stdClass Object ( [id] => 207603 [title] => Mišić bi na Marjan opet mogao za devet godina. I bogatiji za 100 tisuća kuna [alias] => misic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Edi Mišić se nakon izrečene prvostupanjske presude vratio u pritvor Zatvora Split na Bilicama, gdje boravi od uhićenja, osim dok je bio na promatranjima i psihijatrijskim vještačenjima u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Osoba koja je nepravomoćno osuđena može već nakon prvostupanjske presude, dok čeka da drugostupanjski sud, u ovom slučaju Vrhovni sud, donese konačnu odluku, sama zatražiti da bude upućena na izdržavanje kazne u neku od kaznionica u Republici Hrvatskoj – Glini, Lepoglavi, Lipovici – Popovači, Požegi, Turopolju i Valturi.

U dosadašnjem boravku u pritvorskoj jedinici Zatvora u Splitu, Edi Mišić je dijelio ćeliju s još nekoliko zatvorenika, a prema pričama iz zatvora, s ostalim pritvorenicima je normalno komunicirao o svemu, osim o ubojstvu koje je počinio. O zločinu uopće nije želio razgovarati, na spomen tog događaja prekinuo bi svaki razgovor. Jedina razlika u odnosu na ostale pritvorenike jest u tome što je u zatvorsku šetnju izlazio sam, u pratnji pravosudnih policajaca, i prilikom tih šetnji često je bio predmetom poruge ostalih “mušterija” splitskog zatvora koji su redovito kratili vrijeme promatrajući ga s prozora svojih ćelija. Ako presuda bude potvrđena, Mišić će biti upućen na odsluženje kazne, o čemu odlučuje sudac izvršenja. Kamo će biti upućen na izdržavanje kazne odlučuje se nakon tretmana na Odjelu za dijagnostiku i programiranje u Zatvoru u Zagrebu. Osuđenici tu u prosjeku proborave oko tri tjedna, tijekom kojih nad njima stručnjaci različitih specijalnosti obavljaju dijagnostičke postupke.

Nakon toga izrađuje se prijedlog pojedinačnog programa izvršavanja zatvorske kazne, kao i prijedlog o tome u koju će se konkretno kaznionicu ili zatvor uputiti na izdržavanje kazne. Počinitelji najtežih kaznenih djela, poput ubojstva koje je počinio Edi Mišić, upućuju se u Lepoglavu ili Glinu. Konačnu odluku o tome donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav. Ako ubojici mlade Meksikanke bude dosuđena lepoglavska kaznionica, dočekat će ga zatvorska urednost, ali i prenatrpanost u kojoj vlada tzv. zakon osoblja-čuvara i djeluje po principu “kakav si, takvi smo i mi prema tebi”. Hranom koja je jednolična kao i u svim zatvorima, prema mišljenju stanara Lepoglave, može se ipak najesti. Iako je pod budnim okom svaki korak svakog zatvorenika, preživljavaju i iščekuju kraj robijanja kao pripadnici različitih frakcija podijeljenih na regionalnoj osnovi, i koje se, s vremena na vrijeme, međusobno znaju suprotstaviti jedni drugima. Slobodno vrijeme koje će imati pregršt, Mišić će moći upotpuniti boravkom u knjižnici i čitaonici gdje je na raspolaganju veliki opus knjiga, dnevnih novina i računala (bez interneta - o. pa), svakodnevnom šetnjom dva puta po 45 minuta, ali i radom.

