stdClass Object ( [id] => 1317919 [title] => ‘Braća Pivac‘ ponovo kupuju dionice Podravke. Što je krajnji cilj vrgoračke kompanije i hoće li ući u Nadzorni odbor? [alias] => braca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor [catid] => 244 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dionica Podravke je dobra dionica i ona vrijedi. To potvrđuju ulagači na tržištu.

Očito je do unazad godinu - dvije bila podcijenjena, što je i bio signal Mesnoj industriji "Braća Pivac" da počne kupovati dionice. Vrgoračka kompanija ih kupuje unatrag nekoliko godina, nakon što je finalizirala preuzimanje Kraša.

Kupuju strpljivo i samo onoliko koliko imaju viška i slobodnih sredstava. Doduše, nema toliko niti slobodnih dionica. Osim Mesne industrije "Braća Pivac" dionice kupuje i sama Podravka za svoj trezor. A kupuju ih i menadžeri Podravke, koji imaju pravo na opcijske dionice.

U četvrtak je na stranicama Zagrebačke burze objavljeno da je član uprave Belupa Marko Đerek najprije kupio 7500 opcijskih dionica po cijeni iz 2019. godine koja iznosi 56,96 eura po dionici, a potom je otpustio dionice u srijedu i prodao ih je vjerojatno negdje po cijeni između 140 ili 145 eura. A je li te dionice kupila Mesna industrija "Braća Pivac" ili netko drugi, to će se doznati uskoro.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Ozbiljnija situacija bi nastala kad bi netko od glavnih dioničara, a to su mirovinski fondovi ili država, odlučio prodati svoje udjel u Podravci, što baš i nije nekakva realna opcija u nekom kraćem vremenskom razdoblju, ali je dugoročno ne bi trebali ni isključiti.

Dionice Podravke kupuju i neki drugi ulagači. Neki promišljeno jer se nadaju spektakularnom preuzimanju kakvo je bilo preuzimanje Kraša, ali i dobrim rezultatima Podravke, što je realno očekivati s obzirom na to da će koprivnička kompanija vjerojatno imati ponovno izvanredne prihode prodajom neke nekretnine. Spominje se kompleks nekadašnje tvornice za preradu rajčica u Umagu. Osim toga i situacija na tržištu je što se tiče Podravke stabilna unatoč.

Čitavo ovo vrijeme postavlja se pitanje koji je krajnji cilj Mesne industrije "Braća Pivac" što se tiče Podravke. Do preuzimanja je dosta dugo i gotovo nemoguće doći osim ako država ili mirovinci ne odluče prodati udjele. A i ako odluče, za Podravku bi pokazalo interes niz globalnih i regionalnih kompanija. Nije tajna da bi tu opciju razmatrao i Nestle, ali i još neke kompanije.

U svakom slučaju, Mesna industrija "Braća Pivac" bi dobro prošla i u toj opciji. Sada imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar. Ustvari, jedini su dioničar iz Top 10 izvan kruga mirovinskih fondova i države.

Kad pitate vlasnike Mesne industrije "Braća Pivac" o ciljevima vezanim uz Podravku, u pravilu se dobije odgovor sličan zadnjem koji nam je dao Neven Pivac, kada je vrgoračka kompanija prešla prag od pet posto. On nama je tada rekao, kako je poslovanje Grupe Pivac koje se odnosi na dio vezan uz ulaganja, oduvijek bilo usmjereno na investiranja u sektore i tvrtke za koje smatraju da su kvalitetne i perspektivne.

---

image

Upravna zgrada prehrambene tvrtke Podravka, Braća Pivac imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar

željko Hajdinjak/Cropix
---

– U skladu s tim, a s obzirom na snažnu orijentiranost Grupe Pivac na prehrambenu industriju, uslijedio je i nastavak kupnje dionica Podravke jer smatramo da se radi o dobrom ulaganju. Zadovoljstvo nam je imati priliku investirati u kompanije poput Podravke, a uzimajući u obzir stabilnost, tradiciju i prepoznatljivost brenda, vjerujemo da smo donijeli dobru poslovnu odluku. Ovo, kao i sva buduća ulaganja Grupe Pivac, usmjerena su na prepoznavanje dobrih prilika na tržištu i investiranje kapitala u ona područja koja će Grupi Pivac osigurati dodatne financijske prinose i poslovni razvoj – kazao nam je prije desetak dana Neven Pivac, član uprave Grupe Pivac.

