stdClass Object ( [id] => 145948 [title] => Balkanski narko boss Darko Šarić ima lažnu HR putovnicu [alias] => balkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Darko Šarić
Jedan od najvećih narkobosova, Darko Šarić, rođen u Pljevljima u Crnoj Gori, za kojim policije svijeta tragaju od listopada 2009., kada je njegov klan “pao” s 2,1 tonom kokaina, posjeduje hrvatsku putovnicu koja je izdana u konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, objavio je jučer beogradski Blic.

Prema pisanju Blica, Darko Šarić posjeduje hrvatsku putovnicu na drugo ime, ali su u policijskom kartonu njegovi otisci prstiju. Interesantno je i to što je Šarić prije putovnice izvadio i hrvatsku osobnu iskaznicu. Hrvatsku putovnicu koristio je uz srpsku i slovačku putovnicu, kada se kretao po svijetu, ali ju je prestao koristiti kada je Interpol za njim raspisao tjeralicu. Posljednji put je Šarić koristio hrvatsku putovnicu prigodom jednog prelaska iz Hrvatske u Sloveniju.

U isto vrijeme kada je Šarić koristio hrvatsku putovnicu pri izlasku iz Hrvatske, primijećeno je da je još nekoliko osoba za koje je naknadno utvrđeno da nisu bili hrvatski državljani, koristilo hrvatske putovnice. Pretpostavlja se da su to bile osobe u Šarićevoj pratnji, koje su, kao i on, dobile isprave na tuđe ime uz pomoć svojih veza u hrvatskim konzulatima.

Ovih dana srbijanskoj policiji predao se Draško Vuković, jedan od Šarićevih suradnika, te nije isključeno da je on otkrio ove podatke o Šarićevu posjedovanju hrvatskih putovnica. Ovaj Crnogorac ima namjeru pojaviti se kao zaštićeni svjedok na suđenju svom zemljaku Darku Šariću i njegovoj narkogrupi koje se nastavlja u Beogradu u studenome.

Krvavi trag likvidacija

Još je neizvjesno hoće li dobiti taj status, jer postoje već dva zaštićena svjedoka, koji žele progovoriti o svim poslovima ovog - jednog od najvećih - narkokartela na svijetu. Dok čeka odluku tužiteljstva za organizirani kriminal, Vuković je zatražio zaštitu za svoju obitelj jer se boji odmazde Šarića koji, iako u bijegu, rukovodi narkoposlovima i naručuje ubojstva svojih protivnika.

Za Darka Šarića čulo se u studenom 2009. kada je u akciji američke organizacije za borbu protiv šverca narkotika DEA, nazvanoj “Balkanski ratnik”, a provedenoj u Urugvaju i Argentini, zajedno sa srbijanskom policijom i policijama nekih zemalja, pao njegov transport od 2,1 tone kokaina namijenjenog europskom tržištu. Na jahti “Maui”, na kojoj se nalazio kokain, među članovima posade uhićen je i bivši radnik pulske Lučke kapetanije Anastazije Martinčić (37).

Martinčića je policija 2008. godine dovodila u vezu s ubojstvom Tripe Penovića u Zagrebu, vlasnika kafića, rođenog Kotoranina, ali je u nedostatku dokaza Martinčić pušten. Poslije se pokazalo da je Penović “oprao” velike svote novca i bio glavni dobavljač Šarićeva kokaina u Hrvatsku. U vezi sa Sarićem u hrvatskoj su se spominjali Istrani Dino Marinković i Massimo Moratti.

