stdClass Object ( [id] => 215551 [title] => Odvjetnik: Tužitelji će pažljivo analizirati ono što im je Sapunar izjavio; Češki partner: 70 milijuna? Opa, mogli su mi dati i neki postotak [alias] => odvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
NAJNOVIJE

Miljević: Sapunar odgovarao na pitanja istražitelja

Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar danas je u Županijskom državnom odvjetništvu iznio obranu i odgovarao na pitanja u slučaju u kojem ga se tereti za izvlačenje novca iz te tvrtke, dok se odluka tužiteljstva o pokretanju istrage i određivanju istražnog zatvora tek očekuje.

Sapunara su s lisicama na rukama nakon ispitivanja iz sjedišta tužiteljstva na Savskoj cesti ispratila dvojica policajaca, a njegov odvjetnik Veljko Miljević novinarima je rekao da je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja.

"Naš branjenik je danas dao prvu službenu izjavu", kazao je Miljević novinarima, dodavši da je u tom slučaju za postupanje nadležan Uskok.

"Da li je to kraj u ovom momentu ne znamo ni mi, a ne znaju ni voditelji postupka. Vjerujem da će vrlo pažljivo analizirati ovo što je danas rečeno", kazao je Miljević, koji Sapunara u tom slučaju zastupa zajedno s odvjetnikom Gordanom Preglejem.

Dodao je da će Uskok unutar zakonskog roka odlučiti kako će dalje tretirati njegova branjenika, koji je od subote osumnjičen za izvlačenje novca iz HAC-a.

(H)


JUTROS

Nakon što je bivši član Uprave HAC za financije Josip Sapunar noć proveo u sjedištu PNUSKOK-a na Oranicama, oko 9 sati doveden  je u prostorije Župoanijskog državnog odvjetništva gdje je započelo ispitivanje.

Bio je u pratnji dvoje policajaca, s lisicama na rukama, koje je prekrivala jakna.

Pred kamerama Državnog odvjetništva Sapunar odgovara na optužbe da je preko tvrtki Igora Premilovca iz HAC-a izvukao pet milijuna eura.

Sapunarov odvjetnik Goran Preglej izjavio je jučer kako će Sapunar kao njegov klijent pred istražiteljima odgovarati na sva pitanja.

- Iznijet će obranu u smislu rasvjetljavanja svih činjenica koje mu se stavljaju na teret - rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, na bivšeg HAC-ova direktora je navodno u svojem iskazu ukazao Premilovac koji je istražiteljima, nakon priznanja da je prao novac izvučen iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), rekao da je novac u njegove tvrtke dolazio i iz državne tvrtke za gradnju autocesta te da ga je davao Sapunaru.

PSD, JL


RANIJE


Igora Premilovca upoznao sam prije desetak godina. Pomogao sam mu s papirima za tvrtku, više se ni ne sjećam kako se zvala - izjavio je danas za Jutarnji list, Rade Stepanović, osoba prijavljena u Pragu koja se navodi kao jedan od suvlasnika češke tvrtke Remorker International preko koje je Premilovac, kako se sumnja, izvlačio novac iz hrvatskih poduzeća.

- Nisam ga vidio godinama. Sjećam se da je bio solidan čovjek, uvijek u solidnom autu, odsjedao je u solidnim hotelima, činilo se da mu dobro ide. Nabavljao sam mu i internet domene za neke tvrtke, ne sjećam se više kako su se zvale, činilo se da ima kliker za posao - prisjetio se Stepanović te dodao da je Igor do njega vjerojatno došao na preporuku te da se nisu otprije poznavali.

Kad smo Stepanovića danas pitali za tvrtku, nije niti znao o kojoj pričamo, pitao je samo navodi li se u njoj kao odgovorna osoba. Kad smo mu rekli da ne, opušteno je nastavio razgovor.

- Ne sjećam se više detalja, zaboravio sam na to. A o čemu se radi? Koliko su novca izvukli? - pitao je Stepanović koji nije bio upoznat s aferom.

