stdClass Object ( [id] => 187086 [title] => Antonija i Anđela - dvije žrtve manijaka, isti previdi policije [alias] => antonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Potraga za Antonijom Bilić bila je najsloženija, najopsežnija i najskuplja akcija hrvatske policije u otkrivanju neke nestale osobe. Činjenica da su, poslije svega, posmrtne ostatke Antonije Bilić pronašli slučajni nalaznici na relativno prometnom mjestu, pljuska je policiji, posebno kada se imaju na umu njihove aljkavosti u samom početku potrage.

Obitelj Anđele Bešlić iz Sinja, koja je u noći između 2. i 3. ožujka 2002. godine nestala dok se s koncerta u Domu mladih vraćala kući, umalo je morala pisati molbu policiji da pokrene potragu za nestalom djevojkom. Jednako kao i u slučaju Antonije Bilić, policija je pretražila lokalitet (Vidovo na rubu naselja Suhač) na kojemu je mjesec dana kasnije slučajni prolaznik, šetajući sa svojim psom, otkrio Anđeline posmrtne ostatke.

Pritisak iz medija

Nestanci Anđele Bešlić i Antonije Bilić senzibilizirali su javnost zahvaljujući interesu medija, napravili društveni pritisak na odgovorne i, u slučaju Bešlić više nego sigurno, doveli do otkrića monstruoznih ubojica. U oba slučaja, koje povezuje toliko sličnosti, policija se osramotila. Pođimo redom.

U oba slučaja policija je izvještavala javnost da je učinila sve što je bilo u njezinoj moći, ali u potragama koje je organizirala i provodila nisu pronašli posmrtne ostatke ni Anđele Bešlić ni Antonije Bilić, nego su ih pronašli slučajni nalaznici.

Šesnaestogodišnja Anđela Bešlić i godinu starija Antonija Bilić slučajne su žrtve zločinaca koji žive među nama. Ubojica Anđele Bešlić Ivan Bulj bio je ugledni građanin Sinja, politički angažiran, kadar na položaju direktora lokalnog radija u vlasništvu gradova i općina cetinskoga kraja.

Nasumične žrtve

Bulj je dočekao Anđelu na dionici državne ceste D-1 nadomak njezine obiteljske kuće, nasilno je uvukao u vozilo i poslije zlostavljanja ubio te njezino tijelo sakrio u obližnjem šumarku. Umjesto Anđele, mogla je nastradati bilo koja druga žena da je prije nje naišla dok je Bulj čekao žrtvu.

Monstrum Dragan Paravinja 7. lipnja prošle godine zaustavio je svoj kamion na mostu preko rijeke Čikole da bi u njega ušla Antonija Bilić koja je autostopirala kako bi stigla do škole. Od tada joj se izgubio svaki trag. Umjesto Antonije, na mostu preko Čikole, ili bilo gdje na putu kojim je prolazio Paravinja, mogla je biti bilo koja druga žena.

Kada je Ivan Bešlić 3. ožujka 2002. godine došao u Policijsku postaju Sinj prijaviti nestanak svoje kćerke, veću skupinu zaposlenika zatekao je na radnoj akciji uređivanja okoliša postaje. Na zahtjev da pokrenu potragu za njegovom nestalom kćerkom, nazočni pomoćnik zapovjednika, vođa radne akcije, odbio ga je uz obrazloženje da moraju proći najmanje 24 sata.

Kada je Milka Bilić 8. lipnja, dan poslije Antonijina nestanka, policiji prijavila nestanak kćerke i dala ime očevica Antonijina ulaska u kamion na Čikolskome mostu, policiji je trebalo punih 13 dana da identificira Paravinjin tegljač.

Ne dvojeći da su u oba slučaja u policiji željeli pronaći nestale djevojke i zločince koji su ih ubili, previše je elemenata u oba slučaja koji govore da je policija poslove u kojima su se trebali pokazati i potvrditi vrhunskim profesionalcima odrađivala aljkavo, s previše površnosti, uz istodobno uvjeravanje javnosti da se više nije moglo.
Upravo zbog izostanka policijskih rezultata, u oba slučaja obitelji nestalih djevojaka provodile su i privatnu istragu.
Sestre Antonije Bilić javno su optužile policiju za muljanje, a njihove tvrdnje da su dali lažne podatke oko vremena lociranja posljednjeg signala Antonijina mobitela policija nikada nije demantirala
Anđelin otac Ivan angažirao je trojicu prijatelja s policijskim iskustvom i uza sve mine koje su im postavljane, uključujući provalu u sobu i postavljanje prislušnih uređaja inspektoru iz Zagreba koji je znao koliko je Bešlićeva istraga korisna, došao je do Ivana Bulja. Koji se, u uvjerenju da ga je Bešlić otkrio i da će ga iz osvete ubiti, došao prijaviti u Policijsku postaju Sinj.