U akciji “Balkanski ratnik” uhićeno je više desetaka Šarićevih suradnika, gotovo u svim državama bivše Jugoslavije, a u Srbiji je protiv njega podignuta optužnica za ustroj zločinačke organizacije za šverc kokaina. Za Šarića i njegov klan vezuje se najmanje desetak ubojstava u razračunima narkodilera. U Hrvatskoj, na zagrebačkom Jarunu, pronađeno je raskomadano tijelo Svetka Simića, a njegov krvavi trag ostajao je i u ostalim državama regije.

jovo paripović

I dalje moćan, iako u bijegu

Darko Šarić koristio je svoje veze s političarima i policijom kako bi se opskrbio potrebnim lažnim dokumentima. Osim hrvatske putovnice i osobne iskaznice, ima putovnice i drugih država, među ostalim, i Švicarske i nekih europskih država koje koristi u bijegu. Ovoga mjeseca u Beogradu je zbog izdavanja biometrijske osobne iskaznice Šariću, iako se znalo za njegovu kriminalnu rabotu, smijenjena upravnica u jednoj policijskoj postaji glavnoga grada Srbije. To samo govori da je Šarić i dalje moćan, iako je u bijegu.


Osvećuje se izazivajući nerede

Šarić se nastoji srbijanskoj policiji i vlasti osvetiti i tako što plaća navijačke grupe i huligane koji izazivaju nerede po Beogradu i drugdje. Sumnja se da je platio i huligane zbog čijih je nereda prekinuta u Genovi utakmica Italija - Srbija, da je imao prste u organizaciji nereda prošlogodišnje gay parade u Beogradu, kao i da je bio voljan i ove godine financirati nerede vezane uz paradu ponosa.


Dva načina za krivotvorenje

Dva su načina na koja je Darko Šarić mogao dobiti hrvatsku putovnicu u BiH. Prvi je, i jednostavniji, da je uspio dobiti fasifikat dokumenata BiH, primjerice rodnog lista, temeljem kojeg je onda uspio dobiti i hrvatske dokumente. Drugi je da mu je krivotvorinu omogućila osoba koja izdaje dokumente, dakle da je uz njegove otiske prstiju izdala dokumente na lažno ime i prezime, pojašnjava nam naš izvor iz diplomacije.m.k.

Željan osvete: Planirao ubojstva političara

Početak rata: Zapljena kokaina na jahti ‘Maui’
- Niz ubojstava i obračuna na balkanskoj narkosceni počeo je zapljenom 2,1 tone kokaina na jahti “Maui” u studenom 2009. Jahta je bila u vlasništvu Anastazija Martinčića, a bila je usidrena u luci Rio Santa Lucia i čekala prekrcaj droge na prekooceanski brod “Pigros”. Policija je došla do podataka prisluškivajući Šarićeve suradnike.

Borba na život i smrt: planirali oteti sina ministra policije
- Slovačku putovnicu Šarić je dobio zahvaljujući rodbinskoj vezi, jer je više od tri godine bio u braku sa Slovakinjom Veronikom Polacek, od koje se poslije razveo.
Premda u bijegu, Šarić se ne miri s porazom i spreman je na sve kako bi se osvetio. Tako je Vitomir Bajić, član Šarićeva klana, koji je završio u talijanskom zatvoru s grupom kriminalaca iz BiH i Hrvatske, pokušao organizirati otmicu sina srbijanskog ministra policije Ivice Dačića.

Srbijanski mediji navodili su kako je Šarićeva ekipa pripremala likvidaciju policajaca koji su sudjelovali u akciji “Balkanski ratnik”, ali i tamošnjega predsjednika Borisa Tadića, ministrice pravde Snežane Malović, državnog tajnika Slobodana Homena i specijalnog tužitelja Miljka Radisavljevića. Da te prijetnje nisu bile bez temelja, govori i podatak da su se ostaci “zemunskog klana”, odgovornog za smrt bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića, navodno priklonili Šarićevu kartelu.

Krah hobotnice:UBrazilu je uhićen i ‘Šef nad šefovima’
- Uhićenje Darka Šarića značilo je početak raspada njegove zločinačke piramide, nakon čega su uslijedila uhićenja desetaka osoba povezanih sa švercom kokaina iz Latinske Amerike u Europu.

U studenom prošle godine uhićen je Duško Šarić, brat Darka Šarića, a u toj su operaciji policije Italije, Srbije i Crne Gore uhitile ukupno 80 ljudi.

