stdClass Object ( [id] => 230194 [title] => Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om [alias] => brkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NOVO Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić večeras je za odluku povjerenstva o poništavanju njegove diplome kao plagijata kazao kako je posljedica protuzakonitog konstruiranja i falsificiranje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i MUP-a, te istaknuo da nije riječ o političkom obračunu s njim, već s HDZ-om.

"Ovo je sve posljedica falsificiranja, protuzakonitog konstruiranja ekipe u MUP-u, ministra Ostojića i Dominića i to je njihov pokušaj da policiju iskoriste za politički obračun s neistomišljenicima", izjavio je Brkić gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

To je, naglasio je, i potvrda da se MUP ne bavi svojim osnovnim poslom, odnosno otkrivanjem počinitelja kaznenih djela, ustvrdivši da je ta djelatnost trenutno najgora u povijesti hrvatske policije.

Upitan priznaje li nalaz povjerenstva Visoke policijske škole Brkić je rekao kako je diplomirao na osnovu materijala koje je dobio od mentora, a ne temelju kojih je i pripremio diplomski rad i obranio ga.

"Činjenica je da sam ga obranio pred tročlanim povjerenstvom u kojem je i današnji dekan, koji je i tada bio dekan Visoke policijske škole. Zanimljivo je kako on danas priča jedno, a prije je bio u tom istom povjerenstvu i nije se oglasio ni na jedan način da sam ja na bilo koji način kompilirao i falsificirao diplomski rad", poručio je.

Na pitanje je li uistinu prepisao diplomski rad, budući je povjerenstvo utvrdilo kako je od 1630 redaka prepisao njih 1285, Brkić je kazao da je to povjerenstvo takvu odluku donijelo na protuzakonit način "nenadležnog" ministra i izloženo pritiscima visokih dužnosnika MUP-a. Takvu odluku, ustvrdio je, nisu potpisali neki članovi povjerenstva, već samo njih nekoliko.

"Na svoj diplomski gledam kao na diplomski rad sastavljen od stručnih materijala koje sam dobio od mentora i temeljem čega sam pripremio diplomski rad na osnovu kojeg sam diplomirao", istaknuo je.

Upitan očekuje li kazneni progon i sudski postupak, Brkić je odgovorio kako ga tješi činjenica da postoji više nadležnih institucija te da će vrijeme pokazati je li rad falsificirao ili napravio po svim uzusima i pravilima struke.

Upitan ima li potporu predsjednika HDZ-a, s obzirom da stranka trpi štetu zbog njegove afere, rekao je kako je HDZ i prije imao glavnog tajnika te da će ga imati i nakon njega. "Milijan Brkić nije odlučivao o postavljanju na mjesto glavnog tajnika, niti će odlučivati kada bude mican s tog mjesta. Sve dok budem imam podršku predsjednika stranke i Predsjedništva stranke ja ću obavljat taj posao, ali isto tako sutra kad ne budem bio tu, svijet ide dalje, HDZ ide dalje", poručio je.

O ostavci, kaže, nije razmišljao, jer smatra da je riječ o obračunu s HDZ-om, a ne s njim, te da je on samo sredstvo.
"Ovo je pokušaj falsificiranja stvarnosti, na kraju krajeva ako ćemo govoriti o falsifikatorima onda ćemo govoriti o aktualnoj Kukuriku koaliciji koja je predstavila hrvatskoj javnosti Plan 21 na osnovu kojega je došla i na vlast, a kasnije se pokazalo da je to falsifikat, da je to nekompetentna i nesposobna vlada", kazao je.

Na pitanje hoće li vratiti novac koji je dobivao na temelju "lažne" diplome, bude li ipak službeno proglašen plagijatorom i na sudskim istancama, Brkić je odgovorio: "Ja ću poštivati svaku sudsku odluku svih nadležnih institucija, zbog toga sam se i borio".

(H)

RANIJE I šef osiguranja predsjednika Josipovića lažirao

Poništeno je i osam svjedodžbi stručnog prvostupnika izdanih od Visoke policijske škole u razdoblju od 2011. do 2012. među kojima i ona Silvija Toplaka, šefa osiguranja Predsjednika Republike Ive Josipovića. Na pitanje HRT-a o potvrdi, iz Ureda predsjednika rekli su kako Toplak korektno odrađuje posao te da je on djelatnik MUP-a i da o njemu odlučuje policija, a ne Josipović.


PRVA VIJEST


Diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića "Organizacijskerazine MUP-a RH" na zagrebačkoj Visokoj policijskoj školi od 10. lipnja2011. i službeno je poništen, a odluka o tome objavljena je danas uNarodnim novinama.

"Brkić, Milijan, diploma br.511-01-121-11-444-15 izdana 10. VI. 2011. od Visoke policijske škole uZagrebu", navode Narodne novine u svom malom oglasniku o poništenimdokumentima.

