stdClass Object ( [id] => 179462 [title] => Policiji su sada posljednji trag radne rukavice iz ruksaka [alias] => policiji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Spoznaja da ubojica Selene Margarit Graciano Macedo nije Novosađanin Dejan Gegenbauer, ponovo je policijsku istragu dovela “pred zid”! Iako su se svi, i splitska policija i javnost nadali da je ubojica napokon otkriven, izjava Milorada Veljovića, direktora srpske policije, po kojoj nitko od privedenih osoba nije doveden u vezu s ovim zločinom, naglo je utišala probuđenu nadu. Sad se opet svi pitaju je li moguće da se ubojica nikad neće otkriti?

Odgovor na to pitanje nitko ne zna, no treba svakako pričekati da se vidi što će hrvatskoj policiji odgovoriti policije zemalja u koje su poslali uzorke DNK koji su nađeni na haljini pokojne djevojke i za koje su istražitelji uvjereni da je ubojičina.

Prije nekoliko dana ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić potvrdio je kako su uzorci DNK počinitelja, poslani na analizu u Meksiko, SAD, Kanadu, ali i diljem Europe. Da bi se oni obradili i usporedili s bazama podataka tih zemalja potrebno je malo duže vremena.

U svakom slučaju i nakon razočaravajućeg saznanja policijski istražitelji nastavljaju dalje “kopati” u potrazi za ubojicom ili možda više njih. Do sada je splitska policija saslušala više od 200 osoba za koje se sumnjalo da imaju bilo kakve spoznaje o slučaju ubojstva Selene.

Istražitelji su se “raspršili” provjeravajući svaki, pa i najbenigniji detalj. Na obavijesne razgovore privedeni su, i to neki i po nekoliko puta, svi za koje su sumnjali da imaju bilo kakve psihičke poremećaje koji bi ih mogli navesti na ovakav okrutni čin. Svakome od njih izvađena je krv i uzeti otisci, no niti jedan od tih tragova nije se poklapao s tragovima nađenim na mjestu gdje je pronađeno djevojčino tijelo.

Također, privođeni su i svi oni za koje je u policijskim kartotekama postojala bilo kakva informacija da su ikad bili umiješani ili su izazvali bilo kakav incident ili su počinili bilo koje kazneno djelo koristeći nož. No, niti to nije dalo rezultata. Sve raspoložive policijske snage upotrijebljene su i za detaljno “češljanje” lokalnih trgovina i trgovačkih lanaca kako bi se eventualno otkrilo gdje je ubojica i kada kupio radne rukavice koje su, među ostalim, pronađene u krvavom ruksaku nedaleko od zakopanog tijela.

Na isti način pokušavalo se odgonetnuti gdje je kupljena i samoljepiva crna traka kojom su nesretnoj djevojci bile sputane ruke i zalijepljena usta. I svaki put je rezultat bio isti – pucanj u prazno. Obilazili su splitski policajci i veterinarske ambulante pokušavajući doznati je li se tamo ikad s psom pojavila osoba koja je nosila Milanov dres s nadimkom Reksi, niti to nije dalo učinka.

U razgovoru s ljudima bliskima istrazi doznajemo i kako su sve uvjereniji da je ubojica netko izvan Splita. Smatraju da bi se, da je to netko iz Splita i s obzirom na naš “pričljivi” dalmatinski mentalitet, do sad već netko od njegovih prijatelja, rodbine, susjeda ili poznanika “izbrbljao negdje”.

Isto tako, istražiteljima još uvijek nije jasan motiv ubojstva. Djevojka nije silovana, a ništa od njezinih stvari nije ukradeno. Iako se špekuliralo po medijima da su nestali njezina pozlaćena narukvica na kojoj je bilo ugravirano Selenino ime i datum rođenja i bijeli ručni sat koje je imala na fotografiji, doznajemo kako su oni pronađeni kraj tijela.

Postoji mogućnost da je ubojica ipak htio ukrasti njezine fotoaparate (osim svog “idiota” imala je i bratov Nikon, poluprofesionalni aparat vrijedan nekoliko tisuća kuna) jer ih je stavio u ruksak, no i to je samo pretpostavka. Kako bilo, istraga se nastavlja, a hoće li i kad biti rezultata pokazat će vrijeme.

