StoryEditorOCM

Legenda na čelu radne skupine za obnovu Old Trafforda ili izgradnju novog stadiona

Piše hina
8. ožujka 2024. - 18:32

Aktualni predsjednik Međunarodnog atletskog saveza, legendarni britanski srednjoprugaš Sebastian Coe imenovan je predsjednikom radne skupine koja će biti zadužena za izgradnju novog ili obnovu sadašnjeg stadiona Manchester Uniteda Old Trafforda, objavio je klub u petak.

Odluka o formiranju radne skupine za obnovu Old Trafforda ili gradnju novog stadiona koji bi bio u mogućnosti ugostiti međunarodna natjecanja i pružiti modernizirani dom za Manchester United donesena je nedugo nakon što je britnski milijarder Jim Ratcliffe preuzeo vlasnički udio u klubu.

Osim što je od 2015. godine predsjednik World Athleticsa, Sebastian Coe bio je i predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara održanih u Londonu 2012., a od 2012. do 2016. je bio i predsjednik Britanskog olimpijskog odbora.

Iz Manchester Uniteda su objavili kako se neće seliti s Old Trafforda navodeći kako će ostati ukorijenjeni u svoj povijesni dom.

Old Trafford otvoren je u veljači 1910. godine i od tada je dom Manchester Uniteda. Posljednju renovaciju doživio je 2006. godine, a zanimljivo je kako se na tom stadionu neće igrati utakmice EURA 2028. kojemu će domaćini biti Velika Britanija i Irska

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:59