stdClass Object ( [id] => 239188 [title] => Liječnici se i dalje bore za život stradalog u obračunu u Kaštelima: Projektil nismo mogli izvaditi iz glave zbog teškog stanja [alias] => lijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

NAJNOVIJE

Mladić koji je u Kaštelima teško ozlijeđen ustrijelom u glavu, u prvom satu nedjelje i dalje je životno ugrožen i nalazi se na liječenju na Jedinici intentivnog liječenja KBC-a Split na Firulama. On je i dalje priključen na respirator. Nesretni mladić je, kako smo već pisali zadobio ustrijelnu ranu pogotkom metka u čelo.

Po dolasku u splitsku bolnicu nad njime je obavljen operativni zahvat, koji je izveo dežurni neurokirurg dr. Vlatko Ledenko.

- Tijekom operativnog zahvata obavili smo obradu ulazne rane projektila, u području čeone regije. Međutim, nismo radili uklanjanje projektila, zbog težine zdravstvenog stanja teško ozlijeđenog mladića, koje bi se zasigurno bilo dodatno destabiliziralo dasmo se odlučili na vađenje projektila, rekao je dr. Ledenko.

Kako doznajemo nesretni mladić je u KBC Split doveden u stanju duboke kome.

I. MARKOVIĆ


RANIJE


‘Ležao je u krvi, a brat mu je u šoku stajao kraj njega’


U obračunu između dvije grupe mladića u ulici Polinovac, ispred zgrade stare Osnovne škole “Bijaći” u Kaštel Novom, u nedjelju oko 1 sat pucnjem u glavu iz vatrenog oružja, navjerojatnije pištolja, teško je ranjen 20-godišnji mladić.

Doznajemo neslužbeno da se radi o Marinu M. iz Kaštel Novog. Splitska policija dala je o svemu tek šturo priopćenje u kojem navode da je 20-godišnjak “zadobio tešku tjelesnu ozljedu i hospitaliziran je u bolnici Split”.

- Na mjestu događaja obavljen je očevid od Županijskog državnog odvjetništva uz asistenciju policije, te je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i pronalaska počinitelja - bilo je sve što su jučer poručili iz splitske policije.

‘Nisan ti ja iz Kaštela’


Mladić je hitno operiran u splitskoj bolnici, no i dalje se nalazi u vrlo teško stanju zbog prostrijelne rane mozga, te su se liječnici u Jedinici za intenzivno liječenje KBC-a tijekom jučerašnjeg dana borili za njegov život. Metak iz pištolja pogodio je mladića ravno u čelo.

U samom Kaštel Novom svi pričaju o pucnjavi, a prva je informacija bila da se sve odigralo na školskom igralištu.
No, dolaskom na mjesto događaja zatičemo dvojicu dječaka od kojih 13-ak godina kako sjede na kamenim tribinama u hladu igrališta i u čudu nas gledaju.

- A šta se dogodilo? - pitaju nas zbunjeno.

- Eh, ka da ne znate... Upucalo je nekog momka u glavu sinoć, jeste čuli šta? - uzvraćamo protupitanjem. Pogledavaju jedan drugog u čudu i odgovaraju da nisu i da nemaju pojma o kome se radi.

- Čuja san da je neki momak upucan, a ko je, šta je bilo, ne znan, ma mi se sve čini kako su svi oni bili problematični. Najgore je tin roditeljima, jadna im majka - dobacuje nam oprezno sredovječni muškarac, očito stanar te ulice, dok u bijeloj majici “na špaline” i šlapama prelazi cestu.

Nismo ga uspjeli ništa podrobnije pitati, već je požurio niz ulicu.

Napuštamo igralište i idemo pred ulaz stare škole. U tom trenutku kroz vratašca ograde na drugoj strani ulice prolazi tetovirani muškarac od 40-ak godina noseći u ruci vrećicu s namirnicama iz obližnjeg dućana.
Govori nam da on nije iz Kaštela, da je tu gost, no da je sinoć čuo neku buku.

’Zovi Hitnu, zovi...’


- Čuo sam da netko viče. “Zovi Hitnu, zovi...”, a tko je kome vikao ne znam. Samo znam da je Hitna pomoć vrlo brzo došla. Evo to vam se tu dogodilo, još se vide tragovi krvi iako su vatrogasci jutros prali to šmrkovima - pokazuje nam čovjek izblijedjelu mrlju pokraj jednog stabla tik uz glavnu ulicu između dva parkirana automobila.

U tom trenutku primjećujemo trojicu policajaca koji su došli crnom škodom octavijom i parkirali se nedaleko kod kontejnera za smeće. Razmilili su se prema igralištu i oko škole, a čim su vidjeli fotoaparat mog kolege, nezadovoljno su podigli ruke tražeći od nas da ih ne fotografiramo.

