stdClass Object ( [id] => 1346974 [title] => Ovo sport ne pamti, Europsko pa Svjetsko u samo mjesec dana: ‘Rat u Izraelu sve je promijenio, ne želimo novu Fukuoku‘ [alias] => ovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku [catid] => 282 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Onim pravim ljubiteljima sporta siječanj nikad nije depresivan mjesec. Bez obzira na zimsku stanku na nogometnim travnjacima, program je uvijek bogat kad su u pitanju drugi tereni. Početak godine, osim skijanja i košarke, obično donosi i europska ili svjetska prvenstva u rukometu, pa se tako imate čemu veseliti ili pak tugovati. Svakako, nije dosadno. A posebno to neće biti ove godine, jer u prvi mjesec uletjet će i Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje je na rasporedu od 4. do 16. siječnja u Dubrovniku i Zagrebu. 

Nešto što se u bazenima ne pamti. Usred ionako redovito naporne klupske sezone, igrat će se i pod reprezentativnim kapicama. A da bi stvar bila još luđa, već u veljači se putuje na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Sve to u istoj, olimpijskoj godini, kad je svakom sportašu ipak "šlag na torti" turnir u Parizu.

- Mislim da je ovo specifičan trenutak za sve, ne sjećam se da su se usred sezone igrala ovako bitna natjecanja, uz još taj dodatni teret Olimpijskih igara. Ali mi smo neko vrijeme znali za takav kalendar, iako je rat u Izraelu doveo to pod neke upitnike. Svima nam je isto, nema opravdanja. Treba se što bolje prilagoditi - započeo je Loren Fatović, standardni hrvatski reprezentativac koji od ove sezone nastupa za splitski Jadran.

---

image

Prva utakmica Lorena Fatovića u kapici Jadrana protiv "svog" Juga

Tonči Vlašić/
---

Upravo će ovaj Dubrovčanin, uz još neke njegove suigrače poput Jerka Marinića Kragića, Luke Bukića, Josipa Vrlića, Konstantina Harkova i drugih, odigrati čak osam natjecanja. Pet klupskih i tri za nacionalnu vrstu. Liga prvaka, Prvenstvo Hrvatske, Kup, Superkup, Regionalna liga, Europsko pa Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, sve u jednoj sezoni. Vjerujemo kako su se neki pogubili i umorili samo dok su pročitali gornju rečenicu, a što bi tek bilo da ste jedan od igrača u bazenu? "Navikli smo". Obično je odgovor većine njih kad ih pitate o velikom broju utakmica. No, ova godina je svakako posebna, jer neće biti "samo" fizički naporna. U obzir se mora uzeti i emocionalna potrošnja, ali iz hrvatske reprezentacije stiže potvrda kako energije ne manjka.

Nesretna Fukuoka

- Motivacije neće nedostajati. Igramo pred domaćom publikom, lovimo i plasman za Olimpijske igre, a također želimo svima pokazati kako onaj rezultat iz Fukuoke, nije naša realnost. Svi smo svjesni da možemo bolje – nastavio je Fatović.

Podsjetimo, Hrvatska je ovo ljeto u Japanu završila na devetom mjestu na svijetu. Svakako plasman koji ne možemo smatrati uspjehom. Veliku tugu i razočaranje nisu tada skrivale ni "barakude", jer kako je nama bilo teško gledati u te rane jutarnje sate po hrvatskom vremenu (oko tri, četiri ujutro) susret protiv Australije "za ništa", njima u bazenu je svakako bilo još teže.

Hrvatska je na EP- u teškoj skupini (A) sa Španjolskom, Crnom Gorom i Francuskom. Međutim, kaže se da je za reprezentaciju uvijek malo lakše igrati, zbog tog nacionalnog naboja i časti, a uvijek je lijepo i nastupati pred domaćom publikom.

- Naravno da smo sretni i da nam je drago što je prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu. Imamo to iskustvo igranja u Splitu u prekrasnom ambijentu, vjerojatno će to tako biti i sada. To europsko kod nas je dodatni motiv da pokažemo kako ne pripadamo tamo gdje smo završili na Svjetskom prvenstvu. Bit ćemo spremni na sve, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat, a svi jedva čekamo da turnir krene – zaključio je Loren Fatović.

