stdClass Object ( [id] => 170313 [title] => Hrvatska i Italija odigrale svaka po jedno poluvrijeme, Mandžukić i Pletikosa nas spasili od poraza [alias] => hrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Već u prvim minutama igre talijanska je momčad preuzela prevlast na sredini terena i utvrdila ''pravila ponašanja''. Rezultatna početne dominacije nekoliko je opasnih situacija pred hrvatskim vratima. U tim trenucima pripomogla je i sreća. Poglavito u 11. minuti  kada je Marchisijeva lopta fijuknula zamalo povrh Pletikosinih vratiju. Dojam je kako se lopta prejednostavno šuljala hrvatskim kaznenim prostorom i olako dolazila do Balotellija.

Hrvatska se momčad oslobodila pritiska tek nakon dvadesetak minuta. Otvorilo se nekoliko akcija po boku i talijanska se obrana našla na iskušenjima. Upravo u 20. minuti kada je za Srnin ubačaj Jelavić zamalo bio prekratak.

Nadomak pogotku Italija je bila u 33. minuti.  Cassano je umakao Schildenfeldu i stigao sam pred Pletikosu. No, zatekao se previše iskosa i promašio vrata. Bio je to međutim okidač za još poduzetniju igru talijanske momčadi. U hrvatskom šesnaestercu bivalo je sve dramatičnije. U 38. minuti Marchisio se dvaput našao ''jedan na jedan'' s Pletikosom. Hrvatski je vratar oba puta odlično obranio.

Ipak, minutu kasnije morao je u mrežu po loptu. Balotelli je zaustavljen prekršajem nadomak hrvatskog šesneasterca. Pirlo je nepogrešivo prebacio ''živi zid''.  Pletikosa loptu nije uspio dosegnuti i Italija se domogla zasluženog vodstva.   

Talijanska je momčad tijekom prvih 45 minuta bila neosporno superiornija. Uspjela je osvojiti loptu, zagospodariti sredinom terena  i zaposjesti bokove. Rječju, osigurati dominaciju.

U nastavku susreta hrvatska je momčad krenula agresivnije prema talijanskim vratima, ali zadimilo se jedino pored aut-linije, gdje su hrvatski navijači pobacali pirotehnička sredstva. Uz zvučnu kulisu: HNS pederi, nogomet ste sjebali! Prvu ozbiljniju prigodu u nastavku imali su Talijani. Pokušaj Balotellija s ruba kaznenog prostora proletio je iznad Pletikose, ali i okvira vratiju.

Angažiranija igra hrvatske reprezentacije u drugom poluvremenu proizvela je u 72. minuti i prvu prigodu. Odmah i pogodak! Ubačaj Strinića, Mandžukić je elegantno primirio, a onda neobranjivo pogodio Buffonovu mrežu. Ovo je treći gol Mandžukića na ovom Euru (čime se izjednačio s Rusom Džagoevim i Nijemcem Gomezom). Gol je osokolio hrvatske igrače. Nastavili su s napadačkim akcijama (uz gromoglasno bodrenje s tribina – ''hoćemo pobjedu'') i do kraja utakmice nekoliko puta priprijetili Buffonu.

Ovim rezultatom hrvatska je djelomično iskoristila meč-loptu (tenisku terminoogiju uporabio je izbornik Bilić) i prije posljednjeg ogleda sa Španjolskom (18. lipnja u Gdanjsku) zadržala vodstvo u skupini C.



MLADEN BARIŠA


Palac gore – Pletikosa i Mandžukić
Pošteno su se podijelili, u prvom poluvremenu spašavao je Pletikosa, u drugom je opet ubojit bio Mandžukić. Kako je Pletikosa dvaput u razmaku od nekoliko sekundi izbliza zaustavljao udarce Marchisija moglo bi ući u povijest hrvatskog nogometa. Ma kakve vidovite hobotnice Paul i ostale 'prognozerske beštije' koje su u điru, Hrvatska svoju beštiju, hobotnicu ima među vratnicama. Ne popušta tek tako Mandžukić u utrci za najboljim strijelcem Eura, drži korak s Džagoevim i Gomezom. Super Mario prošao je i drugi 'level', može li nas povesti da doskočimo i do četvrtfinala?