Za odabir između niza poslova poput izrade namještaja mjesečna naknada može varirati od 500 do 1500 kuna, a dio novca se polaže na račun kao polog za izlazak iz zatvora. Tako da bi Mišić, u slučaju da se odluči za rad u zatvoru, za vrijeme izdržavanja kazne, odsluži li je u cijelosti (15 godina - op. a.) mogao zaraditi preko 100 tisuća kuna. Na raspolaganju je i zatvorska trgovina - kantina u kojoj su cijene nešto više nego u vanjskom svijetu, a u trampi između zatvorenika platežno sredstvo su cigarete. Kontakt s vanjskim svijetom kao i posjete, određuje se na osnovu dobivenih ocjena tijekom boravka, a telefonski razgovor dnevno je limitiran na deset minuta. Na raspolaganju su zatvorenicima i programi opismenjavanja i stručne naobrazbe među kojima je najtraženiji onaj za informatiku, a popularna su i zanimanja kuhar, stolar, konobar, zavarivač.... a na stečenoj svjedodžbi nigdje nije vidljivo da je ista zarađena u zatvoru radi kasnijeg zapošljavanja. Mišić bi se tako tijekom jedne od aktivnosti ili objeda mogao susresti i sa trostrukim ubojicom Srđanom Mlađanom koji je 2002. godine ubio policajca Milenka Vrankovića Kinga i koji je od tada na Odjelu pojačanog nadzora lepoglavske kaznionice.

Zanimljivo je da će Mlađan na slobodu izaći 2025. godine kad bude imao 44 godine, baš koliko će imati i Mišić dvije godine kasnije. Za razliku od Lepoglave, u Kaznionici u Glini prozvan još i ‘zatvor sa tri zvjezdice’ slika je nešto bolja iako, više-manje, vladaju ista pravila jer je i to zatvor zatvorenog tipa. U glinskom zatvoru na sam boravak u sobi s cimerima nema se pretjeranih prigovora osim ako nije riječ o drukerima i seksualnih prijestupnicima te pedofilima koji su omraženi među kršiteljima zakona. No svi oni zajedno strepe od samica i tzv.gumenih soba gdje se odvode najgori prijestupnici. Kad se uspoređuje zatvorska hrana, zatvorenici glinsku u odnosu na druge zatvorske menije, nazivaju „med i mlijeko“. Slobodno vrijeme provode u zajedničkim druženjima u prostorijama koje su za to predviđene, kartaškim okršajima, vježbanja u teretani...

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
MARIJO KAVAJIN

Pala mu presuda fatalnoj ujni

Sudac Vladimir Živaljić koji je na 15 godina zatvora osudio Edija Mišića bivši je šef USKOK-a u Splitu, koji je posljednjih godina, uz još dvije svoje kolegice, jedan od najzaposlenijih splitskih kaznenih sudaca prvog stupnja. U tom je razdoblju sudio gotovo u svim slučajevima teških ubojstava na splitskom sudu. Presudio je tako i “fatalnoj ujni” Slađani Novoselnik i njezinu nećaku u slučaju teškog ubojstva poduzetnika s Hvara Domagoja Novoselnika.

Nju je osudio na 22 godine, a nećaka na 10 godina zatvora. No, iako je sudac Živaljić vrlo iscrpno obrazložio takvu presudu, Vrhovni sud ju je ukinuo i slučaj vratio na ponovno suđenje pred drugim sudskim vijećem. Ta je presuda ukinuta jer je Vrhovni sud smatrao kako nije dovoljno dobro dokazano da je Slađana Novoselnik doista nagovorila nećaka da ubije njezina muža. Sudac Živaljić krajem lipnja okončao je i suđenje Marku Majiću i Neni Popiću za teško ubojstvo Silvije Lučić, radnice supetarske mjenjačnice “Abigo”. I tu je “srušio” kvalifikaciju tužiteljstva o teškom ubojstvu jer, po presudi, nije dokazano da su je njih dvojica imala namjeru ubiti. Majić je dobio 15, a Popić 14 godina zatvora za “obično ubojstvo”.