Uz diplomu Milijana Brkića poništeno je još deset diploma Viskoepolicijske škole - od Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića,Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Marija Norca-Keve, StipePoljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.

Predsjednik HDZ-ova nacionalnog Odbora za rad Boris Kunst danasje, upitan o Brkićevom diplomskom radu, novinarima rekao je kako "nećegovoriti o hipotetskim rješenjima" dodavši da je Brkić o tome već sverekao.

"Predmet je daleko od sudskog riješenja", kazao je Kunst. Smatrada je ta objava u Narodnim novinama "čisti Vladin spin" kojim pokušavaskrenuti pažnju s gorućih problema koje ne zna riješiti, poputobustavljanja mjera aktivnoga zapošljavanja.

Nakon što su mediji objavili priču da je prepisao diplomski rad,Brkić je novinarima u studenom prošle godine izjavio kako smatra danije napravio nikakvu nepravilnost, a pri pisanju diplomskog radakoristio se materijalima koji su mi bili stavljeni na raspolaganje.

Ministar unutarnjih poslovaRanko Ostojić kazao je da će MUP u koordinaciji s DORH-omdogovoriti daljnje postupanje vezano uz eventualno ispitivanje kazneneodgovornosti glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, kojem je Visokapolicijska škola poništila diplomu.

Nakon što je Visokapolicijska škola danas poništila Brkićev diplomski rad, kao i jošdesetak drugih diplomskih radova, novinari su Ostojića nakon sjedniceVlade pitali što će se događati dalje.

- Moram reći da uopće nisu bitna imena. Radi se o tome da jesvakoj osobi koja plagira diplomski rad, u postupku koji je napravljenupravo na Policijskoj akademiji, oduzet stručni naziv. Daljnjepostupanje je u rukama Upravnog vijeća Visoke policijske škole i o tomeću biti izvješten nakon što oni odrade svoj sastanak - rekao je.

Upitan može li škola pokrenuti utvrđivanje kaznene odgovornosti,Ostojić je rekao:

- Što se tiče kaznene odgovornosti, to je sasvim drugastvar i to nije u rukama Vijeća, oni govore o statusu studenata. A štose tiče policije, ona će u koordinaciji s DORH-om dogovarati ostatakpriče - rekao je.

Na pitanje kako je moguće da na Visokoj policijskoj školi tolikoljudi preda isti rad i dobije diplomu, Ostojić ističe da je ta školabila spremna "raščistiti stvar".

- Treba reći da je Visoka policijska škola, u skladu s politikomMUP-a, bila spremna raščistiti te stvari. Podsjetio bih da su stegovnipostupci i udaljavanje onih koji su to omogućili obavljeni prije godinudana - rekao je.


                                                                                                         h, foto: srđan vrančić / cropix

Lesar: treba uvesti novi studij - "Diplomirani kompilator"

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je danas kako bi hrvatski fakulteti trebali razmisliti o uvođenju novog studija – "Diplomirani kompilator", a Državno odvjetništvo bi se trebalo pozabaviti slučajem glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića i njegove poništene diplome.

"Mislim da u ovom trenutku postoje osnove da se DORH time pozabavi", rekao je Lesar novinarima komentirajući to što je danas u Narodnim novinama objavljeno poništenje Brkićeve plagirane diplome Visoke policijske škole.

To je Brkićeva osobna sramota i ako DORH, na temelju službenog poništenja diplome, smatra da je počinjeno kazneno djelo, oni su na potezu s istragom i procesuiranjem, poručuje Lesar.

"Ako se ovako nastavi, na sve većem broju fakulteta pisat će veliki oglas 'Tu kupujem tu me cijene'", kaže Lesar.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => plagirao diplomski rad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-03-27 12:38:56 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-03-27 23:59:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-03-27 23:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16519 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/03/27/Novosti/brkic01.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x480" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7642834 Threads: 5 Questions: 1553120714 Slow queries: 4733366 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111270163 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/brkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om-230194 [printLink] => /vijesti/hrvatska/brkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om-230194?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233362 [name] => milijanbrkić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => milijanbrkic [link] => /tag/milijanbrkic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 192367 [name] => lažnadiploma [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => laznadiploma [link] => /tag/laznadiploma ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => plagirao diplomski rad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-18-16-09-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/03/27/Novosti/brkic01.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/03/27/Novosti/brkic01.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NOVO Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić večeras je za odluku povjerenstva o poništavanju njegove diplome kao plagijata kazao kako je posljedica protuzakonitog konstruiranja i falsificiranje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i MUP-a, te istaknuo da nije riječ o političkom obračunu s njim, već s HDZ-om.