Sestre Antonije Bilić javno su optužile policiju za muljanje, a njihove tvrdnje da su dali lažne podatke oko vremena lociranja posljednjeg signala Antonijina mobitela policija nikada nije demantirala. A signal mobitela lociran je upravo na području pronalaska skeleta u blizini odmorišta Modruš.

Posljednji očevidac

Posljednji očevidac žive Anđele Bešlić, osim ubojice, bio je tadašnji mladić Zoran Medvid iz Suhača koji je, vozeći se kući, sustigao Anđelu nedaleko od mjesta gdje ju je uskoro sačekao Bulj. Medvidu se učinilo da je njegova susjeda pa je usporio, ali kad je vidio i prepoznao Anđelu, nastavio je voziti.

Kada su Medvida, do kojega je došao Ivan Bešlić, iz policije pozvali da odmah dođe u sinjsku postaju, on im je odgovorio da ne može jer da mu je automobil neregistriran. “Nije važno što je neregistriran, dođi odmah”, rekao mu je onaj isti pomoćnik zapovjednika policije koji je na dan prijave Anđelina nestanka vodio radnu akciju.

Medvid se dovezao, dao iskaz i krenuo kući. Kojih stotinjak metara od policijske postaje dočekala ga je policijska patrola, a rezultat je bio kazna zbog vožnje neregistriranog vozila u visini od oko 3000 kuna. Je li to trebala biti poruka ostalima koji su imali bilo kakve spoznaje o nestanku Anđele, a do kojih je kroz privatnu istragu došao Ivan Bešlić?

Priznanje zločina

Zajedničko u oba slučaja jest što su u izjavama policiji i Bulj i Paravinja zločine priznali. Učinili su to neslužbeno pa se ta priznanja nisu mogla koristiti kao dokazi tijekom vođenja sudskih kaznenih postupaka.

U oba slučaja, Bešlić i Bilić, tijekom suđenja zločincima bila je isključena javnost. Zajedničko u oba postupka je i navodni nedostatak dokaza protiv optuženika.

U slučaju Bešlić nije pronađen predmet kojim su Anđeli nanesene smrtonosne ozljede glave, a obrana Paravinje kao krunski argument iznosila je da nije pronađeno Antonijino tijelo.

I još nešto. U vrijeme nestanka Anđele Bešlić i Antonije Bilić potiho su se mogle čuti priče da su djevojke žrtve uhodanog lanca monstruozne unosne trgovine ljudskim organima.

Premda upućeni medicinski stručnjaci kažu da je eksplantacija ljudskih organa za presađivanje vrlo složen zahvat koji može obaviti samo vrhunski stručnjak u medicinski posebno opremljenim prostorima, teško je odagnati bar minimalnu dozu sumnje i za takvu mogućnost. To više što su u oba slučaja pronađeni skeleti ubijenih djevojaka u stanju kada se sa sigurnošću više nije moglo utvrditi jesu li poslije smrti pojedini organi eksplantirani ili nisu.

TONI PAŠTAR

Ispraćaj Antonije Bilić u srijedu na groblju u Badnju

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić potvrdio nam je kako će ožalošćena obitelj preuzeti posmrtne ostatke svoje kćeri i sestre Antonije Bilić u ponedjeljak u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Pogreb nesretne djevojke zakazan je za srijedu u 14 sati na drniškom groblju Badanj.   E.V.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nestanci dviju djevojaka otkrili su sličnosti u propustima službene potrage [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => anatomija zločina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-12-02 16:37:28 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-12-03 07:07:43 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-12-03 08:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 32186 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/12/02/PSD/nes00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x430" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4551901 Threads: 2 Questions: 149519908 Slow queries: 63791 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4445941 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/antonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije-187086 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/antonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije-187086?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 166642 [name] => anđelabešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andelabeslic [link] => /tag/andelabeslic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 212081 [name] => antonijabilić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antonijabilic [link] => /tag/antonijabilic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nestanci dviju djevojaka otkrili su sličnosti u propustima službene potrage [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => anatomija zločina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Antonija i Anđela - dvije žrtve manijaka, isti previdi policije [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-18-53-04-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/12/02/PSD/nes00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/12/02/PSD/nes00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Potraga za Antonijom Bilić bila je najsloženija, najopsežnija i najskuplja akcija hrvatske policije u otkrivanju neke nestale osobe. Činjenica da su, poslije svega, posmrtne ostatke Antonije Bilić pronašli slučajni nalaznici na relativno prometnom mjestu, pljuska je policiji, posebno kada se imaju na umu njihove aljkavosti u samom početku potrage.