Nećemo preskočiti ovo domaće EP koje još nije ni krenulo, ali moramo malo baciti pogled i na sljedeći turnir. Bit će to dva velika natjecanja u razmaku od mjesec dana, jer ako se Hrvatska plasira na Svjetsko prvenstvo (što se nekako i očekuje), neće biti puno vremena za odmor, jer već početkom veljače se leti za Dohu.

No, "šećer na kraju" su svakako Olimpijske igre u Parizu koje kreću krajem srpnja. Istina da za najveće sportsko natjecanje Barakude još moraju osigurati svoju kartu, ali nije tajna kako je to jedan od ciljeva za koji se očekuje da će ga ostvariti. Mogućnost za to imaju na natjecanjima u Hrvatskoj, Qataru ili pak na dodatnom kvalifikacijskom turniru, kojeg bi vjerujemo rado izbjegli kako igrači, tako i navijači. Sigurno je bilo onih koji su se čupali za kosu nakon one drame u Rotterdamu 2021. kad su domaći reprezentativci izborili plasman u Tokio tek nakon boljeg raspucavanja peteraca protiv Rusije.

No, krenimo s pretpostavkom kako će Barakude nakon Europskog u domaćim bazenima u Gružu i Savi, put pod noge i na preostala dva turnira. Koliko je to onda utakmica? Brojka se kreće od 20 do 22, ovisno o tome kako će Hrvatska odigrati sama prvenstva. Moramo napomenuti kako se ovdje radi o 20 utakmica na najvećem nivou, bez laganog protivnika, bez opuštanja i odmora. Nisu to neki prijateljski, pripremni ili revijalni susreti u kojima se ima pravo ubaciti u neku nižu brzinu. Sve je to "u petoj"...

---

image

Loren Fatović je zbog ozljede propustio SP u Fukuoki

Giorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/deepbluemedia/
---

Nema se vremena

A ovakav zgusnuti raspored reprezentativnih natjecanja, morao se ubaciti u ionako naporan klupski kalendar. U Regionalnoj ligi je odigrano deset kola, u Kupu se već podigao trofej, a što se tiče Lige prvaka, prvi krug je završen, a u proljeće se nastavlja s četvrtfinalom. Primjerice, što se tiče Jadrana, ta je momčad odigrala 16 utakmica. S tim da moramo naglasiti kako domaće prvenstvo još nije ni počelo. A i kako će, kada doslovno nema kada. Međutim, naravno da će krenuti, ali u nešto drugačijem formatu u odnosu na prijašnje godine, jer ipak su usred klupske sezone uletjela dva velika natjecanja.

No, plan je da se utakmice u Regionalnoj ligi iskoriste i broje za Prvenstvo Hrvatske. Konkretno, veliki broj klubova je već odigrao međusobno, ali će službeno sve početi 20. siječnja. S tim da će se dva najbolje plasirana hrvatska kluba, trenutno Jadran i Jug, priključiti u doigravanju, odnosno četvrt završnici. Prema tome, nakon Europskog i Svjetskog prvenstva, igrače po klubovima očekuje bar još isti broj utakmica koji je iza njih.

Malo je reći da je tempo ubitačan, a da su vaterpolisti navikli je istina, jer prošle sezone je broj natjecanja bio manji, ali je utakmica bilo više. Ove sezone očekuje se brojka oko 56 utakmica, dok je prošle bilo čak 71. I opet napomena kako u ovu računicu nismo u obzir uzeli prijateljske susrete. No, razlika je u natjecanjima, to smo već i napisali, pa sreća da to imaju i na pameti oni koji slažu klupski kalendar pa su donekle prilagodili sustave natjecanja ovim reprezentativnim.

Primjerice, "final four" Regionalne lige neće se igrati, jer za to jednostavno nema vremena. Liga prvaka se konačno makla iz onog formata u kojem su bile dvije skupine po osam, u ovaj s četiri po isto toliko klubova. Samim time i broj utakmica se smanjio, jer da je ostao isti, uz tri velika natjecanja pod nacionalnim zastavama, vjerujemo kako ni vaterpolisti ne bi mogli na to reći "navikli smo". Možda bi nekim čudom i njima bilo previše. A srećom da veljača ima koji dan manje, jer tko zna, vjerojatno bi se netko sjetio i u "mjesecu ljubavi" ubacio još neko natjecanje.