Čeka se odluka Vrhovnog suda. Živaljić je 2012. godine presudio i splitskom ugostitelju Miru Pivcu zvanome ‘Miro Vlaj’ i Zadraninu Ninu Škari za kilogram kokaina koji je dopremljen iz Amsterdama. Pivac je, nakon potvrđene odluke od strane Vrhovnog suda, pravomoćno osuđen na pet i pol godina, a Škaro na četiri i pol godine zatvora. Osim ovih slučajeva, sudac Živaljić trenutno vodi i suđenje bivšim čelnicima Hajduka Vedranu Rožiću i Ivanu Buljanu koje se optužuje za milijunske malverzacije novcem iz tzv. ‘crne blagajne’ u razdoblju od 1992. do 1997. godine. Također, Živaljić već par godina sudi i Luki Jeriću i Peri Perišiću, bivšim čelnicima propale Alpe Jadran Banke i to zbog ‘isisavanja’ milijuna kuna iz banke.

VLADIMIR URUKALO

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Za odabir između niza poslova, poput izrade namještaja, mjesečna naknada može varirati od 500 do 1500 kuna. Dio novca polaže se na račun kao polog za izlazak iz zatvora. Tako da bi Mišić, odluči li se za rad tijekom izdržavanja kazne, mogao i ponešto zara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lepoglava ili glina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-07-26 13:35:41 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-07-29 23:41:15 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-07-26 21:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 30614 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/07/25/edii/m.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x489" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4268642 Threads: 3 Questions: 131733026 Slow queries: 56672 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3968443 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/misic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna-207603 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/misic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna-207603?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 197807 [name] => edimišić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => edimisic [link] => /tag/edimisic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Za odabir između niza poslova, poput izrade namještaja, mjesečna naknada može varirati od 500 do 1500 kuna. Dio novca polaže se na račun kao polog za izlazak iz zatvora. Tako da bi Mišić, odluči li se za rad tijekom izdržavanja kazne, mogao i ponešto zara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lepoglava ili glina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mišić bi na Marjan opet mogao za devet godina. I bogatiji za 100 tisuća kuna [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-12-12-05-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/07/25/edii/m.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/07/25/edii/m.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Edi Mišić se nakon izrečene prvostupanjske presude vratio u pritvor Zatvora Split na Bilicama, gdje boravi od uhićenja, osim dok je bio na promatranjima i psihijatrijskim vještačenjima u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Osoba koja je nepravomoćno osuđena može već nakon prvostupanjske presude, dok čeka da drugostupanjski sud, u ovom slučaju Vrhovni sud, donese konačnu odluku, sama zatražiti da bude upućena na izdržavanje kazne u neku od kaznionica u Republici Hrvatskoj – Glini, Lepoglavi, Lipovici – Popovači, Požegi, Turopolju i Valturi.

U dosadašnjem boravku u pritvorskoj jedinici Zatvora u Splitu, Edi Mišić je dijelio ćeliju s još nekoliko zatvorenika, a prema pričama iz zatvora, s ostalim pritvorenicima je normalno komunicirao o svemu, osim o ubojstvu koje je počinio. O zločinu uopće nije želio razgovarati, na spomen tog događaja prekinuo bi svaki razgovor. Jedina razlika u odnosu na ostale pritvorenike jest u tome što je u zatvorsku šetnju izlazio sam, u pratnji pravosudnih policajaca, i prilikom tih šetnji često je bio predmetom poruge ostalih “mušterija” splitskog zatvora koji su redovito kratili vrijeme promatrajući ga s prozora svojih ćelija. Ako presuda bude potvrđena, Mišić će biti upućen na odsluženje kazne, o čemu odlučuje sudac izvršenja. Kamo će biti upućen na izdržavanje kazne odlučuje se nakon tretmana na Odjelu za dijagnostiku i programiranje u Zatvoru u Zagrebu. Osuđenici tu u prosjeku proborave oko tri tjedna, tijekom kojih nad njima stručnjaci različitih specijalnosti obavljaju dijagnostičke postupke.

