StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Lazio prekinuo negativan niz, Vlašić zabio za Torino, City rutinski, peti poraz Girone u sezoni, pobjeda Bjelice

Piše hina
16. ožujka 2024. - 23:35

Nakon tri vezana ligaška poraza nogometaši Lazija uspjeli su ostvariti pobjedu u talijanskoj Serie A, na gostovanju su pobijedili Frosinone u 29. kolu s 3-2.

Ni gostovanje kod Frosinonea nije dobro otvorila rimska momčad jer je domaćin poveo u 13. minuti golom Španjolca Pol Lirole. Lazio je potom zagospodario travnjakom te je zabio tri gola za preokret u 3-1. Na 1-1 je izjednačio Zaccagni u 38. minuti, dok je dva gola potom dao Castellanos u 57. i 62. minuti.

Do kraja je Frosinone tek smanjio golom Cheddire u 70., ali slavlje gostiju nije ugrozio. Lazio se popeo na deveto mjesto ljestvice, a od idućeg kola trebao bi ga voditi hrvatski strateg Igor Tudor.

Nogometaši Leccea osvojili su tri gostujuća boda ove subote nakon što su s minimalnih 1-0 su pobijedili kod Salernitane. U utakmici s vrlo malo pravih prilika trenutak odluke dogodio se u 17. minuti. Tada je gostujući igrač Krstović, uz pomoć domaćeg igrača Slovaka Gyombera, postigao jedini pogodak na susretu.

Lecce je pobijedio nakon što je u posljednjih pet utakmica imao remi i četiri poraza, a uslijed tri boda se podigao na 13. mjesto ljestvice. Salernitana je ostala uvjerljivo posljednja.

Cijelu utakmicu za Salernitanu su odigrali hrvatski nogometaši Toma Bašić i Domagoj Bradarić, baš kao i Marin Pongračić na drugoj strani, u obrani Leccea.

Uspješno su gostovanje odradili nogometaši Torina koji su slavili kod Udinesea 2-0, a jedan pogodak za goste je postigao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Torino, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Ivan Jurić, poveo je već u 10. minuti kada je domaću mrežu pogodio kolumbijski napadač Zapata. Početkom drugog poluvremena Torino je napravio ključni korak prema tri boda. Nakon ukradene lopte Zapata je proigrao Vlašića, a hrvatski vezni igrač se lijepo oslobodio čuvara i lijevom nogom iskosa plasirao loptu u mrežu za 2-0.

Vlašiću je to bio treći ovosezonski ligaški pogodak, a prije ovog ogleda pogađao je u utakmicama protiv Sassuola i Napolija. Ova pobjeda podigla je Torino na deseto mjesto ljestvice.

U vrlo dobroj sezoni i dalje uživaju nogometaši Monze koji su ovom prilikom pobijedili Cagliari na domaćem terenu s 1-0. Jedini pogodak postigao je Maldini u 41. minuti, a Monza je mjesto ispred Torina na ljestvici, na devetoj poziciji.

Sve ostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju, a sastat će se Juventus - Genoa, Verona - Milan, Atalanta - Fiorentina, Roma - Sassuolo i Inter - Napoli.

Serie A, 29. kolo:

Frosinone - Lazio 2-3 (Pol Lirola 13, Cheddira 70/Zaccagni 38. Castellanos 57, 62)

Salernitana - Lecce 0-1 (Krstović 17)

Monza - Cagliari 1-0 (Maldini 41)

Udinese - Torino 0-2 (Zapata 10, Vlašić 53)

U susretu 29. kola španjolske La Lige, u baskijskom derbiju, nogometaši Athletica su na svom San Mames stadionu pobijedili Alaves 2-0.

Athletic je prema tri boda debelo zakoračio nakon prvog poluvremena kada je stvorio prednost od 2-0. Za oba pogotka zaslužan je bio strijelac Gorka Guruzeta koji je gostujuću mrežu pogađao u 32. i 37. minuti.

Sve je moglo biti drugačije da su samo minutu prije prvog pogotka gosti realizirali jedanaesterac, ali Rioja nije pogodio s bijele točke. Nakon svega u drugom dijelu su mreže mirovale te je Athletic mirno priveo meč kraju.

