stdClass Object ( [id] => 2610 [title] => Benko: Ne znamo je li se Korade ubio ili je likvidiran u pucnjavi [alias] => benko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

General Ivan Korade je mrtav. Nakon osmodnevne potrage, u kojoj je generala osumnjičenog za četiri ubojstva hvatalo na stotine policajaca, u četvrtak je uslijedila drama u šumarku, u vikendaškom naselju u Velikoj Petrovagorskoj. To je mjesto od Koradeove kuće udaljeno tek nešto više od kilometra.

Konačna drama je započela nekoliko minuta nakon 14 sati. Rutinska novinarska telefonska provjera zbivanja rezultirala je neočekivanom informacijom: županijski državni odvjetnik Vladimir Terešak upravo je žurno kretao na teren zbog dojave da je u tijeku uhićenje bjegunca, te da je policajac ranjen. Uslijedio je tragični obrat.

Tijekom dana policija je u širokom rasporedu pročešljavala teren i napokon locirala generala u vikendici Franje Truntića iz Zagreba. Odmah su krenuli u akciju. Nadomak sumnjive vikendice, da bi istjerali bjegunca, bacili su dimnu bombu, no iz otvorenog prozora je general zapucao.

Pogodio je jednog od pripadnika Kobri, prema mjestu zbivanja jurilo je vozilo hitne pomoći, ali sve je bilo uzalud. Specijalac je podlegao rafalnoj paljbi, zadobivši smrtonosnu ranu iznad pancirne košulje.

Počelo je puškaranje, do novinara su dopirale priče o ranjavanju više osoba, ali se poslije pokazalo da su bile neutemeljene.

Specijalci su potpuno okružili područje i ubrzo se u pravilnoj formaciji počeli spuštati do vikendice iz koje je Korade otvorio rafalnu paljbu, pružajući žestok otpor. Policajac je već bio mrtav, a Korade se, uhvaćen u bezizlaznu stupicu, sam ustrijelio nešto poslije 15 sati.

Prema samom mjestu okršaja zaputio se pješice, preko njiva, i glasnogovornik ravnateljstva MUP-a Krunoslav Borovec, koji se nešto prije okončanja drame kratko obratio okupljenim novinarima. Korade je u tom trenutku još bio živ.
Izvijestio je tek tada o tragičnoj pogibiji policajca ne propustivši naglasiti da je pretraga tijekom prijepodneva i dalje obavljana na istom području kao i prethodnih dana. Time je opovrgnuo sve optužbe na račun policije da tapka u mjestu jer je tako potvrđena ispravnom sumnja MUP-a da Korade cijelo vrijeme nije bio daleko od svoga mjesta.

Nakon potvrde ravnatelja policije Marijana Benka da je Korade počinio samoubojstvo, Zagorje je odahnulo. General Korade je, kao što su i pretpostavljali svi oni koji su ga dobro poznavali, i u ovoj jednotjednoj drami ostao svojeglav i svoj, odlučivši je sam okončati bez predaje.

Službena rekonstrukcija događanja 

- Ne znamo još je li Korade počinio samoubojstvo ili je stradao u razmjeni vatre - rekao je ravnatelj policije Marijan Benko na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj niti tri sata nakon okršaja specijalaca i odbjegloga generala koji se skrivao u jednoj vikendici u Velikoj Petrovagorskoj.

Benko je ukratko rekonstruirao tijek zadnje pretrage u kojoj je na žalost smrtno stradao i pripadnik mobilne jedinice prometne policije “Kobre” Mario Kusanić (31).
Nakon jutarnje smjene snaga na terenu, krenulo se u, za taj dan planiranu, pretragu 21 kuće za koje se, prema odbačenim predmetima i tragovima obuće koje je nanjušio policijski pas, pretpostavljalo da ih bjegunac koristi kao skrovište. Tako su specijalci došli i do vikendice zagrepčanina Franje Truntića u šumovitom predjelu zvanom Vrhi.

U 13.30 sati na specijalce je iz kuće kroz prozor otvorena rafalna paljba. Policajac Mario Kusanić pritom je teško ranjen, nakon čega su ga njegovi kolege nastojali zbrinuti, a potom su pokušali istjerati Koradea iz kuće suzavcem.

Do novinara su dopirale priče o ranjavanju više osoba, ali se poslije pokazalo da su bile neutemeljene. Na žalost, Mario je na putu do Doma zdravlja u Zlataru podlegao rani zadobivenoj u području iznad pancirne košulje.

Oko 15 sati došlo je i do upada policijskih snaga u kuću, a kako se prije toga unakrsno pucalo, za sada policija još ne može reći na koji je način skončao Korade.