No, igrači jedva čekaju početak Eura, a ako je suditi po povijesti, dobro nam se piše. Hrvatska je već dva puta bila domaćin, a oba puta se okitila titulom najbolje momčadi na kontinentu, (Zagreb 2010. i Split 2022.). Ali nećemo ih, "jinxati", iliti ureći. Nadamo se samo kako će reprezentativci potvrditi kako je deveto mjesto u Fukuoki bila slučajnost, a da će navijači pokazati kako se ne navija dobro samo u Spaladium Areni, već da se Gruž i Sava imaju čime za pohvaliti.

---

Skupina A (Dubrovnik), raspored

1. kolo, 4. siječnja
17:45 Crna Gora - Francuska
20:15 Španjolska - Hrvatska

2. kolo, 6. siječnja
17:45 Crna Gora - Španjolska
20:15 Hrvatska - Francuska

3. kolo, 8. siječnja
17:45 Španjolska - Francuska
20:15 Crna Gora - Hrvatska

---

---

image

Finalna utakmica u Spaladium Areni

Vladimir Dugandzic/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neviđeni ritam [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => neviđeni ritam 2 0 7464 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-11 15:23:09 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Iva Majić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-12 19:18:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-12 19:18:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 282 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz vaterpola. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, vaterpolo [secure] => 0 [page_title] => Vaterpolo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ovo sport ne pamti, Europsko pa Svjetsko u samo mjesec dana: 'Rat u Izraelu sve je promijenio, ne želimo novu Fukuoku' page_title=Ovo sport ne pamti, Europsko pa Svjetsko u samo mjesec dana: 'Rat u Izraelu sve je promijenio, ne želimo novu Fukuoku' [metakey] => Loren Fatović, Hrvatska vaterpolska reprezentacija, europsko prvenstvo, Europsko prvenstvo 2024., VK Jadran [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/11\/23380486.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/25846102.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/25318933.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/11\/23380488.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugandzic\/Cropix","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107\/","Giorgio Scala\/Deepbluemedia\/\/ Giorgio Scala\/deepbluemedia\/","Vladimir Dugandzic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Prva utakmica Lorena Fatovi\u0107a u kapici Jadrana protiv \u201dsvog\u201d Juga<\/p>","

Loren Fatovi\u0107 je zbog ozljede propustio SP\u00a0u Fukuoki<\/p>","