VLADIMIR URUKALO

Srbijanski MUP: Gegenbauer nije počinio zločin u Splitu

Dejan Gegenbauer, čovjek s kojim je srbijanska policija obavila obavijesni razgovor u vezi s ubojstvom Selene Margarit Graciano Macedo (31), Meksikanke koja je ubijena 22. kolovoza u Splitu, na Marjanu, a čije je tijelo u toj park-šumi pronađeno 25. kolovoza, nije njezin ubojica.

Nad njim je napravljena DNK analiza, te ga se ni na koji način ne dovodi u vezu s tim zločinom. Nakon policijske istrage, Gegenbauer je pušten na slobodu. Ujedno, vodeći ljudi srbijanske policije ističu kako ubojica nije s područja Republike Srbije.

No, da bi Gegenbauer mogao biti muškarac koji je boravio u Splitu i bio gost restorana “Mediteranium”, potvrdili su svjedoci koji su tajanstvenu osobu viđali u tom poznatom restoranu, i to nakon što su vidjeli njegove fotografije.

Prema riječima svjedoka, upravo je osoba vrlo slična Gegenbaueru nosila dres nogometnog kluba Milan, sličan onome koji je pronađen na Marjanu u blizini mjesta ubojstva. Je li na njegovu dresu pisalo REK.I, odnosno, kako se pretpostavlja, nadimak REKSI, nitko od svjedoka nije mogao potvrditi, samo su ustvrdili da na majici nije pisalo ime ni jednog nogometaša AC Milana.

Ako je Gegenbauer i prevario djelatnike srbijanske policije pričom kako on nije ubojica Selene Graciano, policiju ne može prevariti obavljena DNK analiza. Ona zorno pokazuje je li riječ o osobi koja se dovodi u vezu s nekim teškim kaznenim djelom. Kako se DNK Dejana Gegenbauera ne poklapa s DNK pronađenim na materijalnim dokazima na mjestu ubojstva, on je za policijsko-pravosudne organe slobodan čovjek.

U DNK analizu nikako se ne smije sumnjati i ona je stopostotno točan nalaz. Jedine dvije osobe koje imaju isti DNK jesu jednojajčani blizanci. DNK je nepogrešiv i ako se ubaci u računalni sustav Interpola, odnosno u njegovu DNK bazu podataka, i ako je tražena osoba ikada počinila teško kazneno djelo u Europi ili svijetu, počinitelja će kompjutor “izbaciti” za 10 minuta. Dakle, ovaj podatak upućuje na veliku mogućnost da “marjanski ubojica” nikada prije nije počinio teško kazneno djelo, jer ga nema u DNK bazi podataka Interpola, no isto tako postoji mogućnost da policija nije pronašla pravi biološki trag.

DNK se može pronaći ako je žrtva tijekom borbe za život ogrebla ubojicu po licu, rukama, nogama... uz pretpostavku da je na taj način s njegova tijela skinula dovoljan broj epitelnih stanica kože. Tada bi te stanice trebale biti prisutne ispod noktiju ubijene i DNK analizom bi se lako utvrdilo, kada imate osumnjičenog, je li on ubojica. No, ako je žrtva ubojicu zagrebla po odjeći: majici, jakni, hlačama, onda DNK analiza neće dati dovoljno podataka za otkrivanje ubojice, jer ispod noktiju žrtve nema biološkog traga na osnovi kojeg bi se mogao utvrditi DNK.

Prema neslužbenoj priči, osoba koja je dolazila u poznati splitski ugostiteljski objekt govorila je srpskim jezikom i kod sebe je navodno imala više putovnica koje je često držala na stolu za kojim bi sjedila. Neki se sjećaju dviju, a neki triju putovnica.

U cijeloj priči oko smrti Selene Graciano najčudnija stvar je sporni dres, odnosno majica za koju se pretpostavlja kako ju je nosio ubojica. U tom se slučaju postavlja najjednostavnije pitanje: bi li ubojica u blizini mjesta ubojstva ostavio dres u kojemu je ubio Selene, ili koji je nosio na sebi prije ili poslije ubojstva?

Lako je doći do zaključka da pogrešku ostavljanja jednog od krucijalnih dokaza prisutnosti na mjestu ubojstva ne bi ostavio nitko normalan. Dakle, je li dres AC Milana zaista pripadao nekome tko ima veze s ubojstvom, teško je reći, pogotovo ako se zna da na tom dijelu Marjana borave beskućnici i narkomani, koji stanuju u improviziranim nastambama i koji su mogli taj dres tamo baciti.

