stdClass Object ( [id] => 145181 [title] => LIKVIDACIJA U SPLITU Damiru Vukoviću maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo majke Ane [alias] => likvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NAJNOVIJE

- Sudsko vijeće nedvojbeno je zaključilo da je Damir Vuković (47) u siječnju prošle godine s dva hica iz pištolja usmrtio svoju majku Anu Vuković (74) nakon čega je njeno tijelo djelomično razodjenuo i stavio u kadu. Odredili smo mu kaznu od 15 godina zatvora jer nismo našli olakotne okolnosti za optuženoga, a u otegotne smo uračunali način počinjenja zločina i činjenicu da je ubio najbližeg srodnika - svoju majku - kazao je Marko Pribisalić, predsjednik sudskog vijeća prilikom objave presude u Velikoj dvorani splitske Palače pravde u ponedjeljak.

Riječi “Kriv je!” i odluku o kazni optuženi Damir Vuković saslušao je potpuno mirno, bez vidne reakcije u mimici lica i pokretima tijela. Kod osoba iz publike u sudnici koje su pomno pratile cijeli tijek suđenja njegova mirnoća prizvala je u sjećanje riječi sudskog vještaka psihijatra koji je za njega kazao kako se radi o emocionalno lediranoj osobi.

Upravo zbog te karakterne osobine optuženi Vuković je u prvoj fazi kriminalističke obrade nakon pronađenog mrtvog tijela Ane Vuković otpao iz kruga osumnjičenih jer je prošao test na detektoru laži. Kasnijom analizom rezultata poligrafa pokazalo se kako ne samo da nije reagirao na pitanja o zločinu već aparat nije zabilježio tjelesnu reakciju na niti jedno pitanje koje mu je postavio policijski inspektor.

Nakon objave presude sudac Pribisalić je detaljno pojasnio sve dokaze na temelji kojih su donijeli osuđujuću presudu. Ana Vuković ubijena je 26. siječnja 2010. godine oko 11 sati u stanu u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Stan je pripadao sestri njenog pokojnog muža Anđi Vuković koja živi u Francuskoj te ga je Ana povremeno provjeravala.

Ubojica je došao u stan bez da provaljuje vrata te je u kupaonici udario dva puta u čelo pištoljem, a kada je pala na pod puca iz istog oružja u nju. Nesretna žena podlegla je dvjema ranama od metka te joj je ubojica iskidao suknju, skinuo čarape i donje gaćice i stavio njeno tijelo u kadu.

Jedan od susjeda je upravo u to vrijeme čuo ženski plač i zvukove kao dva udarca o metal, a to su ustvari bili pucnjevi. Ubojica odlazi i zaključava vrata stana.

Tijelo je otkriveno istog dana u poslijepodnevnim satima uz pomoć Gorske službe spašavanja čiji pripadnik je ušao kroz prozor nakon čega je provaljeno u stan. Pozvana su oba sina te su kasnije svjedoci na sudu kazivali kako je jedan bio vidno uznemiren, a drugi mrtav-hladan.

U stanu je čak tri puta rađen očevid, dolazili su i stručnjaci iz Zagreba. Ubrzo je uhićen sin ubijene Damir Vuković. Od početka je negirao zločin međutim materijalni dokazi povezali su ga smjestom ubojstva, a iskazi svjedoka nisu potvrdili njegov alibi za vrijeme zločina.


Osim otiska dlana koji je nađen u kupaonici stana, Vukovića su teretile i GSR-čestice karakteristične za inicijalno punjenje vatrenog oružja, a koje su nađene na odjeći ubijene i na njegovoj jakni. Upravo zbog toga bili su bitni iskazi pripadnika HV-a o ispaljivanjima počasnih plotuna na sproivodima. Vuković se, naime, branio da su navedene čestice došle na njegovu odjeću tijekom vojnog sprovoda, ali su svjedoci i vještaci balističari oborili taj dio obrane.

