StoryEditorOCM
Strani nogometususret euru

Rusija deklasirala Srbiju, Gruzija bolja od Luksemburga

Piše hina
21. ožujka 2024. - 20:26

Nogometna reprezentacija Gruzije plasirala se u finale svog dijela dodatnih kvalifikacija za odlazak na ovogodišnje Europsko prvenstvo nakon domaće pobjede 2-0 protiv Luksemburga.

Junak gruzijske pobjede bio je Budu Zivzivadze koji je postigao oba pogotka, u 40. i 64. minuti.

U prvom poluvremenu Gruzijci su dominirali, a bolju igru su naplatili u smiraju prvog dijela kada je Zivzivadze pogodio za 1-0. Početkom drugog poluvremena Luksemburg se mogao vratiti u igru. Gosti su uostalom i izjednačili, ali je VAR potom poništio pogodak zbog navodnog prekršaja u napadu.

Potom su gosti ostali s igračem manje u 58. minuti kada je pocrvenio Chanot, a već u 64. je Gruzija napravila ogroman korak prema slavlju. Opet je strijelac bio Zivivadze, ovaj put za 2-0.

Uz igrača više i dva pogotka viška Gruzija je rutinski privela utakmicu kraju te je došla korak bliže nastupu na Europskom prvenstvu.

U finalu će Gruzija ponovno biti domaćin i to pobjedniku ogleda Grčke i Kazahstana koji se igra u nastavku četvrtka. Ukupni pobjednik ovog dijela dodatnih kvalifikacija ide u skupinu F na Europskom prvenstvu gdje se nalaze Portugal, Turska i Češka.

Dodatne kvalifikacije za EURO, polufinale:

Gruzija - Luksemburg 2-0 (Zivzivadze 40, 64)

U prijateljskom nogometnom susretu pred 24.000 gledatelja u Moskvi Rusija je svladala Srbiju s čak 4-0.

Izabranici Piskija Stojkovića doživjeli su debakl u VTB Areni, s sve je za njih pošlo krivo nakon isključenja Milana Gajića u 21. minuti i dosuđenog penala koji je u gol pretvorio  Anton Mirančuk. Maksim Osipenko (32) je povećao na 2-0, a u drugom dijelu su Aleksej Mirančuk (55) i Ivan Sergejev (90+1) postavili konačnih 4-0. Srbi su još dobro i prošli jer su u završnim minutama Rusi pogodili vratnicu i gredu.

Srbi 25. ožujka gostuju kod Cipra.

Crnogorci su u Antaliji s 2-0 svladali Bjelorusiju pogocima Adama Marušića (27) i Nikole Krstovića (45).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:23