StoryEditorOCM
Crna kronikanevjerojatno

Zagrebački par pljačkao trgovine pa dobio prijavu: Irena i Dado imaju dobra primanja, razlog pljački je nevjerojatan

Piše Vijesti SD
16. kolovoza 2023. - 07:57

Irena (35) i Dado (48) optuženi su za razbojništvo u dućanu Gavranović u Luki Pokupskoj u Karlovcu. Uzeli su oko 3400 kuna, prijeti im zatvor, piše Danica.hr.

Prema optužnici, oni su se lani u listopadu oko 18.30 sati u suzuki swiftu dovezli do dućana u koji je Irena upala maskirana fantomkom navučenom preko glave i lica, a preko očiju naočalama za plivanje poprskanim crnim sprejem.

Ušla je u trgovinu do blagajničkog pulta s kasom, te držeći u podignutoj ruci bokser s oštricom blagajnici rekla:

- Da se nisi maknula i ništa poduzela, to tako mora biti. Potom je neometano sama ključem otključala blagajnu kase i uzela 3430 kuna te pobjegla, stoji u optužnici.

Zagrebački par vrlo brzo je pronađen jer su ih odale snimke nadzornih kamera s autoceste. Dado se branio šutnjom, a njegova djevojka Irena uglavnom je priznala većinu stvari. Kaže kako je to učinila jer nisu imali novca za stanarinu.

Crne rukavice

Blagajnica je ispričala kako je tog dana u dućan ušla žena mršave tjelesne građe, odjevena u crnu jaknu i tamnosive tajice, maskirana crnom fantomkom koju je imala navučenu preko glave i lica, te preko očiju malim, plastičnim naočalama za plivanje koje su bile poprskane crnim sprejem.

- Na rukama je imala crne rukavice, a u lijevoj ruci je držala uzak predmet, ne znam što je to bilo, a toliko sam se prestrašila da nisam uspjela vidjeti. Nakon što je uzela novac, trčeći je napustila trgovinu i otrčala do osobnog automobila koji ju je upaljen čekao desetak metara od trgovine.

Sjela je na suvozačevo sjedalo, nakon čega je vozač tog manjeg auta naglo krenuo u pravcu Karlovca. Nakon što sam vidjela da se to vozilo udaljilo odmah sam pozvala policiju i voditelja trgovine”, rekla je blagajnica tijekom istrage.

Par je, inače, zaposlen, sa solidnim primanjima i neosuđivan. Što im je došlo u glavu da su to učinili – teško je reći. Kasnije je Irena upala u još jednu trgovinu, a obrazac je bio isti, zaključuje Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:54