Finalna utakmica\u00a0u Spaladium Areni<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23380486_1920.jpg":"1920x1080","k_23380486_1280.jpg":"1280x1280","k_23380486_1024.jpg":"1024x1024","k_23380486_640.jpg":"640x640","k_23380486_480.jpg":"480x480","k_23380486_340.jpg":"340x340","k_23380486_220.jpg":"220x220","o_23380486_1280.jpg":"1280x853","o_23380486_1024.jpg":"1024x682","o_23380486_640.jpg":"640x426","o_23380486_480.jpg":"480x320","o_23380486_340.jpg":"340x226","o_23380486_220.jpg":"220x146","h_23380486_1280.jpg":"1280x854","h_23380486_1024.jpg":"1024x683","h_23380486_640.jpg":"640x427","h_23380486_480.jpg":"480x320","h_23380486_340.jpg":"340x227","h_23380486_220.jpg":"220x147","pp_23380486_1280.jpg":"1280x1628","pp_23380486_1024.jpg":"1024x1303","pp_23380486_640.jpg":"640x814","pp_23380486_480.jpg":"480x611","pp_23380486_340.jpg":"340x432","pp_23380486_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2219","hd_25846102_1920.jpg":"1920x1080","k_25846102_1280.jpg":"1280x1280","k_25846102_1024.jpg":"1024x1024","k_25846102_640.jpg":"640x640","k_25846102_480.jpg":"480x480","k_25846102_340.jpg":"340x340","k_25846102_220.jpg":"220x220","o_25846102_1280.jpg":"1280x1479","o_25846102_1024.jpg":"1024x1183","o_25846102_640.jpg":"640x739","o_25846102_480.jpg":"480x554","o_25846102_340.jpg":"340x392","o_25846102_220.jpg":"220x254","h_25846102_1280.jpg":"1280x854","h_25846102_1024.jpg":"1024x683","h_25846102_640.jpg":"640x427","h_25846102_480.jpg":"480x320","h_25846102_340.jpg":"340x227","h_25846102_220.jpg":"220x147","pp_25846102_1280.jpg":"1280x1628","pp_25846102_1024.jpg":"1024x1303","pp_25846102_640.jpg":"640x814","pp_25846102_480.jpg":"480x611","pp_25846102_340.jpg":"340x432","pp_25846102_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25318933_1920.jpg":"1920x1080","k_25318933_1280.jpg":"1280x1280","k_25318933_1024.jpg":"1024x1024","k_25318933_640.jpg":"640x640","k_25318933_480.jpg":"480x480","k_25318933_340.jpg":"340x340","k_25318933_220.jpg":"220x220","o_25318933_1280.jpg":"1280x853","o_25318933_1024.jpg":"1024x682","o_25318933_640.jpg":"640x426","o_25318933_480.jpg":"480x320","o_25318933_340.jpg":"340x226","o_25318933_220.jpg":"220x146","h_25318933_1280.jpg":"1280x854","h_25318933_1024.jpg":"1024x683","h_25318933_640.jpg":"640x427","h_25318933_480.jpg":"480x320","h_25318933_340.jpg":"340x227","h_25318933_220.jpg":"220x147","pp_25318933_1280.jpg":"1280x1628","pp_25318933_1024.jpg":"1024x1303","pp_25318933_640.jpg":"640x814","pp_25318933_480.jpg":"480x611","pp_25318933_340.jpg":"340x432","pp_25318933_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23380488_1920.jpg":"1920x1080","k_23380488_1280.jpg":"1280x1280","k_23380488_1024.jpg":"1024x1024","k_23380488_640.jpg":"640x640","k_23380488_480.jpg":"480x480","k_23380488_340.jpg":"340x340","k_23380488_220.jpg":"220x220","o_23380488_1280.jpg":"1280x853","o_23380488_1024.jpg":"1024x682","o_23380488_640.jpg":"640x426","o_23380488_480.jpg":"480x320","o_23380488_340.jpg":"340x226","o_23380488_220.jpg":"220x146","h_23380488_1280.jpg":"1280x854","h_23380488_1024.jpg":"1024x683","h_23380488_640.jpg":"640x427","h_23380488_480.jpg":"480x320","h_23380488_340.jpg":"340x227","h_23380488_220.jpg":"220x147","pp_23380488_1280.jpg":"1280x1628","pp_23380488_1024.jpg":"1024x1303","pp_23380488_640.jpg":"640x814","pp_23380488_480.jpg":"480x611","pp_23380488_340.jpg":"340x432","pp_23380488_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 8 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38310782 Threads: 5 Questions: 7092353817 Slow queries: 3298958 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608208799 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 282 [name] => Vaterpolo [alias] => vaterpolo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vaterpolo ) ) [link] => /sport/vaterpolo/ovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku-1346974 [printLink] => /sport/vaterpolo/ovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku-1346974?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 386000 [name] => Loren Fatović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => loren-fatovic [link] => /tag/loren-fatovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 478742 [name] => Hrvatska vaterpolska reprezentacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-vaterpolska-reprezentacija [link] => /tag/hrvatska-vaterpolska-reprezentacija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 478518 [name] => europsko prvenstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => europsko-prvenstvo [link] => /tag/europsko-prvenstvo ) [3] => stdClass Object ( [id] => 733673 [name] => Europsko prvenstvo 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-18 13:43:33 [main_article_id] => 0 [alias] => europsko-prvenstvo-2024 [link] => /tag/europsko-prvenstvo-2024 ) [4] => stdClass Object ( [id] => 291018 [name] => VK Jadran [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vk-jadran [link] => /tag/vk-jadran ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neviđeni ritam [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ovo sport ne pamti, Europsko pa Svjetsko u samo mjesec dana: ‘Rat u Izraelu sve je promijenio, ne želimo novu Fukuoku‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-21-25-02-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/23380486.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandzic/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/23380486.jpg [title] => Vladimir Dugandzic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/25846102.jpg [title] =>

