stdClass Object ( [id] => 468604 [title] => Janoš Terzić o izjavi zbog koje Đikić napušta Hrvatsku: Kakav sukob interesa?! Nije zaposlio ni mene ni suprugu, prvo smo bili kolege, a tek s vremenom postali i kumovi... [alias] => janos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prije samo deset mjeseci, u povodu rođendana splitskog Medicinskog fakulteta, prof. dr. Ivan Đikić je od dekana prof. dr. Zorana Đogaša primio posebnu zahvalu za doprinos razvoju toga fakulteta. To priznanje primio je kao svjetski priznati znanstvenik, koji punih 15 godina puno pomaže splitskoj Medicini usprkos svojoj inozemnoj adresi i visokoj funkciji na njemačkom Goetheovu institutu za biokemiju.

– Stvarno mi je velika čast što mi je splitski Medicinski fakultet odao priznanje. Ovo je mlad fakultet, ali ima odličnu atmosferu. Na cijelom fakultetu vlada timski rad, svaki je dekan nastavljao tamo gdje je prethodni stao i veseli me da je sada profesor Đogaš izabran – kazao je za naš list tom prigodom Đikić, a nije propustio naglasiti i kako je snaga splitskog Medicinskog fakulteta i u tome što dekani nisu "dopuštali politici da im miješa karte". Dodao je i kako je njegov angažman u Splitu i neka vrsta povratka u domovinu...

I evo, nije prošla ni godina dana, a isti taj Đikić je snažno za sobom zalupio vrata istog tog Medicinskog fakulteta u kojemu je godinama s prof. dr. Janošem Terzićemvodio Laboratorij za istraživanje tumora.

Zahvala kolegama i studentima

"Tome je došao kraj. Uskoro ću svoje znanstvene projekte započete u Splitu dalje razvijati u inozemstvu. Mogu samo reći: Zbogom, Hrvatska, hvala vam, dragi studenti, kolege profesori i znanstvenici. Bila je čast raditi zajedno s vama i objavljivati u vrhunskim svjetskim časopisima.

Sjećat ću se mnogih lijepih trenutaka koje smo zajedno proveli u Splitu, od običnih kasnovečernjih rasprava u laboratoriju do igranja nogometa srijedom navečer na Hajdukovu stadionu. Moja odluka nije donesena na brzinu, već promišljeno i analitički.

Odluka je direktna posljedica djelovanja rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića i premijera Vlade RH, gospodina mr. sc.Andreja Plenkovića. Razlog napuštanja Sveučilišta u Splitu je rektor Anđelinović, koji je izjavio 'Svi smo mi u sukobu interesa', te je javno tvrdio da sam i ja u sukobu interesa radeći na Medicinskom fakultetu – naveo je iz Đikić u svom pismu koje su ga osobe direktno motivirale da poduzme tako radikalan potez.

Naime, rektor Anđelinović je nedavno, komentirajući kako je resorni ministar Pavo Barišić potpisao odluku kojom je njegovo Ministarstvo financiralo znanstvene skupove u čijoj je organizaciji sam sudjelovao, novinarima kazao kako je "Hrvatska premala država u kojoj smo svi u sukobu interesa".

– I kolega Đikić je u sukobu interesa jer je na istoj katerdi s njim njegov kum i supruga od kuma – kazao je rektor Anđelinović, a bilo je to samo nekoliko dana nakon što je Đikić ministra Barišića javno prokazao kao najobičnijeg plagijatora, koji prepisuje čak i s Wikipedije.

No, kako nam je jučer kazao Janoš Terzić, tu nije riječ ni o kakvom sukobu interesa, a još manje o zapošljavanju preko kumstva i veza.

– Ivan i ja se poznajemo od 1992. godine, a surađujemo od 2000. Kroz dugogodišnju znanstvenu suradnju stvorilo se i prijateljstvo i tako je Ivan 2004. bio krsni kum mome sinu Anti. Dakle, mi smo bili kolege koji su s vremenom postali prijatelji, pa kumovi.