- Ja sam se ujutro digao oko 6.30 i ulica je bila blokirana, evo vidiš, i ovi komadići sitnog stakla koji su očito od razbijenog stakla s auta, nisu tu jučer bili. Sad je li to od sinoć ne znam. Koliko sam čuo od susjeda, navodno je sve počelo, ta svađa, ispred stare škole - govori naš sugovornik.

Tada nailazi još jedan od stanara iste ulice koji se, naravno, kao niti svi s kojima smo razgovarali, ne želi fotografirati niti reći svoje ime.

- Ajde, bogati, šta će ti ime, pa da me neko dočeka s palicama isprid kuće. Ne bi, fala ti - govori i potom, nakon garancije da ga nećemo slikati, detaljnije prepričava što je vidio sinoć, 20-ak minuta prije pucnjave.

Uzeli su pajser


- Tu, evo ovo stablo preko puta toga di je fleka krvi, tu se zaustavija neki manji tamni auto i iz njega je izletilo nekoliko momaka, a jedan je iz auta uzeja pajser.

Potrčali su prema igralištu, a ovaj koji je osta u autu je da gas i skrenija u uličicu prema ulazu u školu. Čim san vidija pajser, zna san da će biti neko sranje, a bogami, nisan se tija mišati, jer ko zna šta ova mularija danas može napraviti, potegniti te nožen, upucati, ispribijati...

Otiša san doma i nakon 20-ak minuta san čuja da je počela barufa, čuo sam viku, da neko govori: “Stavi ga na bok”, a onda i zvuk sirene Hitne pomoći.

Ma, znaš šta, nije ni čudo da se ovo dogodilo, tu se u blizini uvik skupljaju sumnjivi likovi i dileri, svašta se događa, i policija to zna - kazuje nam i odlazi pušeći elektronsku cigaretu, a u tom trenutku do kontejnera prekrcanih smećem s kesom smeća u rukama dolazi starija gospođa iz jedne od kuća u nizu preko puta mjesta gdje je mladić ustrijeljen.

- Je, sinko moj, čula san sve i vidila, a i policija ti sve to zna, sve njih. Prvo su oko ponoć i po, kad je utakmica završila, počeli vikati, bija je neki momak s motoron i izbila je svađa, pa je on otiša.

’Ante, upuca si ga u glavu’


I onda je bilo zatišje da bi se nakon pola ure stvorili ti momci u nekom crnom autu, đava će ga znati koji je. Odjednom san čula neke zvukove, a onda je jedan povika: “Ante, Ante upuca si ga u glavu” i nakon toga se čulo: “Zovi Hitnu, Hitnu...” E i nakon te pucnjave, uskočili su u to auto i pobigli. Prvo smo mi u kući mislili da je pucalo u pasa jer smo čuli neko grkljanje ka da pas cvili, a onda san ja rekla mojima da ne bi valjda radi pasa zvali Hitnu.

I kad san pogledala na ulicu, vidila san brata od tog malog kojeg znan od kad je bija dite, kako stoji nepomično u šoku kraj njega koji je krvarija. Brzo je došla Hitna, a znan da su još neka dva momka upirala ove iz Hitne da ih povedu u kombiju, da oće ići s njima u bolnicu, no ovi im to nisu dali.

Znan ja tog malog, roditelji su in rastavljeni, a on je bija ka dite miran i povučen da bi posli upa u loše društvo i ima je posla i s policijom koja ga je dosta često privodila. Znan da bi ga mater, ka svaka mater, uvik branila na policiji - ispričala nam je žena.

Prema policijskim izvorima mladić koji je pucao je 23-godišnjak, i za njim se traga...

VLADIMIR URUKALO

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Tragovi krvi još su vidljivi na asfaltu gdje je nesretni mladić pogođen u glavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-06-30 10:08:45 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-06-30 22:34:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-06-30 15:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 27782 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/06/30/Dalmacija/kastela_obracun2-290614_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x448" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15212371 Threads: 3 Questions: 3170905184 Slow queries: 7102144 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235372897 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/lijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja-239188 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/lijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja-239188?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 215095 [name] => marinmatijaš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marinmatijas [link] => /tag/marinmatijas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 226595 [name] => jozočabraja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jozocabraja [link] => /tag/jozocabraja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Tragovi krvi još su vidljivi na asfaltu gdje je nesretni mladić pogođen u glavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Liječnici se i dalje bore za život stradalog u obračunu u Kaštelima: Projektil nismo mogli izvaditi iz glave zbog teškog stanja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-10-50-27-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/06/30/Dalmacija/kastela_obracun2-290614_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/06/30/Dalmacija/kastela_obracun2-290614_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

NAJNOVIJE

Mladić koji je u Kaštelima teško ozlijeđen ustrijelom u glavu, u prvom satu nedjelje i dalje je životno ugrožen i nalazi se na liječenju na Jedinici intentivnog liječenja KBC-a Split na Firulama. On je i dalje priključen na respirator. Nesretni mladić je, kako smo već pisali zadobio ustrijelnu ranu pogotkom metka u čelo.