I naposljetku, bi li Dejan Gegenbauer mirno sjedio i čekao policiju da ga uhiti u Novom Sadu ako zna da je u Splitu “zaboravio” dres AC Milana i da je viđen u škodi octaviji karavan novosadskih tablica, te da je plaćao račune karticama kojima se lako može ući u trag. Odgovor je da ne bi, bio bi u bijegu od pravosudnih i policijskih organa, kao što je vjerojatno u bijegu i stvarni ubojica Selene Graciano.

Važno je istaknuti i da se u DNK analizi koja se provodi u Srbiji i Hrvatskoj ne može potkrasti pogreška budući da je sustav rada na DNK u ove dvije zemlje identičan. Osumnjičeniku za neko kazneno djelo uzima se uzorak krvi ili bris sluznice iz usta i to se uspoređuje s tragom ispod noktiju žrtve ili s pronađenog komada odjeće.

IVICA MARKOVIĆ
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dejan Gegenbauer je slobodan čovjek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lov na Reksija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-09-15 16:13:40 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-09-15 18:10:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-09-15 22:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22477 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/09/15/PSD/geg00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x430" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8055234 Threads: 5 Questions: 1602785991 Slow queries: 4901360 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112604325 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/policiji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka-179462 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/policiji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka-179462?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 160916 [name] => DejanGegenbauer [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dejangegenbauer [link] => /tag/dejangegenbauer ) [1] => stdClass Object ( [id] => 175496 [name] => SeleneMargaritGracianoMacedo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => selenemargaritgracianomacedo [link] => /tag/selenemargaritgracianomacedo ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dejan Gegenbauer je slobodan čovjek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lov na Reksija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Policiji su sada posljednji trag radne rukavice iz ruksaka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-12-49-29-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/15/PSD/geg00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/15/PSD/geg00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Spoznaja da ubojica Selene Margarit Graciano Macedo nije Novosađanin Dejan Gegenbauer, ponovo je policijsku istragu dovela “pred zid”! Iako su se svi, i splitska policija i javnost nadali da je ubojica napokon otkriven, izjava Milorada Veljovića, direktora srpske policije, po kojoj nitko od privedenih osoba nije doveden u vezu s ovim zločinom, naglo je utišala probuđenu nadu. Sad se opet svi pitaju je li moguće da se ubojica nikad neće otkriti?

Odgovor na to pitanje nitko ne zna, no treba svakako pričekati da se vidi što će hrvatskoj policiji odgovoriti policije zemalja u koje su poslali uzorke DNK koji su nađeni na haljini pokojne djevojke i za koje su istražitelji uvjereni da je ubojičina.

Prije nekoliko dana ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić potvrdio je kako su uzorci DNK počinitelja, poslani na analizu u Meksiko, SAD, Kanadu, ali i diljem Europe. Da bi se oni obradili i usporedili s bazama podataka tih zemalja potrebno je malo duže vremena.

U svakom slučaju i nakon razočaravajućeg saznanja policijski istražitelji nastavljaju dalje “kopati” u potrazi za ubojicom ili možda više njih. Do sada je splitska policija saslušala više od 200 osoba za koje se sumnjalo da imaju bilo kakve spoznaje o slučaju ubojstva Selene.

Istražitelji su se “raspršili” provjeravajući svaki, pa i najbenigniji detalj. Na obavijesne razgovore privedeni su, i to neki i po nekoliko puta, svi za koje su sumnjali da imaju bilo kakve psihičke poremećaje koji bi ih mogli navesti na ovakav okrutni čin. Svakome od njih izvađena je krv i uzeti otisci, no niti jedan od tih tragova nije se poklapao s tragovima nađenim na mjestu gdje je pronađeno djevojčino tijelo.

Također, privođeni su i svi oni za koje je u policijskim kartotekama postojala bilo kakva informacija da su ikad bili umiješani ili su izazvali bilo kakav incident ili su počinili bilo koje kazneno djelo koristeći nož. No, niti to nije dalo rezultata. Sve raspoložive policijske snage upotrijebljene su i za detaljno “češljanje” lokalnih trgovina i trgovačkih lanaca kako bi se eventualno otkrilo gdje je ubojica i kada kupio radne rukavice koje su, među ostalim, pronađene u krvavom ruksaku nedaleko od zakopanog tijela.

