stdClass Object ( [id] => 636677 [title] => 'Mister kiksa' žele vratiti na Anfield: Liverpoolu je 'ukrao' Ligu prvaka, posuđen je Bešiktašu gdje je nastavio s gafovima [alias] => mister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Finale nogometne Lige prvaka iz svibnja 2018. godine svima je u sjećanju ponajprije po katastrofalnim reakcijama Lorisa Kariusa, tadašnjeg vratara Liverpoola koji je Real Madridu poklonio dva od tri gola za pobjedu “kraljevskoga kluba” od 3:1. I sada, godinu i pol kasnije, kao da je jučer bilo sjećamo se Kariusovih suza i isprika navijačima “redsa” na kraju utakmice.

Lopta koju je njemački golman doslovno dodao Karimu Benzemi za prvi gol, te udarac Garetha Balea iz daljine koji mu je prošao “kroz uši” za treći pogodak Reala, bili su odlučujući za pobjedu Madriđana, a u povijesti ovoga natjecanja nikad se ranije nije dogodilo da je jedan vratar u finalu imao čak dvije tako kobne reakcije.

Karius je u međuvremenu otišao na dvogodišnju posudbu u turski Bešiktaš, no ni tamo nisu baš zadovoljni njime i navodno ga žele već u siječnju vratiti Liverpoolu.

Premda je nakon spomenutog finala, igranog u Kijevu, većina nogometne javnosti sa sažaljenjem gledala na Kariusovu nesretnu sudbinu, dio navijača Liverpoola bio je toliko bijesan da su mu neki od njih putem društvenih mreža čak prijetili smrću. Zbog toga je liverpulska policija u to vrijeme otvorila istragu, a Nijemcu je slaba utjeha bila kad su liječnici nakon nekoliko dana uvrdili da je golove “popio” s potresom mozga kojeg nije bio svjestan, te da je to moglo utjecati na njegove obrane.

Jer, nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, u 49. minuti Sergio Ramos ga je u jednom duelu udario laktom u glavu, Karius se žalio sucu, ali je normalno nastavio utakmicu. Samo dvije minute nakon toga dogodila se prva katastrofalna greška, dodavanje rukom točno na nogu Benzemi. Svog vratara branio je i Liverpoolov menadžer, njegov sunarodnjak Jürgen Klopp.

– Na Lorisa je sto posto utjecao potres mozga, to nam ne služi kao isprika, već kao objašnjenje. Za mene je to stopostotno objašnjenje, bio je pod utjecanjem udarca u glavu – tvrdio je Klopp

Nakon odmora tijekom kojeg je sigurno teško mogao iz glave izbrisati kobnu kijevsku večer, Karius je u pripreme za novu sezonu krenuo i dalje kao prvi vratar Liverpoola. Bilo je očito kako je izgubio samopouzdanje, jer početničke greške događale su mu se i tijekom priprema, na prijateljskim utakmicama s niželigašima. “Redsi” su već od ranije bili zainteresirani za dovođenje novog čuvara mreže, brazilskog vratara Alissona Beckera iz Rome. Sredinom srpnja 2018. godine transfer je realiziran za 62,5 milijuna eura, čime je Alisson postao najskuplje plaćeni vratar u povijesti (samo na par tjedana, jer ubrzo je rekord oborio Chelsea dovođenjem Kepe Arrizabalage iz Athletic Bilbaa).

Krajem prijelaznog roka, u kolovozu je Karius otišao na posudbu u Bešiktaš. U Istanbulu je Karius imao sjajnih obrana, no nije postao imun na kikseve. Na Youtubeu se mogu pronaći “kompilacije” njegovih gafova, ti video isječci traju i po nekoliko minuta. Prošloga proljeća tadašnji trener Senol Gunes kritizirao je Kariusa zbog “nedostatka motivacije i entuzijazma”, priznavši svoje razočaranje.

