StoryEditorOCM
Crna kronikaPOTRAGA U BORU

Dankina majka otkrila što se točno dogodilo: ‘Okrenula sam se kako bih dala vodu drugom djetetu...‘; HGSS nudi pomoć

Piše VIJESTI SD
27. ožujka 2024. - 21:55

Marko Rakovac iz HGSS-a je za Dnevnik.hr rekao da je HGSS ponudio svoju pomoć kolegama iz Srbije u potrazi za malenom Dankom.

- Stavili smo im na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada nije potrebno, no i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu, rekao je Rakovac.

Pojasnio je da djeca do tri godine u prvih 48 sati, pa čak i 72 sata, imaju veliku vjerojatnost preživljavanja.

- U 80 posto slučajeva budu neozlijeđena. Najveći je problem što se preplaše i ne odazivaju zbog toga, ali tu najviše pomažu psi tragači. Mala djeca se najčešće brzo pronađu jer je javnost jako senzibilizirana. Potrage krenu naglo, gotovo agresivno. Djeca imaju sklonost ostati uz cestu ili se skloniti u nekakav čvrsti objekt i to završi uspješno, rekao je Rakovac i istaknuo da intenzivna potraga za djetetom mora trajati barem četiri do pet dana.

‘Majka nestale djevojčice Ivana Dragomirović dala je izjavu srpskom Telegrafu. U odnosu na prijašnju izjavu u kojoj je opisala trenutak nestanka, dodala je jedan detalj.

- Okrenula sam se kako bih dala vodu drugom djetetu i kada sam pogledala ponovno, više je nije bilo - izjavila je uplašena majka za Telegraf.

image

Potraga za nestalom devojcičom Dankom Ilić (2)

Cropix

Podsjetimo kako je Dankina majka Ivana opisala trenutak nestanka:

- Živimo u Boru. Dovela sam ih (u Banjsko polje) da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine. Ne govori. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 15:11