Vjerojatni motiv za zločin naslućen je u iskazima službenika Općinskog suda u Splitu koji su kazali kako je Damir Vuković požurivao ovjeru ugovora između sebe i majke, prema kojem bi mu pripao stan u kojem su živjeli, 15 dana prije ubojstva.

Optužbu je zastupala Rene Laura, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu. Damir Vuković dobio je maksimalnu kaznu predviđenu zakonom za kazneno djelo ubojstva.

Istom odlukom sudskog vijeća produljen mu je pritvor u kojem se nalazi godinu dana i devet mjeseci.

Presudu su jako potresene saslušale i njegova supruga i kći.

KMB


Presudni dokazi

Prema svim izvedenim dokazima u ovom sudskom postupku može se zaključiti da je optuženi Damir Vuković ubio svoju majku Anu, ženu koja mu je dala život - zaključila je na kraju iznošenja završnih riječi tužiteljica Rene Laura na posljednjoj raspravi na suđenju za ubojstvo Ane Vuković (74) 26. siječnja prošle godine u stanu u Vinkovačkoj ulici.

Tužiteljica je na raspravi, održanoj u petak, navela da su neosporni dokazi koji potvrđuju da je sin ubio svoju majku, među ostalim, tragovi papilarnih linija, odnosno otisak lijevog dlana nađen na pločicama u kupaonici.

- Nepobitno je da je u stanu nađeno tijelo pokojne Ane u kadi, time da je tijelo bilo dijelomično odjeveno odnosno suknja je bila potrgana, a kaput, čarape, i donje gaćice su nestale. Upravo ovo s gaćicama ukazuje da je ubojica nastojao istragu usmjeriti u krivom pravcu da se stekne dojam da je ona ubijena iz strasti.

Obzirom da ona u tom stanu nije živjela već je dolazila povremeno, ona nije mogla biti ubijena uvečer kad je bila u svom stanu, nije mogla biti ubijena na tržnici jer bi tamo bilo puno svjedoka.

Ne, mogla je biti ubijena samo u ovom stanu, a da ona tog dana ide tamo znalo je samo nekoliko osoba, članova njihove obitelji kojima je ona to rekla - kazala je tužiteljica dodajući kako se ubojstvo dogodilo oko 10.50 sati te da je “izvjesno da je Anu njen sin dočekao ispred stana, ona ga je pustila unutra i onda ju je usmrtio. To potvrđuje i činjenica da on za period od 10.30 do 11.10 sati nema alibi”.

Odvjetnik: To je znanstvena fantastika

- Što se tiče motiva, može se govoriti o činjenici da je optuženi požurivao ovjeru ugovora o doživotnom uzdržavanju s lažnom isprikom da početkom veljače ide na brod, što pokazuje da je imao neke druge planove i da mu je majka zasmetala. Obzirom na iskaze svjedoka, logično je i da mu je majka prigovarala zbog njegovog ponašanja jer se, kad bi došao s broda, nije brinuo o obitelji, pio je i kasno dolazio kući, pa možda i tu treba tražiti motiv - istaknula je tužiteljica.

Vukovićev odvjetnik Željko Lubina, pak, u svom je izlaganju istaknuo kako su sve tvrdnje o motivu “naklapanja koja graniče s znanstvenom fantastikom i dječjim pričama”.

- Činjenica je da je Ana Vuković bila živa u 10 sati, 42 minute i 37 sekundi, a to potvrđuje snimka s nadzorne kamere bankomata Splitske banke. Čudno je što je optužba u prvom suđenju tvrdila da je ubijena oko 12, a sad je to odjednom 10.50 sati.

Gegajući hod

Čitav ovaj postupak i svi dokazi na koje se tužiteljstvo poziva su “brumavanje” i navlačenje mog branjenika da traži alibi za 12 sati, a onda ga se optuži da je ubio u 10.50 sati. No, i u ovom slučaju, svi iskazi svjedoka i svi dokazi daju mu alibi i za to vrijeme - kazao je, među ostalim, Lubina.