Ova pobjeda dovela je Athletic na četvrto mjesto ljestvice, preskočio je klub iz Bilbaa madridski Atletico, dok je Alaves ostao na 13. mjestu.

Nogometaši Getafea ostvarili su značajnu pobjedu na domaćem terenu u 29. kolu španjolske La Lige, s 1-0 su bili bolji od drugoplasirane Girone.

U 33. minuti Yellu Santiago je postigao jedini pogodak na susret, a bez obzira što je Girona sve do kraja napadala, nizala prilike i tražila bod ili sva tri, domaćin je izdržao sve nalete i na kraju slavio.

Ova pobjeda podigla je Getafe na deveto mjesto ljestvice. Girona je druga i ima deset bodova manje od vodećeg Reala. Treća Barcelona ima bod manje od Girone, ali i utakmicu manje. Za Gironu je ovo bio tek peti ligaški poraz u sezoni.

Prilično jednostavno nogometaši madridskog Reala su napravili novi korak prema naslovu prvaka španjolske La Lige, u 29. kolu su u gostima svladali Osasunu 4-2.

Real je poveo već u četvrtoj minuti kada je grubo pogriješila domaća obrana. Vinicius Junior je ukrao loptu i lako postigao prvi pogodak na susretu. Osasuna se brzopoteznu vratila u utakmicu, izjednačila je samo tri minute kasnije.

Strijelac je bio hrvatski napadač Ante Budimir koji je bio na pravom mjestu nakon kornera te je zabio 15. pogodak ove sezone u La Ligi. Trenutačno se nalazi na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca zajedno s Borjom Mayoralom.

Niz pogodaka nastavljen je u 18. minuti kada je Dani Carvajal vratio Real u vodstvo te se nakon toga igralo prilično izjednačeno do 61. minute. S nova brza dva pogotka tada je Real riješio utakmicu. Strijelci su bili Brahim Diaz u 61. te još jednom Vinicius Junior u 64. minuti. Na samom kraju susreta Munoz je postavio konačnih 2-4.

Budimir je za Osasunu igrao do 70. minute, dok je Luka Modrić za Real zaigrao od 72. minute.

Uz utakmicu više vodeći Real opet ima deset bodova prednosti u odnosu na Gironu, dok Barcelona ima 11 bodova manje od Madriđana. Osasuna je ostala na desetom mjestu.

U prvom subotnjem susretu 29. kola španjolske La Lige nogometaši Mallorce su osvojili tri domaća boda nakon pobjede 1-0 protiv Granade. Mreže su mirovale sve do 85. minute kada je gol odluke postigao domaći obrambeni igrač Raillo za konačnih 1-0. Granada je time nastavila negativan ligaški niz, u posljednjih devet nastupa u La Ligi ima tri remija i čak šest poraza.

Granada je ostala na pretposljednjem mjestu ljestvice, dok je Mallorca napravila korak naprijed i sada je na 14. mjestu.

Sve preostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju, a parovi su Sevilla - Celta, Las Palmas - Almeria, Villarreal - Valencia, Rayo Vallecano - Betis i Atletico Madrid - Barcelona.

La Liga, 29. kolo:

Getafe - Girona 1-0 (Yellu Santiago 33)

Osasuna - Real Madrid 2-4 (Budimir 7, Munoz 90+1/Vinicius Junior 4, 64, Carvajal 18, Diaz 61)

Mallorca - Granada 1-0 (Raillo 85)

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale ovosezonskog engleskog FA kupa nakon što su na svom Etihad stadionu bili bolji od Newcastlea s 2-0.

Manchester City je time postao prva momčad u povijesti koja se po šesti put u nizu plasirala u polufinale ovog uglednog natjecanja. Junak u pobjedi Cityja bio je portugalski nogometaš Bernardo Silva koji je tijekom prvog poluvremena postigao oba pogotka. Događali su se oni u 13. i 31. minuti, a u oba slučaja nakon udarca je lopta pogađala obrambene igrače Newcastlea i pritom mijenjala smjer.

U nastavku susreta mogao je Manchester City postići još nekoliko pogodaka, ali prvenstveno Haaland nije bio posebno inspiriran ove subote. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja te su odigrali cijelu utakmicu.

