stdClass Object ( [id] => 1330290 [title] => Novi detalji o narko hobotnici Petraka i Miletića: Širom Španjolske kupili stanove za skrivanje droge, imali hrpu vozača [alias] => novi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dvojica prvookrivljenih u prije nekoliko dana od strane PNUSKOK-a "razbijenoj" zločinačkoj organizaciji, i to građevinski poduzetnik Nenad Petrak (43) iz Zagreba i Tomislav Miletić (39) iz Solina, koji su označeni kao "glave" narko hobotnice, nalaze se u bijegu i zasad su nedostupni USKOK-ovim istražiteljima i policiji. U bijegu su još i Vlade Brkić (56) iz Ljubuškog, Ivan Bogić (41) iz Lećevice te Filip Romić (36) iz Požege, a svima njima je, osim Petraka, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio istražni zatvor. Što se tiče "narkobossa" Petraka, zahtjev za istražni zatvor je odbijen jer mu je ista mjera određena u drugom slučaju u kojem se tereti za pomaganje u pokušaju ubojstva, a taj istražni zatvor još nije konzumiran.

Nadalje, istražni zatvor je određen i Anti Varnici (44) i Jerku Radiću (42), iako se oni već nekoliko mjeseci nalaze iza rešetaka nakon što su se predali poslije dvomjesečnog bijega nakon što je pucano na Josipa Čubelića Čubu na Skalicama u travnju ove godine. Kad im u tom slučaju istekne maksimalni istražni zatvor, neće izići na slobodu, već im tad počinje teći ovaj novoodređeni istražni zatvor.

Novac, oružje i droga

Novi stanovnici Bilica tako su, barem privremeno, postali još i Andrija Juranić (36), Duje Omelić (29), Josipa Kovač (35), Milivoj Marasović (46), Avdo Hadžiavdić (45), Ivan Mikulić (37), Josip Baričević (30), Krešimir Mrđen (36), Marijo Marunica (37) i Marijo Meštrović (48), koji su svi uhićeni 11. listopada na dan policijske akcije u periodu od šest ujutro do podneva, kada su im obavljene i pretrage stanova, automobila, garaža i poslovnih prostora. Kako je izvijestio USKOK, u pretragama je oduzet veći iznos novca, različito vatreno oružje, osam vozila, od kojih je većina visoke klase, satovi, razna dokumentacija, mobiteli, različite vrste droga te vage za precizno mjerenje i uređaj za brojanje novca.

---

image

Morska ruta koju je prekinula španjolska policija

GUARDIA CIVIL
---

Pred sudom su se svi uhićeni i oni dostupni istražiteljima iz raznih razloga protivili istražnom zatvoru navodeći, uglavnom, da su dosad neosuđivani, da su djela za koja ih se tereti počinjena prije nekoliko godina, da imaju obitelji i poslove te da nema konkretnih dokaza da su radili i sudjelovali u onome za što ih USKOK tereti. Jedini koji se, doznajemo, nije protivio istražnom zatvoru, ali ne zato jer se tamo već nalazi, bio je Jerko Radić, koji je kazao da je sve ovo predstava za javnost i da su on i Varnica već medijski osuđeni i da misli da mu je zato već određen istražni zatvor. Kazao je i da u periodu za koji ga se tereti nije uopće bio u Španjolskoj već je u toj zemlji bio samo jednom, 2018. godine na nogometnoj utakmici Barcelone, ali tada ni s kim nije komunicirao.

Dakle, Petrak je kao glavna karika osumnjičen da je organizirao zločinačko udruženje, koje je u periodu od 12. prosinca 2019. godine do 3. veljače ove godine prokrijumčarilo najmanje 964,58 kilograma marihuane i 100,17 kilograma hašiša. Od toga su prodali najmanje 377 kilograma marihuane, vrijednosti od najmanje milijun i 320 tisuća eura i 77 kilograma hašiša, vrijednosti od najmanje 308 tisuća eura.

