Ako ste se zaželjeli obroka 'za prste polizati', donosimo vam jednostavan i relativno brz recept za sočna rebarca s roštilja uz povrće i hrskave krumpiriće kao prilog.
Potrebno vam je:
- 500 g svinjskih rebarca
- 5 jušnih žlica BBQ umaka
- 2 crvene paprike
- 2 paprike
- 2 mrkve
- 1 tikvica
- 2 žlice soja sosa
- 1 žlica vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- 3 žlice meda
- mažuran
Svinjska rebarca posoliti i popapriti te ih ispeći na roštilju.
Krumpir oguliti pa narezati na kockice i ispeći ga u dubokom ulju (temperature 150 stupnjeva), oko 20 minuta.
Povrće izrezati na 'julienne' način, odnosno na tanke duge trakice te ga popržiti na tavi s dodatkom soja sosa, malo vrhnja za kuhanje i papra.
Rebarca prije serviranja preliti barbecue umakom uz dodatak malo meda i mažurana te papra. Servirati rebarca s...