StoryEditorOCM
Crna kronikažalit će se

Bivša fitness trenerica iz okolice Splita osuđena zbog hrpe kokaina u čarapi! Droge je bilo za više od 30.000 doza

Piše Vladimir Urukalo
25. svibnja 2023. - 06:48
Kod fitnes trenerice je splitska policija našla malo više od pola kilograma kokaina (mala slika)PU SD; Shutterstock ilustracija

Tri mjeseca nakon što je uhićena s pola kilograma kokaina, na splitskom je Općinskom sudu u srijedu na djelomičnu uvjetnu kaznu osuđena 35-godišnja Mejra D., nekadašnja fitness trenerica iz okolice Splita.

Osuđena je nepravomoćno na dvije godine zatvora, od čega će 10 mjeseci, ako presuda postane pravomoćna, odslužiti iza rešetaka neke od hrvatskih kaznionica, dok preostalih 14 mjeseci neće “odguliti” ako u roku od četiri godine ne počini neko novo kazneno djelo.

Osuđena je jer su je 1. veljače ove godine, nešto prije 21 sat, u Kaštel Štafiliću u vozilu Golf zaustavili policajci Službe kriminaliteta droga splitske PU te su kod nje pronašli crnu čarapu u kojoj je bila vakuumirana vrećica s utisnutim logom U, a u kojoj se nalazilo 498,14 grama kokaina. Ona je drogu, kad su je oni zaustavili, bacila na tlo pokraj automobila, a utvrđeno je da ju je nabavila od nepoznate osobe i da je jedan gram prodala neutvrđenom kupcu za stotinu eura.

Detaljnije o svemu pročitajte ovdje:

Doznajemo: uhićena poznata trenerica iz Splita s hrpom kokaina u čarapi! Zbog nje su se momci tukli, voli ludu vožnju

Uhićena se dilerica prvo na ispitivanju na ODO-u branila šutnjom, no poslije je priznala da je htjela zaraditi novac kako bi se mogla skrbiti o sebi, bratu i životinjama, kao i pomoći najboljoj prijateljici koja boluje od karcinoma. U srijedu je na suđenju također sve u potpunosti priznala. U istrazi je vještačenjem utvrđeno da je udio čistoga kokaina u oduzetoj drogi bio 77,4 posto, odnosno da se u zaplijenjenoj količini nalazilo ukupno 385 grama čistog kokaina te da bi se od oduzete smjese moglo napraviti od 12.852 do čak 38.556 pojedinačnih doza kokaina za ušmrkavanje.

Nadalje, u optužnici je stajalo i da je zaplijenjeni kokain vrijedan nešto manje od 50 tisuća eura te da je, s obzirom na njezin iskaz da je htjela zaraditi, očito da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji kako bi “okrivljenica pribavila sredstva za podmirenje životnih potreba”. Nakon izricanja sankcije ukinut je i istražni zatvor u kojem se nalazila od 21. veljače ove godine.

Nazvali smo njezina odvjetnika Vinka Gulišiju i pitali je li zadovoljan ovakvom sankcijom.

– Ne mogu biti zadovoljan sankcijom u kojoj je izrečena kazna zatvora, no treba biti iskren i pošten i reći da će sud ovom izrečenom kaznom zasigurno postići svrhu kažnjavanja. Naravno, uložit ćemo žalbu na presudu – kratko je komentirao splitski odvjetnik Gulišija.

Osim ovog postupka, protiv Mejre D. se na Općinskom sudu u Vinkovcima vodi postupak po optužnici koja je tereti zbog kaznenog djela neovlaštene prodaje i proizvodnje tvari zabranjenih u sportu. Optužena je nakon što je na tom području 2021. godine uhićena na granici s anaboličkim hormonima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:25