stdClass Object ( [id] => 113565 [title] => DELOŽACIJA KARMELE STIVI Ante Dujmović: Posudit ću vam 3000 eura, ako mi date kreditnu karticu [alias] => delozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Karmela Stivi, 98-godišnja baka iz Rogoznice koja bi uskoro trebala biti deložirana iz svoga stana u Rogoznici u kojem živi već punih 38 godina, u stvari je kolateralna žrtva zelenaša Ante Dujmovića (53) iz Splita! Upravo je Dujmović taj koji je “kupio” stan od Karmeline unuke Ksenije Drnasin i koji ustraje na tome da uđe u njega po cijenu izbacivanja nemoćne starice na ulicu.

‘Ne ide to tako...’

Sumnja se da je Dujmović, inače informatičar u Državnoj upravi, prije četiri godine Kseniji Drnasin, koja se očigledno nalazila u “novčanom” škripcu, posudio 20 tisuća eura uz mjesečnu kamatu od osam posto.

Kako Ksenija nije mogla vratiti dug, Dujmović se uknjižio na stan, iako preko svog odvjetnika tvrdi da je nekretninu kupio “u dobroj vjeri” i da je za nju dao 40 tisuća eura. No, da pojasnimo “modus operandi”.

Kao prvo, Dujmović se redovito oglašava u novinskim oglasnicima. Pa tako jedan od njegovih posljednjih oglasa glasi: “Nekretnine ili vozila primamo u zalog za pozajmicu. Rok i način otplate po dogovoru”. Uz taj oglas naveden je i broj mobitela. Taj smo broj nazvali u prisustvu svjedoka. Muški glas s dozom opreza zapitao je: “Tko je?”, a kad smo mu rekli da zovemo vezano uz oglas oko pozajmice, postao je srdačniji.

Dujmović: “Da, izvolite...”
SD: “Zovem u vezi vašeg oglasa, meni bi hitno trebalo 20 ili 30 tisuća eura...” Dujmović: “Ne ide to tako, nažalost ne mogu vam pomoći..”
SD: “Spreman sam dati u zalog jednosoban stan koji je moje vlasništvo!” Dujmović: “Ne, na žalost, mogu vam dati dvije do tri tisuće eura i to isključivo ide preko kreditnih kartica...”
SD: “Dobro, hvala vam...”
Dujmović: “Ništa, do viđenja...”

Ovako je tekao naš razgovor s Dujmovićem u kojem smo pokušali doznati kako i na koji način on “radi”. Da se uistinu radi o njemu, dokazuje i to da smo ga nekoliko sati nakon prvog poziva nazvali na isti broj mobitela i predstavili se kao novinari te ga pitali za komentar cijeloga rogozničkog slučaja.

Prodaja robe

Ante Dujmović
- Muka mi je od “Slobodne Dalmacije”, toliko neistina ste iznijeli, bez da ste me kontaktirali. Ne želim, dakle, sada ništa komentirati, niti želim komunicirati s nekim iz “Slobodne”. Vidimo se na sudu – kazao nam je u kraćem telefonskom razgovoru Ante Dujmović.

No, u razgovoru s drugim osobama koje su postale njegove “žrtve”, saznali smo njegov način posuđivanja novca. Dakle, prije nego posudi novac, od “klijenta” traži da mu da nešto u zalog te se u tu svrhu napravi kupoprodajni ugovor, bilo nekretnine, bilo automobila. Iako bi prema zakonu, javni bilježnik kod kojeg se ovjerava takav kupoprodajni ugovor trebao taj ugovor poslati Poreznoj upravi, to se ne događa već se ugovor “drži u ladici” dok se dug ne vrati ili dok ne dođe “mig” od Dujmovića.

Ukoliko se dug ne vrati, on se jednostavno uknjiži na stan. Postoji i još jedan način “poslovanja” i to, kao što nam je i sam rekao, preko kreditnih kartica. Dakle, pored davanja u zalog nekretnine ili stana, zalog se može dati i “provlačenjem kartice”.

Prema iskustvu jednog našeg čitatelja, priča teče ovako: Ukoliko “klijent” ima American, MasterCard, Visu ili neku drugu kreditnu karticu s Dujmovićem ode do nekog trgovačkog centra ili tvrtke gdje se onda kartica “ispegla” na određeni iznos kao zalog, odnosno kupi se robe u određenom iznosu. On onda proda robu i uzme novac.

