Sladoled od vanilije
U posudi pomiješati pola litre mlijeka, unutrašnjost mahune vanilije i 80 grama šećera. Zagrijati do vrenja, maknuti s vatre te pustiti da se hladi 20 minuta. U drugoj posudi mikserom promiješati osam žumanjaca s 80 grama šećera. Ohlađeno mlijeko vratiti na vatru, a kada uzavrije smanjiti je i pomalo dodavati žumanjac.
Potom u smjesu usuti 300 militara tučenog slatkog vrhnja. Na tihoj vatri, najbolje bi bilo na pari, do temperature od 85 stupnjeva i uz stalno miješanje, zagrijati kremu. Potom je preliti u posudu, pustiti da se ohladi i staviti u zamrzivač. Praznu mahunu od vanilije ne bacati, stavite je u posudu sa šećerom i kada pusti aromu dobit ćete svoj vanilin šećer.
Sladoled s voćem
Skinuti koru s dvije slatke breskve, izvući košticu, meso narez...
StoryEditorOCM
HranaSladoledna osvježenja
Rashladite se i posladite: sedam recepata za najbolje ljetne poslastice
23. srpnja 2016. - 12:27
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?