- Takav je od početka, kao da se ne osjeća dijelom momčadi. Nešto nije u redu, nema ni sreće, talentiran je, ali ne ide dobro i imamo problem – govorio je Gunes.

Ni sam vratar nije bio zadovoljan, prijavio je klub FIFAi zbog neredovitih plaća, navodno mu je Bešiktaš dugovao četiri mjesečna primanja. Gunes je ljetos preuzeo reprezentaciju Turske i otišao iz Bešiktaša, a za kormilo kluba stao je Abdullah Avci. Karius je ipak ostao u Istanbulu, i ove sezone je standardna “jedinica” Bešiktaša, no kiksevi nisu prestali, a u rujnu mu se dogodio možda i najgori od onog kijevskog finala Lige prvaka.

Na gostovanju kod Slovana u Bratislavi, u prvom kolu skupina Europske lige, Karius je nepotrebno istrčao daleko od svoga gola, namjeravao je loptu izbiti glavom, ali samo ju je okrznuo i poklonio domaćinima priliku za vodstvo koju nisu propustili. A ni brojni na društvenim mrežama nisu propustili priliku ismijavati Nijemca zbog novoga gafa. Do kraja susreta u Bratislavi primio je još tri gola. Deset dana zatim opet je primio četiri pogotka, u domaćem prvenstvu kod Trabzonspora.

U pet susreta Europske lige Karius je primio 11 golova, bez ijednoga “clean sheeta”. Bešiktaš je prve bodove osvojio tek prošloga tjedna pobijedivši Slovan kod kuće. U prvenstvu su posljednjih tjedana zaigrali bolje, treći su na tablici i još uvijek u igri za prvo mjesto. No, čini se da su u klubu izgubili strpljenje i žele Kariusa vratiti Liverpoolu šest mjeseci prije isteka ugovorene posudbe, odnosno već u siječnju.

Turski mediji krajem listopada su objavili kako je predsjednik Bešiktaša Ahmet Nur Cebi otvorio pregovore s “redsima” o prekidu posudbe 26-godišnjeg vratara, te da želi umjesto njega dovesti Fabrija, Fulhamova golmana trenutačno na posudbi u Mallorci. U Liverpoolu nisu baš oduševljeni idejom da im se Karius vrati, pogotovo ne već sada, u siječnju. Alisson je među najboljim svjetskim vratarima, a kao pričuva je ljetos doveden Španjolac Adrian iz West Hama. U međuvremenu, u posljednjih nekoliko tjedana, Bešiktaš je popravio formu, spojili su četiri pobjede u nizu, a Karius je pritom u dva susreta sačuvao svoju mrežu čistom. Njemački vratar je u više navrata pokazao da može sjajno braniti, no mora fatalne greške svesti na najmanju moguću mjeru. Uspije li u tome, možda uspije uvjeriti čelnike kluba iz Istanbula da ga zadrže. Karius tvrdi kako je nesretno finale Lige prvaka iza njega, te da ima samopouzdanja.

– Više ne razmišljam o Kijevu, to je bilo davno, pretprošle sezone. Bilo je puno okolnosti koje su utjecale na sve, imao sam grubu ozljedu o kojoj nitko nije govorio. Ljudi mogu govoriti što hoće, to me zaista više ne brine. Nakon što su me pregledali, saznali smo za potres mozga, ali dok traje utakmica imaš previše adrenalina da bi to shvatio – kazao je nedavno Karius.

Liverpool je uvijek dobra opcija

Ove jeseni Karius je u svojim izjavama ostavljao otvorenom mogućnost povratka u Liverpool, ali očekujući kako bi se to moglo dogoditi na kraju sezone. Nije očekivao da će ga Bešiktaš pokušati vratiti već u zimskom prijelaznom roku, u siječnju.