Isto tako, Petrak je po USKOK-u bio "mozak" akcije dogovaranja i preuzimanja gotovo tone kokaina iz Kolumbije (posao s Kolumbijcima dogovorio je Brkić) koji je trebao završiti na europskom i hrvatskom tržištu, no ta je količina zaplijenjena u rujnu 2019. godine u akciji španjolske policije kod Kanarskih otoka. Tada su trojica hrvatskih državljana, i to skiper Zoltan Kovač te mornari Filip Svirčić i Marko Milošević Bilušić uhićeni i potom osuđeni u Španjolskoj, gdje izdržavaju višegodišnje zatvorske kazne.

Stanovi u Njemačkoj

USKOK, dakle, osim kokaina, tereti Petraka, Miletića, Varnicu i Radića da su od travnja 2020. do veljače 2023. godine u Nizozemskoj od nepoznatih osoba kupovali kokain, i to u količinama do 10 kilograma po cijeni od 23 do 24 tisuće eura po kilogramu, a onda su kupcima u Njemačkoj prodavali drogu po cijeni od 30 do 33 tisuće eura po kilogramu, dok su u Hrvatskoj cijene bile još "paprenije" pa je tako kilogram "bilog" prodavan za 38 do 45 tisuća eura.

---

image

Nenad Petrak s Tomislavom Miletić organizirao je narko skupinu, posao je bio uhodan, razgranat

mup
---

Preko kriptiranih mobitela Petrak je Marunici naložio da iznajmi stanove u Njemačkoj za skladištenje droge, kao i da vodi preciznu evidenciju o nabavljenoj i prodanoj količini, kupcima i zaradi, i da mu sve podatke dostavlja preko kriptirane SKY aplikacije. Marunica je, po USKOK-u, iznajmio više stanova i angažirao Hadžiavdića i Igora Vuletića kao vozače koji su onda u Nizozemskoj preuzimali drogu koja se nabavljala te je automobilima s posebno ugrađenim spremnicima prevozili do Njemačke i davali Marunici, dok su je u Hrvatskoj prema naputcima Miletića, Radića i Varnice predavali kupcima koji su robu naručili. Primjerice, jednu pošiljku s više od šest i pol kilograma kokaina preuzeo je Vuletić u svibnju 2020. godine, ali je nije uspio dati Marunici jer su ga na odmorištu na autocesti u Njemačkoj kod mjesta Peppenhoven uhitili njemački policajci.

Krajem svibnja te godine Hadžiavdić iz Nizozemske prenosi u Hrvatsku neutvrđenu količinu kokaina te je nešto više od kilograma prodao u mjestu Konjsko Alenu Markuliću zvanom Luster, no on je s tom drogom uhićen istog dana i kasnije na splitskom sudu osuđen pravomoćno na šest godina zatvora. Hadžiavdić po nalogu Marunice predaje Munivrani više od 23 tisuće eura i 650 dolara Munivrani, koji ih je trebao dalje proslijediti Miletiću, no Munivrana i novac "padaju" u ruke policije.

Nadalje, Petrak organizira od prosinca 2019. do kraja siječnja 2021. godine i nabavu velikih količina marihuane i hašiša. Osim već gore spominjanih "suradnika", u ovoj je priči i osoba kodnog imena "Vladimir Putin" te osoba kodnog naziva "Džeko", kao i više nižerangiranih sitnih "karika". Petrak je Miletiću u Alicanteu, Damjanu Puljeku u Granadi te osobama kodnih imena Rakanica u Madridu, Superman u Barceloni i Sakaria u Bilbaou naložio da organiziraju prihvat i skladištenje droge dok je način transporta droge do krajnjih kupaca dogovoren s Varnicom, Radićem, Juranićem, Romićem, Mrđenom, Džekom i Putinom.

