stdClass Object ( [id] => 225095 [title] => "Kako je Šegonov sin s primanjima od pola milijuna kuna mogao kupiti nekretnine od 5 milijuna?" [alias] => kako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NOVIJE

– Kako je Šegonov sin Toni, s ukupnim primanjima od 459 tisuća kuna u razdoblju od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne više od 5,2 milijuna kuna i kako je prvu nekretninu, točnije polovicu stana zajedno s bratom, uspio kupiti samo sa 23 godine? – zanima zastupnicu Laburista Nensi Tireli koja je u Saboru postavila i pitanje o tome zašto Ministarstvo financija i Porezna uprava ne utvrđuju nesrazmjer imovine i prijavljenog dohotka?

Zastupnica traži i odgovor na pitanje zašto Linić nije odgovorio tko to USKOK-u pune tri godine nije dostavio tražene podatke o Šegonu. Ako sin smijenjenog pomoćnika na svim svojim nekretninama nije prijavio dohodak ni na njega platio porez, onda je, tvrdi ona, državni proračun oštetio za više od milijun kuna.

– Tko kontrolira tok novca obitelji Šegon koja svake godine kupuje nekretnine u vrijednosti većoj od milijun kuna? Ako su meni trebala dva dana da izvučem sve podatke o njihovim nekretninama, Liniću bi za to trebalo samo pet minuta – veli Tireli.

Nije joj jasno ni kako je Šegon, koji je devet godina bio tržišni inspektor u Omišu, šest godina načelnik za gospodarski i organizirani kriminalitet PU Splitsko–dalmatinske, devet godina predsjednik uprave Nautilusa te zadnjih osam godina pomoćnik direktora u svojoj vlastitoj tvrtki, stekao imetak od 60 milijuna kuna.

Iako je za vladajuću koaliciju slučaj pomoćnika zaključen, zastupnica Laburista traži da se preispita i odgovornost ministra Linića. „Afera 'Pomoćnik' samo je posljedica neodgovornosti ministra Slavka Linića koji je bio najglasniji dok je vikao da trebamo uhvatiti lopove, a sam se nije potrudio napraviti ni jedan korak u smjeru onih koji su mu bili nadohvat ruku - kaže Tireli.

Podsjeća da je Šegon bio na čelu Uprave za unutarnju reviziju i nadzor, što znači da je bio i šef financijskim inspektorima, Uredu za sprečavanje pranja novca, Sektoru za financijski i proračunski nadzor, unutarnjoj reviziji, ali i Službi za suzbijanje nepravilnosti i prijevare.

Sukob Đakić - Kajin

Saborsku raspravu o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina zagrijao je u utorak nezavisni zastupnik Damir Kajin koji se žestoko sukobio s HDZ-ovcem Josipom Đakićem.

- Ne poigravajte se položajem sunarodnjaka iz reda manjina, jer je Hrvatska njihova zemlja kao što je i vaša - poručio je desnom dijelu sabornice Kajin uz konstataciju kako se nada da Vlada neće dopustiti referendum o ćirilici, odnosno da će Ustavni sud reagirati.

Na njega se obrušio HDZ-ovac Josip Đakić usput povlačeći paralelu između 'saborskog pjevača' Peđe Grbina (SDP) i Marka Perkovića Thompsona. „Vi bi trebali znati, kao što zagovarate, da se ne smije pjevati neka pjesma u Istri. Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona? Vjerojatno imate to pravo, ekskluzivno, kao što ste zabranili Thompsonu nastup u Arenu. Tako se odnosite prema jednima, dok veličate druge – žestio se Đakić. Kajin mu nije ostao dužan.

- Ovi fašistoidni povici koje neki pjevači koriste 'za dom' pa im publika odgovara 'spremni', u Istri, neće proći. Jedan ovakav referendum koji ima za cilj dijeliti građane Hrvatske po nacionalnosti je nešto što je monstruozno i što na Ustavni sud mora preispitati. Ako se to ne dogodi, onda laku noć Hrvatska. Onda se nećemo začuditi ako Vukovar napusti još ljudi, koji ne da su drugačije nacionalnosti, nego koji i drugačije misle – odgovorio je Kajin.

Đakić se pobunio da je Kajin prekršio Poslovnik, da ga je nazvao fašistoidom te mu zaprijetio: „Nisam fašistoidan niti su hrvatski branitelji koji su skupili potpise za referendum fašistoidni. To neka vam bude zadnji put da ste nekoga ovako izvrijeđali!- odbrusio je Đakić, a Kajin mu odgovorio da ga neće zaplašiti.