- Hoću li opet igrati za Liverpool? Naravno da je to jedna od opcija, i to dobra opcija. Možda ću opet igrati za “redse”, nikad se ne zna. Kraj sezone je još daleko. Ako ne bude Liverpool, igrat ću za neku drugu dobru momčad, nisam zabrinut oko bilo koje mogućnosti. Premiership je najbolja liga, naravno da je zanimljivo. Kad igraš u Engleskoj, uvijek si izloženiji svjetlima reflektora, ali i sada sam u dobrom klubu i vidjet ćemo što će biti na kraju sezone – govorio je početkom listopada Karius, no ubrzo se pojavila informacija da ga se Bešiktaš želi što prije riješiti.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nije dobrodošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-12-04 21:22:37 [created_by] => 3220 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-12-05 09:41:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-12-05 09:16:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2914 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Portals/0/Images/2019/12/05/SD Portal/9517930.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1920x1087" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7640946 Threads: 8 Questions: 1552894382 Slow queries: 4732434 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111264326 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/strani-nogomet/mister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima-636677 [printLink] => /sport/strani-nogomet/mister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima-636677?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249306 [name] => Loris Karius [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => loris-karius [link] => /tag/loris-karius ) [1] => stdClass Object ( [id] => 336737 [name] => vratar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vratar [link] => /tag/vratar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nije dobrodošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 'Mister kiksa' žele vratiti na Anfield: Liverpoolu je 'ukrao' Ligu prvaka, posuđen je Bešiktašu gdje je nastavio s gafovima [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3220 [name] => Toni Bilić [username] => toni-bili [email] => toni-bili@sd.hr [password] => $2y$10$BwxEWp.mcX9vO03/og5rGei3K7Eiv5fFegS4PWnsb8sQXdw1hhsL2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-bilic-3220 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1738 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/925d748be469e1386f6ccdf37e581bb9?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2019/12/05/SD Portal/9517930.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/Images/2019/12/05/SD Portal/9517930.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Finale nogometne Lige prvaka iz svibnja 2018. godine svima je u sjećanju ponajprije po katastrofalnim reakcijama Lorisa Kariusa, tadašnjeg vratara Liverpoola koji je Real Madridu poklonio dva od tri gola za pobjedu “kraljevskoga kluba” od 3:1. I sada, godinu i pol kasnije, kao da je jučer bilo sjećamo se Kariusovih suza i isprika navijačima “redsa” na kraju utakmice.

Lopta koju je njemački golman doslovno dodao Karimu Benzemi za prvi gol, te udarac Garetha Balea iz daljine koji mu je prošao “kroz uši” za treći pogodak Reala, bili su odlučujući za pobjedu Madriđana, a u povijesti ovoga natjecanja nikad se ranije nije dogodilo da je jedan vratar u finalu imao čak dvije tako kobne reakcije.

Karius je u međuvremenu otišao na dvogodišnju posudbu u turski Bešiktaš, no ni tamo nisu baš zadovoljni njime i navodno ga žele već u siječnju vratiti Liverpoolu.

Premda je nakon spomenutog finala, igranog u Kijevu, većina nogometne javnosti sa sažaljenjem gledala na Kariusovu nesretnu sudbinu, dio navijača Liverpoola bio je toliko bijesan da su mu neki od njih putem društvenih mreža čak prijetili smrću. Zbog toga je liverpulska policija u to vrijeme otvorila istragu, a Nijemcu je slaba utjeha bila kad su liječnici nakon nekoliko dana uvrdili da je golove “popio” s potresom mozga kojeg nije bio svjestan, te da je to moglo utjecati na njegove obrane.

Jer, nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, u 49. minuti Sergio Ramos ga je u jednom duelu udario laktom u glavu, Karius se žalio sucu, ali je normalno nastavio utakmicu. Samo dvije minute nakon toga dogodila se prva katastrofalna greška, dodavanje rukom točno na nogu Benzemi. Svog vratara branio je i Liverpoolov menadžer, njegov sunarodnjak Jürgen Klopp.