Obitelj Anđele Bešlić iz Sinja, koja je u noći između 2. i 3. ožujka 2002. godine nestala dok se s koncerta u Domu mladih vraćala kući, umalo je morala pisati molbu policiji da pokrene potragu za nestalom djevojkom. Jednako kao i u slučaju Antonije Bilić, policija je pretražila lokalitet (Vidovo na rubu naselja Suhač) na kojemu je mjesec dana kasnije slučajni prolaznik, šetajući sa svojim psom, otkrio Anđeline posmrtne ostatke.

Pritisak iz medija

Nestanci Anđele Bešlić i Antonije Bilić senzibilizirali su javnost zahvaljujući interesu medija, napravili društveni pritisak na odgovorne i, u slučaju Bešlić više nego sigurno, doveli do otkrića monstruoznih ubojica. U oba slučaja, koje povezuje toliko sličnosti, policija se osramotila. Pođimo redom.

U oba slučaja policija je izvještavala javnost da je učinila sve što je bilo u njezinoj moći, ali u potragama koje je organizirala i provodila nisu pronašli posmrtne ostatke ni Anđele Bešlić ni Antonije Bilić, nego su ih pronašli slučajni nalaznici.

Šesnaestogodišnja Anđela Bešlić i godinu starija Antonija Bilić slučajne su žrtve zločinaca koji žive među nama. Ubojica Anđele Bešlić Ivan Bulj bio je ugledni građanin Sinja, politički angažiran, kadar na položaju direktora lokalnog radija u vlasništvu gradova i općina cetinskoga kraja.

Nasumične žrtve

Bulj je dočekao Anđelu na dionici državne ceste D-1 nadomak njezine obiteljske kuće, nasilno je uvukao u vozilo i poslije zlostavljanja ubio te njezino tijelo sakrio u obližnjem šumarku. Umjesto Anđele, mogla je nastradati bilo koja druga žena da je prije nje naišla dok je Bulj čekao žrtvu.

Monstrum Dragan Paravinja 7. lipnja prošle godine zaustavio je svoj kamion na mostu preko rijeke Čikole da bi u njega ušla Antonija Bilić koja je autostopirala kako bi stigla do škole. Od tada joj se izgubio svaki trag. Umjesto Antonije, na mostu preko Čikole, ili bilo gdje na putu kojim je prolazio Paravinja, mogla je biti bilo koja druga žena.

Kada je Ivan Bešlić 3. ožujka 2002. godine došao u Policijsku postaju Sinj prijaviti nestanak svoje kćerke, veću skupinu zaposlenika zatekao je na radnoj akciji uređivanja okoliša postaje. Na zahtjev da pokrenu potragu za njegovom nestalom kćerkom, nazočni pomoćnik zapovjednika, vođa radne akcije, odbio ga je uz obrazloženje da moraju proći najmanje 24 sata.

Kada je Milka Bilić 8. lipnja, dan poslije Antonijina nestanka, policiji prijavila nestanak kćerke i dala ime očevica Antonijina ulaska u kamion na Čikolskome mostu, policiji je trebalo punih 13 dana da identificira Paravinjin tegljač.

Ne dvojeći da su u oba slučaja u policiji željeli pronaći nestale djevojke i zločince koji su ih ubili, previše je elemenata u oba slučaja koji govore da je policija poslove u kojima su se trebali pokazati i potvrditi vrhunskim profesionalcima odrađivala aljkavo, s previše površnosti, uz istodobno uvjeravanje javnosti da se više nije moglo.
Upravo zbog izostanka policijskih rezultata, u oba slučaja obitelji nestalih djevojaka provodile su i privatnu istragu.
Sestre Antonije Bilić javno su optužile policiju za muljanje, a njihove tvrdnje da su dali lažne podatke oko vremena lociranja posljednjeg signala Antonijina mobitela policija nikada nije demantirala
Anđelin otac Ivan angažirao je trojicu prijatelja s policijskim iskustvom i uza sve mine koje su im postavljane, uključujući provalu u sobu i postavljanje prislušnih uređaja inspektoru iz Zagreba koji je znao koliko je Bešlićeva istraga korisna, došao je do Ivana Bulja. Koji se, u uvjerenju da ga je Bešlić otkrio i da će ga iz osvete ubiti, došao prijaviti u Policijsku postaju Sinj.

Sestre Antonije Bilić javno su optužile policiju za muljanje, a njihove tvrdnje da su dali lažne podatke oko vremena lociranja posljednjeg signala Antonijina mobitela policija nikada nije demantirala. A signal mobitela lociran je upravo na području pronalaska skeleta u blizini odmorišta Modruš.