"Ovo je sve posljedica falsificiranja, protuzakonitog konstruiranja ekipe u MUP-u, ministra Ostojića i Dominića i to je njihov pokušaj da policiju iskoriste za politički obračun s neistomišljenicima", izjavio je Brkić gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

To je, naglasio je, i potvrda da se MUP ne bavi svojim osnovnim poslom, odnosno otkrivanjem počinitelja kaznenih djela, ustvrdivši da je ta djelatnost trenutno najgora u povijesti hrvatske policije.

Upitan priznaje li nalaz povjerenstva Visoke policijske škole Brkić je rekao kako je diplomirao na osnovu materijala koje je dobio od mentora, a ne temelju kojih je i pripremio diplomski rad i obranio ga.

"Činjenica je da sam ga obranio pred tročlanim povjerenstvom u kojem je i današnji dekan, koji je i tada bio dekan Visoke policijske škole. Zanimljivo je kako on danas priča jedno, a prije je bio u tom istom povjerenstvu i nije se oglasio ni na jedan način da sam ja na bilo koji način kompilirao i falsificirao diplomski rad", poručio je.

Na pitanje je li uistinu prepisao diplomski rad, budući je povjerenstvo utvrdilo kako je od 1630 redaka prepisao njih 1285, Brkić je kazao da je to povjerenstvo takvu odluku donijelo na protuzakonit način "nenadležnog" ministra i izloženo pritiscima visokih dužnosnika MUP-a. Takvu odluku, ustvrdio je, nisu potpisali neki članovi povjerenstva, već samo njih nekoliko.

"Na svoj diplomski gledam kao na diplomski rad sastavljen od stručnih materijala koje sam dobio od mentora i temeljem čega sam pripremio diplomski rad na osnovu kojeg sam diplomirao", istaknuo je.

Upitan očekuje li kazneni progon i sudski postupak, Brkić je odgovorio kako ga tješi činjenica da postoji više nadležnih institucija te da će vrijeme pokazati je li rad falsificirao ili napravio po svim uzusima i pravilima struke.

Upitan ima li potporu predsjednika HDZ-a, s obzirom da stranka trpi štetu zbog njegove afere, rekao je kako je HDZ i prije imao glavnog tajnika te da će ga imati i nakon njega. "Milijan Brkić nije odlučivao o postavljanju na mjesto glavnog tajnika, niti će odlučivati kada bude mican s tog mjesta. Sve dok budem imam podršku predsjednika stranke i Predsjedništva stranke ja ću obavljat taj posao, ali isto tako sutra kad ne budem bio tu, svijet ide dalje, HDZ ide dalje", poručio je.

O ostavci, kaže, nije razmišljao, jer smatra da je riječ o obračunu s HDZ-om, a ne s njim, te da je on samo sredstvo.
"Ovo je pokušaj falsificiranja stvarnosti, na kraju krajeva ako ćemo govoriti o falsifikatorima onda ćemo govoriti o aktualnoj Kukuriku koaliciji koja je predstavila hrvatskoj javnosti Plan 21 na osnovu kojega je došla i na vlast, a kasnije se pokazalo da je to falsifikat, da je to nekompetentna i nesposobna vlada", kazao je.

Na pitanje hoće li vratiti novac koji je dobivao na temelju "lažne" diplome, bude li ipak službeno proglašen plagijatorom i na sudskim istancama, Brkić je odgovorio: "Ja ću poštivati svaku sudsku odluku svih nadležnih institucija, zbog toga sam se i borio".

(H)

RANIJE I šef osiguranja predsjednika Josipovića lažirao

Poništeno je i osam svjedodžbi stručnog prvostupnika izdanih od Visoke policijske škole u razdoblju od 2011. do 2012. među kojima i ona Silvija Toplaka, šefa osiguranja Predsjednika Republike Ive Josipovića. Na pitanje HRT-a o potvrdi, iz Ureda predsjednika rekli su kako Toplak korektno odrađuje posao te da je on djelatnik MUP-a i da o njemu odlučuje policija, a ne Josipović.


PRVA VIJEST


Diplomski rad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića "Organizacijskerazine MUP-a RH" na zagrebačkoj Visokoj policijskoj školi od 10. lipnja2011. i službeno je poništen, a odluka o tome objavljena je danas uNarodnim novinama.

"Brkić, Milijan, diploma br.511-01-121-11-444-15 izdana 10. VI. 2011. od Visoke policijske škole uZagrebu", navode Narodne novine u svom malom oglasniku o poništenimdokumentima.

Uz diplomu Milijana Brkića poništeno je još deset diploma Viskoepolicijske škole - od Gorana Bočine, Zorana Đakovca, Krunoslava Kokića,Egona Lulića, Roberta Ljutića, Marka Matića, Marija Norca-Keve, StipePoljaka, Karmele Prše i Nikole Vukasa.