– Na Lorisa je sto posto utjecao potres mozga, to nam ne služi kao isprika, već kao objašnjenje. Za mene je to stopostotno objašnjenje, bio je pod utjecanjem udarca u glavu – tvrdio je Klopp

Nakon odmora tijekom kojeg je sigurno teško mogao iz glave izbrisati kobnu kijevsku večer, Karius je u pripreme za novu sezonu krenuo i dalje kao prvi vratar Liverpoola. Bilo je očito kako je izgubio samopouzdanje, jer početničke greške događale su mu se i tijekom priprema, na prijateljskim utakmicama s niželigašima. “Redsi” su već od ranije bili zainteresirani za dovođenje novog čuvara mreže, brazilskog vratara Alissona Beckera iz Rome. Sredinom srpnja 2018. godine transfer je realiziran za 62,5 milijuna eura, čime je Alisson postao najskuplje plaćeni vratar u povijesti (samo na par tjedana, jer ubrzo je rekord oborio Chelsea dovođenjem Kepe Arrizabalage iz Athletic Bilbaa).

Krajem prijelaznog roka, u kolovozu je Karius otišao na posudbu u Bešiktaš. U Istanbulu je Karius imao sjajnih obrana, no nije postao imun na kikseve. Na Youtubeu se mogu pronaći “kompilacije” njegovih gafova, ti video isječci traju i po nekoliko minuta. Prošloga proljeća tadašnji trener Senol Gunes kritizirao je Kariusa zbog “nedostatka motivacije i entuzijazma”, priznavši svoje razočaranje.

- Takav je od početka, kao da se ne osjeća dijelom momčadi. Nešto nije u redu, nema ni sreće, talentiran je, ali ne ide dobro i imamo problem – govorio je Gunes.

Ni sam vratar nije bio zadovoljan, prijavio je klub FIFAi zbog neredovitih plaća, navodno mu je Bešiktaš dugovao četiri mjesečna primanja. Gunes je ljetos preuzeo reprezentaciju Turske i otišao iz Bešiktaša, a za kormilo kluba stao je Abdullah Avci. Karius je ipak ostao u Istanbulu, i ove sezone je standardna “jedinica” Bešiktaša, no kiksevi nisu prestali, a u rujnu mu se dogodio možda i najgori od onog kijevskog finala Lige prvaka.

Na gostovanju kod Slovana u Bratislavi, u prvom kolu skupina Europske lige, Karius je nepotrebno istrčao daleko od svoga gola, namjeravao je loptu izbiti glavom, ali samo ju je okrznuo i poklonio domaćinima priliku za vodstvo koju nisu propustili. A ni brojni na društvenim mrežama nisu propustili priliku ismijavati Nijemca zbog novoga gafa. Do kraja susreta u Bratislavi primio je još tri gola. Deset dana zatim opet je primio četiri pogotka, u domaćem prvenstvu kod Trabzonspora.

U pet susreta Europske lige Karius je primio 11 golova, bez ijednoga “clean sheeta”. Bešiktaš je prve bodove osvojio tek prošloga tjedna pobijedivši Slovan kod kuće. U prvenstvu su posljednjih tjedana zaigrali bolje, treći su na tablici i još uvijek u igri za prvo mjesto. No, čini se da su u klubu izgubili strpljenje i žele Kariusa vratiti Liverpoolu šest mjeseci prije isteka ugovorene posudbe, odnosno već u siječnju.

Turski mediji krajem listopada su objavili kako je predsjednik Bešiktaša Ahmet Nur Cebi otvorio pregovore s “redsima” o prekidu posudbe 26-godišnjeg vratara, te da želi umjesto njega dovesti Fabrija, Fulhamova golmana trenutačno na posudbi u Mallorci. U Liverpoolu nisu baš oduševljeni idejom da im se Karius vrati, pogotovo ne već sada, u siječnju. Alisson je među najboljim svjetskim vratarima, a kao pričuva je ljetos doveden Španjolac Adrian iz West Hama. U međuvremenu, u posljednjih nekoliko tjedana, Bešiktaš je popravio formu, spojili su četiri pobjede u nizu, a Karius je pritom u dva susreta sačuvao svoju mrežu čistom. Njemački vratar je u više navrata pokazao da može sjajno braniti, no mora fatalne greške svesti na najmanju moguću mjeru. Uspije li u tome, možda uspije uvjeriti čelnike kluba iz Istanbula da ga zadrže. Karius tvrdi kako je nesretno finale Lige prvaka iza njega, te da ima samopouzdanja.