Na isti način pokušavalo se odgonetnuti gdje je kupljena i samoljepiva crna traka kojom su nesretnoj djevojci bile sputane ruke i zalijepljena usta. I svaki put je rezultat bio isti – pucanj u prazno. Obilazili su splitski policajci i veterinarske ambulante pokušavajući doznati je li se tamo ikad s psom pojavila osoba koja je nosila Milanov dres s nadimkom Reksi, niti to nije dalo učinka.

U razgovoru s ljudima bliskima istrazi doznajemo i kako su sve uvjereniji da je ubojica netko izvan Splita. Smatraju da bi se, da je to netko iz Splita i s obzirom na naš “pričljivi” dalmatinski mentalitet, do sad već netko od njegovih prijatelja, rodbine, susjeda ili poznanika “izbrbljao negdje”.

Isto tako, istražiteljima još uvijek nije jasan motiv ubojstva. Djevojka nije silovana, a ništa od njezinih stvari nije ukradeno. Iako se špekuliralo po medijima da su nestali njezina pozlaćena narukvica na kojoj je bilo ugravirano Selenino ime i datum rođenja i bijeli ručni sat koje je imala na fotografiji, doznajemo kako su oni pronađeni kraj tijela.

Postoji mogućnost da je ubojica ipak htio ukrasti njezine fotoaparate (osim svog “idiota” imala je i bratov Nikon, poluprofesionalni aparat vrijedan nekoliko tisuća kuna) jer ih je stavio u ruksak, no i to je samo pretpostavka. Kako bilo, istraga se nastavlja, a hoće li i kad biti rezultata pokazat će vrijeme.

VLADIMIR URUKALO

Srbijanski MUP: Gegenbauer nije počinio zločin u Splitu

Dejan Gegenbauer, čovjek s kojim je srbijanska policija obavila obavijesni razgovor u vezi s ubojstvom Selene Margarit Graciano Macedo (31), Meksikanke koja je ubijena 22. kolovoza u Splitu, na Marjanu, a čije je tijelo u toj park-šumi pronađeno 25. kolovoza, nije njezin ubojica.

Nad njim je napravljena DNK analiza, te ga se ni na koji način ne dovodi u vezu s tim zločinom. Nakon policijske istrage, Gegenbauer je pušten na slobodu. Ujedno, vodeći ljudi srbijanske policije ističu kako ubojica nije s područja Republike Srbije.

No, da bi Gegenbauer mogao biti muškarac koji je boravio u Splitu i bio gost restorana “Mediteranium”, potvrdili su svjedoci koji su tajanstvenu osobu viđali u tom poznatom restoranu, i to nakon što su vidjeli njegove fotografije.

Prema riječima svjedoka, upravo je osoba vrlo slična Gegenbaueru nosila dres nogometnog kluba Milan, sličan onome koji je pronađen na Marjanu u blizini mjesta ubojstva. Je li na njegovu dresu pisalo REK.I, odnosno, kako se pretpostavlja, nadimak REKSI, nitko od svjedoka nije mogao potvrditi, samo su ustvrdili da na majici nije pisalo ime ni jednog nogometaša AC Milana.

Ako je Gegenbauer i prevario djelatnike srbijanske policije pričom kako on nije ubojica Selene Graciano, policiju ne može prevariti obavljena DNK analiza. Ona zorno pokazuje je li riječ o osobi koja se dovodi u vezu s nekim teškim kaznenim djelom. Kako se DNK Dejana Gegenbauera ne poklapa s DNK pronađenim na materijalnim dokazima na mjestu ubojstva, on je za policijsko-pravosudne organe slobodan čovjek.

U DNK analizu nikako se ne smije sumnjati i ona je stopostotno točan nalaz. Jedine dvije osobe koje imaju isti DNK jesu jednojajčani blizanci. DNK je nepogrešiv i ako se ubaci u računalni sustav Interpola, odnosno u njegovu DNK bazu podataka, i ako je tražena osoba ikada počinila teško kazneno djelo u Europi ili svijetu, počinitelja će kompjutor “izbaciti” za 10 minuta. Dakle, ovaj podatak upućuje na veliku mogućnost da “marjanski ubojica” nikada prije nije počinio teško kazneno djelo, jer ga nema u DNK bazi podataka Interpola, no isto tako postoji mogućnost da policija nije pronašla pravi biološki trag.