Nakon toga, klijent dobije iznos koji mu treba uz mjesečnu kamatu od osam ili 10 posto, no pored toga mora još i banci mjesečno plaćati kamatu koju ima za neku od kreditnih kartica. 

VLADIMIR URUKALO
DIVNA ZENIĆ

Unuka nedostupna

 O cijelom slučaju željeli smo dobiti izjavu bakine unuke, Ksenije Drnasin, koju smo zvali na dvije prijavljene adrese u telefonskom imeniku, ali unatoč našim upornim nastojanjima ostala nam je nedostupna.

Zlato za zalog

Dujmović se na stranicama crnih kronika našao i 2002. godine kada je od jedne druge Splićanke uzeo četiri čeka i nešto zlata kao zalog za posuđeni novac. Tada je policija pretresla stan kojeg je imao u najmu, a u njemu je, kako je poslije na sudu posvjedočio jedan od policajaca koji je bio u pretrazi stana, nađeno osam ugovora o pozajmljivanju novca.

DUJMOVIĆEV POLICIJSKI DOSJE Položio novac na svoj račun

Ante Dujmović već je poznat i splitskoj policiji koja ga je u nekoliko navrata prijavljivala zbog prijevare i zelenaških ugovora. Tako je u siječnju ove godine protiv njega podnesena kaznena prijava, i to zato jer je Splićanki (podaci poznati redakciji) koncem 2007. godine posudio 15 tisuća eura uz 8 posto mjesečne kamate. Ona je s Dujmovićem sklopila kupoprodajni ugovor o prodaji stana svoje svekrve i to radi osiguranja duga.

Dujmović joj je isplatio 113 tisuća kuna, a taj je iznos odmah u startu umanjio za kamatu u iznosu od devet tisuća kuna. Budući da nije mogla vraćati glavnicu, žena je dogovorila prodaju stana tako da dvije trećine od 106 tisuća eura koliko je za stan trebala dobiti, ide njoj, a jedna trećina Dujmoviću.

S njim je prvo po pola podijelila kaparu od 10.600 eura koliko je kupac stana dao, a bilo je dogovoreno da će nakon uplate ostatka Dujmović dobiti 30 tisuća, a ona ostatak od 65 tisuća eura. No, u siječnju ove godine u prisutnosti i nje i Dujmovića kupac je uplatio preostali iznos, a Dujmović je pod izlikom da mora hitno ići u banku, otišao i položio novac na svoj račun. Splićanka je na kraju od dogovorenih 65 tisuća eura dobila svega 20 tisuća, a protiv Dujmovića je išlo posebno izvješće Državnom odvjetništvu.

Taj se slučaj nalazi na sudu. Doznajemo i kako se kod ugovaranja posla sa strankama, u prilog pouzdanosti svojih usluga, hvalio kako radi u Državnoj upravi, ističući kako je on informatičar i kako sigurno neće riskirati svoj posao i ugled tako što će nekoga prevariti.

 Da bi isplatila sudske troškove, baka Karmela mora doživjeti - stotu!

Rogožnjanka Karmela Stivi, kojoj u 98. godini prijeti deložacija iz vlastitog stana, doživjela je još jedan šok.

- Stigla mi je ova moja mizerija od mirovine. I umjesto 1700 i nešto kuna, isplaćeno mi je 550 kuna manje, dakle mirovina mi je umanjena za prvu ratu sudskih troškova. Što kazati? Šokirana sam, bijesna, ljuta, razočarana... Em me izbacuju iz stana, em moram platiti 11 tisuća kuna sudskih troškova. Bože moj, što me sve čeka?! Još mi jedino mogu kožu odrati - kaže starica Karmela. Kako bi mogla isplatiti puni iznos sudskih troškova, baka Karmela morala bi živjeti još dvije godine, odnosno doživjeti 100.

Veli da ne smije ni razmišljati o tome što će se sve dogoditi 2. studenoga za kada je najavljena njezina prisilna deložacija iz stana. Podsjetimo, Karmela bi morala napustiti stan u kojem živi punih 38 godina zato što joj ga je na prijevaru uzela unuka Ksenija Drnasin, koja ga je potom nabrzinu prodala Anti Dujmoviću iz Splita.

Novi vlasnik sada po svaku cijenu želi iz tog stana deložirati staricu. Kako je Karmela u međuvremenu povela sudski spor kako bi osporila, prvo prijevaru oko darovnice koju je, na koncu, sud proglasio ništavnom, a potom i protiv novog vlasnika Dujmovića koji je želi izbaciti iz stana, nazidali su se sudski troškovi koji su premašili 11 tisuća kuna. Država je, bez ikakve sentimentalnosti, odlučila naplatiti svoj trošak.