Prva utakmica Lorena Fatovića u kapici Jadrana protiv ”svog” Juga

Tonči Vlašić/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/25318933.jpg [title] =>

Loren Fatović je zbog ozljede propustio SP u Fukuoki

Giorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/deepbluemedia/ ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/11/23380488.jpg [title] =>

Finalna utakmica u Spaladium Areni

Vladimir Dugandzic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Onim pravim ljubiteljima sporta siječanj nikad nije depresivan mjesec. Bez obzira na zimsku stanku na nogometnim travnjacima, program je uvijek bogat kad su u pitanju drugi tereni. Početak godine, osim skijanja i košarke, obično donosi i europska ili svjetska prvenstva u rukometu, pa se tako imate čemu veseliti ili pak tugovati. Svakako, nije dosadno. A posebno to neće biti ove godine, jer u prvi mjesec uletjet će i Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje je na rasporedu od 4. do 16. siječnja u Dubrovniku i Zagrebu. 

Nešto što se u bazenima ne pamti. Usred ionako redovito naporne klupske sezone, igrat će se i pod reprezentativnim kapicama. A da bi stvar bila još luđa, već u veljači se putuje na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Sve to u istoj, olimpijskoj godini, kad je svakom sportašu ipak "šlag na torti" turnir u Parizu.

- Mislim da je ovo specifičan trenutak za sve, ne sjećam se da su se usred sezone igrala ovako bitna natjecanja, uz još taj dodatni teret Olimpijskih igara. Ali mi smo neko vrijeme znali za takav kalendar, iako je rat u Izraelu doveo to pod neke upitnike. Svima nam je isto, nema opravdanja. Treba se što bolje prilagoditi - započeo je Loren Fatović, standardni hrvatski reprezentativac koji od ove sezone nastupa za splitski Jadran.

---

image

Prva utakmica Lorena Fatovića u kapici Jadrana protiv "svog" Juga

Tonči Vlašić/
---

Upravo će ovaj Dubrovčanin, uz još neke njegove suigrače poput Jerka Marinića Kragića, Luke Bukića, Josipa Vrlića, Konstantina Harkova i drugih, odigrati čak osam natjecanja. Pet klupskih i tri za nacionalnu vrstu. Liga prvaka, Prvenstvo Hrvatske, Kup, Superkup, Regionalna liga, Europsko pa Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, sve u jednoj sezoni. Vjerujemo kako su se neki pogubili i umorili samo dok su pročitali gornju rečenicu, a što bi tek bilo da ste jedan od igrača u bazenu? "Navikli smo". Obično je odgovor većine njih kad ih pitate o velikom broju utakmica. No, ova godina je svakako posebna, jer neće biti "samo" fizički naporna. U obzir se mora uzeti i emocionalna potrošnja, ali iz hrvatske reprezentacije stiže potvrda kako energije ne manjka.

Nesretna Fukuoka

- Motivacije neće nedostajati. Igramo pred domaćom publikom, lovimo i plasman za Olimpijske igre, a također želimo svima pokazati kako onaj rezultat iz Fukuoke, nije naša realnost. Svi smo svjesni da možemo bolje – nastavio je Fatović.

Podsjetimo, Hrvatska je ovo ljeto u Japanu završila na devetom mjestu na svijetu. Svakako plasman koji ne možemo smatrati uspjehom. Veliku tugu i razočaranje nisu tada skrivale ni "barakude", jer kako je nama bilo teško gledati u te rane jutarnje sate po hrvatskom vremenu (oko tri, četiri ujutro) susret protiv Australije "za ništa", njima u bazenu je svakako bilo još teže.

Hrvatska je na EP- u teškoj skupini (A) sa Španjolskom, Crnom Gorom i Francuskom. Međutim, kaže se da je za reprezentaciju uvijek malo lakše igrati, zbog tog nacionalnog naboja i časti, a uvijek je lijepo i nastupati pred domaćom publikom.

