stdClass Object ( [id] => 23693 [title] => Antonia Balek: Moj brat i trener možda zajedno kuju urote protiv mene [alias] => antonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Antonia Balek u Crikvenici / Foto: Željko Šop / CROPIX /
- Još u avionu prema Hrvatskoj, kad sam se vraćala s Paraolimpijade, upozorili su me da će mi ljudi u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha - prvo je što je paraolimpijka Antoniaa Balek rekla na naš upit da komentira izjave svoga brata Vlade Baleka koji tvrdi kako je ona lažni invalid.

- Ne mogu vjerovati. Pa ni žvakalicu u Hrvatskoj ne možete dobiti bez puste medicinske dokumentacije - kaže nam Antonia, koju smo zatekli u šetnji Crikvenicom u pauzi skupa oboljelih od multiple skleroze koji se održava u Selcima.

– Ta priča oko trogodišnje kome malo je izvučena iz konteksta. O toj komi govorio je izbornik, a ja to nisam demantirala jer su već svi to u medijima preuzeli. Nisam ja tri godine ležala bez svijesti – rekla nam je Antonia, no naveli smo joj da je demantiraju deseci novinskih članaka u kojima je jasno izjavljivala kako je bila tri godine u komi.

Na kraju je ipak priznala da nije govorila istinu o svojem zdravstvenom stanju.
Antonia Balek je i članica Udruge “Multipla Split”, koja okuplja oboljele od multiple skleroze i srodnih bolesti.

– Ona je nama dostavila dokumentaciju u kojoj piše da ima MS. No, mi nismo ni policija ni liječnici da provjeravamo autentičnost nalaza i njezinih izjava u novinama – kaže nam Ante Marić Banje, predsjednik te udruge, dok nam je Antonia u jednom telefonskom razgovoru rekla da nema multiplu sklerozu, da bi u drugom razgovoru istaknula da je to “komplicirano objasniti”.

– Ja sam se u tu udrugu učlanila kako bih im pomogla u ostvarivanju njihovih ciljeva, a MS, koliko znam, sada nemam, iako se možda prije, zbog mog stanja, mislilo da imam tu bolest – rekla je Balek, koja je, kako doznajemo, bila i na tretmanu jedne psihologinje koja joj je preporučila i daljnju brigu za mentalno zdravlje, ali ona je to odbila.

'Znala sam da je brat Vlado'

- Šokirana sam do besvijesti, a čim sam čula da to govori netko od moje braće, znala sam da se radi o Vladi s kojim se ne slažem od malih nogu. Vjerojatno su takve izjave njegov način da se eksponira, da dođe u centar pažnje - kaže Antonia, te dalje nagađa:

- Možda je to što radi povezano s imovinom, kaže nam, te dodaje da je od brata Vlade doživjela isto što i od svog trenera.

- Ne znam, možda moj brat i trener zajedno kuju urote protiv mene - govori nam, te opisuje što je, kako tvrdi, doživjela od brata Vlade.

- Po kući mi je stavljao barikade da se ne mogu kretati, a zbog njega mi je najvažnija stvar bila riješiti moje stambeno pitanje - navodi Antonia.

Što se tiče izjava predsjednice kaštelanske Udruge invalida, Antonia kaže kako predsjednica Udruge ima samo njezinu dokumentaciju o multiploj sklerozi, jer je sama tražila tek jednu potvrdu o Antonijinoj invalidnosti, a ne apsolutno svu dokumentaciju.

- Rekla je da joj je samo jedan nalaz dovoljan, pa joj stoga i nisam nosila svu dokumentaciju - zaključuje Antonia, koja apsolutno odbacuje sve optužbe na svoj račun.

IVA BALEN / EPEHA
saša jadrijević tomas

Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo

- Dvotjedni istupi Antonije u javnost tijekom samih Paraolimpijskih igara u kojima je kao razloge svog invaliditeta navodila teške prometne nesreće i tri godine kome nas su sve šokirali. Osjećala sam se grozno, jer kao predsjednica udruge u kojoj je ona član za takvo što nikada nisam znala. Da joj se tako nešto i dogodilo u životu valjda bi bilo vidljivo i iz same zdravstvene dokumentacije koju svaki član mora priložiti prilikom učlanjenja u našu udrugu, međutim takvih oboljenja nigdje nije bilo – ističe predsjednica Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela Biserka Trebec.