Nakon toga izrađuje se prijedlog pojedinačnog programa izvršavanja zatvorske kazne, kao i prijedlog o tome u koju će se konkretno kaznionicu ili zatvor uputiti na izdržavanje kazne. Počinitelji najtežih kaznenih djela, poput ubojstva koje je počinio Edi Mišić, upućuju se u Lepoglavu ili Glinu. Konačnu odluku o tome donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav. Ako ubojici mlade Meksikanke bude dosuđena lepoglavska kaznionica, dočekat će ga zatvorska urednost, ali i prenatrpanost u kojoj vlada tzv. zakon osoblja-čuvara i djeluje po principu “kakav si, takvi smo i mi prema tebi”. Hranom koja je jednolična kao i u svim zatvorima, prema mišljenju stanara Lepoglave, može se ipak najesti. Iako je pod budnim okom svaki korak svakog zatvorenika, preživljavaju i iščekuju kraj robijanja kao pripadnici različitih frakcija podijeljenih na regionalnoj osnovi, i koje se, s vremena na vrijeme, međusobno znaju suprotstaviti jedni drugima. Slobodno vrijeme koje će imati pregršt, Mišić će moći upotpuniti boravkom u knjižnici i čitaonici gdje je na raspolaganju veliki opus knjiga, dnevnih novina i računala (bez interneta - o. pa), svakodnevnom šetnjom dva puta po 45 minuta, ali i radom.

Za odabir između niza poslova poput izrade namještaja mjesečna naknada može varirati od 500 do 1500 kuna, a dio novca se polaže na račun kao polog za izlazak iz zatvora. Tako da bi Mišić, u slučaju da se odluči za rad u zatvoru, za vrijeme izdržavanja kazne, odsluži li je u cijelosti (15 godina - op. a.) mogao zaraditi preko 100 tisuća kuna. Na raspolaganju je i zatvorska trgovina - kantina u kojoj su cijene nešto više nego u vanjskom svijetu, a u trampi između zatvorenika platežno sredstvo su cigarete. Kontakt s vanjskim svijetom kao i posjete, određuje se na osnovu dobivenih ocjena tijekom boravka, a telefonski razgovor dnevno je limitiran na deset minuta. Na raspolaganju su zatvorenicima i programi opismenjavanja i stručne naobrazbe među kojima je najtraženiji onaj za informatiku, a popularna su i zanimanja kuhar, stolar, konobar, zavarivač.... a na stečenoj svjedodžbi nigdje nije vidljivo da je ista zarađena u zatvoru radi kasnijeg zapošljavanja. Mišić bi se tako tijekom jedne od aktivnosti ili objeda mogao susresti i sa trostrukim ubojicom Srđanom Mlađanom koji je 2002. godine ubio policajca Milenka Vrankovića Kinga i koji je od tada na Odjelu pojačanog nadzora lepoglavske kaznionice.

Zanimljivo je da će Mlađan na slobodu izaći 2025. godine kad bude imao 44 godine, baš koliko će imati i Mišić dvije godine kasnije. Za razliku od Lepoglave, u Kaznionici u Glini prozvan još i ‘zatvor sa tri zvjezdice’ slika je nešto bolja iako, više-manje, vladaju ista pravila jer je i to zatvor zatvorenog tipa. U glinskom zatvoru na sam boravak u sobi s cimerima nema se pretjeranih prigovora osim ako nije riječ o drukerima i seksualnih prijestupnicima te pedofilima koji su omraženi među kršiteljima zakona. No svi oni zajedno strepe od samica i tzv.gumenih soba gdje se odvode najgori prijestupnici. Kad se uspoređuje zatvorska hrana, zatvorenici glinsku u odnosu na druge zatvorske menije, nazivaju „med i mlijeko“. Slobodno vrijeme provode u zajedničkim druženjima u prostorijama koje su za to predviđene, kartaškim okršajima, vježbanja u teretani...

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
MARIJO KAVAJIN

Pala mu presuda fatalnoj ujni

Sudac Vladimir Živaljić koji je na 15 godina zatvora osudio Edija Mišića bivši je šef USKOK-a u Splitu, koji je posljednjih godina, uz još dvije svoje kolegice, jedan od najzaposlenijih splitskih kaznenih sudaca prvog stupnja. U tom je razdoblju sudio gotovo u svim slučajevima teških ubojstava na splitskom sudu. Presudio je tako i “fatalnoj ujni” Slađani Novoselnik i njezinu nećaku u slučaju teškog ubojstva poduzetnika s Hvara Domagoja Novoselnika.