- Gospodin Đakić pokušava meni prijetiti, ali ovakvih poput njega sam se naslušao i nećete ni mene, a ni ostale preplašiti! – nije se dao Kajin.


A.B.K.

RANIJE

Jandroković: Linić zbog slučaja "Šegon" mora otići

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković poručio je danas kako ministar financija Slavko Linić, zbog slučaja 'Šegon' mora otići, dok HNS-ovac Srđan Gjurković za Linića ima samo riječi hvale, a SDP-ov zastupnik Ivo Jelušić smatra kako je priča oko Linićevog pomoćnika Branka Šegona završena.

"S obzirom na važnost resora koji vodi minstar Linić, i u europskom i u gospodarskom smislu, smatram da je on izgubio politički legitimitet te s obzirom na njegovu odgovornost trebao otići", rekao je HDZ-ov Gordan Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

U Bundesligi bi, ističe Jandroković, takav igrač već dobio šest crvenih kartona te ne bi bio ni na terenu, ni na klupi, a možda ga ne bi pustili ni na tribine.

Slučaj Šegon, kojeg je ministar Linić štitio sve ovo vrijeme, tek se počeo razmotavati i to je klupko koje će sasvim sigurno jako dugo trajati, uvjeren je Jandroković.

HNS-ovac Srđan Gjurković, komentirajući medijske napise o tome da je ministar Linić ponudio svoju ostavku premijeru Zoranu Milanoviću, kazao je kako je to stvar premijera Milanovića i ministra Linića. "Po pitanju rada gospodina Linića, njegove aktivnosti i rada Ministarstva financija nemam zamjerki, njegov rad je aktivan, intenzivan i proaktivan što je bitno za svakog ministra, a odluka gospodina Linića i gospodina Milanovića je njihova", rekao je.

Za SDP-ovog Ivu Jelušića priča oko Linićevog pomoćnika Šegona je završena. "Ako je bilo problema oko pomoćnika ministra Šegona to je riješeno i ja ne vidim problema dalje", istaknuo je.

Saborska rasprava o izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina za 2012. prerasla je u raspravu o referendumu o ćirilici.

Otvorio ju je Damir Kajin (nezavisni) ocjenom da je referendum o ćirilici političko pitanje ovoga trenutka. "Prikupljeno je 650 tisuća potpisa, za nekoga tko dolazi iz Istre to je nešto najmonstruoznije što se moglo dogoditi, da toliko punoljetnih građana preispituje položaj srpske i ostalih manjina", rekao je Kajin.

Tvrdi da se ćirilica koristila i prije latinice, zajedno s glagoljicom.

"Ne poigravajte se položajem sunarodnjaka iz reda manjina, jer je Hrvatska njihova zemlja kao što je i vaša", poručio je Kajin nadajući se da Vlada neće dopustiti referendum, odnosno da će Ustavni sud reagirati na njega.

Referendum ne bi bio potreban, niti bi bilo otpora ćirilici kad bi se sahranile sve žrtve, kaznili sudionici agresije na Hrvatsku, uzvraća Josip Đakić (HDZ).

Kajina proziva da zagovara zabranu nekih pjesama u Istri, te da je zabranio nastup Marka Perkovića Thompsona u pulskoj Arenu. "Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona", rekao je Đakić aludurajući na činjenicu da je SDP-ov zastupnik nedavno 'uhvaćen' kako u veselom raspoloženju u Puli pjeva Thompsonove Čavoglave.

Kajin uzvraća nadom da "fašistoidni povici" 'Za dom' koje koriste neki pjevači u Istri neće proćii. Složit ćete se da referendum koji ima za cilj dijeliti građane po nacionalosti je nešto monstruozno, nešto što Ustavni sud mora preispitati, kaže Kajin.

Vlada s referendumom više nema ništa, kaže Jadranka Kosor (nezavisna), vjerujući da će Sabor iskoristiti obvezu koju nije iskoristio (kod referenduma o braku) i da će se Ustavni sud referirati.

Moje je mišljenje da to (pitanje) nije u skladu sa Ustavom, kazala je Kosor.

Drago mi je što dijelimo mišljenje, ali žao mi je što HDZ više nema takvu predsjednicu, odgovara joj Kajin.