---

image

Droga spremna za preprodaju pala je u ruke policije

GUARDIA CIVIL
---

Miletić i ostali su u unajmljenim stanovima i halama na području Barcelone, Almerije, Alicantea, Bilbaoa, Madrida, Valencije i Granade skladištili marihuanu i hašiš, dok su četvorica okrivljenika po uputi Petraka u Španjolskoj kupili trgovačko društvo "Transports Kayla Maria 2007" i kao imovinu društva upisali teretna i priključna vozila s posebno izrađenim spremnicima za krijumčarenje većih količina droge. Džeko i Putin su u dogovoreno vrijeme u industrijskim halama utovarili hašiš i marihuanu, a devet je vozača robu prevozilo do kupaca u Njemačkoj, Italiji i Hrvatskoj.

Skladišta u Španjolskoj

Nakon što je Petrak kupio u prosincu 2019. godine najmanje 74 kilograma marihuane i nešto sitno hašiša, Miletić drogu pohranjuje u kući u španjolskom mjestu Alicante, no njega i Munivranu te Hrvoja Vincetića i Ivana Ljubića uhićuje španjolska policija koja pronalazi drogu, vage za mjerenje, sef, GPS uređaj, Miletićevu putovnicu...

Dana 21. svibnja 2020. godine po Petrakovom nalogu u Španjolskoj, a shodno njegovu dogovoru s Romićem o prijevozu marihuane, u gradu Atarfe u pokrajini Granada u iznajmljenoj hali utovarili su 120 kilograma marihuane i sakrili je između paleta legalne robe u teretno vozilo zagrebačkih registracija.

---

image

Pronađena droga

Guardia Civil
---

U Sloveniji pretovaruju u drugi kamion, a drogu 27. svibnja dovoze u Zagreb i sljedećeg dana prodaju 62 kilograma. Romića se sumnjiči da je po Miletićevoj uputi organizirao i dopremu 45 kilograma marihuane iz Zagreba do Dugopolja, gdje je drogu preuzeo Juranić i predao je Bogiću, nakon čega su je prodali na ilegalnom tržištu.

Nekoliko pošiljki u kojima je bilo na desetke kilograma marihuane, koja je trebala biti isporučena kupcima tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2020. godine, u više različitih akcija spriječila je francuska policija koja je tijekom prolaska vozila kroz njihovu zemlju zaustavila vozače i zaplijenila drogu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JOŠ SU U BIJEGU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => JOŠ SU U BIJEGU 2 0 7989 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-13 14:09:02 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-13 18:57:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-13 18:57:54 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Novi detalji o narko hobotnici Petraka i Miletića: Širom Španjolske kupili stanove za skrivanje droge, imali hrpu vozača [metakey] => šverc droge, istražni zatvor, španjolska policija, Tomislav Miletić, Nenad Petrak, narko kartel [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/13\/14656928.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/13\/14646812.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/13\/14646806.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/13\/14644796.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/13\/24684685.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["GUARDIA CIVIL","GUARDIA CIVIL","GUARDIA CIVIL","Guardia Civil","mup"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dio organizacije pao je u ruke \u0161panjolske policije<\/p>","

Morska ruta koju je prekinula \u0161panjolska policija<\/p>","

Droga spremna za preprodaju pala je u ruke policije<\/p>","

Prona\u0111ena droga<\/p>","