Otiske na pločicama kupaone opravdao je činjenicom da je Vuković pomorac i da ima “gegajući hod” zbog čestog boravka na brodu, pa se tako “gegao” i kad je išao mokriti u spornom stanu te se zato rukom naslonio na pločice.

- Moj branjenik nije kriv, a ubojica još uvijek slobodno šeće gradom - kazao je Lubina koji je “napadima” na optužbu izazvao i reakciju tužiteljice koja mu je u jednom trenutku odbrusila da “je pretjerao te da se ne sudi njoj već njegovom branjeniku”.

- Vi ste pretjerali, vi jeste država, ali imate ograničenja - odgovorio je Lubina.

Natezanje je brzo prekinuo sudac Marko Pribisalić. Izricanje presude bit će u ponedjeljak.

vladimir urukalo, foto: cropix
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-10-07 19:36:32 [created_by] => 32 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-10-10 16:50:24 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-10-10 13:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12756 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/10/10/AAA/presudattt_vukovic-101011_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x285" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7759929 Threads: 4 Questions: 1564655674 Slow queries: 4772845 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111604935 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/likvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane-145181 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/likvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane-145181?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 212979 [name] => damirvuković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damirvukovic [link] => /tag/damirvukovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 192907 [name] => anavuković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => anavukovic [link] => /tag/anavukovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => LIKVIDACIJA U SPLITU Damiru Vukoviću maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo majke Ane [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-02-47-43-32 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/10/AAA/presudattt_vukovic-101011_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/10/AAA/presudattt_vukovic-101011_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NAJNOVIJE

- Sudsko vijeće nedvojbeno je zaključilo da je Damir Vuković (47) u siječnju prošle godine s dva hica iz pištolja usmrtio svoju majku Anu Vuković (74) nakon čega je njeno tijelo djelomično razodjenuo i stavio u kadu. Odredili smo mu kaznu od 15 godina zatvora jer nismo našli olakotne okolnosti za optuženoga, a u otegotne smo uračunali način počinjenja zločina i činjenicu da je ubio najbližeg srodnika - svoju majku - kazao je Marko Pribisalić, predsjednik sudskog vijeća prilikom objave presude u Velikoj dvorani splitske Palače pravde u ponedjeljak.

Riječi “Kriv je!” i odluku o kazni optuženi Damir Vuković saslušao je potpuno mirno, bez vidne reakcije u mimici lica i pokretima tijela. Kod osoba iz publike u sudnici koje su pomno pratile cijeli tijek suđenja njegova mirnoća prizvala je u sjećanje riječi sudskog vještaka psihijatra koji je za njega kazao kako se radi o emocionalno lediranoj osobi.

Upravo zbog te karakterne osobine optuženi Vuković je u prvoj fazi kriminalističke obrade nakon pronađenog mrtvog tijela Ane Vuković otpao iz kruga osumnjičenih jer je prošao test na detektoru laži. Kasnijom analizom rezultata poligrafa pokazalo se kako ne samo da nije reagirao na pitanja o zločinu već aparat nije zabilježio tjelesnu reakciju na niti jedno pitanje koje mu je postavio policijski inspektor.

Nakon objave presude sudac Pribisalić je detaljno pojasnio sve dokaze na temelji kojih su donijeli osuđujuću presudu. Ana Vuković ubijena je 26. siječnja 2010. godine oko 11 sati u stanu u Vinkovačkoj ulici u Splitu. Stan je pripadao sestri njenog pokojnog muža Anđi Vuković koja živi u Francuskoj te ga je Ana povremeno provjeravala.

Ubojica je došao u stan bez da provaljuje vrata te je u kupaonici udario dva puta u čelo pištoljem, a kada je pala na pod puca iz istog oružja u nju. Nesretna žena podlegla je dvjema ranama od metka te joj je ubojica iskidao suknju, skinuo čarape i donje gaćice i stavio njeno tijelo u kadu.

