StoryEditorOCM
Tenisdavis cup

Đoković na udaru zbog odbijanja doping testa prije meča: ‘Nerealno je da je samo opomenut‘

Piše Sport SD
27. studenog 2023. - 08:25

Teniska reprezentacija Srbije nije se uspjela plasirati u finale Davis Cupa, nakon što je u polufinalnom susretu bolja bila reprezentacija Italije, koja je kasnije i osvojila turnir nakon 47 godina čekanja.

Nakon polufinalnog susreta Novaka Đokovića i Jannika Sinnera, u kojem je Srbin imao tri meč lopte i izgubio, predmet javne rasprave postao je Đokovićev postupak prije četvrtfinalnog meča s britanskim tenisačem Cameronom Norrijem - pišu Sportske novosti.

Naime, Đoković je tada odbio odraditi dio svojeg doping testiranja prije samog početka meča, a razloge je objasnio poslije spomenutog meča.

- Uvijek sam bio za to da se testiram ja ili bilo tko drugi, ali ne prije meča. Što će to promijeniti? Bit ću tamo, testirajte me kad meč završi. Čeka me analiza krvi. Nadam se da će promijeniti odluku - rekao je Đoković.

image
AFP

Nakon spomenutih izjava neki su počeli tražiti suspenziju za Đokovića, a jedan od njih je i bivši francuski biciklist, danas direktor momčadi Groupama–FDJ Marc Madiot.

- Imamo pravilo kontrole prije i poslije natjecanja. Odbio je test prije natjecanja. Ako antidopinško tijelo radi svoj posao, gospodin Đoković mora biti suspendiran. Odbio je test prije natjecanja, napravio ga je poslije. U biciklizmu se podvrgneš testu, ako odbiješ, test je pozitivan. Ako ste pozitivni, kažnjeni ste. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo.

Istaknuo je kako postoji mogućnost da se tijekom meča izbrišu tragovi korištenja dopinga.

- U asortimanu doping proizvoda postoje proizvodi koji se mogu detektirati u vrlo ograničenom vremenu. Ako se ne testirate prije početka natjecanja, vrijeme u kojem se natječete omogućuje vam uklanjanje tragova doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje prije natjecanja. Nerealno je da je samo opomenut. To onda više nije nasumična provjera - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:48