Nenad Petrak s Tomislavom Mileti\u0107 organizirao je narko skupinu, posao je bio uhodan, razgranat<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1915x969","hd_14656928_1920.jpg":"1920x1080","k_14656928_1280.jpg":"1280x1280","k_14656928_1024.jpg":"1024x1024","k_14656928_640.jpg":"640x640","k_14656928_480.jpg":"480x480","k_14656928_340.jpg":"340x340","k_14656928_220.jpg":"220x220","o_14656928_1280.jpg":"1280x647","o_14656928_1024.jpg":"1024x518","o_14656928_640.jpg":"640x323","o_14656928_480.jpg":"480x242","o_14656928_340.jpg":"340x172","o_14656928_220.jpg":"220x111","h_14656928_1280.jpg":"1280x854","h_14656928_1024.jpg":"1024x683","h_14656928_640.jpg":"640x427","h_14656928_480.jpg":"480x320","h_14656928_340.jpg":"340x227","h_14656928_220.jpg":"220x147","pp_14656928_1280.jpg":"1280x1628","pp_14656928_1024.jpg":"1024x1303","pp_14656928_640.jpg":"640x814","pp_14656928_480.jpg":"480x611","pp_14656928_340.jpg":"340x432","pp_14656928_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1915x966","hd_14646812_1920.jpg":"1920x1080","k_14646812_1280.jpg":"1280x1280","k_14646812_1024.jpg":"1024x1024","k_14646812_640.jpg":"640x640","k_14646812_480.jpg":"480x480","k_14646812_340.jpg":"340x340","k_14646812_220.jpg":"220x220","o_14646812_1280.jpg":"1280x645","o_14646812_1024.jpg":"1024x516","o_14646812_640.jpg":"640x322","o_14646812_480.jpg":"480x242","o_14646812_340.jpg":"340x171","o_14646812_220.jpg":"220x110","h_14646812_1280.jpg":"1280x854","h_14646812_1024.jpg":"1024x683","h_14646812_640.jpg":"640x427","h_14646812_480.jpg":"480x320","h_14646812_340.jpg":"340x227","h_14646812_220.jpg":"220x147","pp_14646812_1280.jpg":"1280x1628","pp_14646812_1024.jpg":"1024x1303","pp_14646812_640.jpg":"640x814","pp_14646812_480.jpg":"480x611","pp_14646812_340.jpg":"340x432","pp_14646812_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1903x963","hd_14646806_1920.jpg":"1920x1080","k_14646806_1280.jpg":"1280x1280","k_14646806_1024.jpg":"1024x1024","k_14646806_640.jpg":"640x640","k_14646806_480.jpg":"480x480","k_14646806_340.jpg":"340x340","k_14646806_220.jpg":"220x220","o_14646806_1280.jpg":"1280x647","o_14646806_1024.jpg":"1024x518","o_14646806_640.jpg":"640x323","o_14646806_480.jpg":"480x242","o_14646806_340.jpg":"340x172","o_14646806_220.jpg":"220x111","h_14646806_1280.jpg":"1280x854","h_14646806_1024.jpg":"1024x683","h_14646806_640.jpg":"640x427","h_14646806_480.jpg":"480x320","h_14646806_340.jpg":"340x227","h_14646806_220.jpg":"220x147","pp_14646806_1280.jpg":"1280x1628","pp_14646806_1024.jpg":"1024x1303","pp_14646806_640.jpg":"640x814","pp_14646806_480.jpg":"480x611","pp_14646806_340.jpg":"340x432","pp_14646806_220.jpg":"220x280"},{"size0":"750x562","hd_14644796_1920.jpg":"1920x1080","k_14644796_1280.jpg":"1280x1280","k_14644796_1024.jpg":"1024x1024","k_14644796_640.jpg":"640x640","k_14644796_480.jpg":"480x480","k_14644796_340.jpg":"340x340","k_14644796_220.jpg":"220x220","o_14644796_1280.jpg":"1280x959","o_14644796_1024.jpg":"1024x767","o_14644796_640.jpg":"640x479","o_14644796_480.jpg":"480x359","o_14644796_340.jpg":"340x254","o_14644796_220.jpg":"220x164","h_14644796_1280.jpg":"1280x854","h_14644796_1024.jpg":"1024x683","h_14644796_640.jpg":"640x427","h_14644796_480.jpg":"480x320","h_14644796_340.jpg":"340x227","h_14644796_220.jpg":"220x147","pp_14644796_1280.jpg":"1280x1628","pp_14644796_1024.jpg":"1024x1303","pp_14644796_640.jpg":"640x814","pp_14644796_480.jpg":"480x611","pp_14644796_340.jpg":"340x432","pp_14644796_220.jpg":"220x280"},{"size0":"336x398","hd_24684685_1920.jpg":"1920x1080","k_24684685_1280.jpg":"1280x1280","k_24684685_1024.jpg":"1024x1024","k_24684685_640.jpg":"640x640","k_24684685_480.jpg":"480x480","k_24684685_340.jpg":"340x340","k_24684685_220.jpg":"220x220","o_24684685_1280.jpg":"1280x1516","o_24684685_1024.jpg":"1024x1212","o_24684685_640.jpg":"640x758","o_24684685_480.jpg":"480x568","o_24684685_340.jpg":"340x402","o_24684685_220.jpg":"220x260","h_24684685_1280.jpg":"1280x854","h_24684685_1024.jpg":"1024x683","h_24684685_640.jpg":"640x427","h_24684685_480.jpg":"480x320","h_24684685_340.jpg":"340x227","h_24684685_220.jpg":"220x147","pp_24684685_1280.jpg":"1280x1628","pp_24684685_1024.jpg":"1024x1303","pp_24684685_640.jpg":"640x814","pp_24684685_480.jpg":"480x611","pp_24684685_340.jpg":"340x432","pp_24684685_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7711032 Threads: 1 Questions: 1628004530 Slow queries: 4835877 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111192617 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/novi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca-1330290 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/novi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca-1330290?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 259411 [name] => šverc droge [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sverc-droge [link] => /tag/sverc-droge ) [1] => stdClass Object ( [id] => 436437 [name] => istražni zatvor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => istrazni-zatvor [link] => /tag/istrazni-zatvor ) [2] => stdClass Object ( [id] => 692081 [name] => španjolska policija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-26 22:40:50 [main_article_id] => 0 [alias] => spanjolska-policija [link] => /tag/spanjolska-policija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 733158 [name] => Tomislav Miletić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-13 20:58:07 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-miletic [link] => /tag/tomislav-miletic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 712399 [name] => Nenad Petrak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-petrak [link] => /tag/nenad-petrak ) [5] => stdClass Object ( [id] => 410707 [name] => narko kartel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => narko-kartel [link] => /tag/narko-kartel ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JOŠ SU U BIJEGU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi detalji o narko hobotnici Petraka i Miletića: Širom Španjolske kupili stanove za skrivanje droge, imali hrpu vozača [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/14656928.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => GUARDIA CIVIL [mainImageDesc] =>