Ne radi se ovdje da je netko zaposlio svoga kuma i njegovu ženu, nije to takav ortački deal... – pojasnio nam je Janoš Terzić tu situaciju, navodeći i kako je njegova supruga Ivana Marinović Terzić, kao izvrsna studentica, na temelju svojih ocjena, zaposlena na Katedri za fiziologiju, a ulaznicu za Laboratorij dobila je na temelju znanstvenog rada, a ne kumskih veza.

Terzić kaže kako je takva rektorova primjedba očito jako pogodila Đikića, koji je nakon toga zatražio i javnu podršku dekana Zorana Đogaša.

Rektor nedostupan

"Dekan mi je u osobnom razgovoru rekao da on i Fakultetsko vijeće tvrde da ne postoji nikakav sukob interesa i da je moj rad na Medicinskom fakultetu uistinu primjer vrhunskog profesionalizma i volonterskog rada za studente.

Međutim, vjerojatno zbog straha da će se rektor osvetiti cijelom fakultetu te da će svi djelatnici patiti, taj javni i pravovremeni odgovor dekana je, nažalost, izostao. Stoga sam došao do odluke da je nemoguće raditi na Sveučilištu na kojem rektor bez ikakvih posljedica neargumentirano napada profesora i lažno ga optužuje, a fakultet koji direktno ima koristi od rada profesora, nema hrabrosti javno stati u njegovu obranu.

Osjećaj straha guši slobodu svakog pojedinca i dokle god strah u akademskoj zajednici bude dominantan, rektor Anđelinović i osobe poput njega će i dalje ušutkavati i protjerivati znanstvenike s kojima se ne slažu", napisao je Đikić u svom pismu i priložio pismo u kojem traži javnu Đogašovu podršku. Za sada je, ipak, nije dobio.

Nažalost, uza sve naše napore, jučer nismo uspjeli dobiti ni komentar dekana Đogaša, a i rektor Anđelinović nam je ostao nedostupan.

– Jako mi je žao zbog svega ovoga i ne mogu vjerovati da je ovo stvarno kraj Đikićeve suradnje s našim fakultetom, kojemu je toliko toga dao. Pa on nam je sve ove godine kupovao kemikalije, najmanje 30 ljudi iz Hrvatske je prošlo kroz njegov laboratorij u Njemačkoj.

Takve poput njega treba čuvati i vrednovati na način kako to radi jedna Njemačka. On je istinski znanstveni patriot i ne čudi me što su danas neki kolege i studenti plakali kada su čuli da nas napušta. Neki su mi priznali i da ih je zbog svega ovoga sram – posvjedočio nam je Terzić.
 

Nastavlja borbu protiv plagiranja

"Nastavit ću borbu protiv plagiranja. Prošli tjedan primio sam e-mail rektorice Goethe Sveučilišta u Frankfurtu na Majni prof. dr. Birgitte Wolff, kojim me obavještava o značajnim ulaganjima i razvoju projekata na tom Sveučilištu. U svom e-mailu ističe da će napraviti sve moguće da me zadrži u Frankfurtu kako ne bih prešao na novu poziciju u Kaliforniji.

U isto vrijeme jedan Hrvat me prijavio tom istom Sveučilištu tvrdeći da činim nečasna djela i nanosim štetu javnim radom u Hrvatskoj. Goethe Sveučilište je prijavu razmotrilo i brzo odbacilo kao neutemeljenu. Situacija je drukčija u Hrvatskoj.

Osoba koja je dodatno uzrokovala moj znanstveni odlazak iz Hrvatske jest premijer Andrej Plenković, koji me je javno i nekorektno napao u Saboru. On se javnosti predstavio kao moćni branitelj plagiranja, koji ne želi kritički pročitati činjenice i dokumente..."

Volonter i donator

U svom pismu dekanu Đogašu naveo je i kako su svi njegovi dolasci na nastavu u Split besplatni za fakultet, te da ne uzima ni putne troškove ni honorar za nastavu.

"Već dugi niz godina, zajedno s Janošem, vodim Laboratorij za istraživanje raka, te vrlo intenzivno surađujem sa svim znanstvenicima te istraživačke grupe. Oko desetak godina toj istraživačkoj grupi svake godine doniram 10.000 eura za znanstveni rad, a gotovo isto toliko doniram i u reagensima", navodi, među ostalim, Đikić.

