StoryEditorOCM
Strani nogometzbog prijetnji IS

Španjolci pojačali sigurnost: ‘Sve je u skladu s razinom pripravnosti koju su odredile obavještajne službe‘

Piše Hina
9. travnja 2024. - 18:22

Španjolske vlasti objavile su u utorak da su pojačale svoje sigurnosne mjere za utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka u Madridu zbog prijetnji skupine Islamska država (IS).

Riječ je o u susretu između Real Madrida i Manchester Cityja koji je na rasporedu u utorak navečer na stadionu Santiago-Bernabeu te onom između Atlético de Madrida i Borussije Dortmund koji će se odigrati u srijedu na stadionu Metropolitano.

"Provest ćemo izvanredno sigurnosno raspoređivanje, u skladu s razinom pripravnosti koju su odredile obavještajne službe državnih sigurnosnih snaga", rekao je prefekt Madrida Francisco Martín Aguirre u videoporuci.

To će rezultirati "dodatnim jačanjem i povećanjem" broja sigurnosnog osoblja raspoređenog u glavnom gradu Španjolske, dodao je, ne precizirajući opseg tog povećanja.

Glasnogovornica španjolske vlade Pilar Alegria govorila je u utorak o "više od 2000 policajaca mobiliziranih kako bi se zajamčila potpuna sigurnost".

Osim dvije utakmice na rasporedu u Madridu, još jedna će se igrati u Londonu u utorak navečer između Arsenala i Bayern Münchena i četvrta u Parizu u srijedu navečer između Barcelone i PSG-a.

Razina upozorenja za napad trenutno je 4 na maksimalnoj ljestvici od 5 u Španjolskoj. U tom kontekstu, "svi sustavi za uzbunjivanje i zaštitu su aktivirani, a sigurnosne snage su spremne za intervenciju", navodi španjolski MUP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:39