Dio organizacije pao je u ruke španjolske policije

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/14656928.jpg [title] =>

Dio organizacije pao je u ruke španjolske policije

GUARDIA CIVIL ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/14646812.jpg [title] =>

Morska ruta koju je prekinula španjolska policija

GUARDIA CIVIL ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/14646806.jpg [title] =>

Droga spremna za preprodaju pala je u ruke policije

GUARDIA CIVIL ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/14644796.jpg [title] =>

Pronađena droga

Guardia Civil ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/13/24684685.jpg [title] =>

Nenad Petrak s Tomislavom Miletić organizirao je narko skupinu, posao je bio uhodan, razgranat

mup ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dvojica prvookrivljenih u prije nekoliko dana od strane PNUSKOK-a "razbijenoj" zločinačkoj organizaciji, i to građevinski poduzetnik Nenad Petrak (43) iz Zagreba i Tomislav Miletić (39) iz Solina, koji su označeni kao "glave" narko hobotnice, nalaze se u bijegu i zasad su nedostupni USKOK-ovim istražiteljima i policiji. U bijegu su još i Vlade Brkić (56) iz Ljubuškog, Ivan Bogić (41) iz Lećevice te Filip Romić (36) iz Požege, a svima njima je, osim Petraka, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio istražni zatvor. Što se tiče "narkobossa" Petraka, zahtjev za istražni zatvor je odbijen jer mu je ista mjera određena u drugom slučaju u kojem se tereti za pomaganje u pokušaju ubojstva, a taj istražni zatvor još nije konzumiran.