- Naravno da smo sretni i da nam je drago što je prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu. Imamo to iskustvo igranja u Splitu u prekrasnom ambijentu, vjerojatno će to tako biti i sada. To europsko kod nas je dodatni motiv da pokažemo kako ne pripadamo tamo gdje smo završili na Svjetskom prvenstvu. Bit ćemo spremni na sve, pokušat ćemo napraviti dobar rezultat, a svi jedva čekamo da turnir krene – zaključio je Loren Fatović.

Nećemo preskočiti ovo domaće EP koje još nije ni krenulo, ali moramo malo baciti pogled i na sljedeći turnir. Bit će to dva velika natjecanja u razmaku od mjesec dana, jer ako se Hrvatska plasira na Svjetsko prvenstvo (što se nekako i očekuje), neće biti puno vremena za odmor, jer već početkom veljače se leti za Dohu.

No, "šećer na kraju" su svakako Olimpijske igre u Parizu koje kreću krajem srpnja. Istina da za najveće sportsko natjecanje Barakude još moraju osigurati svoju kartu, ali nije tajna kako je to jedan od ciljeva za koji se očekuje da će ga ostvariti. Mogućnost za to imaju na natjecanjima u Hrvatskoj, Qataru ili pak na dodatnom kvalifikacijskom turniru, kojeg bi vjerujemo rado izbjegli kako igrači, tako i navijači. Sigurno je bilo onih koji su se čupali za kosu nakon one drame u Rotterdamu 2021. kad su domaći reprezentativci izborili plasman u Tokio tek nakon boljeg raspucavanja peteraca protiv Rusije.

No, krenimo s pretpostavkom kako će Barakude nakon Europskog u domaćim bazenima u Gružu i Savi, put pod noge i na preostala dva turnira. Koliko je to onda utakmica? Brojka se kreće od 20 do 22, ovisno o tome kako će Hrvatska odigrati sama prvenstva. Moramo napomenuti kako se ovdje radi o 20 utakmica na najvećem nivou, bez laganog protivnika, bez opuštanja i odmora. Nisu to neki prijateljski, pripremni ili revijalni susreti u kojima se ima pravo ubaciti u neku nižu brzinu. Sve je to "u petoj"...

---

image

Loren Fatović je zbog ozljede propustio SP u Fukuoki

Giorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/deepbluemedia/
---

Nema se vremena

A ovakav zgusnuti raspored reprezentativnih natjecanja, morao se ubaciti u ionako naporan klupski kalendar. U Regionalnoj ligi je odigrano deset kola, u Kupu se već podigao trofej, a što se tiče Lige prvaka, prvi krug je završen, a u proljeće se nastavlja s četvrtfinalom. Primjerice, što se tiče Jadrana, ta je momčad odigrala 16 utakmica. S tim da moramo naglasiti kako domaće prvenstvo još nije ni počelo. A i kako će, kada doslovno nema kada. Međutim, naravno da će krenuti, ali u nešto drugačijem formatu u odnosu na prijašnje godine, jer ipak su usred klupske sezone uletjela dva velika natjecanja.

No, plan je da se utakmice u Regionalnoj ligi iskoriste i broje za Prvenstvo Hrvatske. Konkretno, veliki broj klubova je već odigrao međusobno, ali će službeno sve početi 20. siječnja. S tim da će se dva najbolje plasirana hrvatska kluba, trenutno Jadran i Jug, priključiti u doigravanju, odnosno četvrt završnici. Prema tome, nakon Europskog i Svjetskog prvenstva, igrače po klubovima očekuje bar još isti broj utakmica koji je iza njih.

Malo je reći da je tempo ubitačan, a da su vaterpolisti navikli je istina, jer prošle sezone je broj natjecanja bio manji, ali je utakmica bilo više. Ove sezone očekuje se brojka oko 56 utakmica, dok je prošle bilo čak 71. I opet napomena kako u ovu računicu nismo u obzir uzeli prijateljske susrete. No, razlika je u natjecanjima, to smo već i napisali, pa sreća da to imaju i na pameti oni koji slažu klupski kalendar pa su donekle prilagodili sustave natjecanja ovim reprezentativnim.

