StoryEditorOCM
Crna kronikaODLUKA VISOKOG SUDA

Prisluškivanje ‘ubojice sa Zrća‘ u zatvorskoj ćeliji bilo je nezakonito! Tanaskoviću će se suditi za obično ubojstvo

Piše Vladimir Urukalo
15. ožujka 2024. - 10:35

Gotovo pola godina nakon što je zadarski Županijski sud prekinuo suđenje 30-godišnjem Dušku Tanaskoviću iz Kragujevca, kojem se sudi za likvidaciju 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića 25. kolovoza 2022. godine na plaži Katarelac na otoku Pagu, Visoki kazneni sud odlučio je da se iz spisa kao nezakoniti izdvoje dokazi koje je tužiteljstvo dobilo nakon što su ozvučili njegovu ćeliju u zadarskom zatvoru.

Suđenje je počelo sredinom travnja 2023. godine te je tri mjeseca kasnije došlo do samog kraja i samo se čekala objava presude. No tada na ročištu u srpnju tužitelj Ivica Škara sudskom vijeću prilaže nove dokaze koji, po njemu, ukazuju na to da se radi o teškom ubojstvu, za koje je, pak, kazna do 40 godina robije.

Do tih novih dokaza došlo se nakon što su, na temelju naloga suca istrage, ozvučili ćeliju u kojoj je Tanasković bio, a tužitelj je kazao da je "iz materijala koje imamo, audiosnimki i transkripta jasno da je optuženi trebao dobiti novčanu nagradu za likvidaciju Vlaovića, a jasno je i da je u planiranje ubojstva bilo uključeno više sudionika i pomagatelja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:11