Nadalje, istražni zatvor je određen i Anti Varnici (44) i Jerku Radiću (42), iako se oni već nekoliko mjeseci nalaze iza rešetaka nakon što su se predali poslije dvomjesečnog bijega nakon što je pucano na Josipa Čubelića Čubu na Skalicama u travnju ove godine. Kad im u tom slučaju istekne maksimalni istražni zatvor, neće izići na slobodu, već im tad počinje teći ovaj novoodređeni istražni zatvor.

Novac, oružje i droga

Novi stanovnici Bilica tako su, barem privremeno, postali još i Andrija Juranić (36), Duje Omelić (29), Josipa Kovač (35), Milivoj Marasović (46), Avdo Hadžiavdić (45), Ivan Mikulić (37), Josip Baričević (30), Krešimir Mrđen (36), Marijo Marunica (37) i Marijo Meštrović (48), koji su svi uhićeni 11. listopada na dan policijske akcije u periodu od šest ujutro do podneva, kada su im obavljene i pretrage stanova, automobila, garaža i poslovnih prostora. Kako je izvijestio USKOK, u pretragama je oduzet veći iznos novca, različito vatreno oružje, osam vozila, od kojih je većina visoke klase, satovi, razna dokumentacija, mobiteli, različite vrste droga te vage za precizno mjerenje i uređaj za brojanje novca.

---

image

Morska ruta koju je prekinula španjolska policija

GUARDIA CIVIL
---

Pred sudom su se svi uhićeni i oni dostupni istražiteljima iz raznih razloga protivili istražnom zatvoru navodeći, uglavnom, da su dosad neosuđivani, da su djela za koja ih se tereti počinjena prije nekoliko godina, da imaju obitelji i poslove te da nema konkretnih dokaza da su radili i sudjelovali u onome za što ih USKOK tereti. Jedini koji se, doznajemo, nije protivio istražnom zatvoru, ali ne zato jer se tamo već nalazi, bio je Jerko Radić, koji je kazao da je sve ovo predstava za javnost i da su on i Varnica već medijski osuđeni i da misli da mu je zato već određen istražni zatvor. Kazao je i da u periodu za koji ga se tereti nije uopće bio u Španjolskoj već je u toj zemlji bio samo jednom, 2018. godine na nogometnoj utakmici Barcelone, ali tada ni s kim nije komunicirao.

Dakle, Petrak je kao glavna karika osumnjičen da je organizirao zločinačko udruženje, koje je u periodu od 12. prosinca 2019. godine do 3. veljače ove godine prokrijumčarilo najmanje 964,58 kilograma marihuane i 100,17 kilograma hašiša. Od toga su prodali najmanje 377 kilograma marihuane, vrijednosti od najmanje milijun i 320 tisuća eura i 77 kilograma hašiša, vrijednosti od najmanje 308 tisuća eura.

Isto tako, Petrak je po USKOK-u bio "mozak" akcije dogovaranja i preuzimanja gotovo tone kokaina iz Kolumbije (posao s Kolumbijcima dogovorio je Brkić) koji je trebao završiti na europskom i hrvatskom tržištu, no ta je količina zaplijenjena u rujnu 2019. godine u akciji španjolske policije kod Kanarskih otoka. Tada su trojica hrvatskih državljana, i to skiper Zoltan Kovač te mornari Filip Svirčić i Marko Milošević Bilušić uhićeni i potom osuđeni u Španjolskoj, gdje izdržavaju višegodišnje zatvorske kazne.