-Što sam jadna i mogla očekivati? U ovoj državi se sve svali na sirotinju. To što je sutkinja napravila propust i nije na zahtjev moga odvjetnika spriječila prodaju stana, izio vuk magarca. Nitko neće odgovarati. A da je to napravljeno, niti bi mene sada tjerali iz stana, niti bi bilo ovih troškova koje će prisilno namiriti iz ove moje mirovine - kroz plač govori Karmela.

marijan džambo 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Reporter ‘Slobodne’  predstavio se Anti Dujmoviću kao građanin u novčanom škripcu, koji je tragom Dujmovićeva novinskog oglasa od njega zatražio hitnu pozajmicu od 20 do 30 tisuća eura... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO JE SPLIĆANIN KOJI DELOŽIRA NESRETNU ROGOŽNJANKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-10-08 20:58:08 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-10-08 23:22:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-10-08 23:14:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15272 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/10/08/novosti/stivi00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38077981 Threads: 4 Questions: 7078683156 Slow queries: 3296304 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607863800 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/delozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu-113565 [printLink] => /vijesti/hrvatska/delozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu-113565?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 153291 [name] => karmelastivi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => karmelastivi [link] => /tag/karmelastivi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Reporter ‘Slobodne’  predstavio se Anti Dujmoviću kao građanin u novčanom škripcu, koji je tragom Dujmovićeva novinskog oglasa od njega zatražio hitnu pozajmicu od 20 do 30 tisuća eura... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO JE SPLIĆANIN KOJI DELOŽIRA NESRETNU ROGOŽNJANKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => DELOŽACIJA KARMELE STIVI Ante Dujmović: Posudit ću vam 3000 eura, ako mi date kreditnu karticu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-04-45-01-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/10/08/novosti/stivi00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/10/08/novosti/stivi00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Karmela Stivi, 98-godišnja baka iz Rogoznice koja bi uskoro trebala biti deložirana iz svoga stana u Rogoznici u kojem živi već punih 38 godina, u stvari je kolateralna žrtva zelenaša Ante Dujmovića (53) iz Splita! Upravo je Dujmović taj koji je “kupio” stan od Karmeline unuke Ksenije Drnasin i koji ustraje na tome da uđe u njega po cijenu izbacivanja nemoćne starice na ulicu.

‘Ne ide to tako...’

Sumnja se da je Dujmović, inače informatičar u Državnoj upravi, prije četiri godine Kseniji Drnasin, koja se očigledno nalazila u “novčanom” škripcu, posudio 20 tisuća eura uz mjesečnu kamatu od osam posto.

Kako Ksenija nije mogla vratiti dug, Dujmović se uknjižio na stan, iako preko svog odvjetnika tvrdi da je nekretninu kupio “u dobroj vjeri” i da je za nju dao 40 tisuća eura. No, da pojasnimo “modus operandi”.

Kao prvo, Dujmović se redovito oglašava u novinskim oglasnicima. Pa tako jedan od njegovih posljednjih oglasa glasi: “Nekretnine ili vozila primamo u zalog za pozajmicu. Rok i način otplate po dogovoru”. Uz taj oglas naveden je i broj mobitela. Taj smo broj nazvali u prisustvu svjedoka. Muški glas s dozom opreza zapitao je: “Tko je?”, a kad smo mu rekli da zovemo vezano uz oglas oko pozajmice, postao je srdačniji.

Dujmović: “Da, izvolite...”
SD: “Zovem u vezi vašeg oglasa, meni bi hitno trebalo 20 ili 30 tisuća eura...” Dujmović: “Ne ide to tako, nažalost ne mogu vam pomoći..”
SD: “Spreman sam dati u zalog jednosoban stan koji je moje vlasništvo!” Dujmović: “Ne, na žalost, mogu vam dati dvije do tri tisuće eura i to isključivo ide preko kreditnih kartica...”
SD: “Dobro, hvala vam...”
Dujmović: “Ništa, do viđenja...”

Ovako je tekao naš razgovor s Dujmovićem u kojem smo pokušali doznati kako i na koji način on “radi”. Da se uistinu radi o njemu, dokazuje i to da smo ga nekoliko sati nakon prvog poziva nazvali na isti broj mobitela i predstavili se kao novinari te ga pitali za komentar cijeloga rogozničkog slučaja.