HDSSB-ovcu Bori Grubišiću Kajinov je govor čista demagogija kao što je, dodaje, demagogija i sto puta izrečena laž da je ćirilica hrvatsko koliko i srpsko pismo.

Kaže da dvojezičnih ploča u Vukovaru nije bilo ni u SR Hrvatskoj, podsjeća da srpska manjina u Vukovaru nikada nije tražila dvojezične table, pa pita tko to gura?

Zastupnici su ranije uglavnom hvalili napore države u provedbi Ustavnoga zakona, a primjedbe su se većinom ticale zapošljavanja.

Svjesni smo da se procesi ne mogu ostvariti preko noći, no ozbiljnih pomaka nema, kaže Nadžad Hodžić (zastupnik manjina) i navodi kako u Ministarstvu branitelja ne radi ni jedan Bošnjak, unatoč žrtvama Bošnjaka u Domovinskom ratu.

Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je da je u državnim tijelima zaposleno 3,96 posto pripadnika nacionalnih manjina, a u javnim službama 4,02 posto.

(H)
FOTO: CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-02-04 14:49:34 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-02-05 10:40:57 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-02-04 14:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6650 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/02/03/sabor_sjednica7-040214_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x466" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7846631 Threads: 3 Questions: 1576533917 Slow queries: 4810661 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111918252 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/kako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna-225095 [printLink] => /vijesti/hrvatska/kako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna-225095?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 199322 [name] => brankošegon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brankosegon [link] => /tag/brankosegon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => "Kako je Šegonov sin s primanjima od pola milijuna kuna mogao kupiti nekretnine od 5 milijuna?" [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-02-52-45-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/03/sabor_sjednica7-040214_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/03/sabor_sjednica7-040214_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NOVIJE

– Kako je Šegonov sin Toni, s ukupnim primanjima od 459 tisuća kuna u razdoblju od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne više od 5,2 milijuna kuna i kako je prvu nekretninu, točnije polovicu stana zajedno s bratom, uspio kupiti samo sa 23 godine? – zanima zastupnicu Laburista Nensi Tireli koja je u Saboru postavila i pitanje o tome zašto Ministarstvo financija i Porezna uprava ne utvrđuju nesrazmjer imovine i prijavljenog dohotka?

Zastupnica traži i odgovor na pitanje zašto Linić nije odgovorio tko to USKOK-u pune tri godine nije dostavio tražene podatke o Šegonu. Ako sin smijenjenog pomoćnika na svim svojim nekretninama nije prijavio dohodak ni na njega platio porez, onda je, tvrdi ona, državni proračun oštetio za više od milijun kuna.

– Tko kontrolira tok novca obitelji Šegon koja svake godine kupuje nekretnine u vrijednosti većoj od milijun kuna? Ako su meni trebala dva dana da izvučem sve podatke o njihovim nekretninama, Liniću bi za to trebalo samo pet minuta – veli Tireli.

Nije joj jasno ni kako je Šegon, koji je devet godina bio tržišni inspektor u Omišu, šest godina načelnik za gospodarski i organizirani kriminalitet PU Splitsko–dalmatinske, devet godina predsjednik uprave Nautilusa te zadnjih osam godina pomoćnik direktora u svojoj vlastitoj tvrtki, stekao imetak od 60 milijuna kuna.

Iako je za vladajuću koaliciju slučaj pomoćnika zaključen, zastupnica Laburista traži da se preispita i odgovornost ministra Linića. „Afera 'Pomoćnik' samo je posljedica neodgovornosti ministra Slavka Linića koji je bio najglasniji dok je vikao da trebamo uhvatiti lopove, a sam se nije potrudio napraviti ni jedan korak u smjeru onih koji su mu bili nadohvat ruku - kaže Tireli.

Podsjeća da je Šegon bio na čelu Uprave za unutarnju reviziju i nadzor, što znači da je bio i šef financijskim inspektorima, Uredu za sprečavanje pranja novca, Sektoru za financijski i proračunski nadzor, unutarnjoj reviziji, ali i Službi za suzbijanje nepravilnosti i prijevare.

Sukob Đakić - Kajin

Saborsku raspravu o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina zagrijao je u utorak nezavisni zastupnik Damir Kajin koji se žestoko sukobio s HDZ-ovcem Josipom Đakićem.