Zato se i sada počelo postavljati i legitimno pitanje, hoće li Mesna industrija "Braća Pivaca" i kada zatražiti mjesto u Nadzornom odboru Podravke. Vjerojatno hoće, jer je logično da Mesna industrija "Braća Pivac", nakon isteka mandata Nadzornog odbora Podravke, zatraži jedno mjesto u Nadzornom odboru.

Nema nekakvih posebnih pravila koliko treba imati udjela da bi se steklo pravo na mjesto, a praksa je pokazala da država i mirovinci ne vole baš previše nekoga izvan svog kruga. Vole donositi jednoglasne odluke. Pogotovo kadrovske. Tu i tamo idilu poremeti predstavnik radnika u Nadzornom odboru.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Podravkina dionica je i ovaj tjedan ponovno u fokusu ulagača. U četvrtak je nastavila ponovno rasti i ponovno je dosegla rekordnu razinu. Tako je nešto prije podne dosegla vrijednost od 146 eura. U posljednja 52 tjedna najniža cijena Podravke kojom se trgovalo na Zagrebačkoj burzi iznosila je 72,7 eura, što znači da se vrijednost koprivničke kompanije udvostručila i premašila je milijardu eura.

Zbog rasta cijene dionice Zagrebačka burza je zatražila očitovanje o postojanju povlaštenih informacija vezano za povećanu volatilnost u trgovini dionicama Podravke.

Iz Podravke su odgovorili kako im nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na nastanak povlaštenih informacija koje bi mogle imati za posljedicu promjenu cijene dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi.

---

U prvih šest mjeseci prihod 346 milijuna erua

Grupa Podravka u prvih je šest mjeseci 2023. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 346,3 milijuna eura, što je 25,6 milijuna eura, odnosno osam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi segmenta prehrane pritom su iznosili 265,2 milijuna eura, što je rast od 11,2 milijuna ili 4,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajan rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 21,6 posto, odnosno 14,4 milijuna eura, ostvario je segment farmaceutike, ostvarivši 81 milijun eura prihoda.

---

---

Proširenje Vegete i tvornice juha

Podravka je prošlu godine zaključila s oko 65 milijuna kapitalnih investicija, dok se plan za 2023. kreće na razini od oko 105 milijuna kuna, a u iduće dvije i pol godine investirati će 200 milijuna eura, 1,5 milijardi kuna. U završnoj fazi je investicija vrijedna nešto manje od 15 milijuna eura u proširenju tvornice juha i Vegete.

Riječ je o prvoj investicija u novu tvornicu, odnosno nove proizvodne pogone Podravke u Koprivnici nakon petnaest godina. Novim proširenjem tvornica juha dobiva dodatnih 4400 metara četvornih.

---

---

Ulaganje u sunčane elektrane u Dugopolju

Grupa Podravka je tijekom prvih šest mjeseci ove godine realizirala investicije od gotovo 29 milijuna eura. Investicije obuhvaćaju početak izgradnje logističko-distributivnog centra i pogona za preradu rajčice, nabavu novih strojeva i opreme te otvaranje novih radnih mjesta.

Pokrenuta je i realizacija investicije u drugu faze ulaganja u sunčane elektrane, čime će se solarnim panelima prekriti preostali krovovi u Koprivnici, Dugopolju i Varaždinu. Tijekom prvog polugodišta 2023. nastavljeno je i restrukturiranje Žita u Ljubljani, što je rezultiralo i završetkom prve velike investicije u Pekari Vič, vrijedne oko pet milijuna eura.

---

---

Dobit 48,3 milijuna eura

Operativna dobit Grupe prije amortizacije u prvih je šest mjeseci ove godine dosegla 48,3 milijuna eura. Ona je za 100 tisuća eura manja nego u istom razdoblju prošle godine.