Prodaja robe

Ante Dujmović
- Muka mi je od “Slobodne Dalmacije”, toliko neistina ste iznijeli, bez da ste me kontaktirali. Ne želim, dakle, sada ništa komentirati, niti želim komunicirati s nekim iz “Slobodne”. Vidimo se na sudu – kazao nam je u kraćem telefonskom razgovoru Ante Dujmović.

No, u razgovoru s drugim osobama koje su postale njegove “žrtve”, saznali smo njegov način posuđivanja novca. Dakle, prije nego posudi novac, od “klijenta” traži da mu da nešto u zalog te se u tu svrhu napravi kupoprodajni ugovor, bilo nekretnine, bilo automobila. Iako bi prema zakonu, javni bilježnik kod kojeg se ovjerava takav kupoprodajni ugovor trebao taj ugovor poslati Poreznoj upravi, to se ne događa već se ugovor “drži u ladici” dok se dug ne vrati ili dok ne dođe “mig” od Dujmovića.

Ukoliko se dug ne vrati, on se jednostavno uknjiži na stan. Postoji i još jedan način “poslovanja” i to, kao što nam je i sam rekao, preko kreditnih kartica. Dakle, pored davanja u zalog nekretnine ili stana, zalog se može dati i “provlačenjem kartice”.

Prema iskustvu jednog našeg čitatelja, priča teče ovako: Ukoliko “klijent” ima American, MasterCard, Visu ili neku drugu kreditnu karticu s Dujmovićem ode do nekog trgovačkog centra ili tvrtke gdje se onda kartica “ispegla” na određeni iznos kao zalog, odnosno kupi se robe u određenom iznosu. On onda proda robu i uzme novac.

Nakon toga, klijent dobije iznos koji mu treba uz mjesečnu kamatu od osam ili 10 posto, no pored toga mora još i banci mjesečno plaćati kamatu koju ima za neku od kreditnih kartica. 

VLADIMIR URUKALO
DIVNA ZENIĆ

Unuka nedostupna

 O cijelom slučaju željeli smo dobiti izjavu bakine unuke, Ksenije Drnasin, koju smo zvali na dvije prijavljene adrese u telefonskom imeniku, ali unatoč našim upornim nastojanjima ostala nam je nedostupna.

Zlato za zalog

Dujmović se na stranicama crnih kronika našao i 2002. godine kada je od jedne druge Splićanke uzeo četiri čeka i nešto zlata kao zalog za posuđeni novac. Tada je policija pretresla stan kojeg je imao u najmu, a u njemu je, kako je poslije na sudu posvjedočio jedan od policajaca koji je bio u pretrazi stana, nađeno osam ugovora o pozajmljivanju novca.

DUJMOVIĆEV POLICIJSKI DOSJE Položio novac na svoj račun

Ante Dujmović već je poznat i splitskoj policiji koja ga je u nekoliko navrata prijavljivala zbog prijevare i zelenaških ugovora. Tako je u siječnju ove godine protiv njega podnesena kaznena prijava, i to zato jer je Splićanki (podaci poznati redakciji) koncem 2007. godine posudio 15 tisuća eura uz 8 posto mjesečne kamate. Ona je s Dujmovićem sklopila kupoprodajni ugovor o prodaji stana svoje svekrve i to radi osiguranja duga.

Dujmović joj je isplatio 113 tisuća kuna, a taj je iznos odmah u startu umanjio za kamatu u iznosu od devet tisuća kuna. Budući da nije mogla vraćati glavnicu, žena je dogovorila prodaju stana tako da dvije trećine od 106 tisuća eura koliko je za stan trebala dobiti, ide njoj, a jedna trećina Dujmoviću.

S njim je prvo po pola podijelila kaparu od 10.600 eura koliko je kupac stana dao, a bilo je dogovoreno da će nakon uplate ostatka Dujmović dobiti 30 tisuća, a ona ostatak od 65 tisuća eura. No, u siječnju ove godine u prisutnosti i nje i Dujmovića kupac je uplatio preostali iznos, a Dujmović je pod izlikom da mora hitno ići u banku, otišao i položio novac na svoj račun. Splićanka je na kraju od dogovorenih 65 tisuća eura dobila svega 20 tisuća, a protiv Dujmovića je išlo posebno izvješće Državnom odvjetništvu.

Taj se slučaj nalazi na sudu. Doznajemo i kako se kod ugovaranja posla sa strankama, u prilog pouzdanosti svojih usluga, hvalio kako radi u Državnoj upravi, ističući kako je on informatičar i kako sigurno neće riskirati svoj posao i ugled tako što će nekoga prevariti.