- Sumnjiči ih se za više od 70 milijuna kuna - kažem.

- Opa, pa mogli su dati i neki postotak - dodaje u šali te nastavlja: - Ne znam ništa o tome. Osobno se bavim nabavom tih papira i dokumentacije za legalizaciju boravka u Češkoj i poslovanja, sve je to legalno. Nekad je to išlo znatno jednostavnije, ali sad su se zakoni promijenili.

Njegovo ime navodi se u istraživačkom radu autora Miroslava Nožine “Globalni zločin u maloj zemlji - Češka Republika”, u poglavlju “Balkanska mafija”. Spominju se dvije Stepanovićeve tvrtke koje su se “proslavile” sređujući papire za trgovce ljudima te se kao Stepanovićev suradnik spominje Ifet Čota kojega se, piše Nožina, sumnjičilo i za pokušaj atentata na predsjednika Vaclava Havela 1993.

Stepanović je upoznat s tom knjigom i tim navodima za koje kaže da nisu istina. Tvrdi da nije bilo pokušaja atentata, nego je to bila skupina kriminalaca iz bivše Jugoslavije koja je reketarila poduzetnike po Češkoj pa su morali naći razlog da ih potjeraju.

Pitam ga koliko se tvrtki vodi na njegovo ime u Češkoj. Odgovara da to niti ne zna.

Zatražili smo ga, ako ima, financijsko izvješće tvrtke Remorker International, ali odgovara da ga nema i ne vjeruje da ga je Premilovac podnosio. Pitam ga za adrese na kojima su tvrtke prijavljene, odgovara:

- Znam gdje je to, ali tamo nema ništa, samo poštanski sandučić.

Premilovac je, kako u Hrvatskoj tako i u Češkoj, okupio ljude koji zapravo nisu znali čime se on bavi te su samo figurirali kao suvlasnici i direktori u njegovim tvrtkama koje su mu, kako se sumnja, služile za izvlačenje novca .

U Hrvatskoj ga se povezuje s tvrtkama Pean komunikacije, Akula savjetovanje, Novi dan i Život na sjeveru, koje su od 2005. do 2011. prijavile ukupne prihode od 71,7 milijuna kuna!

Taj su novac hrvatske tvrtke prebacivale na račune tvrtki u Češkoj.

Isprva je poslovanje išlo preko tvrtke Pean komunikacije u kojoj su prijavljeni Dragan Martinović kao direktor i Koraljka Martinović kao osnivačica.

Tvrtka je od 2005. do 2009. prijavila ukupne prihode od 34,4 milijuna kuna. Zanimljivo je da je tvrtka u travnju ove godine predala zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe, ali naknadno na zahtjev nisu dostavili potrebnu dokumentaciju pa je Nagodbeno vijeće u svibnju predložilo pokretanje stečajnog postupka, kao i u ostalim tvrtkama.

Martinovići su osnovali još jednu tvrtku, Novi dan, koja je od 2009. do 2011. ostvarila prihode od 13 milijuna kuna.

Akula savjetovanje je prihode ostvarivala u razdoblju od 2009. do 2011. Tvrtka je glasila na prijatelja Igora Premilovca, Marija Sabljića, koji je također povezao Premilovca s Martinovićima. Ta je tvrtka tijekom dvije godine prijavila 9,9 milijuna kuna prihoda.

Život na sjeveru je tvrtka Donata Jurića.

Tvrtka je u razdoblju od 2008. do 2011. prijavila prihode od 14,4 milijuna kuna. Taj su novac, kako se sumnja, te tvrtke prebacivale na račune tvrtki u Češkoj. Zanimljivo je da za to nisu podmirile ni poreze u Hrvatskoj te da su prijavljivale redovite članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori.