Doprinos Prehrane u EBITDA-i Grupe je manji nego prošle godine jer je poslovanje prehrane i dalje pod snažnim utjecajem troškova sirovina, ambalaže i energenata. U segmentu prehrane njihov je trošak porastao za 9,3 milijuna eura, što je 8,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit Grupe Podravka iznosila je 45,2 milijuna eura. U usporedbi s prvih šest mjeseci 2022., riječ je o porastu od 18,9 milijuna eura.

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EURI I BURZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => EURI I BURZA 2 0 5149 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-25 12:34:27 [created_by] => 3249 [created_by_alias] => JOZO VRDOLJAK [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-08-26 10:38:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-08-26 10:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 244 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz poslovnog sektora [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, poslovni sektor, biznis, business [secure] => 0 [page_title] => Biznis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title='Braća Pivac' ponovo kupuju dionice Podravke. Što je krajnji cilj vrgoračke kompanije i hoće li ući u Nadzorni odbor? [metakey] => Zagrebačka burza, Braća Pivac, podravka, mirovinski fondovi, Prodaja dionica, preuzimanje tvrtke [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/25\/23886347.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/24357978.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/24357966.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/24357972.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/23886360.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/23886357.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/24822159.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/25\/14817736.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","\u017eeljko Hajdinjak\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","\u017deljko Hajdinjak\/Cropix","Nera Simic\/","Ivo Ravli\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Martina Dali\u0107, predsjednica Uprave Podravke
\n\u00a0<\/p>","

Upravna zgrada prehrambene tvrtke Podravka, Bra\u0107a Pivac imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veli\u010dini pojedina\u010dni dioni\u010dar<\/p>","

Grupa Podravka u prvih je \u0161est mjeseci 2023. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 346,3 milijuna eura, \u0161to je 25,6 milijuna eura, odnosno osam posto vi\u0161e u odnosu na isto razdoblje pro\u0161le godine<\/p>","","","","

Zagreb, 040523.
\nPodravka je predstavila Strategiju odrzivog poslovanja.
\nNa fotografiji: Podravkini proizvodi.
","