- Mi u udruzi njezinu invalidnost prepoznajemo prema drugoj dijagnozi. Bolest koja ga je uzrokovala u potpunosti je različita od one koju ona spominje, a odnosi se na prometne nesreće i stanje kome, pa nas to više njezine izjave uistinu čude odnosno u nekom obliku i zabrinjavaju.

- Činjenica je da je ona invalidna osoba - kaže Trebec – no uzroci te invalidnosti daleko su drukčiji od one koju ona plasira u javnost. Dokaže li se da je ovo sve istina sve ovo što je napravila i ova buka koju je podigla u javnosti biti će jedna velika blamaža i bacanje ljage na udruge tjelesnih invalida – izjavila je Trebec i potvrdila kako je Paraolimpijski odbor od nje kao predsjednice zatražio svu medicinsku dokumentaciju Antonije Balek.

jakov žarko / epeha

Brat Vlado: Obitelj ne sudjeluje u tome

– Žao mi je što na ovakav način moram govoriti o svojoj sestri, ali naša obitelj treba se ograditi od nekih njezinih djela. Ona nije bila u komi tri godine, kao što se hvali, a sumnjive su i te priče o broju prometnih nesreća. Ja se želim distancirati od nje i jasno reći da obitelj ne sudjeluje u tome, niti nas zanima taj novac koji će ona dobiti. Njezin odlazak na te igre i sve te priče za mene nisu čista posla – rekao nam je brat Antonije Balek, Vlado Balek, navodeći da je na obitelj pala ljaga. U sumnjičavosti i ograđivanju od svoje sestre pridružio se i njezin brat Ivica.

– Ima puno nelogičnosti i neistina u njezinim izjavama i djelima. Mi se želimo od nje ograditi, jer neću da netko misli kako sudjelujemo u toj nečasnoj raboti. Lagala je o tome koliko godina ima, a posebice mi je zasmetalo kad je rekla neistinu da je radila u policiji! Nikada nije radila u policiji, kao što ne znam da je uopće bila u nekakvoj komi! Bojim se to i reći, ali mislim da mojoj sestri treba stručna pomoć – kaže nam Ivica Balek, inače policajac, moleći novinare da ipak budu obazrivi prema njegovoj sestri. I Ivica i Vlado navode da ih je sram zbog svega, ali napominju da oni ničim nisu pridonijeli ovoj aferi.

– Mi smo časni ljudi, bili smo u ratu i prošli smo dosta toga. Za mene je hrvatski barjak svetinja, a ona ga je okaljala lažima – kaže nam brat Vlado, kojega smo upitali je li Antoniju, kako su prenijeli neki mediji, vidio da hoda, na što je on rekao da je sestru prije više godina vidio izvan kolica, ali i tada slabo pokretnu.

No, istaknuo je, nije istina da ju je vidio kako slobodno i neometano hoda. Isto je potvrdio i brat Ivica, navodeći da im je sestra bolesna, te da je bila u bolnicama i da je invalid, ali ne u mjeri u kojoj to ona navodi.

s.j.t.

Sumnjiva rezna rana na trbuhu

Antonia Balek, hrvatska paraolimpijka, liječila se 26. svibnja 2003. godine u splitskoj bolnici na Firulama, kad je prijavila napad splitskoj policiji. Ustvrdila je da ju je oko 21 sat u bolničkom WC-u napala muška osoba i nanijela joj reznu ranu na desnoj strani trbuha.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je zaista imala reznu ranu na trbuhu, no isto tako je utvrđeno da na sebi nije imala više nikakvih ozljeda, pa ni onih obrambenih koje bi zadobila da se branila od svojeg napadača.

U cijeloj priči najzanimljivija je činjenica da na odjeći u kojoj je bila u trenutku tog napada nije imala nikakva oštećenja, koja bi morala postojati da joj je netko nanio reznu ranu na trbuhu. Poslije je sve demantirala rekavši da se udarila u kvaku na vratima WC-a.

Što se dogodilo, samo ona zna.

I. Ma.

'Brat je htio ubiti majku’

Antonija je brata Vladu, u razgovoru za zagrebački Plavi radio, optužila za nasilničko ponašanje.

– Ne komuniciramo, a godinama nam prijeti. Tjedan dana prije puta u Peking on je čak htio majku ubiti! Došla je policija, a majka je bila u Hitnoj. U tom trenutku bila sam mu najveća smetnja, a pištolj je uperio i u mene.