JL
Četiri tvrtke preko kojih se prao novac

Pean komunikacije d.o.o.

odgovorne osobe: Dragan Martinović (direktor) i Koraljka Martinović (osnivač)

prihodi: 34,4 milijuna kuna od 2005. do 2009.

porezni dug: 1,6 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 2,1 milijun kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Život na sjeveru d.o.o.

odgovorne osobe: Donat Jurić

prihodi: 14,4 milijuna kuna od 2008. do 2011.

vrijednost predstečajne nagodbe: 4,3 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Akula savjetovanje d.o.o.

odgovorne osobe: Mario Sabljić

prihodi: 9,9 milijuna kuna od 2009. do 2011.

porezni dug: 3,9 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 3,7 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Novi dan d.o.o.

odgovorne osobe: Dragan Martinović (direktor) i Koraljka Martinović (osnivač)

prihodi: 13 milijuna kuna od 2009. do 2011.

porezni dug: 4,5 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 4,3 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Ranko Šuvar / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj hac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-10-20 21:18:49 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-10-21 17:03:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-10-21 13:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13186 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/10/21/sapunar1-211013.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x533" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8083325 Threads: 3 Questions: 1606761555 Slow queries: 4916975 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112703884 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/odvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak-215551 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/odvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak-215551?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228562 [name] => hac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hac [link] => /tag/hac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 211546 [name] => josipsapunar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josipsapunar [link] => /tag/josipsapunar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Ranko Šuvar / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj hac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Odvjetnik: Tužitelji će pažljivo analizirati ono što im je Sapunar izjavio; Češki partner: 70 milijuna? Opa, mogli su mi dati i neki postotak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-20-37-38-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/21/sapunar1-211013.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/10/21/sapunar1-211013.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
NAJNOVIJE

Miljević: Sapunar odgovarao na pitanja istražitelja

Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar danas je u Županijskom državnom odvjetništvu iznio obranu i odgovarao na pitanja u slučaju u kojem ga se tereti za izvlačenje novca iz te tvrtke, dok se odluka tužiteljstva o pokretanju istrage i određivanju istražnog zatvora tek očekuje.

Sapunara su s lisicama na rukama nakon ispitivanja iz sjedišta tužiteljstva na Savskoj cesti ispratila dvojica policajaca, a njegov odvjetnik Veljko Miljević novinarima je rekao da je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja.

"Naš branjenik je danas dao prvu službenu izjavu", kazao je Miljević novinarima, dodavši da je u tom slučaju za postupanje nadležan Uskok.

"Da li je to kraj u ovom momentu ne znamo ni mi, a ne znaju ni voditelji postupka. Vjerujem da će vrlo pažljivo analizirati ovo što je danas rečeno", kazao je Miljević, koji Sapunara u tom slučaju zastupa zajedno s odvjetnikom Gordanom Preglejem.

Dodao je da će Uskok unutar zakonskog roka odlučiti kako će dalje tretirati njegova branjenika, koji je od subote osumnjičen za izvlačenje novca iz HAC-a.

(H)


JUTROS

Nakon što je bivši član Uprave HAC za financije Josip Sapunar noć proveo u sjedištu PNUSKOK-a na Oranicama, oko 9 sati doveden  je u prostorije Župoanijskog državnog odvjetništva gdje je započelo ispitivanje.

Bio je u pratnji dvoje policajaca, s lisicama na rukama, koje je prekrivala jakna.

Pred kamerama Državnog odvjetništva Sapunar odgovara na optužbe da je preko tvrtki Igora Premilovca iz HAC-a izvukao pet milijuna eura.

Sapunarov odvjetnik Goran Preglej izjavio je jučer kako će Sapunar kao njegov klijent pred istražiteljima odgovarati na sva pitanja.

- Iznijet će obranu u smislu rasvjetljavanja svih činjenica koje mu se stavljaju na teret - rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, na bivšeg HAC-ova direktora je navodno u svojem iskazu ukazao Premilovac koji je istražiteljima, nakon priznanja da je prao novac izvučen iz Hrvatske gospodarske komore (HGK), rekao da je novac u njegove tvrtke dolazio i iz državne tvrtke za gradnju autocesta te da ga je davao Sapunaru.