Nakon upada policije, utvrđeno je da je Korade u kući bio sam, a o mogućim pomagačima, pa i uhićenju nekolicine njih, o čemu se spekuliralo, za sada policija šuti.

U kuću je Korade ušao kroz prozor, a da se krije u blizini, pokazivala je i boca pronađena u štaglju, za koju je utvrđeno da ju je koristio odbjegli general. Policija je bocu pronašla u srijedu oko 11 sati.

Više o načinu na koji je Korade, kojeg je Benko nazvao krvnikom koji je sijao smrt po Zagorju, znat će se nakon očevida koji otežavaju ručne bombe te različito drugo oružje pronađeno tik uz Koradeovo tijelo. Kakve je sve rane zadobio i od kojeg oružja, također će pokazati očevid, a radi mogućeg stradavanja od policijske vatre na vještaćenje je upućeno i policijsko oružje.

ljiljana pavlina / epeha

 

Rana na desnoj sljepočnici

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić potvrdio je da je na desnoj sljepoočnici Ivana Koradea pronađena prostrijelna rana za koju je za sada moguće samo predpostaviti da je riječ o samoubojstvu.
- Vještaci sudske medicine trebaju napraviti silikonski odljev rane, te utvrditi da li na rukama ima tragova čestica baruta. Također, potrebno je pronaći čahuru, te zrno, za koje je postoji mala vjerojatnost da li je ostalo u glavi, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Pored tijela je inače pronađeno nekoliko ručnih bombi, te dva pištolja i automatska puška - istaknuo je Krešimir Devčić
- Teoretski je moguće da je ga je netko pogodio u glavu tijekom razmjene vatre, ali sadašnja je pretpostavka da je riječ o samoubojstvu. Po tragovima rana vidjet će se blizina iz koje je pucano, dok balističari trebaju obaviti dio istrage vezan za oružje - objasnio je Krunoslav Borovac. (jl)

Pokop bez vojnih počasti

Korade neće imati pravo na pogreb sa vojnim počastima, ali mu se čin i odličja iz Domovinskoga rata neće oduzimati, doznali smo iz visokih vojnih krugova. S obzirom da je osumnjičen za četverostruko ubojstvo, počasti su isključene. S.Du. / EPEHA

 

Obitelj Korade u šoku

Zbog višednevnog stresa i stanja šoka, u Opću bolnicu Zabok hitno je prebačen punac generala Koradea, no ne zbog, kako su neki izvještavali, srčanog infarkta, već zbog nestabilne angine pektoris. On je sada stabilan i izvan životne opasnosti, a u sobi nije pod policijskim nadzorom.
Kako doznajemo, poslije okončanja tragedije u istu bolnicu dovezeni su generalova žena Ljiljana, sin Marijo i njegova trudna djevojka. Kako neslužbeno doznajemo, radilo se o preventivnom pregledu radi djevojčine poodmakle trudnoće, a i stanja šoka u cijeloj obitelji.
Pregledao ih je internist i psihijatar, dobili su preventivnu pomoć i ubrzo će biti pušteni kući. Lj.P. / epeha



Jataka nije bilo

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak opovrgnuo je da je u policijskoj akciji bilo više ranjenih i da su uhvaćena dvojica Koradeovih pomagača.
- Vikendica je bila u policijskom okruženju, a kada su policajci ušli u nju pronašli su mrtvog muškarca - kazao je Novak, dodavši da u kući nije bilo drugih osoba.
Koradeov odvjetnik Željko Olujić kazao je da nema nikakve službene informacije te da se još nije čuo s generalovom obitelji. (H)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završni okršaj na zagorskim bregima, umirovljeni general pružao žestok otpor policajcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-04-03 21:55:28 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-04-04 12:18:29 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-04-03 21:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8295 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/04/04/Novosti/KORADE0000.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7487427 Threads: 3 Questions: 1604171242 Slow queries: 4762222 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110618264 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/benko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi-2610 [printLink] => /vijesti/hrvatska/benko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi-2610?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 209875 [name] => ivankorade [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivankorade [link] => /tag/ivankorade ) [1] => stdClass Object ( [id] => 26075 [name] => marijanbenko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marijanbenko [link] => /tag/marijanbenko ) [2] => stdClass Object ( [id] => 207230 [name] => krunoslavborovec [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => krunoslavborovec [link] => /tag/krunoslavborovec ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završni okršaj na zagorskim bregima, umirovljeni general pružao žestok otpor policajcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Benko: Ne znamo je li se Korade ubio ili je likvidiran u pucnjavi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-23-41-05-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/04/Novosti/KORADE0000.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/04/Novosti/KORADE0000.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

General Ivan Korade je mrtav. Nakon osmodnevne potrage, u kojoj je generala osumnjičenog za četiri ubojstva hvatalo na stotine policajaca, u četvrtak je uslijedila drama u šumarku, u vikendaškom naselju u Velikoj Petrovagorskoj. To je mjesto od Koradeove kuće udaljeno tek nešto više od kilometra.