Iz pr\u0161utane \u201dBra\u0107e Pivac\u201d<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["39:72","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23886347_1920.jpg":"1920x1080","k_23886347_1280.jpg":"1280x1280","k_23886347_1024.jpg":"1024x1024","k_23886347_640.jpg":"640x640","k_23886347_480.jpg":"480x480","k_23886347_340.jpg":"340x340","k_23886347_220.jpg":"220x220","o_23886347_1280.jpg":"1280x853","o_23886347_1024.jpg":"1024x682","o_23886347_640.jpg":"640x426","o_23886347_480.jpg":"480x320","o_23886347_340.jpg":"340x226","o_23886347_220.jpg":"220x146","h_23886347_1280.jpg":"1280x854","h_23886347_1024.jpg":"1024x683","h_23886347_640.jpg":"640x427","h_23886347_480.jpg":"480x320","h_23886347_340.jpg":"340x227","h_23886347_220.jpg":"220x147","pp_23886347_1280.jpg":"1280x1628","pp_23886347_1024.jpg":"1024x1303","pp_23886347_640.jpg":"640x814","pp_23886347_480.jpg":"480x611","pp_23886347_340.jpg":"340x432","pp_23886347_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24357978_1920.jpg":"1920x1080","k_24357978_1280.jpg":"1280x1280","k_24357978_1024.jpg":"1024x1024","k_24357978_640.jpg":"640x640","k_24357978_480.jpg":"480x480","k_24357978_340.jpg":"340x340","k_24357978_220.jpg":"220x220","o_24357978_1280.jpg":"1280x853","o_24357978_1024.jpg":"1024x682","o_24357978_640.jpg":"640x426","o_24357978_480.jpg":"480x320","o_24357978_340.jpg":"340x226","o_24357978_220.jpg":"220x146","h_24357978_1280.jpg":"1280x854","h_24357978_1024.jpg":"1024x683","h_24357978_640.jpg":"640x427","h_24357978_480.jpg":"480x320","h_24357978_340.jpg":"340x227","h_24357978_220.jpg":"220x147","pp_24357978_1280.jpg":"1280x1628","pp_24357978_1024.jpg":"1024x1303","pp_24357978_640.jpg":"640x814","pp_24357978_480.jpg":"480x611","pp_24357978_340.jpg":"340x432","pp_24357978_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1323","hd_24357966_1920.jpg":"1920x1080","k_24357966_1280.jpg":"1280x1280","k_24357966_1024.jpg":"1024x1024","k_24357966_640.jpg":"640x640","k_24357966_480.jpg":"480x480","k_24357966_340.jpg":"340x340","k_24357966_220.jpg":"220x220","o_24357966_1280.jpg":"1280x882","o_24357966_1024.jpg":"1024x705","o_24357966_640.jpg":"640x441","o_24357966_480.jpg":"480x330","o_24357966_340.jpg":"340x234","o_24357966_220.jpg":"220x151","h_24357966_1280.jpg":"1280x854","h_24357966_1024.jpg":"1024x683","h_24357966_640.jpg":"640x427","h_24357966_480.jpg":"480x320","h_24357966_340.jpg":"340x227","h_24357966_220.jpg":"220x147","pp_24357966_1280.jpg":"1280x1628","pp_24357966_1024.jpg":"1024x1303","pp_24357966_640.jpg":"640x814","pp_24357966_480.jpg":"480x611","pp_24357966_340.jpg":"340x432","pp_24357966_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24357972_1920.jpg":"1920x1080","k_24357972_1280.jpg":"1280x1280","k_24357972_1024.jpg":"1024x1024","k_24357972_640.jpg":"640x640","k_24357972_480.jpg":"480x480","k_24357972_340.jpg":"340x340","k_24357972_220.jpg":"220x220","o_24357972_1280.jpg":"1280x853","o_24357972_1024.jpg":"1024x682","o_24357972_640.jpg":"640x426","o_24357972_480.jpg":"480x320","o_24357972_340.jpg":"340x226","o_24357972_220.jpg":"220x146","h_24357972_1280.jpg":"1280x854","h_24357972_1024.jpg":"1024x683","h_24357972_640.jpg":"640x427","h_24357972_480.jpg":"480x320","h_24357972_340.jpg":"340x227","h_24357972_220.jpg":"220x147","pp_24357972_1280.jpg":"1280x1628","pp_24357972_1024.jpg":"1024x1303","pp_24357972_640.jpg":"640x814","pp_24357972_480.jpg":"480x611","pp_24357972_340.jpg":"340x432","pp_24357972_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_23886360_1920.jpg":"1920x1080","k_23886360_1280.jpg":"1280x1280","k_23886360_1024.jpg":"1024x1024","k_23886360_640.jpg":"640x640","k_23886360_480.jpg":"480x480","k_23886360_340.jpg":"340x340","k_23886360_220.jpg":"220x220","o_23886360_1280.jpg":"1280x824","o_23886360_1024.jpg":"1024x659","o_23886360_640.jpg":"640x412","o_23886360_480.jpg":"480x309","o_23886360_340.jpg":"340x218","o_23886360_220.jpg":"220x141","h_23886360_1280.jpg":"1280x854","h_23886360_1024.jpg":"1024x683","h_23886360_640.jpg":"640x427","h_23886360_480.jpg":"480x320","h_23886360_340.jpg":"340x227","h_23886360_220.jpg":"220x147","pp_23886360_1280.jpg":"1280x1628","pp_23886360_1024.jpg":"1024x1303","pp_23886360_640.jpg":"640x814","pp_23886360_480.jpg":"480x611","pp_23886360_340.jpg":"340x432","pp_23886360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23886357_1920.jpg":"1920x1080","k_23886357_1280.jpg":"1280x1280","k_23886357_1024.jpg":"1024x1024","k_23886357_640.jpg":"640x640","k_23886357_480.jpg":"480x480","k_23886357_340.jpg":"340x340","k_23886357_220.jpg":"220x220","o_23886357_1280.jpg":"1280x853","o_23886357_1024.jpg":"1024x682","o_23886357_640.jpg":"640x426","o_23886357_480.jpg":