StoryEditorOCM
Strani nogometgdje će dalje

Njemački novinari ‘ulovili‘ hrvatskog reprezentativca neugodnim pitanjem: ‘Uopće nisam razmišljao o tome‘

Piše R. R.
13. ožujka 2024. - 21:57

Bayern je pred početak sezone odlučio poslati nekoliko igrača na posudbe, a Thomas Tuchel odlučio je da mu, između ostalih, nije potreban ni hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je otišao u Bayer Leverkusen. Pod vodstvom Xabija Alonsa Bayer igra fantastično i nalazi se u odličnoj situaciji za osvajanje dvostruke krune, a upravo je Stanišić jedan od najvažnijih igrača. Nakon pobjede Bayera nad Bayernom u dvoboju u kojem je Stanišić zabio prvi pogodak mnogi su kritizirali Tuchela što je mladog Hrvata poslao na posudbu.

Stanišić s „apotekarima“ ima dogovor do kraja ove sezone kada će mu isteći posudba, te će se vratiti u Bayern. No, sigurno je ni da Leverkusen neće tako lako odustati i već se špekulira kako će pokušati otkupiti ugovor reprezentativca Hrvatske. To je pitanje dočekalo i Stanišića na tiskovnoj konferenciji pred dvoboj Bayera i Qarabaga.

Stanišića je to malo zateklo jer je šutio desetak sekundi, ali nakon toga odlučio je dati odgovor.

- Uopće nisam razmišljao o tome. Sezona još uvijek traje i još smo u igri u svim natjecanjima, to je moj glavni fokus. Nakon toga dolazi Europsko prvenstvo, a što će biti nakon toga ostaje nam vidjeti - rekao je Stanišić i dodao:

- Situacija je takva da se na kraju sezone moram vratiti u Bayern, ali nikada ne znate što se može dogoditi. U nogometu se promjene događaju vrlo brzo, jedan dan si ovdje, drugi tko zna gdje.

U dosadašnjem dijelu sezone u dresu Bayera u svim natjecanjima Stanišić je odigrao 24 utakmice, te je zabio jedan pogodak i upisao tri asistencije. S Bayernom ima ugovor do ljeta 2026. godine i bit će zanimljivo vidjeti gdje će igrati iduće sezone. „Apotekari“ će učiniti sve da ga zadrže, ali i u Bayernu su sada svjesni kakve kvalitete ima ovaj igrač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:24