Jedan od susjeda je upravo u to vrijeme čuo ženski plač i zvukove kao dva udarca o metal, a to su ustvari bili pucnjevi. Ubojica odlazi i zaključava vrata stana.

Tijelo je otkriveno istog dana u poslijepodnevnim satima uz pomoć Gorske službe spašavanja čiji pripadnik je ušao kroz prozor nakon čega je provaljeno u stan. Pozvana su oba sina te su kasnije svjedoci na sudu kazivali kako je jedan bio vidno uznemiren, a drugi mrtav-hladan.

U stanu je čak tri puta rađen očevid, dolazili su i stručnjaci iz Zagreba. Ubrzo je uhićen sin ubijene Damir Vuković. Od početka je negirao zločin međutim materijalni dokazi povezali su ga smjestom ubojstva, a iskazi svjedoka nisu potvrdili njegov alibi za vrijeme zločina.


Osim otiska dlana koji je nađen u kupaonici stana, Vukovića su teretile i GSR-čestice karakteristične za inicijalno punjenje vatrenog oružja, a koje su nađene na odjeći ubijene i na njegovoj jakni. Upravo zbog toga bili su bitni iskazi pripadnika HV-a o ispaljivanjima počasnih plotuna na sproivodima. Vuković se, naime, branio da su navedene čestice došle na njegovu odjeću tijekom vojnog sprovoda, ali su svjedoci i vještaci balističari oborili taj dio obrane.

Vjerojatni motiv za zločin naslućen je u iskazima službenika Općinskog suda u Splitu koji su kazali kako je Damir Vuković požurivao ovjeru ugovora između sebe i majke, prema kojem bi mu pripao stan u kojem su živjeli, 15 dana prije ubojstva.

Optužbu je zastupala Rene Laura, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu. Damir Vuković dobio je maksimalnu kaznu predviđenu zakonom za kazneno djelo ubojstva.

Istom odlukom sudskog vijeća produljen mu je pritvor u kojem se nalazi godinu dana i devet mjeseci.

Presudu su jako potresene saslušale i njegova supruga i kći.

KMB


Presudni dokazi

Prema svim izvedenim dokazima u ovom sudskom postupku može se zaključiti da je optuženi Damir Vuković ubio svoju majku Anu, ženu koja mu je dala život - zaključila je na kraju iznošenja završnih riječi tužiteljica Rene Laura na posljednjoj raspravi na suđenju za ubojstvo Ane Vuković (74) 26. siječnja prošle godine u stanu u Vinkovačkoj ulici.

Tužiteljica je na raspravi, održanoj u petak, navela da su neosporni dokazi koji potvrđuju da je sin ubio svoju majku, među ostalim, tragovi papilarnih linija, odnosno otisak lijevog dlana nađen na pločicama u kupaonici.

- Nepobitno je da je u stanu nađeno tijelo pokojne Ane u kadi, time da je tijelo bilo dijelomično odjeveno odnosno suknja je bila potrgana, a kaput, čarape, i donje gaćice su nestale. Upravo ovo s gaćicama ukazuje da je ubojica nastojao istragu usmjeriti u krivom pravcu da se stekne dojam da je ona ubijena iz strasti.

Obzirom da ona u tom stanu nije živjela već je dolazila povremeno, ona nije mogla biti ubijena uvečer kad je bila u svom stanu, nije mogla biti ubijena na tržnici jer bi tamo bilo puno svjedoka.

Ne, mogla je biti ubijena samo u ovom stanu, a da ona tog dana ide tamo znalo je samo nekoliko osoba, članova njihove obitelji kojima je ona to rekla - kazala je tužiteljica dodajući kako se ubojstvo dogodilo oko 10.50 sati te da je “izvjesno da je Anu njen sin dočekao ispred stana, ona ga je pustila unutra i onda ju je usmrtio. To potvrđuje i činjenica da on za period od 10.30 do 11.10 sati nema alibi”.

