StoryEditorOCM
Crna kronikamozaik tragedije

Detalji stravičnog zločina u Slavonskom Brodu: Ukrajinski ‘metalci‘ su slavili rođendan, a onda je pošlo po zlu...

Piše hajdi karakaš jakubin/JL
25. travnja 2024. - 09:39

Dan i pol od pronalaska mrtvog tijela 47-godišnjeg državljanina Ukrajine u podstanarskom stanu u Starčevićevoj ulici u Slavonskom Brodu, kriminalisti PU brodsko-posavske su uspjeli, nakon prikupljenih dokaza, pristiglih rezultata obdukcije te obavljenih razgovora, posložiti mozaik tragedije koja se dogodila u trenutku rođendanske proslave. Za stravičan zločin kazneno su prijavili sunarodnjaka pokojnog, 22-godišnjeg mladića, dok su ostala trojica inicijalno privedenih puštena na slobodu jer se, kažu iz policije, ne dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Brodska policija osumnjičenog je, kažu, sinoć oko 21 sat predala pritvorskom nadzorniku te mu prijeti višegodišnji zatvor, a danas će tijekom prijepodneva biti ispitan u prostorijama tužiteljstva koje će potom, pretpostavlja se, za njega zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, saznaje Jutarnji list.

Podsjetimo, u srijedu oko 15.20 sati policija je dobila dojavu o smrti muškarca. Nedugo potom u policijsku postaju priveli su jednog državljanina Ukrajine u vezi sa smrću nesretnog građevinskog radnika koji je toga dana slavio rođendan.

Kroz istraživanje policija je u postaju dovela još tri osobe, trojicu njegovih sunarodnjaka, a mrtvo tijelo poslano je na Odjel patologije brodske bolnice kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

image

Policijski očevid u Sl. Brodu

Nenad Opacak/Cropix

Građani su ostali zaprepašteni činjenicom da je u toj kući netko smrtno stradao. Znali su da u njoj žive vrijedni građevinski radnici, stranci, te su u nekom trenutku oko podne tu kobnu srijedu čuli prepirku, ali nisu razumjeli točno oko čega su se svađali.

Ne isključuju da je ta prepirka uslijedila, zapravo, nakon što je 47-godišnjak preminuo pa je nastala panika u navedenom stanu. Svi akteri događaja su, inače, radnici koji su u Lijepu našu stigli prije par mjeseci, a do tada su radili su Poljskoj.

Kod nas su se zaposlili u Đuri Đakoviću, u vlasništvu češke tvrtke koja je kupila proizvodnju vagona. Mahom su radnici zavarivači i po potrebi rade na traženim lokacijama. Tako je bilo i u slučaju ukrajinskih državljana, obiteljskih ljudi čiji najmiliji ovakav ishod rada u stranoj zemlji, ni u najgorim snovima nisu očekivali, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:14