Po dolasku u splitsku bolnicu nad njime je obavljen operativni zahvat, koji je izveo dežurni neurokirurg dr. Vlatko Ledenko.

- Tijekom operativnog zahvata obavili smo obradu ulazne rane projektila, u području čeone regije. Međutim, nismo radili uklanjanje projektila, zbog težine zdravstvenog stanja teško ozlijeđenog mladića, koje bi se zasigurno bilo dodatno destabiliziralo dasmo se odlučili na vađenje projektila, rekao je dr. Ledenko.

Kako doznajemo nesretni mladić je u KBC Split doveden u stanju duboke kome.

I. MARKOVIĆ


RANIJE


‘Ležao je u krvi, a brat mu je u šoku stajao kraj njega’


U obračunu između dvije grupe mladića u ulici Polinovac, ispred zgrade stare Osnovne škole “Bijaći” u Kaštel Novom, u nedjelju oko 1 sat pucnjem u glavu iz vatrenog oružja, navjerojatnije pištolja, teško je ranjen 20-godišnji mladić.

Doznajemo neslužbeno da se radi o Marinu M. iz Kaštel Novog. Splitska policija dala je o svemu tek šturo priopćenje u kojem navode da je 20-godišnjak “zadobio tešku tjelesnu ozljedu i hospitaliziran je u bolnici Split”.

- Na mjestu događaja obavljen je očevid od Županijskog državnog odvjetništva uz asistenciju policije, te je u tijeku kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i pronalaska počinitelja - bilo je sve što su jučer poručili iz splitske policije.

‘Nisan ti ja iz Kaštela’


Mladić je hitno operiran u splitskoj bolnici, no i dalje se nalazi u vrlo teško stanju zbog prostrijelne rane mozga, te su se liječnici u Jedinici za intenzivno liječenje KBC-a tijekom jučerašnjeg dana borili za njegov život. Metak iz pištolja pogodio je mladića ravno u čelo.

U samom Kaštel Novom svi pričaju o pucnjavi, a prva je informacija bila da se sve odigralo na školskom igralištu.
No, dolaskom na mjesto događaja zatičemo dvojicu dječaka od kojih 13-ak godina kako sjede na kamenim tribinama u hladu igrališta i u čudu nas gledaju.

- A šta se dogodilo? - pitaju nas zbunjeno.

- Eh, ka da ne znate... Upucalo je nekog momka u glavu sinoć, jeste čuli šta? - uzvraćamo protupitanjem. Pogledavaju jedan drugog u čudu i odgovaraju da nisu i da nemaju pojma o kome se radi.

- Čuja san da je neki momak upucan, a ko je, šta je bilo, ne znan, ma mi se sve čini kako su svi oni bili problematični. Najgore je tin roditeljima, jadna im majka - dobacuje nam oprezno sredovječni muškarac, očito stanar te ulice, dok u bijeloj majici “na špaline” i šlapama prelazi cestu.

Nismo ga uspjeli ništa podrobnije pitati, već je požurio niz ulicu.

Napuštamo igralište i idemo pred ulaz stare škole. U tom trenutku kroz vratašca ograde na drugoj strani ulice prolazi tetovirani muškarac od 40-ak godina noseći u ruci vrećicu s namirnicama iz obližnjeg dućana.
Govori nam da on nije iz Kaštela, da je tu gost, no da je sinoć čuo neku buku.

’Zovi Hitnu, zovi...’


- Čuo sam da netko viče. “Zovi Hitnu, zovi...”, a tko je kome vikao ne znam. Samo znam da je Hitna pomoć vrlo brzo došla. Evo to vam se tu dogodilo, još se vide tragovi krvi iako su vatrogasci jutros prali to šmrkovima - pokazuje nam čovjek izblijedjelu mrlju pokraj jednog stabla tik uz glavnu ulicu između dva parkirana automobila.

U tom trenutku primjećujemo trojicu policajaca koji su došli crnom škodom octavijom i parkirali se nedaleko kod kontejnera za smeće. Razmilili su se prema igralištu i oko škole, a čim su vidjeli fotoaparat mog kolege, nezadovoljno su podigli ruke tražeći od nas da ih ne fotografiramo.