Stanovi u Njemačkoj

USKOK, dakle, osim kokaina, tereti Petraka, Miletića, Varnicu i Radića da su od travnja 2020. do veljače 2023. godine u Nizozemskoj od nepoznatih osoba kupovali kokain, i to u količinama do 10 kilograma po cijeni od 23 do 24 tisuće eura po kilogramu, a onda su kupcima u Njemačkoj prodavali drogu po cijeni od 30 do 33 tisuće eura po kilogramu, dok su u Hrvatskoj cijene bile još "paprenije" pa je tako kilogram "bilog" prodavan za 38 do 45 tisuća eura.

---

image

Nenad Petrak s Tomislavom Miletić organizirao je narko skupinu, posao je bio uhodan, razgranat

mup
---

Preko kriptiranih mobitela Petrak je Marunici naložio da iznajmi stanove u Njemačkoj za skladištenje droge, kao i da vodi preciznu evidenciju o nabavljenoj i prodanoj količini, kupcima i zaradi, i da mu sve podatke dostavlja preko kriptirane SKY aplikacije. Marunica je, po USKOK-u, iznajmio više stanova i angažirao Hadžiavdića i Igora Vuletića kao vozače koji su onda u Nizozemskoj preuzimali drogu koja se nabavljala te je automobilima s posebno ugrađenim spremnicima prevozili do Njemačke i davali Marunici, dok su je u Hrvatskoj prema naputcima Miletića, Radića i Varnice predavali kupcima koji su robu naručili. Primjerice, jednu pošiljku s više od šest i pol kilograma kokaina preuzeo je Vuletić u svibnju 2020. godine, ali je nije uspio dati Marunici jer su ga na odmorištu na autocesti u Njemačkoj kod mjesta Peppenhoven uhitili njemački policajci.

Krajem svibnja te godine Hadžiavdić iz Nizozemske prenosi u Hrvatsku neutvrđenu količinu kokaina te je nešto više od kilograma prodao u mjestu Konjsko Alenu Markuliću zvanom Luster, no on je s tom drogom uhićen istog dana i kasnije na splitskom sudu osuđen pravomoćno na šest godina zatvora. Hadžiavdić po nalogu Marunice predaje Munivrani više od 23 tisuće eura i 650 dolara Munivrani, koji ih je trebao dalje proslijediti Miletiću, no Munivrana i novac "padaju" u ruke policije.

Nadalje, Petrak organizira od prosinca 2019. do kraja siječnja 2021. godine i nabavu velikih količina marihuane i hašiša. Osim već gore spominjanih "suradnika", u ovoj je priči i osoba kodnog imena "Vladimir Putin" te osoba kodnog naziva "Džeko", kao i više nižerangiranih sitnih "karika". Petrak je Miletiću u Alicanteu, Damjanu Puljeku u Granadi te osobama kodnih imena Rakanica u Madridu, Superman u Barceloni i Sakaria u Bilbaou naložio da organiziraju prihvat i skladištenje droge dok je način transporta droge do krajnjih kupaca dogovoren s Varnicom, Radićem, Juranićem, Romićem, Mrđenom, Džekom i Putinom.

---

image

Droga spremna za preprodaju pala je u ruke policije

GUARDIA CIVIL
---

Miletić i ostali su u unajmljenim stanovima i halama na području Barcelone, Almerije, Alicantea, Bilbaoa, Madrida, Valencije i Granade skladištili marihuanu i hašiš, dok su četvorica okrivljenika po uputi Petraka u Španjolskoj kupili trgovačko društvo "Transports Kayla Maria 2007" i kao imovinu društva upisali teretna i priključna vozila s posebno izrađenim spremnicima za krijumčarenje većih količina droge. Džeko i Putin su u dogovoreno vrijeme u industrijskim halama utovarili hašiš i marihuanu, a devet je vozača robu prevozilo do kupaca u Njemačkoj, Italiji i Hrvatskoj.