"480x320","o_23886357_340.jpg":"340x226","o_23886357_220.jpg":"220x146","h_23886357_1280.jpg":"1280x854","h_23886357_1024.jpg":"1024x683","h_23886357_640.jpg":"640x427","h_23886357_480.jpg":"480x320","h_23886357_340.jpg":"340x227","h_23886357_220.jpg":"220x147","pp_23886357_1280.jpg":"1280x1628","pp_23886357_1024.jpg":"1024x1303","pp_23886357_640.jpg":"640x814","pp_23886357_480.jpg":"480x611","pp_23886357_340.jpg":"340x432","pp_23886357_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24822159_1920.jpg":"1920x1080","k_24822159_1280.jpg":"1280x1280","k_24822159_1024.jpg":"1024x1024","k_24822159_640.jpg":"640x640","k_24822159_480.jpg":"480x480","k_24822159_340.jpg":"340x340","k_24822159_220.jpg":"220x220","o_24822159_1280.jpg":"1280x853","o_24822159_1024.jpg":"1024x682","o_24822159_640.jpg":"640x426","o_24822159_480.jpg":"480x320","o_24822159_340.jpg":"340x226","o_24822159_220.jpg":"220x146","h_24822159_1280.jpg":"1280x854","h_24822159_1024.jpg":"1024x683","h_24822159_640.jpg":"640x427","h_24822159_480.jpg":"480x320","h_24822159_340.jpg":"340x227","h_24822159_220.jpg":"220x147","pp_24822159_1280.jpg":"1280x1628","pp_24822159_1024.jpg":"1024x1303","pp_24822159_640.jpg":"640x814","pp_24822159_480.jpg":"480x611","pp_24822159_340.jpg":"340x432","pp_24822159_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_14817736_1920.jpg":"1920x1080","k_14817736_1280.jpg":"1280x1280","k_14817736_1024.jpg":"1024x1024","k_14817736_640.jpg":"640x640","k_14817736_480.jpg":"480x480","k_14817736_340.jpg":"340x340","k_14817736_220.jpg":"220x220","o_14817736_1280.jpg":"1280x853","o_14817736_1024.jpg":"1024x682","o_14817736_640.jpg":"640x426","o_14817736_480.jpg":"480x320","o_14817736_340.jpg":"340x226","o_14817736_220.jpg":"220x146","h_14817736_1280.jpg":"1280x854","h_14817736_1024.jpg":"1024x683","h_14817736_640.jpg":"640x427","h_14817736_480.jpg":"480x320","h_14817736_340.jpg":"340x227","h_14817736_220.jpg":"220x147","pp_14817736_1280.jpg":"1280x1628","pp_14817736_1024.jpg":"1024x1303","pp_14817736_640.jpg":"640x814","pp_14817736_480.jpg":"480x611","pp_14817736_340.jpg":"340x432","pp_14817736_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 244 [name] => Biznis [alias] => biznis [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38212602 Threads: 4 Questions: 7086588291 Slow queries: 3297800 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608063453 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/biznis ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/biznis/braca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor-1317919 [printLink] => /vijesti/biznis/braca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor-1317919?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 339689 [name] => Zagrebačka burza [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zagrebacka-burza [link] => /tag/zagrebacka-burza ) [1] => stdClass Object ( [id] => 494926 [name] => Braća Pivac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => braca-pivac [link] => /tag/braca-pivac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 337422 [name] => POdravka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => podravka [link] => /tag/podravka ) [3] => stdClass Object ( [id] => 352178 [name] => mirovinski fondovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mirovinski-fondovi [link] => /tag/mirovinski-fondovi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 727824 [name] => Prodaja dionica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-26 12:38:32 [main_article_id] => 0 [alias] => prodaja-dionica [link] => /tag/prodaja-dionica ) [5] => stdClass Object ( [id] => 619452 [name] => preuzimanje tvrtke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-03 18:09:29 [main_article_id] => 0 [alias] => preuzimanje-tvrtke [link] => /tag/preuzimanje-tvrtke ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EURI I BURZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ‘Braća Pivac‘ ponovo kupuju dionice Podravke. Što je krajnji cilj vrgoračke kompanije i hoće li ući u Nadzorni odbor? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3249 [name] => Ivo Bonković [username] => ivo.bonkovic [email] => ivo.bonkovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$PTu5te97NwgpryJHXuBWce/nT6ExpQWeu1WkcKLxi.huGN5VB7S.q [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivo-bonkovic-3249 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1763 [gender] => m [description] => [image] => 1763.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1763.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/23886347.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Željko Hajdinjak/Cropix [mainImageDesc] =>

