeme navdno obračunavaju članovi vladajućeg SDP-a rekla je da "o tome ne zna ništa i da u to ne ulazi".

Glavni odbor SDP-a na sutrašnjoj će sjednici donijeti konačnu odluku o inicijativi Predsjedništva stranke da se iz SDP-a isključi bivšeg ministra financija Slavka Linića.

Linićevo isključenje pokrenulo je Predsjedništvo stranke, na prijedlog predsjednika SDP-a i hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji je ocijenio da je Linić nanio značajnu štetu ugledu stranke, kada ga je javno optužio da je zlouporabio službe kako bi se s njim obračunao, da je štitio svog prijatelja Sinišu Petrovića, iako je u Nadzornom odboru INA-e radio protivno nacionalnim interesima te da su članovi njegove obitelji i prijatelji dobivali povoljne kredite od HBOR-a.

Protiv Linićeva isključenja na sjednici Predsjedništva SDP-a u srijedu glasovali su Zlatko Komadina, Rajko Ostojić, Mirando Mrsić i Davor Bernardić.

Po SDP-ovu Statutu, odluku o isključenju iz stranke Glavni odbor donosi običnom većinom, odnosno glasovima većine članova nazočnih na sjednici.

Vrdoljak: Ekonomsku politiku zemlje vodi Vlada

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako ekonomsku politiku vodi Vlada, te je izrazio uvjerenje kako će HNS-ov koalicijski partner SDP što prije riješiti svoje unutarnje probleme.

Na novinarsko pitanje tko, po njegovom mišljenju, trenutačno vodi ekonomsku politiku Vlade, Vrdoljak je odgovorio da je to Vlada. "Zna se vertikala, potpredsjednik Grčić i svi ministri koji su u gospodarskom sektoru, od moje malenkosti, Marasa, Hajdaša Dončića, Jakovine itd.," odgovorio je Vrdoljak koji je prisustvovao otvaranju Data centra Hrvatskog Telekoma (HT).

Na pitanje koliko kvalitetno Vlada može upravljati državom u okolnostima kada se glavna stranka vladajuće koalicije "razračunava psovkama i na rubu fizičkog obračuna", Vrdoljak je kazao kako se zna stav HNS-a.

"Znate stav HNS-a, naš posao danas je da pošaljemo poruku da je Vlada stabilna i da se nadamo da će naš koalicijski partner što prije riješiti svoje probleme", rekao je.

Upitan može li Vlada, ako SDP bude podijeljen do krajnjih granica, upravljati kvalitetno državom, Vrdoljak je kazao "Vlada i ovaj tjedan upravlja državom i upravljat će i idući tjedan i sve do onog trenutka dok imamo većinu u Saboru, a naš je posao ta stabilnost".

(H)
Foto: Tea Cimaš / CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/linic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja-237140 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9108acbb83e1943630e6b5393caaaab0391f9e97 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lini%C4%87%3A+Ne+udru%C5%BEujem+se+s+Bandi%C4%87em+i+%C4%8Ca%C4%8Di%C4%87em%3B+Jurjevi%C4%87+protiv+izbacivanja+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Flinic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja-237140 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Flinic-ne-udruzujem-se-s-bandicem-i-cacicem-jurjevic-protiv-izbacivanja-237140 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => konstrukcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskakonstrukcije

Linić: Ne udružujem se s Bandićem i Čačićem; Jurjević protiv izbacivanja

Piše PSD.
6. lipnja 2014. - 15:22
Bivši ministar financija Slavko Linić demantirao je danas pisanje 'Jutarnjeg lista' da bi se, ako ga isključe iz SDP-a, mogao udružiti u neformalni savez s Milanom Bandićem i Radimirom Čačićem.

"Na današnjoj naslovnici Jutarnjega lista objavljena je još jedna potpuno izmišljena konstrukcija iza koje ponovno stoje neimenovani izvori. Za mene postoji samo jedna stranka, a to je SDP.

Sve ostalo su proizvoljne izmišljotine 'neimenovanih visokih izvora' i konstrukcije uredništva Jutarnjega lista, s ciljem moje daljnje kompromitacije uopći sjednice Glavnoga odbora SDP-a", stoji u reakciji koju je Linić uputio medijima.

Ostale redakcije Slavko Linić pozvao je da "ne prenose izmišljotine te dnevne novine.

Glavni odbor SDP-a na sutrašnjoj će sjednici donijeti konačnu odluku o inicij...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 23:39