Odvjetnik: To je znanstvena fantastika

- Što se tiče motiva, može se govoriti o činjenici da je optuženi požurivao ovjeru ugovora o doživotnom uzdržavanju s lažnom isprikom da početkom veljače ide na brod, što pokazuje da je imao neke druge planove i da mu je majka zasmetala. Obzirom na iskaze svjedoka, logično je i da mu je majka prigovarala zbog njegovog ponašanja jer se, kad bi došao s broda, nije brinuo o obitelji, pio je i kasno dolazio kući, pa možda i tu treba tražiti motiv - istaknula je tužiteljica.

Vukovićev odvjetnik Željko Lubina, pak, u svom je izlaganju istaknuo kako su sve tvrdnje o motivu “naklapanja koja graniče s znanstvenom fantastikom i dječjim pričama”.

- Činjenica je da je Ana Vuković bila živa u 10 sati, 42 minute i 37 sekundi, a to potvrđuje snimka s nadzorne kamere bankomata Splitske banke. Čudno je što je optužba u prvom suđenju tvrdila da je ubijena oko 12, a sad je to odjednom 10.50 sati.

Gegajući hod

Čitav ovaj postupak i svi dokazi na koje se tužiteljstvo poziva su “brumavanje” i navlačenje mog branjenika da traži alibi za 12 sati, a onda ga se optuži da je ubio u 10.50 sati. No, i u ovom slučaju, svi iskazi svjedoka i svi dokazi daju mu alibi i za to vrijeme - kazao je, među ostalim, Lubina.

Otiske na pločicama kupaone opravdao je činjenicom da je Vuković pomorac i da ima “gegajući hod” zbog čestog boravka na brodu, pa se tako “gegao” i kad je išao mokriti u spornom stanu te se zato rukom naslonio na pločice.

- Moj branjenik nije kriv, a ubojica još uvijek slobodno šeće gradom - kazao je Lubina koji je “napadima” na optužbu izazvao i reakciju tužiteljice koja mu je u jednom trenutku odbrusila da “je pretjerao te da se ne sudi njoj već njegovom branjeniku”.

- Vi ste pretjerali, vi jeste država, ali imate ograničenja - odgovorio je Lubina.

Natezanje je brzo prekinuo sudac Marko Pribisalić. Izricanje presude bit će u ponedjeljak.

vladimir urukalo, foto: cropix
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/likvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane-145181 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d4d4332a530c221a2cdce4851d1c86d189f27616 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=LIKVIDACIJA+U+SPLITU+Damiru+Vukovi%C4%87u+maksimalnih+15+godina+zatvora+za+ubojstvo+majke+Ane&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Flikvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane-145181 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Flikvidacija-u-splitu-damiru-vukovicu-maksimalnih-15-godina-zatvora-za-ubojstvo-majke-ane-145181 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

LIKVIDACIJA U SPLITU Damiru Vukoviću maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo majke Ane

Piše PSD.
10. listopada 2011. - 15:46
NAJNOVIJE

- Sudsko vijeće nedvojbeno je zaključilo da je Damir Vuković (47) u siječnju prošle godine s dva hica iz pištolja usmrtio svoju majku Anu Vuković (74) nakon čega je njeno tijelo djelomično razodjenuo i stavio u kadu. Odredili smo mu kaznu od 15 godina zatvora jer nismo našli olakotne okolnosti za optuženoga, a u otegotne smo uračunali način počinjenja zločina i činjenicu da je ubio najbližeg srodnika - svoju majku - kazao je Marko Pribisalić, predsjednik sudskog vijeća prilikom objave presude u Velikoj dvorani splitske Palače pravde u ponedjeljak.

Riječi “Kriv je!” i odluku o kazni optuženi Damir Vuković saslušao je potpuno mirno, bez vidne reakcije u mimici lica i pokretima tijela. Kod osoba iz publike u sudnici koje su pomno pratile cijeli tijek suđenja nj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 04:47