PSD, JL


RANIJE


Igora Premilovca upoznao sam prije desetak godina. Pomogao sam mu s papirima za tvrtku, više se ni ne sjećam kako se zvala - izjavio je danas za Jutarnji list, Rade Stepanović, osoba prijavljena u Pragu koja se navodi kao jedan od suvlasnika češke tvrtke Remorker International preko koje je Premilovac, kako se sumnja, izvlačio novac iz hrvatskih poduzeća.

- Nisam ga vidio godinama. Sjećam se da je bio solidan čovjek, uvijek u solidnom autu, odsjedao je u solidnim hotelima, činilo se da mu dobro ide. Nabavljao sam mu i internet domene za neke tvrtke, ne sjećam se više kako su se zvale, činilo se da ima kliker za posao - prisjetio se Stepanović te dodao da je Igor do njega vjerojatno došao na preporuku te da se nisu otprije poznavali.

Kad smo Stepanovića danas pitali za tvrtku, nije niti znao o kojoj pričamo, pitao je samo navodi li se u njoj kao odgovorna osoba. Kad smo mu rekli da ne, opušteno je nastavio razgovor.

- Ne sjećam se više detalja, zaboravio sam na to. A o čemu se radi? Koliko su novca izvukli? - pitao je Stepanović koji nije bio upoznat s aferom.

- Sumnjiči ih se za više od 70 milijuna kuna - kažem.

- Opa, pa mogli su dati i neki postotak - dodaje u šali te nastavlja: - Ne znam ništa o tome. Osobno se bavim nabavom tih papira i dokumentacije za legalizaciju boravka u Češkoj i poslovanja, sve je to legalno. Nekad je to išlo znatno jednostavnije, ali sad su se zakoni promijenili.

Njegovo ime navodi se u istraživačkom radu autora Miroslava Nožine “Globalni zločin u maloj zemlji - Češka Republika”, u poglavlju “Balkanska mafija”. Spominju se dvije Stepanovićeve tvrtke koje su se “proslavile” sređujući papire za trgovce ljudima te se kao Stepanovićev suradnik spominje Ifet Čota kojega se, piše Nožina, sumnjičilo i za pokušaj atentata na predsjednika Vaclava Havela 1993.

Stepanović je upoznat s tom knjigom i tim navodima za koje kaže da nisu istina. Tvrdi da nije bilo pokušaja atentata, nego je to bila skupina kriminalaca iz bivše Jugoslavije koja je reketarila poduzetnike po Češkoj pa su morali naći razlog da ih potjeraju.

Pitam ga koliko se tvrtki vodi na njegovo ime u Češkoj. Odgovara da to niti ne zna.

Zatražili smo ga, ako ima, financijsko izvješće tvrtke Remorker International, ali odgovara da ga nema i ne vjeruje da ga je Premilovac podnosio. Pitam ga za adrese na kojima su tvrtke prijavljene, odgovara:

- Znam gdje je to, ali tamo nema ništa, samo poštanski sandučić.

Premilovac je, kako u Hrvatskoj tako i u Češkoj, okupio ljude koji zapravo nisu znali čime se on bavi te su samo figurirali kao suvlasnici i direktori u njegovim tvrtkama koje su mu, kako se sumnja, služile za izvlačenje novca .

U Hrvatskoj ga se povezuje s tvrtkama Pean komunikacije, Akula savjetovanje, Novi dan i Život na sjeveru, koje su od 2005. do 2011. prijavile ukupne prihode od 71,7 milijuna kuna!

Taj su novac hrvatske tvrtke prebacivale na račune tvrtki u Češkoj.

Isprva je poslovanje išlo preko tvrtke Pean komunikacije u kojoj su prijavljeni Dragan Martinović kao direktor i Koraljka Martinović kao osnivačica.

Tvrtka je od 2005. do 2009. prijavila ukupne prihode od 34,4 milijuna kuna. Zanimljivo je da je tvrtka u travnju ove godine predala zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe, ali naknadno na zahtjev nisu dostavili potrebnu dokumentaciju pa je Nagodbeno vijeće u svibnju predložilo pokretanje stečajnog postupka, kao i u ostalim tvrtkama.