Konačna drama je započela nekoliko minuta nakon 14 sati. Rutinska novinarska telefonska provjera zbivanja rezultirala je neočekivanom informacijom: županijski državni odvjetnik Vladimir Terešak upravo je žurno kretao na teren zbog dojave da je u tijeku uhićenje bjegunca, te da je policajac ranjen. Uslijedio je tragični obrat.

Tijekom dana policija je u širokom rasporedu pročešljavala teren i napokon locirala generala u vikendici Franje Truntića iz Zagreba. Odmah su krenuli u akciju. Nadomak sumnjive vikendice, da bi istjerali bjegunca, bacili su dimnu bombu, no iz otvorenog prozora je general zapucao.

Pogodio je jednog od pripadnika Kobri, prema mjestu zbivanja jurilo je vozilo hitne pomoći, ali sve je bilo uzalud. Specijalac je podlegao rafalnoj paljbi, zadobivši smrtonosnu ranu iznad pancirne košulje.

Počelo je puškaranje, do novinara su dopirale priče o ranjavanju više osoba, ali se poslije pokazalo da su bile neutemeljene.

Specijalci su potpuno okružili područje i ubrzo se u pravilnoj formaciji počeli spuštati do vikendice iz koje je Korade otvorio rafalnu paljbu, pružajući žestok otpor. Policajac je već bio mrtav, a Korade se, uhvaćen u bezizlaznu stupicu, sam ustrijelio nešto poslije 15 sati.

Prema samom mjestu okršaja zaputio se pješice, preko njiva, i glasnogovornik ravnateljstva MUP-a Krunoslav Borovec, koji se nešto prije okončanja drame kratko obratio okupljenim novinarima. Korade je u tom trenutku još bio živ.
Izvijestio je tek tada o tragičnoj pogibiji policajca ne propustivši naglasiti da je pretraga tijekom prijepodneva i dalje obavljana na istom području kao i prethodnih dana. Time je opovrgnuo sve optužbe na račun policije da tapka u mjestu jer je tako potvrđena ispravnom sumnja MUP-a da Korade cijelo vrijeme nije bio daleko od svoga mjesta.

Nakon potvrde ravnatelja policije Marijana Benka da je Korade počinio samoubojstvo, Zagorje je odahnulo. General Korade je, kao što su i pretpostavljali svi oni koji su ga dobro poznavali, i u ovoj jednotjednoj drami ostao svojeglav i svoj, odlučivši je sam okončati bez predaje.

Službena rekonstrukcija događanja 

- Ne znamo još je li Korade počinio samoubojstvo ili je stradao u razmjeni vatre - rekao je ravnatelj policije Marijan Benko na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj niti tri sata nakon okršaja specijalaca i odbjegloga generala koji se skrivao u jednoj vikendici u Velikoj Petrovagorskoj.

Benko je ukratko rekonstruirao tijek zadnje pretrage u kojoj je na žalost smrtno stradao i pripadnik mobilne jedinice prometne policije “Kobre” Mario Kusanić (31).
Nakon jutarnje smjene snaga na terenu, krenulo se u, za taj dan planiranu, pretragu 21 kuće za koje se, prema odbačenim predmetima i tragovima obuće koje je nanjušio policijski pas, pretpostavljalo da ih bjegunac koristi kao skrovište. Tako su specijalci došli i do vikendice zagrepčanina Franje Truntića u šumovitom predjelu zvanom Vrhi.

U 13.30 sati na specijalce je iz kuće kroz prozor otvorena rafalna paljba. Policajac Mario Kusanić pritom je teško ranjen, nakon čega su ga njegovi kolege nastojali zbrinuti, a potom su pokušali istjerati Koradea iz kuće suzavcem.

Do novinara su dopirale priče o ranjavanju više osoba, ali se poslije pokazalo da su bile neutemeljene. Na žalost, Mario je na putu do Doma zdravlja u Zlataru podlegao rani zadobivenoj u području iznad pancirne košulje.

Oko 15 sati došlo je i do upada policijskih snaga u kuću, a kako se prije toga unakrsno pucalo, za sada policija još ne može reći na koji je način skončao Korade.

Nakon upada policije, utvrđeno je da je Korade u kući bio sam, a o mogućim pomagačima, pa i uhićenju nekolicine njih, o čemu se spekuliralo, za sada policija šuti.

U kuću je Korade ušao kroz prozor, a da se krije u blizini, pokazivala je i boca pronađena u štaglju, za koju je utvrđeno da ju je koristio odbjegli general. Policija je bocu pronašla u srijedu oko 11 sati.