I. B./EPEHA

Omazić: Jakeljić to nije zaslužio

Za mišljenje smo upitali i Branka Omazića, izbornika paraolimpijske momčadi.

– Ona je meni dostavila popis svih bolesti i smetnji, ali na njemu nema multiple skleroze. Njezine tvrdnje o komi u kojoj je bila tri godine svakako su čudne. No, ona je zaslužila svoje medalje, u tome nema spora, a pregledali su je i naši i strani stručnjaci. No, nije se ponijela kao čovjek i mislim da je lažno optužila trenera Jakeljića za prijetnje. Mislim da Antoniji, ako se ovako nastavi ponašati, teško da će više mjesta u reprezentaciji. Ona se, izgleda, previše voli pojavljivati u novinama, pa onda i izmišlja neke stvari – rekao nam je otvoreno paraolimpijski izbornik Branko Omazić, dodajući da je skandal s Antonijom Balek nanio golemu štetu Paraolimpijskom odboru.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Predsjednica kaštelanske Udruge invalida: Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-10-03 16:19:18 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-10-03 20:35:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-10-03 16:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14872 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/10/03/Novosti/balekkkk00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7971587 Threads: 2 Questions: 1657591790 Slow queries: 4928103 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111946247 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/antonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene-23693 [printLink] => /vijesti/hrvatska/antonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene-23693?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 46792 [name] => antoniabalek [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antoniabalek [link] => /tag/antoniabalek ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Predsjednica kaštelanske Udruge invalida: Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Antonia Balek: Moj brat i trener možda zajedno kuju urote protiv mene [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-14-10-24-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/03/Novosti/balekkkk00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/03/Novosti/balekkkk00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Antonia Balek u Crikvenici / Foto: Željko Šop / CROPIX /
- Još u avionu prema Hrvatskoj, kad sam se vraćala s Paraolimpijade, upozorili su me da će mi ljudi u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha - prvo je što je paraolimpijka Antoniaa Balek rekla na naš upit da komentira izjave svoga brata Vlade Baleka koji tvrdi kako je ona lažni invalid.

- Ne mogu vjerovati. Pa ni žvakalicu u Hrvatskoj ne možete dobiti bez puste medicinske dokumentacije - kaže nam Antonia, koju smo zatekli u šetnji Crikvenicom u pauzi skupa oboljelih od multiple skleroze koji se održava u Selcima.

– Ta priča oko trogodišnje kome malo je izvučena iz konteksta. O toj komi govorio je izbornik, a ja to nisam demantirala jer su već svi to u medijima preuzeli. Nisam ja tri godine ležala bez svijesti – rekla nam je Antonia, no naveli smo joj da je demantiraju deseci novinskih članaka u kojima je jasno izjavljivala kako je bila tri godine u komi.

Na kraju je ipak priznala da nije govorila istinu o svojem zdravstvenom stanju.
Antonia Balek je i članica Udruge “Multipla Split”, koja okuplja oboljele od multiple skleroze i srodnih bolesti.

– Ona je nama dostavila dokumentaciju u kojoj piše da ima MS. No, mi nismo ni policija ni liječnici da provjeravamo autentičnost nalaza i njezinih izjava u novinama – kaže nam Ante Marić Banje, predsjednik te udruge, dok nam je Antonia u jednom telefonskom razgovoru rekla da nema multiplu sklerozu, da bi u drugom razgovoru istaknula da je to “komplicirano objasniti”.

– Ja sam se u tu udrugu učlanila kako bih im pomogla u ostvarivanju njihovih ciljeva, a MS, koliko znam, sada nemam, iako se možda prije, zbog mog stanja, mislilo da imam tu bolest – rekla je Balek, koja je, kako doznajemo, bila i na tretmanu jedne psihologinje koja joj je preporučila i daljnju brigu za mentalno zdravlje, ali ona je to odbila.

'Znala sam da je brat Vlado'

- Šokirana sam do besvijesti, a čim sam čula da to govori netko od moje braće, znala sam da se radi o Vladi s kojim se ne slažem od malih nogu. Vjerojatno su takve izjave njegov način da se eksponira, da dođe u centar pažnje - kaže Antonia, te dalje nagađa:

- Možda je to što radi povezano s imovinom, kaže nam, te dodaje da je od brata Vlade doživjela isto što i od svog trenera.