Terzić kaže da je to samo dio njegova doprinosa, a najveća je uloga u njegovu ulaganju u ljude i ideje, te najavljuje da će nastaviti razvijati zajedničke projekte.

– Ivanova ostavština splitskom Medicinskom fakultetu je ogromna – tvrdi Terzić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neoprostiva uvreda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-02-14 11:03:30 [created_by] => 3111 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-02-14 12:28:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-02-14 11:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 27404 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/02/14/ivan_djikic13-250711.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "ivan_djikic13-250711" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1238x840" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4508101 Threads: 3 Questions: 146569675 Slow queries: 62262 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4363717 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/janos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi-468604 [printLink] => /vijesti/hrvatska/janos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi-468604?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243793 [name] => Šimun Anđelinović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => simun-andelinovic [link] => /tag/simun-andelinovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 267356 [name] => janoš terzić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => janos-terzic [link] => /tag/janos-terzic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 282438 [name] => ivan đikić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-dikic [link] => /tag/ivan-dikic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neoprostiva uvreda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Janoš Terzić o izjavi zbog koje Đikić napušta Hrvatsku: Kakav sukob interesa?! Nije zaposlio ni mene ni suprugu, prvo smo bili kolege, a tek s vremenom postali i kumovi... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3111 [name] => Diana Barbarić [username] => diana-barbari [email] => diana-barbari@sd.hr [password] => $2y$10$TgGal197j7nS31typ4yMh.ij7cGZinZUyNYE5yXdu6k7UZUh/oru6 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/diana-barbaric-3111 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1629 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/b5bdeb0a848ebe05496b9ad281421f26?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/02/14/ivan_djikic13-250711.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ivan_djikic13-250711 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/02/14/ivan_djikic13-250711.jpg [title] => ivan_djikic13-250711 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prije samo deset mjeseci, u povodu rođendana splitskog Medicinskog fakulteta, prof. dr. Ivan Đikić je od dekana prof. dr. Zorana Đogaša primio posebnu zahvalu za doprinos razvoju toga fakulteta. To priznanje primio je kao svjetski priznati znanstvenik, koji punih 15 godina puno pomaže splitskoj Medicini usprkos svojoj inozemnoj adresi i visokoj funkciji na njemačkom Goetheovu institutu za biokemiju.

– Stvarno mi je velika čast što mi je splitski Medicinski fakultet odao priznanje. Ovo je mlad fakultet, ali ima odličnu atmosferu. Na cijelom fakultetu vlada timski rad, svaki je dekan nastavljao tamo gdje je prethodni stao i veseli me da je sada profesor Đogaš izabran – kazao je za naš list tom prigodom Đikić, a nije propustio naglasiti i kako je snaga splitskog Medicinskog fakulteta i u tome što dekani nisu "dopuštali politici da im miješa karte". Dodao je i kako je njegov angažman u Splitu i neka vrsta povratka u domovinu...

I evo, nije prošla ni godina dana, a isti taj Đikić je snažno za sobom zalupio vrata istog tog Medicinskog fakulteta u kojemu je godinama s prof. dr. Janošem Terzićemvodio Laboratorij za istraživanje tumora.

Zahvala kolegama i studentima

"Tome je došao kraj. Uskoro ću svoje znanstvene projekte započete u Splitu dalje razvijati u inozemstvu. Mogu samo reći: Zbogom, Hrvatska, hvala vam, dragi studenti, kolege profesori i znanstvenici. Bila je čast raditi zajedno s vama i objavljivati u vrhunskim svjetskim časopisima.

Sjećat ću se mnogih lijepih trenutaka koje smo zajedno proveli u Splitu, od običnih kasnovečernjih rasprava u laboratoriju do igranja nogometa srijedom navečer na Hajdukovu stadionu. Moja odluka nije donesena na brzinu, već promišljeno i analitički.