- Ja sam se ujutro digao oko 6.30 i ulica je bila blokirana, evo vidiš, i ovi komadići sitnog stakla koji su očito od razbijenog stakla s auta, nisu tu jučer bili. Sad je li to od sinoć ne znam. Koliko sam čuo od susjeda, navodno je sve počelo, ta svađa, ispred stare škole - govori naš sugovornik.

Tada nailazi još jedan od stanara iste ulice koji se, naravno, kao niti svi s kojima smo razgovarali, ne želi fotografirati niti reći svoje ime.

- Ajde, bogati, šta će ti ime, pa da me neko dočeka s palicama isprid kuće. Ne bi, fala ti - govori i potom, nakon garancije da ga nećemo slikati, detaljnije prepričava što je vidio sinoć, 20-ak minuta prije pucnjave.

Uzeli su pajser


- Tu, evo ovo stablo preko puta toga di je fleka krvi, tu se zaustavija neki manji tamni auto i iz njega je izletilo nekoliko momaka, a jedan je iz auta uzeja pajser.

Potrčali su prema igralištu, a ovaj koji je osta u autu je da gas i skrenija u uličicu prema ulazu u školu. Čim san vidija pajser, zna san da će biti neko sranje, a bogami, nisan se tija mišati, jer ko zna šta ova mularija danas može napraviti, potegniti te nožen, upucati, ispribijati...

Otiša san doma i nakon 20-ak minuta san čuja da je počela barufa, čuo sam viku, da neko govori: “Stavi ga na bok”, a onda i zvuk sirene Hitne pomoći.

Ma, znaš šta, nije ni čudo da se ovo dogodilo, tu se u blizini uvik skupljaju sumnjivi likovi i dileri, svašta se događa, i policija to zna - kazuje nam i odlazi pušeći elektronsku cigaretu, a u tom trenutku do kontejnera prekrcanih smećem s kesom smeća u rukama dolazi starija gospođa iz jedne od kuća u nizu preko puta mjesta gdje je mladić ustrijeljen.

- Je, sinko moj, čula san sve i vidila, a i policija ti sve to zna, sve njih. Prvo su oko ponoć i po, kad je utakmica završila, počeli vikati, bija je neki momak s motoron i izbila je svađa, pa je on otiša.

’Ante, upuca si ga u glavu’


I onda je bilo zatišje da bi se nakon pola ure stvorili ti momci u nekom crnom autu, đava će ga znati koji je. Odjednom san čula neke zvukove, a onda je jedan povika: “Ante, Ante upuca si ga u glavu” i nakon toga se čulo: “Zovi Hitnu, Hitnu...” E i nakon te pucnjave, uskočili su u to auto i pobigli. Prvo smo mi u kući mislili da je pucalo u pasa jer smo čuli neko grkljanje ka da pas cvili, a onda san ja rekla mojima da ne bi valjda radi pasa zvali Hitnu.

I kad san pogledala na ulicu, vidila san brata od tog malog kojeg znan od kad je bija dite, kako stoji nepomično u šoku kraj njega koji je krvarija. Brzo je došla Hitna, a znan da su još neka dva momka upirala ove iz Hitne da ih povedu u kombiju, da oće ići s njima u bolnicu, no ovi im to nisu dali.

Znan ja tog malog, roditelji su in rastavljeni, a on je bija ka dite miran i povučen da bi posli upa u loše društvo i ima je posla i s policijom koja ga je dosta često privodila. Znan da bi ga mater, ka svaka mater, uvik branila na policiji - ispričala nam je žena.

Prema policijskim izvorima mladić koji je pucao je 23-godišnjak, i za njim se traga...

VLADIMIR URUKALO

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/lijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja-239188 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dab5bab09715dd967119faaeede222c19930c33a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lije%C4%8Dnici+se+i+dalje+bore+za+%C5%BEivot+stradalog+u+obra%C4%8Dunu+u+Ka%C5%A1telima%3A+Projektil+nismo+mogli+izvaditi+iz+glave+zbog+te%C5%A1kog+stanja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Flijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja-239188 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Flijecnici-se-i-dalje-bore-za-zivot-stradalog-u-obracunu-u-kastelima-projektil-nismo-mogli-izvaditi-iz-glave-zbog-teskog-stanja-239188 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Tragovi krvi još su vidljivi na asfaltu gdje je nesretni mladić pogođen u glavu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Liječnici se i dalje bore za život stradalog u obračunu u Kaštelima: Projektil nismo mogli izvaditi iz glave zbog teškog stanja

Piše PSD.
30. lipnja 2014. - 17:15

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 12:50