- Ne znam, možda moj brat i trener zajedno kuju urote protiv mene - govori nam, te opisuje što je, kako tvrdi, doživjela od brata Vlade.

- Po kući mi je stavljao barikade da se ne mogu kretati, a zbog njega mi je najvažnija stvar bila riješiti moje stambeno pitanje - navodi Antonia.

Što se tiče izjava predsjednice kaštelanske Udruge invalida, Antonia kaže kako predsjednica Udruge ima samo njezinu dokumentaciju o multiploj sklerozi, jer je sama tražila tek jednu potvrdu o Antonijinoj invalidnosti, a ne apsolutno svu dokumentaciju.

- Rekla je da joj je samo jedan nalaz dovoljan, pa joj stoga i nisam nosila svu dokumentaciju - zaključuje Antonia, koja apsolutno odbacuje sve optužbe na svoj račun.

IVA BALEN / EPEHA
saša jadrijević tomas

Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo

- Dvotjedni istupi Antonije u javnost tijekom samih Paraolimpijskih igara u kojima je kao razloge svog invaliditeta navodila teške prometne nesreće i tri godine kome nas su sve šokirali. Osjećala sam se grozno, jer kao predsjednica udruge u kojoj je ona član za takvo što nikada nisam znala. Da joj se tako nešto i dogodilo u životu valjda bi bilo vidljivo i iz same zdravstvene dokumentacije koju svaki član mora priložiti prilikom učlanjenja u našu udrugu, međutim takvih oboljenja nigdje nije bilo – ističe predsjednica Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela Biserka Trebec.

- Mi u udruzi njezinu invalidnost prepoznajemo prema drugoj dijagnozi. Bolest koja ga je uzrokovala u potpunosti je različita od one koju ona spominje, a odnosi se na prometne nesreće i stanje kome, pa nas to više njezine izjave uistinu čude odnosno u nekom obliku i zabrinjavaju.

- Činjenica je da je ona invalidna osoba - kaže Trebec – no uzroci te invalidnosti daleko su drukčiji od one koju ona plasira u javnost. Dokaže li se da je ovo sve istina sve ovo što je napravila i ova buka koju je podigla u javnosti biti će jedna velika blamaža i bacanje ljage na udruge tjelesnih invalida – izjavila je Trebec i potvrdila kako je Paraolimpijski odbor od nje kao predsjednice zatražio svu medicinsku dokumentaciju Antonije Balek.

jakov žarko / epeha

Brat Vlado: Obitelj ne sudjeluje u tome

– Žao mi je što na ovakav način moram govoriti o svojoj sestri, ali naša obitelj treba se ograditi od nekih njezinih djela. Ona nije bila u komi tri godine, kao što se hvali, a sumnjive su i te priče o broju prometnih nesreća. Ja se želim distancirati od nje i jasno reći da obitelj ne sudjeluje u tome, niti nas zanima taj novac koji će ona dobiti. Njezin odlazak na te igre i sve te priče za mene nisu čista posla – rekao nam je brat Antonije Balek, Vlado Balek, navodeći da je na obitelj pala ljaga. U sumnjičavosti i ograđivanju od svoje sestre pridružio se i njezin brat Ivica.

– Ima puno nelogičnosti i neistina u njezinim izjavama i djelima. Mi se želimo od nje ograditi, jer neću da netko misli kako sudjelujemo u toj nečasnoj raboti. Lagala je o tome koliko godina ima, a posebice mi je zasmetalo kad je rekla neistinu da je radila u policiji! Nikada nije radila u policiji, kao što ne znam da je uopće bila u nekakvoj komi! Bojim se to i reći, ali mislim da mojoj sestri treba stručna pomoć – kaže nam Ivica Balek, inače policajac, moleći novinare da ipak budu obazrivi prema njegovoj sestri. I Ivica i Vlado navode da ih je sram zbog svega, ali napominju da oni ničim nisu pridonijeli ovoj aferi.

– Mi smo časni ljudi, bili smo u ratu i prošli smo dosta toga. Za mene je hrvatski barjak svetinja, a ona ga je okaljala lažima – kaže nam brat Vlado, kojega smo upitali je li Antoniju, kako su prenijeli neki mediji, vidio da hoda, na što je on rekao da je sestru prije više godina vidio izvan kolica, ali i tada slabo pokretnu.