Ranije tijekom subote nogometaši Coventryja prvi su izborili polufinale nakon što su s dva gola u sudačkoj nadoknadi svladali domaćina Wolverhampton 3-2. Svi su pogoci na susretu koji je kulminirao u samoj završnici postignuti tijekom drugog dijela. Coventry, trenutačno osma momčad na ljestvici engleskog Championshipa, tamošnje druge lige, poveo je golom Simmsa u 53. minuti te je vodio sve do 83. kada je krenula nevjerojatna završnica utakmice.

Prvi je preokret napravio prvoligaš Wolverhampton. U 83. minuti na 1-1 je izjednačio Alžirac Ait-Nouri, dok je preokret uslijedio u 88. kada je Hugo Bueno pogodio za, činilo se, pobjedu Wolverhamptona od 2-1.

Ni blizu nije bio kraj tog susreta jer je Simms u 97. minuti glavom zabio drugi put na susretu i za 2-2, dok je točno u 100. minuti Wright šokirao sve na stadionu. Pogodio je s 15 metara iskosa za veliko slavlje Coventriyja i prolazak u polufinale.

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, a parovi su Chelsea - Leicester i Manchester United - Liverpool.

FA kup, četvrtfinale:

Manchester City - Newcastle 2-0 (Bernardo Silva 13, 31)

Wolverhampton - Coventry 2-3 (Ait-Nouri 83, Bueno 88/Simms 53, 90+7, Wright 90+10)

U posljednjem subotnjem susretu 26. kola njemačke Bundeslige nogometaši Stuttgarta na uvjerljivi su način prošli gostovanje kod Hoffenheima gdje su slavili 3-0.

Prvi pogodak na susretu postigao je Millot u 18. minuti, dok je domaćin primio još žešći udarac u nadoknadi prvog dijela kada je najbolji strijelac Stuttgarta Guirassy pogodio za 2-0. Bilo kakva dvojba nestala je u 68. minuti kada je Leweling bio strijelac za velikih 3-0 Stuttgarta.

U domaćem sastavu od 67. minute je zaigrao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Stuttgart se ovom pobjedom dodatno učvrstio na trećem mjestu. Trenutačno ima sedam bodova više od četvrtog Leipziga te čak devet više od pete dortmundske Borussije, s tim da Borussia ima utakmicu manje. Hoffenheim je ostao na osmom mjestu.

U dugom negativnom nizu i dalje su nogometaši Wolfsburga, koje vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, njih je kao gost u 26. kolu svladao Augsburg 3-1.

Wolfsburg je posljednji put u prvenstvu pobijedio sredinom prosinca prošle godine. Nakon toga je odigrao 11 ligaških utakmica, šest puta je remizirao, pet puta izgubio, a ovo mu je bio treći poraz u nizu. Trenutačno se Wolfsburg nalazi na 14. mjestu ljestvice.

Wolfsburg je poveo u devetoj minuti golom Wimmera, ali taj je igrač potom preuzeo rolu tragičara. Pocrvenio je u finišu prvog poluvremena kada su gosti izjednačili na 1-1 golom Maiera u drugoj minuti nadoknade. U nastavku je Augsburg postigao nova dva gola za preokret, a junak njihove pobjede bio je hrvatski nogometaš Kristijan Jakić koji je bio dvostruki strijelac.

U 61. minuti se najbolje snašao u gužvi nakon kornera te je pogodio za 2-1, dok je konačnih 3-1 postavio u 79. minuti kada je precizno pogodio s 20 metara. Jakić je odigrao cijelu utakmicu te su ovo bili njegovi prvi pogoci otkako je došao u Augsburg iz Eintrachta. U pobjedničkom sastavu Dion Drena Beljo je zaigrao od 83. minute, a za domaćina Lovro Majer od 79. minute.

I dok je Niko Kovač sve nesigurniji na svojoj trenerskoj poziciji u Wolfsburgu, Nenad Bjelica je razbudio Union Berlin koji je pred svojim navijačima svladao Werder 2-1. Unutar samo tri minute Union Berlin je postigao dva gola, u 50. je strijelac bio Vertessen, a u 52. minuti Aaronson. Za goste je počasni gol dao Weiser.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović ostao je na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu utakmicu, a Bjeličina momčad sada je na 13. mjestu ljestvice.

