"Kao djeca najviše smo uživali u desertu Zuppa Inglese. Uvijek je na stol dolazila velika zdjela, a mi smo grabili žlicom i uživali" prisjetio se chef Gregorio Manucci.
I evo njegovog recepta, kojeg je podijelio u Dobroj hrani.
Mješavina kreme od jaja s piškotama namočenima u talijanski crveni liker Alchermes, prepun aroma klinčića, cimeta, vanilije, muškatnog oraščića… Za izradu ove divote ne mora se baš taj liker, dobro će doći i rum, ali onda nema ove divne crvene boje, aroma nije identična.
Sastojci:
6 žumanjaka
45 g gustina
1 štapić vanilije
240 g šećera
400 ml mlijeka
100 ml vrhnja za šlag
100 g tamne čokolade
100 ml likera alchermes
20 savoiardi keksa
200 ml vode
Priprema:
Za kremu: Mlijeko, vrhnje za šlag i vanilija neka zavru te maknuti s vatre.
Miksati žumanjak...