Posljednji očevidac

Posljednji očevidac žive Anđele Bešlić, osim ubojice, bio je tadašnji mladić Zoran Medvid iz Suhača koji je, vozeći se kući, sustigao Anđelu nedaleko od mjesta gdje ju je uskoro sačekao Bulj. Medvidu se učinilo da je njegova susjeda pa je usporio, ali kad je vidio i prepoznao Anđelu, nastavio je voziti.

Kada su Medvida, do kojega je došao Ivan Bešlić, iz policije pozvali da odmah dođe u sinjsku postaju, on im je odgovorio da ne može jer da mu je automobil neregistriran. “Nije važno što je neregistriran, dođi odmah”, rekao mu je onaj isti pomoćnik zapovjednika policije koji je na dan prijave Anđelina nestanka vodio radnu akciju.

Medvid se dovezao, dao iskaz i krenuo kući. Kojih stotinjak metara od policijske postaje dočekala ga je policijska patrola, a rezultat je bio kazna zbog vožnje neregistriranog vozila u visini od oko 3000 kuna. Je li to trebala biti poruka ostalima koji su imali bilo kakve spoznaje o nestanku Anđele, a do kojih je kroz privatnu istragu došao Ivan Bešlić?

Priznanje zločina

Zajedničko u oba slučaja jest što su u izjavama policiji i Bulj i Paravinja zločine priznali. Učinili su to neslužbeno pa se ta priznanja nisu mogla koristiti kao dokazi tijekom vođenja sudskih kaznenih postupaka.

U oba slučaja, Bešlić i Bilić, tijekom suđenja zločincima bila je isključena javnost. Zajedničko u oba postupka je i navodni nedostatak dokaza protiv optuženika.

U slučaju Bešlić nije pronađen predmet kojim su Anđeli nanesene smrtonosne ozljede glave, a obrana Paravinje kao krunski argument iznosila je da nije pronađeno Antonijino tijelo.

I još nešto. U vrijeme nestanka Anđele Bešlić i Antonije Bilić potiho su se mogle čuti priče da su djevojke žrtve uhodanog lanca monstruozne unosne trgovine ljudskim organima.

Premda upućeni medicinski stručnjaci kažu da je eksplantacija ljudskih organa za presađivanje vrlo složen zahvat koji može obaviti samo vrhunski stručnjak u medicinski posebno opremljenim prostorima, teško je odagnati bar minimalnu dozu sumnje i za takvu mogućnost. To više što su u oba slučaja pronađeni skeleti ubijenih djevojaka u stanju kada se sa sigurnošću više nije moglo utvrditi jesu li poslije smrti pojedini organi eksplantirani ili nisu.

TONI PAŠTAR

Ispraćaj Antonije Bilić u srijedu na groblju u Badnju

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić potvrdio nam je kako će ožalošćena obitelj preuzeti posmrtne ostatke svoje kćeri i sestre Antonije Bilić u ponedjeljak u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Pogreb nesretne djevojke zakazan je za srijedu u 14 sati na drniškom groblju Badanj.   E.V.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/antonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije-187086 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2aa0e18cbab07350fc9f4798e9b10600ab8b7a8f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Antonija+i+An%C4%91ela+-+dvije+%C5%BErtve+manijaka%2C+isti+previdi+policije&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fantonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije-187086 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fantonija-i-andela-dvije-zrtve-manijaka-isti-previdi-policije-187086 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Nestanci dviju djevojaka otkrili su sličnosti u propustima službene potrage [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => anatomija zločina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaanatomija zločina

Antonija i Anđela - dvije žrtve manijaka, isti previdi policije

Piše PSD.
3. prosinca 2012. - 09:33
Potraga za Antonijom Bilić bila je najsloženija, najopsežnija i najskuplja akcija hrvatske policije u otkrivanju neke nestale osobe. Činjenica da su, poslije svega, posmrtne ostatke Antonije Bilić pronašli slučajni nalaznici na relativno prometnom mjestu, pljuska je policiji, posebno kada se imaju na umu njihove aljkavosti u samom početku potrage.

Obitelj Anđele Bešlić iz Sinja, koja je u noći između 2. i 3. ožujka 2002. godine nestala dok se s koncerta u Domu mladih vraćala kući, umalo je morala pisati molbu policiji da pokrene potragu za nestalom djevojkom. Jednako kao i u slučaju Antonije Bilić, policija je pretražila lokalitet (Vidovo na rubu naselja Suhač) na kojemu je mjesec dana kasnije slučajni prolaznik, šetajući sa svojim psom, otkrio Anđeline posmrtne ostatke....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:53