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/23886347.jpg [title] =>

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
 

Željko Hajdinjak/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/24357978.jpg [title] =>

Upravna zgrada prehrambene tvrtke Podravka, Braća Pivac imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar

željko Hajdinjak/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/24357966.jpg [title] =>

Grupa Podravka u prvih je šest mjeseci 2023. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 346,3 milijuna eura, što je 25,6 milijuna eura, odnosno osam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Željko Hajdinjak/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/24357972.jpg [title] => Željko Hajdinjak/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/23886360.jpg [title] => Željko Hajdinjak/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/23886357.jpg [title] => Željko Hajdinjak/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/24822159.jpg [title] =>

Zagreb, 040523.
Podravka je predstavila Strategiju odrzivog poslovanja.
Na fotografiji: Podravkini proizvodi.
Nera Simic/ ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/25/14817736.jpg [title] =>

Iz pršutane ”Braće Pivac”

Ivo Ravlić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dionica Podravke je dobra dionica i ona vrijedi. To potvrđuju ulagači na tržištu.

Očito je do unazad godinu - dvije bila podcijenjena, što je i bio signal Mesnoj industriji "Braća Pivac" da počne kupovati dionice. Vrgoračka kompanija ih kupuje unatrag nekoliko godina, nakon što je finalizirala preuzimanje Kraša.

Kupuju strpljivo i samo onoliko koliko imaju viška i slobodnih sredstava. Doduše, nema toliko niti slobodnih dionica. Osim Mesne industrije "Braća Pivac" dionice kupuje i sama Podravka za svoj trezor. A kupuju ih i menadžeri Podravke, koji imaju pravo na opcijske dionice.

U četvrtak je na stranicama Zagrebačke burze objavljeno da je član uprave Belupa Marko Đerek najprije kupio 7500 opcijskih dionica po cijeni iz 2019. godine koja iznosi 56,96 eura po dionici, a potom je otpustio dionice u srijedu i prodao ih je vjerojatno negdje po cijeni između 140 ili 145 eura. A je li te dionice kupila Mesna industrija "Braća Pivac" ili netko drugi, to će se doznati uskoro.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Ozbiljnija situacija bi nastala kad bi netko od glavnih dioničara, a to su mirovinski fondovi ili država, odlučio prodati svoje udjel u Podravci, što baš i nije nekakva realna opcija u nekom kraćem vremenskom razdoblju, ali je dugoročno ne bi trebali ni isključiti.

Dionice Podravke kupuju i neki drugi ulagači. Neki promišljeno jer se nadaju spektakularnom preuzimanju kakvo je bilo preuzimanje Kraša, ali i dobrim rezultatima Podravke, što je realno očekivati s obzirom na to da će koprivnička kompanija vjerojatno imati ponovno izvanredne prihode prodajom neke nekretnine. Spominje se kompleks nekadašnje tvornice za preradu rajčica u Umagu. Osim toga i situacija na tržištu je što se tiče Podravke stabilna unatoč.

Čitavo ovo vrijeme postavlja se pitanje koji je krajnji cilj Mesne industrije "Braća Pivac" što se tiče Podravke. Do preuzimanja je dosta dugo i gotovo nemoguće doći osim ako država ili mirovinci ne odluče prodati udjele. A i ako odluče, za Podravku bi pokazalo interes niz globalnih i regionalnih kompanija. Nije tajna da bi tu opciju razmatrao i Nestle, ali i još neke kompanije.

U svakom slučaju, Mesna industrija "Braća Pivac" bi dobro prošla i u toj opciji. Sada imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar. Ustvari, jedini su dioničar iz Top 10 izvan kruga mirovinskih fondova i države.

Kad pitate vlasnike Mesne industrije "Braća Pivac" o ciljevima vezanim uz Podravku, u pravilu se dobije odgovor sličan zadnjem koji nam je dao Neven Pivac, kada je vrgoračka kompanija prešla prag od pet posto. On nama je tada rekao, kako je poslovanje Grupe Pivac koje se odnosi na dio vezan uz ulaganja, oduvijek bilo usmjereno na investiranja u sektore i tvrtke za koje smatraju da su kvalitetne i perspektivne.