Premda je primio prvi gol na susretu Bayern je lako prošao gostovanje kod Darmstadta gdje je pobijedio 5-2. Domaćin je poveo golom Skarkea u 28. minuti, ali su do odmora rezultat na stranu Bayerna okrenuli Musiala i Kane. U nastavku je još jednom pogodio Musiala i Gnabry za 4-1, a u nadoknadi je još svaka momčad dala po pogodak. Za Darmstadt je strijelac bio Vilhelmsson, a za goste Tel.

Uz utakmicu više Bayern ima sedam bodova manje od vodećeg Bayera. Za Darmstadt je do 79. minute igrao hrvatski nogometaš Bartol Franjić.

Tek treću pobjedu u sezoni upisao je Mainz koji je kao domaćin svladao Bochum 2-0. Oba pogotka je postigao Burkardt.

Posljednje dvije utakmice na rasporedu su tijekom nedjelje, parovi su Freiburg - Bayer i Borussia (D) - Eintracht.

Bundesliga, 26. kolo:

Hoffenheim - Stuttgart 0-3 (Millot 16, Guirassy 45+1, Leweling 68)

Union Berlin - Werder 2-1 (Vertessen 50, Aaronson 52/Weiser 63)

Wolfsburg - Augsburg 1-3 (Wimmer 9/Maier 45+2, Jakić 61, 79)

Mainz - Bochum 2-0 (Burkardt 45+3-11m, 71)

Heidenheim - Borussia (M) 1-1 (Dinkci 66/Hack 9)

Darmstadt - Bayern 2-5 (Skarke 28, Vilhelmsson 90+5/Musiala 36, 64, Kane 45+1, Gnabry 74, Tel 90+3)

Uvjerljiv su subotnji nastup imali nogometaši Fulhama koji su pred svojim navijačima, u dvoboju 29. kola engleske Premier lige, pobijedili Tottenham s 3-0.

Igrač utakmice bio je Brazilac Rodrigo Muniz koji je postigao dva pogotka, a ujedno je njegov prvi u 42. minuti usmjerio susret na domaću stranu. U nastavku susreta prvo je Lukić u 49. povećao na 2-0 da bi Muniz u 61. minuti još jednom matirao gostujućeg vratara Vicarija za 3-0.

Fulham je pobijedio treći put u posljednja četiri ligaška susreta, ali je ostao na 12. mjestu ljestvice. Tottenham je ostao na petoj poziciji.

Vrlo važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Burnleyja, na domaćem terenu su svladali Brentford 2-1. Već od devete minute domaćin je bio u velikoj prednosti jer su gosti ostali s igračem manje, nakon isključenja Sergija Reguilona, a ujedno je Bruun Larsen realizirao jedanaesterac za 1-0. Burnley je prednost povećao u 62. minuti kada je strijelac bio Fofana, ali se Brentford vratio u igru kada je Ajer u 84. smanjio na 1-2.

Do kraja je Burnley, unatoč igraču više, drhtao i panično čuvao prednost od jednog pogotka. S ova tri boda Burnley se odvojio od posljednjeg na ljestvici Sheffield Uniteda, ali je još dug put do prvoligaškog spasa.

Luton i Nottingham Forest su odigrali 1-1, s tim da su gosti bili bliže pobjedi. Nottingham Forest je poveo u 34. minuti golom Wooda te je vodio sve do 89. kada je domaće navijače razgalio Berry i postavio konačnih 1-1. Obje su momčadi i dalje u opasnoj zoni, Nottingham Forest je 17., a Luton na 18. mjestu.

U nedjelju se igra samo jedna utakmica ovog kola, a sastaju se West Ham - Aston Villa.

Premier liga, 29. kolo:

Fulham - Tottenham 3-0 (Muniz 42, 61, Lukić 49)

Burnley - Brentford 2-1 (Bruun Larsen 10-11m, Fofana 62/Ajer 84)

Luton - Nottingham Forest 1-1 (Berry 89/Wood 34)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:19