StoryEditorOCM
Strani nogometNemoš virovat

Ma kakav Smolčić, pogledajte kakvu ruku ima ova mlada dama. Snimka je postala viralna, svi joj se dive

Piše F. V.
16. travnja 2024. - 19:21

Jedan detalj s nedavne utakmice nogometnih reprezentacija Republike Irske i Engleske u Dublinu zaslužio je posebnu pažnju, a snimka te čudesne akcije dobila je veliki broj poklonika na društvenim mrežama. Engleskinje su pobjedom 2:0 osvojile važne bodove u borbi za plasman na Euro 2025., ali scena iz drugog poluvremena postala je viralna.

Reprezentativka Irske Megan Campbell (30) pokazala je nevjerojatne bacačke sposobnosti prilikom izvođenja lopte iz auta. Campbell je gotovo 35 metara udaljenosti od gola rukama loptu nevjerojatnom preciznošću i brzinom poslala gotovo točno na liniju peterca. Takvi ubačaji siju opasnost i paniku pred vratima protivnica, gotovo su opasniji nego ubačaji nogom iz kornera.

Podsjetila je Campbell na jednog od pionira ovakvog dalekometnog izvođenja auta Roryja Delapa. U novije vrijeme Rijekin Ivan Smolčić se u SuperSport HNL-u specijalizirao za izvođenje lopti iz auta, iako je to lansiralo polemike izvodi li ih pravilno ili ne. U svakom slučaju postali su jako oružje momčadi s Rujevice, a to se vidjelo i na jadranskom derbiju odigranom na Poljudu. No, u konkurenciji dama nismo baš navikli na ovako dalekometne i precizne ubačaje.

Golove za Englesku postigle su Lauren James i Alex Greenwood. Campbell je ušla u 61. minuti susreta. Vezna igračica Republike Irske nastupa za London City Lionesses. Klupska suigračica joj je bivša nogometašica Splita Sonia O‘Neill, reprezentativka Venezuele rođena u Kanadi. U karijeri je Campbell igrala i za Manchester City, Liverpool, Everton...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:46