Martinovići su osnovali još jednu tvrtku, Novi dan, koja je od 2009. do 2011. ostvarila prihode od 13 milijuna kuna.

Akula savjetovanje je prihode ostvarivala u razdoblju od 2009. do 2011. Tvrtka je glasila na prijatelja Igora Premilovca, Marija Sabljića, koji je također povezao Premilovca s Martinovićima. Ta je tvrtka tijekom dvije godine prijavila 9,9 milijuna kuna prihoda.

Život na sjeveru je tvrtka Donata Jurića.

Tvrtka je u razdoblju od 2008. do 2011. prijavila prihode od 14,4 milijuna kuna. Taj su novac, kako se sumnja, te tvrtke prebacivale na račune tvrtki u Češkoj. Zanimljivo je da za to nisu podmirile ni poreze u Hrvatskoj te da su prijavljivale redovite članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori.

JL
Četiri tvrtke preko kojih se prao novac

Pean komunikacije d.o.o.

odgovorne osobe: Dragan Martinović (direktor) i Koraljka Martinović (osnivač)

prihodi: 34,4 milijuna kuna od 2005. do 2009.

porezni dug: 1,6 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 2,1 milijun kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Život na sjeveru d.o.o.

odgovorne osobe: Donat Jurić

prihodi: 14,4 milijuna kuna od 2008. do 2011.

vrijednost predstečajne nagodbe: 4,3 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Akula savjetovanje d.o.o.

odgovorne osobe: Mario Sabljić

prihodi: 9,9 milijuna kuna od 2009. do 2011.

porezni dug: 3,9 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 3,7 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka

Novi dan d.o.o.

odgovorne osobe: Dragan Martinović (direktor) i Koraljka Martinović (osnivač)

prihodi: 13 milijuna kuna od 2009. do 2011.

porezni dug: 4,5 milijuna kuna

vrijednost predstečajne nagodbe: 4,3 milijuna kuna

Zbog nedostatka dokumentacije predloženo pokretanje stečajnog postupka
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/odvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak-215551 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cf8e71395df6faa2d6e22ea65b89938472e585d9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Odvjetnik%3A+Tu%C5%BEitelji+%C4%87e+pa%C5%BEljivo+analizirati+ono+%C5%A1to+im+je+Sapunar+izjavio%3B+%C4%8Ce%C5%A1ki+partner%3A+70+milijuna%3F+Opa%2C+mogli+su+mi+dati+i+neki+postotak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fodvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak-215551 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fodvjetnik-tuzitelji-ce-pazljivo-analizirati-ono-sto-im-je-sapunar-izjavio-ceski-partner-70-milijuna-opa-mogli-su-mi-dati-i-neki-postotak-215551 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Foto: Ranko Šuvar / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => slučaj hac [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaslučaj hac

Odvjetnik: Tužitelji će pažljivo analizirati ono što im je Sapunar izjavio; Češki partner: 70 milijuna? Opa, mogli su mi dati i neki postotak

Piše PSD.
21. listopada 2013. - 15:51


JUTROS

Nakon što je bivši član Uprave HAC za financije Josip Sapunar noć proveo u sjedištu PNUSKOK-a na Oranicama, oko 9 sati doveden  je u prostorije Župoanijskog državnog odvjetništva gdje je započelo ispitivanje.

Bio je u pratnji dvoje policajaca, s lisicama na rukama, koje je prekrivala jakna.

Pred kamerama Državnog odvjetništva Sapunar odgovara na optužbe da je preko tvrtki Igora Premilovca iz HAC-a izvukao pet milijuna eura.

Sapunarov odvjetnik Goran Preglej izjavio je jučer kako će Sapunar kao njegov klijent pred istražiteljima odgovarati na sva pitanja.

- Iznijet će obranu u smislu rasvjetljavanja svih činjenica koje mu se stavljaju na teret - rekao je odvjetnik.

Podsjetimo, na bivšeg HAC-ova direktora je navodno u svojem iskazu ukazao Premilovac koji je istražiteljim...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 22:37