Predsjednik HDZ-ova nacionalnog Odbora za rad Boris Kunst danasje, upitan o Brkićevom diplomskom radu, novinarima rekao je kako "nećegovoriti o hipotetskim rješenjima" dodavši da je Brkić o tome već sverekao.

"Predmet je daleko od sudskog riješenja", kazao je Kunst. Smatrada je ta objava u Narodnim novinama "čisti Vladin spin" kojim pokušavaskrenuti pažnju s gorućih problema koje ne zna riješiti, poputobustavljanja mjera aktivnoga zapošljavanja.

Nakon što su mediji objavili priču da je prepisao diplomski rad,Brkić je novinarima u studenom prošle godine izjavio kako smatra danije napravio nikakvu nepravilnost, a pri pisanju diplomskog radakoristio se materijalima koji su mi bili stavljeni na raspolaganje.

Ministar unutarnjih poslovaRanko Ostojić kazao je da će MUP u koordinaciji s DORH-omdogovoriti daljnje postupanje vezano uz eventualno ispitivanje kazneneodgovornosti glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, kojem je Visokapolicijska škola poništila diplomu.

Nakon što je Visokapolicijska škola danas poništila Brkićev diplomski rad, kao i jošdesetak drugih diplomskih radova, novinari su Ostojića nakon sjedniceVlade pitali što će se događati dalje.

- Moram reći da uopće nisu bitna imena. Radi se o tome da jesvakoj osobi koja plagira diplomski rad, u postupku koji je napravljenupravo na Policijskoj akademiji, oduzet stručni naziv. Daljnjepostupanje je u rukama Upravnog vijeća Visoke policijske škole i o tomeću biti izvješten nakon što oni odrade svoj sastanak - rekao je.

Upitan može li škola pokrenuti utvrđivanje kaznene odgovornosti,Ostojić je rekao:

- Što se tiče kaznene odgovornosti, to je sasvim drugastvar i to nije u rukama Vijeća, oni govore o statusu studenata. A štose tiče policije, ona će u koordinaciji s DORH-om dogovarati ostatakpriče - rekao je.

Na pitanje kako je moguće da na Visokoj policijskoj školi tolikoljudi preda isti rad i dobije diplomu, Ostojić ističe da je ta školabila spremna "raščistiti stvar".

- Treba reći da je Visoka policijska škola, u skladu s politikomMUP-a, bila spremna raščistiti te stvari. Podsjetio bih da su stegovnipostupci i udaljavanje onih koji su to omogućili obavljeni prije godinudana - rekao je.


                                                                                                         h, foto: srđan vrančić / cropix

Lesar: treba uvesti novi studij - "Diplomirani kompilator"

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar izjavio je danas kako bi hrvatski fakulteti trebali razmisliti o uvođenju novog studija – "Diplomirani kompilator", a Državno odvjetništvo bi se trebalo pozabaviti slučajem glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića i njegove poništene diplome.

"Mislim da u ovom trenutku postoje osnove da se DORH time pozabavi", rekao je Lesar novinarima komentirajući to što je danas u Narodnim novinama objavljeno poništenje Brkićeve plagirane diplome Visoke policijske škole.

To je Brkićeva osobna sramota i ako DORH, na temelju službenog poništenja diplome, smatra da je počinjeno kazneno djelo, oni su na potezu s istragom i procesuiranjem, poručuje Lesar.

"Ako se ovako nastavi, na sve većem broju fakulteta pisat će veliki oglas 'Tu kupujem tu me cijene'", kaže Lesar.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/brkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om-230194 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9ca8f9f7bed7b4d14ef44f6e21ab48c2ccbb2edc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Brki%C4%87%3A+Diploma+mi+je+poni%C5%A1tena+zbog+politi%C4%8Dkog+obra%C4%8Duna+s+HDZ-om&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbrkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om-230194 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbrkic-diploma-mi-je-ponistena-zbog-politickog-obracuna-s-hdz-om-230194 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => plagirao diplomski rad [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaplagirao diplomski rad

Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om

Piše PSD.
28. ožujka 2014. - 00:29
NOVO Brkić: Diploma mi je poništena zbog političkog obračuna s HDZ-om

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić večeras je za odluku povjerenstva o poništavanju njegove diplome kao plagijata kazao kako je posljedica protuzakonitog konstruiranja i falsificiranje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i MUP-a, te istaknuo da nije riječ o političkom obračunu s njim, već s HDZ-om.

"Ovo je sve posljedica falsificiranja, protuzakonitog konstruiranja ekipe u MUP-u, ministra Ostojića i Dominića i to je njihov pokušaj da policiju iskoriste za politički obračun s neistomišljenicima", izjavio je Brkić gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

To je, naglasio je, i potvrda da se MUP ne bavi svojim osnovnim poslom, odnosno otkrivanjem počinitelja kaznenih djela, ustvrdivši da je ta djelatnost tr...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 20:16