DNK se može pronaći ako je žrtva tijekom borbe za život ogrebla ubojicu po licu, rukama, nogama... uz pretpostavku da je na taj način s njegova tijela skinula dovoljan broj epitelnih stanica kože. Tada bi te stanice trebale biti prisutne ispod noktiju ubijene i DNK analizom bi se lako utvrdilo, kada imate osumnjičenog, je li on ubojica. No, ako je žrtva ubojicu zagrebla po odjeći: majici, jakni, hlačama, onda DNK analiza neće dati dovoljno podataka za otkrivanje ubojice, jer ispod noktiju žrtve nema biološkog traga na osnovi kojeg bi se mogao utvrditi DNK.

Prema neslužbenoj priči, osoba koja je dolazila u poznati splitski ugostiteljski objekt govorila je srpskim jezikom i kod sebe je navodno imala više putovnica koje je često držala na stolu za kojim bi sjedila. Neki se sjećaju dviju, a neki triju putovnica.

U cijeloj priči oko smrti Selene Graciano najčudnija stvar je sporni dres, odnosno majica za koju se pretpostavlja kako ju je nosio ubojica. U tom se slučaju postavlja najjednostavnije pitanje: bi li ubojica u blizini mjesta ubojstva ostavio dres u kojemu je ubio Selene, ili koji je nosio na sebi prije ili poslije ubojstva?

Lako je doći do zaključka da pogrešku ostavljanja jednog od krucijalnih dokaza prisutnosti na mjestu ubojstva ne bi ostavio nitko normalan. Dakle, je li dres AC Milana zaista pripadao nekome tko ima veze s ubojstvom, teško je reći, pogotovo ako se zna da na tom dijelu Marjana borave beskućnici i narkomani, koji stanuju u improviziranim nastambama i koji su mogli taj dres tamo baciti.

I naposljetku, bi li Dejan Gegenbauer mirno sjedio i čekao policiju da ga uhiti u Novom Sadu ako zna da je u Splitu “zaboravio” dres AC Milana i da je viđen u škodi octaviji karavan novosadskih tablica, te da je plaćao račune karticama kojima se lako može ući u trag. Odgovor je da ne bi, bio bi u bijegu od pravosudnih i policijskih organa, kao što je vjerojatno u bijegu i stvarni ubojica Selene Graciano.

Važno je istaknuti i da se u DNK analizi koja se provodi u Srbiji i Hrvatskoj ne može potkrasti pogreška budući da je sustav rada na DNK u ove dvije zemlje identičan. Osumnjičeniku za neko kazneno djelo uzima se uzorak krvi ili bris sluznice iz usta i to se uspoređuje s tragom ispod noktiju žrtve ili s pronađenog komada odjeće.

IVICA MARKOVIĆ
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/policiji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka-179462 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=25844924f1edce08dd99234133a719a8e70bc9e3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Policiji+su+sada+posljednji+trag+radne+rukavice+iz+ruksaka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fpoliciji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka-179462 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fpoliciji-su-sada-posljednji-trag-radne-rukavice-iz-ruksaka-179462 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Dejan Gegenbauer je slobodan čovjek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Lov na Reksija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaLov na Reksija

Policiji su sada posljednji trag radne rukavice iz ruksaka

Piše PSD.
16. rujna 2012. - 00:15

Spoznaja da ubojica Selene Margarit Graciano Macedo nije Novosađanin Dejan Gegenbauer, ponovo je policijsku istragu dovela “pred zid”! Iako su se svi, i splitska policija i javnost nadali da je ubojica napokon otkriven, izjava Milorada Veljovića, direktora srpske policije, po kojoj nitko od privedenih osoba nije doveden u vezu s ovim zločinom, naglo je utišala probuđenu nadu. Sad se opet svi pitaju je li moguće da se ubojica nikad neće otkriti?

Odgovor na to pitanje nitko ne zna, no treba svakako pričekati da se vidi što će hrvatskoj policiji odgovoriti policije zemalja u koje su poslali uzorke DNK koji su nađeni na haljini pokojne djevojke i za koje su istražitelji uvjereni da je ubojičina.

Prije nekoliko dana ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić potvrdio je kako su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:49