Primjerice, "final four" Regionalne lige neće se igrati, jer za to jednostavno nema vremena. Liga prvaka se konačno makla iz onog formata u kojem su bile dvije skupine po osam, u ovaj s četiri po isto toliko klubova. Samim time i broj utakmica se smanjio, jer da je ostao isti, uz tri velika natjecanja pod nacionalnim zastavama, vjerujemo kako ni vaterpolisti ne bi mogli na to reći "navikli smo". Možda bi nekim čudom i njima bilo previše. A srećom da veljača ima koji dan manje, jer tko zna, vjerojatno bi se netko sjetio i u "mjesecu ljubavi" ubacio još neko natjecanje.

No, igrači jedva čekaju početak Eura, a ako je suditi po povijesti, dobro nam se piše. Hrvatska je već dva puta bila domaćin, a oba puta se okitila titulom najbolje momčadi na kontinentu, (Zagreb 2010. i Split 2022.). Ali nećemo ih, "jinxati", iliti ureći. Nadamo se samo kako će reprezentativci potvrditi kako je deveto mjesto u Fukuoki bila slučajnost, a da će navijači pokazati kako se ne navija dobro samo u Spaladium Areni, već da se Gruž i Sava imaju čime za pohvaliti.

---

Skupina A (Dubrovnik), raspored

1. kolo, 4. siječnja
17:45 Crna Gora - Francuska
20:15 Španjolska - Hrvatska

2. kolo, 6. siječnja
17:45 Crna Gora - Španjolska
20:15 Hrvatska - Francuska

3. kolo, 8. siječnja
17:45 Španjolska - Francuska
20:15 Crna Gora - Hrvatska

---

---

image

Finalna utakmica u Spaladium Areni

Vladimir Dugandzic/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandzic/Cropix Tonči Vlašić/ Giorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/deepbluemedia/ Vladimir Dugandzic/Cropix
Tonči Vlašić/

Prva utakmica Lorena Fatovića u kapici Jadrana protiv ”svog” Juga

Giorgio Scala/Deepbluemedia// Giorgio Scala/deepbluemedia/

Loren Fatović je zbog ozljede propustio SP u Fukuoki

Vladimir Dugandzic/Cropix

Finalna utakmica u Spaladium Areni

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vaterpolo/ovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku-1346974 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4020092ade1d1e97e6309cbd38171cdcc8b1e857 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ovo+sport+ne+pamti%2C+Europsko+pa+Svjetsko+u+samo+mjesec+dana%3A+%E2%80%98Rat+u+Izraelu+sve+je+promijenio%2C+ne+%C5%BEelimo+novu+Fukuoku%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku-1346974 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvaterpolo%2Fovo-sport-ne-pamti-europsko-pa-svjetsko-u-samo-mjesec-dana-rat-u-izraelu-sve-je-promijenio-ne-zelimo-novu-fukuoku-1346974 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => neviđeni ritam [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Vaterpoloneviđeni ritam

Ovo sport ne pamti, Europsko pa Svjetsko u samo mjesec dana: ‘Rat u Izraelu sve je promijenio, ne želimo novu Fukuoku‘

Piše Iva Majić
12. prosinca 2023. - 20:18

Onim pravim ljubiteljima sporta siječanj nikad nije depresivan mjesec. Bez obzira na zimsku stanku na nogometnim travnjacima, program je uvijek bogat kad su u pitanju drugi tereni. Početak godine, osim skijanja i košarke, obično donosi i europska ili svjetska prvenstva u rukometu, pa se tako imate čemu veseliti ili pak tugovati. Svakako, nije dosadno. A posebno to neće biti ove godine, jer u prvi mjesec uletjet će i Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje je na rasporedu od 4. do 16. siječnja u Dubrovniku i Zagrebu. 

Nešto što se u bazenima ne pamti. Usred ionako redovito naporne klupske sezone, igrat će se i pod reprezentativnim kapicama. A da bi stvar bila još luđa, već u veljači se putuje na Svjetsko prvenstvo u Dohu. Sve to u istoj, olimpijskoj godini, kad je svakom sportašu ip...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 23:25