---

image

Upravna zgrada prehrambene tvrtke Podravka, Braća Pivac imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar

željko Hajdinjak/Cropix
---

– U skladu s tim, a s obzirom na snažnu orijentiranost Grupe Pivac na prehrambenu industriju, uslijedio je i nastavak kupnje dionica Podravke jer smatramo da se radi o dobrom ulaganju. Zadovoljstvo nam je imati priliku investirati u kompanije poput Podravke, a uzimajući u obzir stabilnost, tradiciju i prepoznatljivost brenda, vjerujemo da smo donijeli dobru poslovnu odluku. Ovo, kao i sva buduća ulaganja Grupe Pivac, usmjerena su na prepoznavanje dobrih prilika na tržištu i investiranje kapitala u ona područja koja će Grupi Pivac osigurati dodatne financijske prinose i poslovni razvoj – kazao nam je prije desetak dana Neven Pivac, član uprave Grupe Pivac.

Zato se i sada počelo postavljati i legitimno pitanje, hoće li Mesna industrija "Braća Pivaca" i kada zatražiti mjesto u Nadzornom odboru Podravke. Vjerojatno hoće, jer je logično da Mesna industrija "Braća Pivac", nakon isteka mandata Nadzornog odbora Podravke, zatraži jedno mjesto u Nadzornom odboru.

Nema nekakvih posebnih pravila koliko treba imati udjela da bi se steklo pravo na mjesto, a praksa je pokazala da država i mirovinci ne vole baš previše nekoga izvan svog kruga. Vole donositi jednoglasne odluke. Pogotovo kadrovske. Tu i tamo idilu poremeti predstavnik radnika u Nadzornom odboru.

---

image
Željko Hajdinjak/Cropix
---

Podravkina dionica je i ovaj tjedan ponovno u fokusu ulagača. U četvrtak je nastavila ponovno rasti i ponovno je dosegla rekordnu razinu. Tako je nešto prije podne dosegla vrijednost od 146 eura. U posljednja 52 tjedna najniža cijena Podravke kojom se trgovalo na Zagrebačkoj burzi iznosila je 72,7 eura, što znači da se vrijednost koprivničke kompanije udvostručila i premašila je milijardu eura.

Zbog rasta cijene dionice Zagrebačka burza je zatražila očitovanje o postojanju povlaštenih informacija vezano za povećanu volatilnost u trgovini dionicama Podravke.

Iz Podravke su odgovorili kako im nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na nastanak povlaštenih informacija koje bi mogle imati za posljedicu promjenu cijene dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi.

---

U prvih šest mjeseci prihod 346 milijuna erua

Grupa Podravka u prvih je šest mjeseci 2023. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 346,3 milijuna eura, što je 25,6 milijuna eura, odnosno osam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi segmenta prehrane pritom su iznosili 265,2 milijuna eura, što je rast od 11,2 milijuna ili 4,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Značajan rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, 21,6 posto, odnosno 14,4 milijuna eura, ostvario je segment farmaceutike, ostvarivši 81 milijun eura prihoda.

---

---

Proširenje Vegete i tvornice juha

Podravka je prošlu godine zaključila s oko 65 milijuna kapitalnih investicija, dok se plan za 2023. kreće na razini od oko 105 milijuna kuna, a u iduće dvije i pol godine investirati će 200 milijuna eura, 1,5 milijardi kuna. U završnoj fazi je investicija vrijedna nešto manje od 15 milijuna eura u proširenju tvornice juha i Vegete.

Riječ je o prvoj investicija u novu tvornicu, odnosno nove proizvodne pogone Podravke u Koprivnici nakon petnaest godina. Novim proširenjem tvornica juha dobiva dodatnih 4400 metara četvornih.

---

---

Ulaganje u sunčane elektrane u Dugopolju

Grupa Podravka je tijekom prvih šest mjeseci ove godine realizirala investicije od gotovo 29 milijuna eura. Investicije obuhvaćaju početak izgradnje logističko-distributivnog centra i pogona za preradu rajčice, nabavu novih strojeva i opreme te otvaranje novih radnih mjesta.