Nedugo potom, u svibnju ove godine, u Brazilu je “pao” još značajniji trgovac kokainom kojemu je i sam Darko Šarić bio podređen. Riječ je o Goranu Nešiću, poznatijem kao Ciga, koji je u svojim rukama držao ključeve veza između kupaca kokaina iz Srbije i glavnih “igrača” s područja na kojemu se droga proizvodi.

U obračunima diljem Balkana ubijeni su nakon pada Darka Šarića deseci osoba povezanih s krijumčarskom mrežom. Po okrutnosti je svakako najpoznatija likvidacija Cvetka Simića u Zagrebu, čije je tijelo raskomadano i bačeno u Jarun, no ubojstava je bilo i u Sarajevu, Puli, Crnoj Gori..

j.p.,i.d. 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Isprava na lažno ime,  ali sa Šarićevim otiscima prstiju, izdana mu je u konzulatu u Tuzli, kao i osobna iskaznica RH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najveći diler kokaina na ovom području, koji je u bijegu od 2009. godine, pomaže se i ispravama sa ‘šahovnicom’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-10-16 19:26:50 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-10-18 13:07:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-10-16 20:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8330 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/10/16/Novosti/SARIC00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38167184 Threads: 3 Questions: 7083889522 Slow queries: 3297331 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607993197 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/balkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu-145948 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/balkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu-145948?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 221640 [name] => darkošarić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => darkosaric [link] => /tag/darkosaric ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Isprava na lažno ime,  ali sa Šarićevim otiscima prstiju, izdana mu je u konzulatu u Tuzli, kao i osobna iskaznica RH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najveći diler kokaina na ovom području, koji je u bijegu od 2009. godine, pomaže se i ispravama sa ‘šahovnicom’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Balkanski narko boss Darko Šarić ima lažnu HR putovnicu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-05-31-43-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/16/Novosti/SARIC00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/10/16/Novosti/SARIC00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Darko Šarić
Jedan od najvećih narkobosova, Darko Šarić, rođen u Pljevljima u Crnoj Gori, za kojim policije svijeta tragaju od listopada 2009., kada je njegov klan “pao” s 2,1 tonom kokaina, posjeduje hrvatsku putovnicu koja je izdana u konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, objavio je jučer beogradski Blic.

Prema pisanju Blica, Darko Šarić posjeduje hrvatsku putovnicu na drugo ime, ali su u policijskom kartonu njegovi otisci prstiju. Interesantno je i to što je Šarić prije putovnice izvadio i hrvatsku osobnu iskaznicu. Hrvatsku putovnicu koristio je uz srpsku i slovačku putovnicu, kada se kretao po svijetu, ali ju je prestao koristiti kada je Interpol za njim raspisao tjeralicu. Posljednji put je Šarić koristio hrvatsku putovnicu prigodom jednog prelaska iz Hrvatske u Sloveniju.

U isto vrijeme kada je Šarić koristio hrvatsku putovnicu pri izlasku iz Hrvatske, primijećeno je da je još nekoliko osoba za koje je naknadno utvrđeno da nisu bili hrvatski državljani, koristilo hrvatske putovnice. Pretpostavlja se da su to bile osobe u Šarićevoj pratnji, koje su, kao i on, dobile isprave na tuđe ime uz pomoć svojih veza u hrvatskim konzulatima.

Ovih dana srbijanskoj policiji predao se Draško Vuković, jedan od Šarićevih suradnika, te nije isključeno da je on otkrio ove podatke o Šarićevu posjedovanju hrvatskih putovnica. Ovaj Crnogorac ima namjeru pojaviti se kao zaštićeni svjedok na suđenju svom zemljaku Darku Šariću i njegovoj narkogrupi koje se nastavlja u Beogradu u studenome.

Krvavi trag likvidacija

Još je neizvjesno hoće li dobiti taj status, jer postoje već dva zaštićena svjedoka, koji žele progovoriti o svim poslovima ovog - jednog od najvećih - narkokartela na svijetu. Dok čeka odluku tužiteljstva za organizirani kriminal, Vuković je zatražio zaštitu za svoju obitelj jer se boji odmazde Šarića koji, iako u bijegu, rukovodi narkoposlovima i naručuje ubojstva svojih protivnika.

