StoryEditorOCM
Strani nogometblamaža na otoku

Srbi doživjeli najveću sramotu u svojoj povijesti. Poveli, a onda od Engleza primili čak - devet komada!?

Piše SPORT SD
13. listopada 2023. - 09:00

Nogometna reprezentacija Srbije do 21 godine poražena je u Nottinghamu od svojih vršnjaka iz Engleske rezultatom - 9:1!

Najveći je to poraz u povijesti te nacionalne vrste, a utakmica protiv Engleza već je ocijenjena sramotnom u većem dijelu medija iz susjedne zemlje, pišu Sportske novosti.

Srbija je, vjerovali ili ne, čak i povela na gostovanju kod favoriziranih suparnika. Golom Vladimira Lučića, veznjaka Crvene zvezde, iz 27. minute gosti su stigli do prednosti. Tako je bilo sve do 38. minute kada Jaden Philogene-Bidace, napadač Hull Cityja izjednačuje rezultat.

Do poluvremena su Englezi stigli zabiti još dva puta. Najprije je njegov klupski suigrač Liam Delap u 42. minuti preokrenuo rezultat, ne bi li u sudačkoj nadoknadi Harvey Elliott iz Liverpoola postavio na 3:1.

Ništa nije upućivalo na tako veliki slom Srbije u nastavku, ali izabranici Dušana Đorđevića primili su u drugom dijelu još šest golova.

Dva je zabio Chelseajev ofenzivac Noni Madueke, po jednog su dodali strijelci iz prvog poluvremena, Bidace i Elliott, a upisao se i napadač Norwicha, Jonathan Rowe, uz jedan autogol srpskog braniča Luke Subotića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:43