- Ne poigravajte se položajem sunarodnjaka iz reda manjina, jer je Hrvatska njihova zemlja kao što je i vaša - poručio je desnom dijelu sabornice Kajin uz konstataciju kako se nada da Vlada neće dopustiti referendum o ćirilici, odnosno da će Ustavni sud reagirati.

Na njega se obrušio HDZ-ovac Josip Đakić usput povlačeći paralelu između 'saborskog pjevača' Peđe Grbina (SDP) i Marka Perkovića Thompsona. „Vi bi trebali znati, kao što zagovarate, da se ne smije pjevati neka pjesma u Istri. Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona? Vjerojatno imate to pravo, ekskluzivno, kao što ste zabranili Thompsonu nastup u Arenu. Tako se odnosite prema jednima, dok veličate druge – žestio se Đakić. Kajin mu nije ostao dužan.

- Ovi fašistoidni povici koje neki pjevači koriste 'za dom' pa im publika odgovara 'spremni', u Istri, neće proći. Jedan ovakav referendum koji ima za cilj dijeliti građane Hrvatske po nacionalnosti je nešto što je monstruozno i što na Ustavni sud mora preispitati. Ako se to ne dogodi, onda laku noć Hrvatska. Onda se nećemo začuditi ako Vukovar napusti još ljudi, koji ne da su drugačije nacionalnosti, nego koji i drugačije misle – odgovorio je Kajin.

Đakić se pobunio da je Kajin prekršio Poslovnik, da ga je nazvao fašistoidom te mu zaprijetio: „Nisam fašistoidan niti su hrvatski branitelji koji su skupili potpise za referendum fašistoidni. To neka vam bude zadnji put da ste nekoga ovako izvrijeđali!- odbrusio je Đakić, a Kajin mu odgovorio da ga neće zaplašiti.

- Gospodin Đakić pokušava meni prijetiti, ali ovakvih poput njega sam se naslušao i nećete ni mene, a ni ostale preplašiti! – nije se dao Kajin.


A.B.K.

RANIJE

Jandroković: Linić zbog slučaja "Šegon" mora otići

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković poručio je danas kako ministar financija Slavko Linić, zbog slučaja 'Šegon' mora otići, dok HNS-ovac Srđan Gjurković za Linića ima samo riječi hvale, a SDP-ov zastupnik Ivo Jelušić smatra kako je priča oko Linićevog pomoćnika Branka Šegona završena.

"S obzirom na važnost resora koji vodi minstar Linić, i u europskom i u gospodarskom smislu, smatram da je on izgubio politički legitimitet te s obzirom na njegovu odgovornost trebao otići", rekao je HDZ-ov Gordan Jandroković novinarima u Hrvatskom saboru.

U Bundesligi bi, ističe Jandroković, takav igrač već dobio šest crvenih kartona te ne bi bio ni na terenu, ni na klupi, a možda ga ne bi pustili ni na tribine.

Slučaj Šegon, kojeg je ministar Linić štitio sve ovo vrijeme, tek se počeo razmotavati i to je klupko koje će sasvim sigurno jako dugo trajati, uvjeren je Jandroković.

HNS-ovac Srđan Gjurković, komentirajući medijske napise o tome da je ministar Linić ponudio svoju ostavku premijeru Zoranu Milanoviću, kazao je kako je to stvar premijera Milanovića i ministra Linića. "Po pitanju rada gospodina Linića, njegove aktivnosti i rada Ministarstva financija nemam zamjerki, njegov rad je aktivan, intenzivan i proaktivan što je bitno za svakog ministra, a odluka gospodina Linića i gospodina Milanovića je njihova", rekao je.

Za SDP-ovog Ivu Jelušića priča oko Linićevog pomoćnika Šegona je završena. "Ako je bilo problema oko pomoćnika ministra Šegona to je riješeno i ja ne vidim problema dalje", istaknuo je.

Saborska rasprava o izvješću o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina za 2012. prerasla je u raspravu o referendumu o ćirilici.

Otvorio ju je Damir Kajin (nezavisni) ocjenom da je referendum o ćirilici političko pitanje ovoga trenutka. "Prikupljeno je 650 tisuća potpisa, za nekoga tko dolazi iz Istre to je nešto najmonstruoznije što se moglo dogoditi, da toliko punoljetnih građana preispituje položaj srpske i ostalih manjina", rekao je Kajin.

Tvrdi da se ćirilica koristila i prije latinice, zajedno s glagoljicom.