Za Darka Šarića čulo se u studenom 2009. kada je u akciji američke organizacije za borbu protiv šverca narkotika DEA, nazvanoj “Balkanski ratnik”, a provedenoj u Urugvaju i Argentini, zajedno sa srbijanskom policijom i policijama nekih zemalja, pao njegov transport od 2,1 tone kokaina namijenjenog europskom tržištu. Na jahti “Maui”, na kojoj se nalazio kokain, među članovima posade uhićen je i bivši radnik pulske Lučke kapetanije Anastazije Martinčić (37).

Martinčića je policija 2008. godine dovodila u vezu s ubojstvom Tripe Penovića u Zagrebu, vlasnika kafića, rođenog Kotoranina, ali je u nedostatku dokaza Martinčić pušten. Poslije se pokazalo da je Penović “oprao” velike svote novca i bio glavni dobavljač Šarićeva kokaina u Hrvatsku. U vezi sa Sarićem u hrvatskoj su se spominjali Istrani Dino Marinković i Massimo Moratti.

U akciji “Balkanski ratnik” uhićeno je više desetaka Šarićevih suradnika, gotovo u svim državama bivše Jugoslavije, a u Srbiji je protiv njega podignuta optužnica za ustroj zločinačke organizacije za šverc kokaina. Za Šarića i njegov klan vezuje se najmanje desetak ubojstava u razračunima narkodilera. U Hrvatskoj, na zagrebačkom Jarunu, pronađeno je raskomadano tijelo Svetka Simića, a njegov krvavi trag ostajao je i u ostalim državama regije.

jovo paripović

I dalje moćan, iako u bijegu

Darko Šarić koristio je svoje veze s političarima i policijom kako bi se opskrbio potrebnim lažnim dokumentima. Osim hrvatske putovnice i osobne iskaznice, ima putovnice i drugih država, među ostalim, i Švicarske i nekih europskih država koje koristi u bijegu. Ovoga mjeseca u Beogradu je zbog izdavanja biometrijske osobne iskaznice Šariću, iako se znalo za njegovu kriminalnu rabotu, smijenjena upravnica u jednoj policijskoj postaji glavnoga grada Srbije. To samo govori da je Šarić i dalje moćan, iako je u bijegu.


Osvećuje se izazivajući nerede

Šarić se nastoji srbijanskoj policiji i vlasti osvetiti i tako što plaća navijačke grupe i huligane koji izazivaju nerede po Beogradu i drugdje. Sumnja se da je platio i huligane zbog čijih je nereda prekinuta u Genovi utakmica Italija - Srbija, da je imao prste u organizaciji nereda prošlogodišnje gay parade u Beogradu, kao i da je bio voljan i ove godine financirati nerede vezane uz paradu ponosa.


Dva načina za krivotvorenje

Dva su načina na koja je Darko Šarić mogao dobiti hrvatsku putovnicu u BiH. Prvi je, i jednostavniji, da je uspio dobiti fasifikat dokumenata BiH, primjerice rodnog lista, temeljem kojeg je onda uspio dobiti i hrvatske dokumente. Drugi je da mu je krivotvorinu omogućila osoba koja izdaje dokumente, dakle da je uz njegove otiske prstiju izdala dokumente na lažno ime i prezime, pojašnjava nam naš izvor iz diplomacije.m.k.

Željan osvete: Planirao ubojstva političara

Početak rata: Zapljena kokaina na jahti ‘Maui’
- Niz ubojstava i obračuna na balkanskoj narkosceni počeo je zapljenom 2,1 tone kokaina na jahti “Maui” u studenom 2009. Jahta je bila u vlasništvu Anastazija Martinčića, a bila je usidrena u luci Rio Santa Lucia i čekala prekrcaj droge na prekooceanski brod “Pigros”. Policija je došla do podataka prisluškivajući Šarićeve suradnike.

