StoryEditorOCM
Strani nogometborba za život

Nogometaš u kritičnom stanju nakon horora usred utakmice: ‘Srce mu je stalo na više od sat vremena‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
12. ožujka 2024. - 17:34

Borba za život povremenog egipatskog nogometnog reprezentativca Ahmeda Refaata (30) i dalje traje. Nesretni Refaat doživio je u ponedjeljak nasred terena srčani udar u 89. minuti utakmice njegovog Futurea i Ittihad Alexa u egipatskom prvenstvu. Njegov klub oglasio se priopćenjem u kojem je potvrđeno kako je Refaatovo stanje i dalje kritično, ali i kako mu srce nije kucalo čak sat vremena!?, pišu Sportske novosti

"Srce Ahmeda Refaata stalo je na više od sat vremena, unatoč svim pokušajima reanimacije koje je poduzelo medicinsko osoblje u blizini stadiona, nakon čega mu se brzina otkucaja srca postupno poboljšavala. Ipak, njegovo stanje i dalje nije stabilno. Klub neprestano prati situaciju i istog trena ćemo vas izvještavati o svemu. Pozivamo medije da poštuju igračev osobni život kao i njegovo zdravlje, ali i molimoi egipatske nogometne navijače da se mole za Ahmeda Refaata da bude živ i zdrav", naveo je Future u priopćenju.

Refaart je cijelu svoju karijeru igrao u domovini. U sadašnji klub je stigao prije godinu dana, a tek nedavno se vratio na teren nakon što ga zbog ozljede nije bilo još od listopada. Za reprezentaciju je do sada odigrao sedam utakmica, posljednju prije dvije godine, i zabio dva pogotka. Oba na Arapskom kupu 2021., prvi protiv Sudana u pobjedi 1:0, a drugi protiv Jordana u 2:1 trijumfu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:44