– Više ne razmišljam o Kijevu, to je bilo davno, pretprošle sezone. Bilo je puno okolnosti koje su utjecale na sve, imao sam grubu ozljedu o kojoj nitko nije govorio. Ljudi mogu govoriti što hoće, to me zaista više ne brine. Nakon što su me pregledali, saznali smo za potres mozga, ali dok traje utakmica imaš previše adrenalina da bi to shvatio – kazao je nedavno Karius.

Liverpool je uvijek dobra opcija

Ove jeseni Karius je u svojim izjavama ostavljao otvorenom mogućnost povratka u Liverpool, ali očekujući kako bi se to moglo dogoditi na kraju sezone. Nije očekivao da će ga Bešiktaš pokušati vratiti već u zimskom prijelaznom roku, u siječnju.

- Hoću li opet igrati za Liverpool? Naravno da je to jedna od opcija, i to dobra opcija. Možda ću opet igrati za “redse”, nikad se ne zna. Kraj sezone je još daleko. Ako ne bude Liverpool, igrat ću za neku drugu dobru momčad, nisam zabrinut oko bilo koje mogućnosti. Premiership je najbolja liga, naravno da je zanimljivo. Kad igraš u Engleskoj, uvijek si izloženiji svjetlima reflektora, ali i sada sam u dobrom klubu i vidjet ćemo što će biti na kraju sezone – govorio je početkom listopada Karius, no ubrzo se pojavila informacija da ga se Bešiktaš želi što prije riješiti.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/mister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima-636677 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d100449c4b661b173b76650e273a849cb6c037fc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%26%23039%3BMister+kiksa%26%23039%3B+%C5%BEele+vratiti+na+Anfield%3A+Liverpoolu+je+%26%23039%3Bukrao%26%23039%3B+Ligu+prvaka%2C+posu%C4%91en+je+Be%C5%A1ikta%C5%A1u+gdje+je+nastavio+s+gafovima&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fmister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima-636677 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fmister-kiksa-zele-vratiti-na-anfield-liverpoolu-je-39-ukrao-39-ligu-prvaka-posuden-je-besiktasu-gdje-je-nastavio-s-gafovima-636677 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nije dobrodošao [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometnije dobrodošao

'Mister kiksa' žele vratiti na Anfield: Liverpoolu je 'ukrao' Ligu prvaka, posuđen je Bešiktašu gdje je nastavio s gafovima

5. prosinca 2019. - 10:16

Finale nogometne Lige prvaka iz svibnja 2018. godine svima je u sjećanju ponajprije po katastrofalnim reakcijama Lorisa Kariusa, tadašnjeg vratara Liverpoola koji je Real Madridu poklonio dva od tri gola za pobjedu “kraljevskoga kluba” od 3:1. I sada, godinu i pol kasnije, kao da je jučer bilo sjećamo se Kariusovih suza i isprika navijačima “redsa” na kraju utakmice.

Lopta koju je njemački golman doslovno dodao Karimu Benzemi za prvi gol, te udarac Garetha Balea iz daljine koji mu je prošao “kroz uši” za treći pogodak Reala, bili su odlučujući za pobjedu Madriđana, a u povijesti ovoga natjecanja nikad se ranije nije dogodilo da je jedan vratar u finalu imao čak dvije tako kobne reakcije.

Karius je u međuvremenu otišao na dvogodišnju posudbu u turski Bešiktaš, no ni tamo nisu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 19:44