Odluka je direktna posljedica djelovanja rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića i premijera Vlade RH, gospodina mr. sc.Andreja Plenkovića. Razlog napuštanja Sveučilišta u Splitu je rektor Anđelinović, koji je izjavio 'Svi smo mi u sukobu interesa', te je javno tvrdio da sam i ja u sukobu interesa radeći na Medicinskom fakultetu – naveo je iz Đikić u svom pismu koje su ga osobe direktno motivirale da poduzme tako radikalan potez.

Naime, rektor Anđelinović je nedavno, komentirajući kako je resorni ministar Pavo Barišić potpisao odluku kojom je njegovo Ministarstvo financiralo znanstvene skupove u čijoj je organizaciji sam sudjelovao, novinarima kazao kako je "Hrvatska premala država u kojoj smo svi u sukobu interesa".

– I kolega Đikić je u sukobu interesa jer je na istoj katerdi s njim njegov kum i supruga od kuma – kazao je rektor Anđelinović, a bilo je to samo nekoliko dana nakon što je Đikić ministra Barišića javno prokazao kao najobičnijeg plagijatora, koji prepisuje čak i s Wikipedije.

No, kako nam je jučer kazao Janoš Terzić, tu nije riječ ni o kakvom sukobu interesa, a još manje o zapošljavanju preko kumstva i veza.

– Ivan i ja se poznajemo od 1992. godine, a surađujemo od 2000. Kroz dugogodišnju znanstvenu suradnju stvorilo se i prijateljstvo i tako je Ivan 2004. bio krsni kum mome sinu Anti. Dakle, mi smo bili kolege koji su s vremenom postali prijatelji, pa kumovi.

Ne radi se ovdje da je netko zaposlio svoga kuma i njegovu ženu, nije to takav ortački deal... – pojasnio nam je Janoš Terzić tu situaciju, navodeći i kako je njegova supruga Ivana Marinović Terzić, kao izvrsna studentica, na temelju svojih ocjena, zaposlena na Katedri za fiziologiju, a ulaznicu za Laboratorij dobila je na temelju znanstvenog rada, a ne kumskih veza.

Terzić kaže kako je takva rektorova primjedba očito jako pogodila Đikića, koji je nakon toga zatražio i javnu podršku dekana Zorana Đogaša.

Rektor nedostupan

"Dekan mi je u osobnom razgovoru rekao da on i Fakultetsko vijeće tvrde da ne postoji nikakav sukob interesa i da je moj rad na Medicinskom fakultetu uistinu primjer vrhunskog profesionalizma i volonterskog rada za studente.

Međutim, vjerojatno zbog straha da će se rektor osvetiti cijelom fakultetu te da će svi djelatnici patiti, taj javni i pravovremeni odgovor dekana je, nažalost, izostao. Stoga sam došao do odluke da je nemoguće raditi na Sveučilištu na kojem rektor bez ikakvih posljedica neargumentirano napada profesora i lažno ga optužuje, a fakultet koji direktno ima koristi od rada profesora, nema hrabrosti javno stati u njegovu obranu.

Osjećaj straha guši slobodu svakog pojedinca i dokle god strah u akademskoj zajednici bude dominantan, rektor Anđelinović i osobe poput njega će i dalje ušutkavati i protjerivati znanstvenike s kojima se ne slažu", napisao je Đikić u svom pismu i priložio pismo u kojem traži javnu Đogašovu podršku. Za sada je, ipak, nije dobio.

Nažalost, uza sve naše napore, jučer nismo uspjeli dobiti ni komentar dekana Đogaša, a i rektor Anđelinović nam je ostao nedostupan.

– Jako mi je žao zbog svega ovoga i ne mogu vjerovati da je ovo stvarno kraj Đikićeve suradnje s našim fakultetom, kojemu je toliko toga dao. Pa on nam je sve ove godine kupovao kemikalije, najmanje 30 ljudi iz Hrvatske je prošlo kroz njegov laboratorij u Njemačkoj.

Takve poput njega treba čuvati i vrednovati na način kako to radi jedna Njemačka. On je istinski znanstveni patriot i ne čudi me što su danas neki kolege i studenti plakali kada su čuli da nas napušta. Neki su mi priznali i da ih je zbog svega ovoga sram – posvjedočio nam je Terzić.
 