Više o načinu na koji je Korade, kojeg je Benko nazvao krvnikom koji je sijao smrt po Zagorju, znat će se nakon očevida koji otežavaju ručne bombe te različito drugo oružje pronađeno tik uz Koradeovo tijelo. Kakve je sve rane zadobio i od kojeg oružja, također će pokazati očevid, a radi mogućeg stradavanja od policijske vatre na vještaćenje je upućeno i policijsko oružje.

ljiljana pavlina / epeha

 

Rana na desnoj sljepočnici

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić potvrdio je da je na desnoj sljepoočnici Ivana Koradea pronađena prostrijelna rana za koju je za sada moguće samo predpostaviti da je riječ o samoubojstvu.
- Vještaci sudske medicine trebaju napraviti silikonski odljev rane, te utvrditi da li na rukama ima tragova čestica baruta. Također, potrebno je pronaći čahuru, te zrno, za koje je postoji mala vjerojatnost da li je ostalo u glavi, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Pored tijela je inače pronađeno nekoliko ručnih bombi, te dva pištolja i automatska puška - istaknuo je Krešimir Devčić
- Teoretski je moguće da je ga je netko pogodio u glavu tijekom razmjene vatre, ali sadašnja je pretpostavka da je riječ o samoubojstvu. Po tragovima rana vidjet će se blizina iz koje je pucano, dok balističari trebaju obaviti dio istrage vezan za oružje - objasnio je Krunoslav Borovac. (jl)

Pokop bez vojnih počasti

Korade neće imati pravo na pogreb sa vojnim počastima, ali mu se čin i odličja iz Domovinskoga rata neće oduzimati, doznali smo iz visokih vojnih krugova. S obzirom da je osumnjičen za četverostruko ubojstvo, počasti su isključene. S.Du. / EPEHA

 

Obitelj Korade u šoku

Zbog višednevnog stresa i stanja šoka, u Opću bolnicu Zabok hitno je prebačen punac generala Koradea, no ne zbog, kako su neki izvještavali, srčanog infarkta, već zbog nestabilne angine pektoris. On je sada stabilan i izvan životne opasnosti, a u sobi nije pod policijskim nadzorom.
Kako doznajemo, poslije okončanja tragedije u istu bolnicu dovezeni su generalova žena Ljiljana, sin Marijo i njegova trudna djevojka. Kako neslužbeno doznajemo, radilo se o preventivnom pregledu radi djevojčine poodmakle trudnoće, a i stanja šoka u cijeloj obitelji.
Pregledao ih je internist i psihijatar, dobili su preventivnu pomoć i ubrzo će biti pušteni kući. Lj.P. / epeha



Jataka nije bilo

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak opovrgnuo je da je u policijskoj akciji bilo više ranjenih i da su uhvaćena dvojica Koradeovih pomagača.
- Vikendica je bila u policijskom okruženju, a kada su policajci ušli u nju pronašli su mrtvog muškarca - kazao je Novak, dodavši da u kući nije bilo drugih osoba.
Koradeov odvjetnik Željko Olujić kazao je da nema nikakve službene informacije te da se još nije čuo s generalovom obitelji. (H)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/benko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi-2610 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9bd756a6a85c0baaae29cf07dea8ed3368104279 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Benko%3A+Ne+znamo+je+li+se+Korade+ubio+ili+je+likvidiran+u+pucnjavi+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbenko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi-2610 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fbenko-ne-znamo-je-li-se-korade-ubio-ili-je-likvidiran-u-pucnjavi-2610 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => završni okršaj na zagorskim bregima, umirovljeni general pružao žestok otpor policajcima [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskazavršni okršaj na zagorskim bregima, umirovljeni general pružao žestok otpor policajcima

Benko: Ne znamo je li se Korade ubio ili je likvidiran u pucnjavi

Piše PSD.
3. travnja 2008. - 23:51

General Ivan Korade je mrtav. Nakon osmodnevne potrage, u kojoj je generala osumnjičenog za četiri ubojstva hvatalo na stotine policajaca, u četvrtak je uslijedila drama u šumarku, u vikendaškom naselju u Velikoj Petrovagorskoj. To je mjesto od Koradeove kuće udaljeno tek nešto više od kilometra.

Konačna drama je započela nekoliko minuta nakon 14 sati. Rutinska novinarska telefonska provjera zbivanja rezultirala je neočekivanom informacijom: županijski državni odvjetnik Vladimir Terešak upravo je žurno kretao na teren zbog dojave da je u tijeku uhićenje bjegunca, te da je policajac ranjen. Uslijedio je tragični obrat.

Tijekom dana policija je u širokom rasporedu pročešljavala teren i napokon locirala generala u vikendici Franje Truntića iz Zagreba. Odmah su krenuli u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 01:41