Skladišta u Španjolskoj

Nakon što je Petrak kupio u prosincu 2019. godine najmanje 74 kilograma marihuane i nešto sitno hašiša, Miletić drogu pohranjuje u kući u španjolskom mjestu Alicante, no njega i Munivranu te Hrvoja Vincetića i Ivana Ljubića uhićuje španjolska policija koja pronalazi drogu, vage za mjerenje, sef, GPS uređaj, Miletićevu putovnicu...

Dana 21. svibnja 2020. godine po Petrakovom nalogu u Španjolskoj, a shodno njegovu dogovoru s Romićem o prijevozu marihuane, u gradu Atarfe u pokrajini Granada u iznajmljenoj hali utovarili su 120 kilograma marihuane i sakrili je između paleta legalne robe u teretno vozilo zagrebačkih registracija.

---

image

Pronađena droga

Guardia Civil
---

U Sloveniji pretovaruju u drugi kamion, a drogu 27. svibnja dovoze u Zagreb i sljedećeg dana prodaju 62 kilograma. Romića se sumnjiči da je po Miletićevoj uputi organizirao i dopremu 45 kilograma marihuane iz Zagreba do Dugopolja, gdje je drogu preuzeo Juranić i predao je Bogiću, nakon čega su je prodali na ilegalnom tržištu.

Nekoliko pošiljki u kojima je bilo na desetke kilograma marihuane, koja je trebala biti isporučena kupcima tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2020. godine, u više različitih akcija spriječila je francuska policija koja je tijekom prolaska vozila kroz njihovu zemlju zaustavila vozače i zaplijenila drogu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
GUARDIA CIVIL GUARDIA CIVIL GUARDIA CIVIL Guardia Civil mup
GUARDIA CIVIL

Dio organizacije pao je u ruke španjolske policije

GUARDIA CIVIL

Morska ruta koju je prekinula španjolska policija

GUARDIA CIVIL

Droga spremna za preprodaju pala je u ruke policije

Guardia Civil

Pronađena droga

mup

Nenad Petrak s Tomislavom Miletić organizirao je narko skupinu, posao je bio uhodan, razgranat

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/novi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca-1330290 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5770dfdc4a7377cd2d1dbcb32746fa9dbcd25081 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+detalji+o+narko+hobotnici+Petraka+i+Mileti%C4%87a%3A+%C5%A0irom+%C5%A0panjolske+kupili+stanove+za+skrivanje+droge%2C+imali+hrpu+voza%C4%8Da&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnovi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca-1330290 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnovi-detalji-o-narko-hobotnici-petraka-i-miletica-sirom-spanjolske-kupili-stanove-za-skrivanje-droge-imali-hrpu-vozaca-1330290 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => JOŠ SU U BIJEGU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaJOŠ SU U BIJEGU

Novi detalji o narko hobotnici Petraka i Miletića: Širom Španjolske kupili stanove za skrivanje droge, imali hrpu vozača

Piše Vladimir Urukalo
13. listopada 2023. - 20:57

Dvojica prvookrivljenih u prije nekoliko dana od strane PNUSKOK-a "razbijenoj" zločinačkoj organizaciji, i to građevinski poduzetnik Nenad Petrak (43) iz Zagreba i Tomislav Miletić (39) iz Solina, koji su označeni kao "glave" narko hobotnice, nalaze se u bijegu i zasad su nedostupni USKOK-ovim istražiteljima i policiji. U bijegu su još i Vlade Brkić (56) iz Ljubuškog, Ivan Bogić (41) iz Lećevice te Filip Romić (36) iz Požege, a svima njima je, osim Petraka, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio istražni zatvor. Što se tiče "narkobossa" Petraka, zahtjev za istražni zatvor je odbijen jer mu je ista mjera određena u drugom slučaju u kojem se tereti za pomaganje u pokušaju ubojstva, a taj istražni zatvor još nije konzumiran.

Nadalje, istražni zatvor je određ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 15:47