"Ne poigravajte se položajem sunarodnjaka iz reda manjina, jer je Hrvatska njihova zemlja kao što je i vaša", poručio je Kajin nadajući se da Vlada neće dopustiti referendum, odnosno da će Ustavni sud reagirati na njega.

Referendum ne bi bio potreban, niti bi bilo otpora ćirilici kad bi se sahranile sve žrtve, kaznili sudionici agresije na Hrvatsku, uzvraća Josip Đakić (HDZ).

Kajina proziva da zagovara zabranu nekih pjesama u Istri, te da je zabranio nastup Marka Perkovića Thompsona u pulskoj Arenu. "Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona", rekao je Đakić aludurajući na činjenicu da je SDP-ov zastupnik nedavno 'uhvaćen' kako u veselom raspoloženju u Puli pjeva Thompsonove Čavoglave.

Kajin uzvraća nadom da "fašistoidni povici" 'Za dom' koje koriste neki pjevači u Istri neće proćii. Složit ćete se da referendum koji ima za cilj dijeliti građane po nacionalosti je nešto monstruozno, nešto što Ustavni sud mora preispitati, kaže Kajin.

Vlada s referendumom više nema ništa, kaže Jadranka Kosor (nezavisna), vjerujući da će Sabor iskoristiti obvezu koju nije iskoristio (kod referenduma o braku) i da će se Ustavni sud referirati.

Moje je mišljenje da to (pitanje) nije u skladu sa Ustavom, kazala je Kosor.

Drago mi je što dijelimo mišljenje, ali žao mi je što HDZ više nema takvu predsjednicu, odgovara joj Kajin.

HDSSB-ovcu Bori Grubišiću Kajinov je govor čista demagogija kao što je, dodaje, demagogija i sto puta izrečena laž da je ćirilica hrvatsko koliko i srpsko pismo.

Kaže da dvojezičnih ploča u Vukovaru nije bilo ni u SR Hrvatskoj, podsjeća da srpska manjina u Vukovaru nikada nije tražila dvojezične table, pa pita tko to gura?

Zastupnici su ranije uglavnom hvalili napore države u provedbi Ustavnoga zakona, a primjedbe su se većinom ticale zapošljavanja.

Svjesni smo da se procesi ne mogu ostvariti preko noći, no ozbiljnih pomaka nema, kaže Nadžad Hodžić (zastupnik manjina) i navodi kako u Ministarstvu branitelja ne radi ni jedan Bošnjak, unatoč žrtvama Bošnjaka u Domovinskom ratu.

Ministar uprave Arsen Bauk izvijestio je da je u državnim tijelima zaposleno 3,96 posto pripadnika nacionalnih manjina, a u javnim službama 4,02 posto.

(H)
FOTO: CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/kako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna-225095 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f0a5e5bda31eb1873bc923eb5333bfbdfb3fed18 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26quot%3BKako+je+%C5%A0egonov+sin+s+primanjima+od+pola+milijuna+kuna+mogao+kupiti+nekretnine+od+5+milijuna%3F%26quot%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fkako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna-225095 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fkako-je-segonov-sin-s-primanjima-od-pola-milijuna-kuna-mogao-kupiti-nekretnine-od-5-milijuna-225095 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

"Kako je Šegonov sin s primanjima od pola milijuna kuna mogao kupiti nekretnine od 5 milijuna?"

Piše PSD.
4. veljače 2014. - 15:49
NOVIJE

– Kako je Šegonov sin Toni, s ukupnim primanjima od 459 tisuća kuna u razdoblju od 2005. do 2012. godine mogao kupiti nekretnine vrijedne više od 5,2 milijuna kuna i kako je prvu nekretninu, točnije polovicu stana zajedno s bratom, uspio kupiti samo sa 23 godine? – zanima zastupnicu Laburista Nensi Tireli koja je u Saboru postavila i pitanje o tome zašto Ministarstvo financija i Porezna uprava ne utvrđuju nesrazmjer imovine i prijavljenog dohotka?

Zastupnica traži i odgovor na pitanje zašto Linić nije odgovorio tko to USKOK-u pune tri godine nije dostavio tražene podatke o Šegonu. Ako sin smijenjenog pomoćnika na svim svojim nekretninama nije prijavio dohodak ni na njega platio porez, onda je, tvrdi ona, državni proračun oštetio za više od milijun kuna.

– Tko k...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 04:52