Nastavlja borbu protiv plagiranja

"Nastavit ću borbu protiv plagiranja. Prošli tjedan primio sam e-mail rektorice Goethe Sveučilišta u Frankfurtu na Majni prof. dr. Birgitte Wolff, kojim me obavještava o značajnim ulaganjima i razvoju projekata na tom Sveučilištu. U svom e-mailu ističe da će napraviti sve moguće da me zadrži u Frankfurtu kako ne bih prešao na novu poziciju u Kaliforniji.

U isto vrijeme jedan Hrvat me prijavio tom istom Sveučilištu tvrdeći da činim nečasna djela i nanosim štetu javnim radom u Hrvatskoj. Goethe Sveučilište je prijavu razmotrilo i brzo odbacilo kao neutemeljenu. Situacija je drukčija u Hrvatskoj.

Osoba koja je dodatno uzrokovala moj znanstveni odlazak iz Hrvatske jest premijer Andrej Plenković, koji me je javno i nekorektno napao u Saboru. On se javnosti predstavio kao moćni branitelj plagiranja, koji ne želi kritički pročitati činjenice i dokumente..."

Volonter i donator

U svom pismu dekanu Đogašu naveo je i kako su svi njegovi dolasci na nastavu u Split besplatni za fakultet, te da ne uzima ni putne troškove ni honorar za nastavu.

"Već dugi niz godina, zajedno s Janošem, vodim Laboratorij za istraživanje raka, te vrlo intenzivno surađujem sa svim znanstvenicima te istraživačke grupe. Oko desetak godina toj istraživačkoj grupi svake godine doniram 10.000 eura za znanstveni rad, a gotovo isto toliko doniram i u reagensima", navodi, među ostalim, Đikić.

Terzić kaže da je to samo dio njegova doprinosa, a najveća je uloga u njegovu ulaganju u ljude i ideje, te najavljuje da će nastaviti razvijati zajedničke projekte.

– Ivanova ostavština splitskom Medicinskom fakultetu je ogromna – tvrdi Terzić.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ivan_djikic13-250711
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/janos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi-468604 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=de6c0effe93f24547a2c58e4ea9087e624dc0bcb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jano%C5%A1+Terzi%C4%87+o+izjavi+zbog+koje+%C4%90iki%C4%87+napu%C5%A1ta+Hrvatsku%3A+Kakav+sukob+interesa%3F%21+Nije+zaposlio+ni+mene+ni+suprugu%2C+prvo+smo+bili+kolege%2C+a+tek+s+vremenom+postali+i+kumovi...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fjanos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi-468604 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fjanos-terzic-o-izjavi-zbog-koje-dikic-napusta-hrvatsku-kakav-sukob-interesa-nije-zaposlio-ni-mene-ni-suprugu-prvo-smo-bili-kolege-a-tek-s-vremenom-postali-i-kumovi-468604 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neoprostiva uvreda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaneoprostiva uvreda

Janoš Terzić o izjavi zbog koje Đikić napušta Hrvatsku: Kakav sukob interesa?! Nije zaposlio ni mene ni suprugu, prvo smo bili kolege, a tek s vremenom postali i kumovi...

14. veljače 2017. - 12:00
ivan_djikic13-250711

Prije samo deset mjeseci, u povodu rođendana splitskog Medicinskog fakulteta, prof. dr. Ivan Đikić je od dekana prof. dr. Zorana Đogaša primio posebnu zahvalu za doprinos razvoju toga fakulteta. To priznanje primio je kao svjetski priznati znanstvenik, koji punih 15 godina puno pomaže splitskoj Medicini usprkos svojoj inozemnoj adresi i visokoj funkciji na njemačkom Goetheovu institutu za biokemiju.

– Stvarno mi je velika čast što mi je splitski Medicinski fakultet odao priznanje. Ovo je mlad fakultet, ali ima odličnu atmosferu. Na cijelom fakultetu vlada timski rad, svaki je dekan nastavljao tamo gdje je prethodni stao i veseli me da je sada profesor Đogaš izabran – kazao je za naš list tom prigodom Đikić, a nije propustio naglasiti i kako je snaga splitskog Medicinskog fakulteta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 08:43