Borba na život i smrt: planirali oteti sina ministra policije
- Slovačku putovnicu Šarić je dobio zahvaljujući rodbinskoj vezi, jer je više od tri godine bio u braku sa Slovakinjom Veronikom Polacek, od koje se poslije razveo.
Premda u bijegu, Šarić se ne miri s porazom i spreman je na sve kako bi se osvetio. Tako je Vitomir Bajić, član Šarićeva klana, koji je završio u talijanskom zatvoru s grupom kriminalaca iz BiH i Hrvatske, pokušao organizirati otmicu sina srbijanskog ministra policije Ivice Dačića.

Srbijanski mediji navodili su kako je Šarićeva ekipa pripremala likvidaciju policajaca koji su sudjelovali u akciji “Balkanski ratnik”, ali i tamošnjega predsjednika Borisa Tadića, ministrice pravde Snežane Malović, državnog tajnika Slobodana Homena i specijalnog tužitelja Miljka Radisavljevića. Da te prijetnje nisu bile bez temelja, govori i podatak da su se ostaci “zemunskog klana”, odgovornog za smrt bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića, navodno priklonili Šarićevu kartelu.

Krah hobotnice:UBrazilu je uhićen i ‘Šef nad šefovima’
- Uhićenje Darka Šarića značilo je početak raspada njegove zločinačke piramide, nakon čega su uslijedila uhićenja desetaka osoba povezanih sa švercom kokaina iz Latinske Amerike u Europu.

U studenom prošle godine uhićen je Duško Šarić, brat Darka Šarića, a u toj su operaciji policije Italije, Srbije i Crne Gore uhitile ukupno 80 ljudi.

Nedugo potom, u svibnju ove godine, u Brazilu je “pao” još značajniji trgovac kokainom kojemu je i sam Darko Šarić bio podređen. Riječ je o Goranu Nešiću, poznatijem kao Ciga, koji je u svojim rukama držao ključeve veza između kupaca kokaina iz Srbije i glavnih “igrača” s područja na kojemu se droga proizvodi.

U obračunima diljem Balkana ubijeni su nakon pada Darka Šarića deseci osoba povezanih s krijumčarskom mrežom. Po okrutnosti je svakako najpoznatija likvidacija Cvetka Simića u Zagrebu, čije je tijelo raskomadano i bačeno u Jarun, no ubojstava je bilo i u Sarajevu, Puli, Crnoj Gori..

j.p.,i.d. 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/balkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu-145948 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=91afafae0bc8c583702d4018c890c3a2d45770ba [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Balkanski+narko+boss+Darko+%C5%A0ari%C4%87+ima+la%C5%BEnu+HR+putovnicu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbalkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu-145948 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbalkanski-narko-boss-darko-saric-ima-laznu-hr-putovnicu-145948 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Isprava na lažno ime,  ali sa Šarićevim otiscima prstiju, izdana mu je u konzulatu u Tuzli, kao i osobna iskaznica RH [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => najveći diler kokaina na ovom području, koji je u bijegu od 2009. godine, pomaže se i ispravama sa ‘šahovnicom’ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikanajveći diler kokaina na ovom području, koji je u bijegu od 2009. godine, pomaže se i ispravama sa ‘šahovnicom’

Balkanski narko boss Darko Šarić ima lažnu HR putovnicu

Piše PSD.
16. listopada 2011. - 22:06
Darko Šarić
Jedan od najvećih narkobosova, Darko Šarić, rođen u Pljevljima u Crnoj Gori, za kojim policije svijeta tragaju od listopada 2009., kada je njegov klan “pao” s 2,1 tonom kokaina, posjeduje hrvatsku putovnicu koja je izdana u konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, objavio je jučer beogradski Blic.

I dalje moćan, iako u bijegu

Darko Šarić koristio je svoje veze s političarima i policijom kako bi se opskrbio potrebnim lažnim dokumentima. Osim hrvatske putovnice i osobne iskaznice, ima putovnice i drugih država, među ostalim, i Švicarske i nekih europskih država koje koristi u bijegu. Ovoga mjeseca u Beogradu je zbog izdavanja biometrijske osobne iskaznice Šari...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 07:31