 Da bi isplatila sudske troškove, baka Karmela mora doživjeti - stotu!

Rogožnjanka Karmela Stivi, kojoj u 98. godini prijeti deložacija iz vlastitog stana, doživjela je još jedan šok.

- Stigla mi je ova moja mizerija od mirovine. I umjesto 1700 i nešto kuna, isplaćeno mi je 550 kuna manje, dakle mirovina mi je umanjena za prvu ratu sudskih troškova. Što kazati? Šokirana sam, bijesna, ljuta, razočarana... Em me izbacuju iz stana, em moram platiti 11 tisuća kuna sudskih troškova. Bože moj, što me sve čeka?! Još mi jedino mogu kožu odrati - kaže starica Karmela. Kako bi mogla isplatiti puni iznos sudskih troškova, baka Karmela morala bi živjeti još dvije godine, odnosno doživjeti 100.

Veli da ne smije ni razmišljati o tome što će se sve dogoditi 2. studenoga za kada je najavljena njezina prisilna deložacija iz stana. Podsjetimo, Karmela bi morala napustiti stan u kojem živi punih 38 godina zato što joj ga je na prijevaru uzela unuka Ksenija Drnasin, koja ga je potom nabrzinu prodala Anti Dujmoviću iz Splita.

Novi vlasnik sada po svaku cijenu želi iz tog stana deložirati staricu. Kako je Karmela u međuvremenu povela sudski spor kako bi osporila, prvo prijevaru oko darovnice koju je, na koncu, sud proglasio ništavnom, a potom i protiv novog vlasnika Dujmovića koji je želi izbaciti iz stana, nazidali su se sudski troškovi koji su premašili 11 tisuća kuna. Država je, bez ikakve sentimentalnosti, odlučila naplatiti svoj trošak.

-Što sam jadna i mogla očekivati? U ovoj državi se sve svali na sirotinju. To što je sutkinja napravila propust i nije na zahtjev moga odvjetnika spriječila prodaju stana, izio vuk magarca. Nitko neće odgovarati. A da je to napravljeno, niti bi mene sada tjerali iz stana, niti bi bilo ovih troškova koje će prisilno namiriti iz ove moje mirovine - kroz plač govori Karmela.

marijan džambo 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/delozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu-113565 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=507f65e663078204a6554840ff6dc59faa12b2f7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=DELO%C5%BDACIJA+KARMELE+STIVI+Ante+Dujmovi%C4%87%3A+Posudit+%C4%87u+vam+3000+eura%2C+ako+mi+date+kreditnu+karticu+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fdelozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu-113565 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fdelozacija-karmele-stivi-ante-dujmovic-posudit-cu-vam-3000-eura-ako-mi-date-kreditnu-karticu-113565 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Reporter ‘Slobodne’  predstavio se Anti Dujmoviću kao građanin u novčanom škripcu, koji je tragom Dujmovićeva novinskog oglasa od njega zatražio hitnu pozajmicu od 20 do 30 tisuća eura... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TKO JE SPLIĆANIN KOJI DELOŽIRA NESRETNU ROGOŽNJANKU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaTKO JE SPLIĆANIN KOJI DELOŽIRA NESRETNU ROGOŽNJANKU

DELOŽACIJA KARMELE STIVI Ante Dujmović: Posudit ću vam 3000 eura, ako mi date kreditnu karticu

Piše PSD.
9. listopada 2010. - 01:14

Karmela Stivi, 98-godišnja baka iz Rogoznice koja bi uskoro trebala biti deložirana iz svoga stana u Rogoznici u kojem živi već punih 38 godina, u stvari je kolateralna žrtva zelenaša Ante Dujmovića (53) iz Splita! Upravo je Dujmović taj koji je “kupio” stan od Karmeline unuke Ksenije Drnasin i koji ustraje na tome da uđe u njega po cijenu izbacivanja nemoćne starice na ulicu.

‘Ne ide to tako...’

Sumnja se da je Dujmović, inače informatičar u Državnoj upravi, prije četiri godine Kseniji Drnasin, koja se očigledno nalazila u “novčanom” škripcu, posudio 20 tisuća eura uz mjesečnu kamatu od osam posto.

Kako Ksenija nije mogla vratiti dug, Dujmović se uknjižio na stan, iako preko svog odvjetnika tvrdi da je nekretninu kupio “u dobroj vjeri” i da je za nju da...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 06:45