No, istaknuo je, nije istina da ju je vidio kako slobodno i neometano hoda. Isto je potvrdio i brat Ivica, navodeći da im je sestra bolesna, te da je bila u bolnicama i da je invalid, ali ne u mjeri u kojoj to ona navodi.

s.j.t.

Sumnjiva rezna rana na trbuhu

Antonia Balek, hrvatska paraolimpijka, liječila se 26. svibnja 2003. godine u splitskoj bolnici na Firulama, kad je prijavila napad splitskoj policiji. Ustvrdila je da ju je oko 21 sat u bolničkom WC-u napala muška osoba i nanijela joj reznu ranu na desnoj strani trbuha.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je zaista imala reznu ranu na trbuhu, no isto tako je utvrđeno da na sebi nije imala više nikakvih ozljeda, pa ni onih obrambenih koje bi zadobila da se branila od svojeg napadača.

U cijeloj priči najzanimljivija je činjenica da na odjeći u kojoj je bila u trenutku tog napada nije imala nikakva oštećenja, koja bi morala postojati da joj je netko nanio reznu ranu na trbuhu. Poslije je sve demantirala rekavši da se udarila u kvaku na vratima WC-a.

Što se dogodilo, samo ona zna.

I. Ma.

'Brat je htio ubiti majku’

Antonija je brata Vladu, u razgovoru za zagrebački Plavi radio, optužila za nasilničko ponašanje.

– Ne komuniciramo, a godinama nam prijeti. Tjedan dana prije puta u Peking on je čak htio majku ubiti! Došla je policija, a majka je bila u Hitnoj. U tom trenutku bila sam mu najveća smetnja, a pištolj je uperio i u mene.

I. B./EPEHA

Omazić: Jakeljić to nije zaslužio

Za mišljenje smo upitali i Branka Omazića, izbornika paraolimpijske momčadi.

– Ona je meni dostavila popis svih bolesti i smetnji, ali na njemu nema multiple skleroze. Njezine tvrdnje o komi u kojoj je bila tri godine svakako su čudne. No, ona je zaslužila svoje medalje, u tome nema spora, a pregledali su je i naši i strani stručnjaci. No, nije se ponijela kao čovjek i mislim da je lažno optužila trenera Jakeljića za prijetnje. Mislim da Antoniji, ako se ovako nastavi ponašati, teško da će više mjesta u reprezentaciji. Ona se, izgleda, previše voli pojavljivati u novinama, pa onda i izmišlja neke stvari – rekao nam je otvoreno paraolimpijski izbornik Branko Omazić, dodajući da je skandal s Antonijom Balek nanio golemu štetu Paraolimpijskom odboru.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/antonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene-23693 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2b69944a8998e90a4be5606f9d197edd2d480221 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Antonia+Balek%3A+Moj+brat+i+trener+mo%C5%BEda+zajedno+kuju+urote+protiv+mene&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fantonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene-23693 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fantonia-balek-moj-brat-i-trener-mozda-zajedno-kuju-urote-protiv-mene-23693 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Predsjednica kaštelanske Udruge invalida: Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPredsjednica kaštelanske Udruge invalida: Antonia je invalid, ali teške prometne nesreće i kome nije bilo

Antonia Balek: Moj brat i trener možda zajedno kuju urote protiv mene

Piše PSD.
3. listopada 2008. - 18:16

Antonia Balek u Crikvenici / Foto: Željko Šop / CROPIX /
- Još u avionu prema Hrvatskoj, kad sam se vraćala s Paraolimpijade, upozorili su me da će mi ljudi u Hrvatskoj sve oprostiti osim uspjeha - prvo je što je paraolimpijka Antoniaa Balek rekla na naš upit da komentira izjave svoga brata Vlade Baleka koji tvrdi kako je ona lažni invalid.

- Ne mogu vjerovati. Pa ni žvakalicu u Hrvatskoj ne možete dobiti bez puste medicinske dokumentacije - kaže nam Antonia, koju smo zatekli u šetnji Crikvenicom u pauzi skupa oboljelih od multiple skleroze koji se održava u Selcima.

– Ta priča oko trogodišnje kome malo je izvučena iz konteksta. O toj komi govorio je izbornik, a ja to nisam demantirala jer su već svi to u medijim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 16:10