Pokrenuta je i realizacija investicije u drugu faze ulaganja u sunčane elektrane, čime će se solarnim panelima prekriti preostali krovovi u Koprivnici, Dugopolju i Varaždinu. Tijekom prvog polugodišta 2023. nastavljeno je i restrukturiranje Žita u Ljubljani, što je rezultiralo i završetkom prve velike investicije u Pekari Vič, vrijedne oko pet milijuna eura.

---

---

Dobit 48,3 milijuna eura

Operativna dobit Grupe prije amortizacije u prvih je šest mjeseci ove godine dosegla 48,3 milijuna eura. Ona je za 100 tisuća eura manja nego u istom razdoblju prošle godine.

Doprinos Prehrane u EBITDA-i Grupe je manji nego prošle godine jer je poslovanje prehrane i dalje pod snažnim utjecajem troškova sirovina, ambalaže i energenata. U segmentu prehrane njihov je trošak porastao za 9,3 milijuna eura, što je 8,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Neto dobit Grupe Podravka iznosila je 45,2 milijuna eura. U usporedbi s prvih šest mjeseci 2022., riječ je o porastu od 18,9 milijuna eura.

---

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Željko Hajdinjak/Cropix željko Hajdinjak/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix Željko Hajdinjak/Cropix Nera Simic/ Ivo Ravlić/Cropix
Željko Hajdinjak/Cropix

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
 

željko Hajdinjak/Cropix

Upravna zgrada prehrambene tvrtke Podravka, Braća Pivac imaju oko 5,3 posto udjela i osmi su po veličini pojedinačni dioničar

Željko Hajdinjak/Cropix

Grupa Podravka u prvih je šest mjeseci 2023. ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 346,3 milijuna eura, što je 25,6 milijuna eura, odnosno osam posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Nera Simic/

Zagreb, 040523.
Podravka je predstavila Strategiju odrzivog poslovanja.
Na fotografiji: Podravkini proizvodi.

Ivo Ravlić/Cropix

Iz pršutane ”Braće Pivac”

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/braca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor-1317919 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0e4cceab79344fd1a8741e11051fdb3bb4a40c2f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%E2%80%98Bra%C4%87a+Pivac%E2%80%98+ponovo+kupuju+dionice+Podravke.+%C5%A0to+je+krajnji+cilj+vrgora%C4%8Dke+kompanije+i+ho%C4%87e+li+u%C4%87i+u+Nadzorni+odbor%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fbiznis%2Fbraca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor-1317919 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fbiznis%2Fbraca-pivac-ponovo-kupuju-dionice-podravke-sto-je-krajnji-cilj-vrgoracke-kompanije-i-hoce-li-uci-u-nadzorni-odbor-1317919 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => EURI I BURZA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
BiznisEURI I BURZA

‘Braća Pivac‘ ponovo kupuju dionice Podravke. Što je krajnji cilj vrgoračke kompanije i hoće li ući u Nadzorni odbor?

Piše JOZO VRDOLJAK
26. kolovoza 2023. - 12:38

Dionica Podravke je dobra dionica i ona vrijedi. To potvrđuju ulagači na tržištu.

Očito je do unazad godinu - dvije bila podcijenjena, što je i bio signal Mesnoj industriji "Braća Pivac" da počne kupovati dionice. Vrgoračka kompanija ih kupuje unatrag nekoliko godina, nakon što je finalizirala preuzimanje Kraša.

Kupuju strpljivo i samo onoliko koliko imaju viška i slobodnih sredstava. Doduše, nema toliko niti slobodnih dionica. Osim Mesne industrije "Braća Pivac" dionice kupuje i sama Podravka za svoj trezor. A kupuju ih i menadžeri Podravke, koji imaju pravo na opcijske dionice.

U četvrtak je na stranicama Zagrebačke burze objavljeno da je član uprave Belupa Marko Đerek najprije kupio 7500 opcijskih dionica po cijeni iz 2019. godine koja iznosi 56,96 eura po dionici, a ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 20:08