Nju je osudio na 22 godine, a nećaka na 10 godina zatvora. No, iako je sudac Živaljić vrlo iscrpno obrazložio takvu presudu, Vrhovni sud ju je ukinuo i slučaj vratio na ponovno suđenje pred drugim sudskim vijećem. Ta je presuda ukinuta jer je Vrhovni sud smatrao kako nije dovoljno dobro dokazano da je Slađana Novoselnik doista nagovorila nećaka da ubije njezina muža. Sudac Živaljić krajem lipnja okončao je i suđenje Marku Majiću i Neni Popiću za teško ubojstvo Silvije Lučić, radnice supetarske mjenjačnice “Abigo”. I tu je “srušio” kvalifikaciju tužiteljstva o teškom ubojstvu jer, po presudi, nije dokazano da su je njih dvojica imala namjeru ubiti. Majić je dobio 15, a Popić 14 godina zatvora za “obično ubojstvo”.

Čeka se odluka Vrhovnog suda. Živaljić je 2012. godine presudio i splitskom ugostitelju Miru Pivcu zvanome ‘Miro Vlaj’ i Zadraninu Ninu Škari za kilogram kokaina koji je dopremljen iz Amsterdama. Pivac je, nakon potvrđene odluke od strane Vrhovnog suda, pravomoćno osuđen na pet i pol godina, a Škaro na četiri i pol godine zatvora. Osim ovih slučajeva, sudac Živaljić trenutno vodi i suđenje bivšim čelnicima Hajduka Vedranu Rožiću i Ivanu Buljanu koje se optužuje za milijunske malverzacije novcem iz tzv. ‘crne blagajne’ u razdoblju od 1992. do 1997. godine. Također, Živaljić već par godina sudi i Luki Jeriću i Peri Perišiću, bivšim čelnicima propale Alpe Jadran Banke i to zbog ‘isisavanja’ milijuna kuna iz banke.

VLADIMIR URUKALO

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/misic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna-207603 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=df1f9037fd55419205defdcde9b668bb1d0624da [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1i%C4%87+bi+na+Marjan+opet+mogao+za+devet+godina.+I+bogatiji+za+100+tisu%C4%87a+kuna&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fmisic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna-207603 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fmisic-bi-na-marjan-opet-mogao-za-devet-godina-i-bogatiji-za-100-tisuca-kuna-207603 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Za odabir između niza poslova, poput izrade namještaja, mjesečna naknada može varirati od 500 do 1500 kuna. Dio novca polaže se na račun kao polog za izlazak iz zatvora. Tako da bi Mišić, odluči li se za rad tijekom izdržavanja kazne, mogao i ponešto zara [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => lepoglava ili glina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikalepoglava ili glina

Mišić bi na Marjan opet mogao za devet godina. I bogatiji za 100 tisuća kuna

Piše PSD.
26. srpnja 2013. - 23:11

Edi Mišić se nakon izrečene prvostupanjske presude vratio u pritvor Zatvora Split na Bilicama, gdje boravi od uhićenja, osim dok je bio na promatranjima i psihijatrijskim vještačenjima u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Osoba koja je nepravomoćno osuđena može već nakon prvostupanjske presude, dok čeka da drugostupanjski sud, u ovom slučaju Vrhovni sud, donese konačnu odluku, sama zatražiti da bude upućena na izdržavanje kazne u neku od kaznionica u Republici Hrvatskoj – Glini, Lepoglavi, Lipovici – Popovači, Požegi, Turopolju i Valturi.

U dosadašnjem boravku u pritvorskoj jedinici Zatvora u Splitu, Edi Mišić je dijelio ćeliju s još nekoliko zatvorenika, a prema pričama iz zatvora, s ostalim pritvorenicima je normalno komunicirao o svemu, osim o ubojstvu koje je počinio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 14:12