Palac dolje – Prvo poluvrijeme
Tko je 'pica' prvi sat? Gdje je Hrvatska bila u prvih 45 minuta? Blijeda i neaktivna igra u prvom poluvremenu, nije to bila ni izbliza Hrvatska koju smo gledali protiv Irske. Previše respekta prema Talijanima, stajanje predaleko od protivničkih igrača, bez pritiska na suparnika... Činilo se kao da je bilo samo pitanje vremena kada će Pletikosa morati kapitulirati što se i dogodilo. Upozoravali su na Pirla i Rapaić i Jarni, ali... Nakon buđenja na poluvremenu u nastavku sasvim druga slika. Sa aktualnim svjetskim i europskim prvakom Španjolskom nećemo imati luksuz da se 'zagrijavamo' 45 minuta.(FV)

Hrvatska - Italija 1:1

Poznanj – Gradski stadion. Gledatelja 40000
Euro 2012 – skupina C, 2. kolo
Sudac: Howard Webb (Engleska) – 6.
Strijelci: 1:0 Pirlo (39), 1:1 Mandžukić (72)
Žuti kartoni: Thiago Motta, Montolivo (Italija)
Najbolji igrač: Mario Mandžukić (Hrvatska)
Italija (3-5-2): Buffon (6,5) – Bonucci (6), De Rossi (6,5), Chiellini (6) – Maggio (6), Thiago Motta (6) (od 62. Montolivo 6,5), Pirlo (7), Marchisio (7), Giaccherini (6,5) – Cassano (6) (od 83. Giovinco -), Balotelli (6) (od 69. Di Natale -).
Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (7) – Srna (6), Ćorluka (6,5), Schildenfeld (6), Strinić (6,5) – Rakitić (7), Vukojević (6), Modrić (6), Perišić (5,5) (od 68. Pranjić ) – Jelavić (6) (od 83. Eduardo ), Mandžukić (7) (od 90. Kranjčar).


Pletikosa (7) – Dugo nas je ''držao'' na životu u prvom dijelu, u nastavku gotovo bez posla
Srna (6) – Solidan u defenzivi, na talijanskoj je polovici terena rijetko ''gostovao''
Ćorluka (6,5) – Najpouzdaniji čovjek u obrambenom kvartetu  
Schildenfeld (5,5) – Previše oscilacija
Strinić (6,5) – Solidno se nosio s brzim i agresivnim Maggijom, asistirao Mandžukiću kod gola
Rakitić (7) – Trudio se povezati labave niti vezne linije
Vukojević (6) – Talijani su ga izgurali u naš šesnaesterac, ''do daha'' došao tek u drugom poluvremenu
Modrić (6) – Nešto bolji u nastavku utakmice, ali daleko ispod očekivanja
Perišić (5,5) – Dobro počeo, pa nestao
Jelavić (6) – Hrabro se tukao u talijanskom kaznenom prostoru, no ozbiljniju priliku nije izborio
Mandžukić (7) – Prvu šansu pretvorio je u pogodak
Pranjić, Eduardo, Kranjčar – premalo za ocjenu



Tijek susreta:

- Još desetak minuta do početka susreta.

- "Lijepa naša" se ori Miejski stadionom, naših navijača je puno više nego Talijana.

1 - Počela je utakmica.

3 – Opasno po naša vrata, naši su mirno gledali kako je Marchisio dodao loptu Balotelliju u kaznenom prostoru koji je mirno primio loptu, okrenuo se i srećom pucao pored gola. Ćorluka je zaspao u bloku, Perišić bio predaleko od talijanskog napadača.

5 – Strinić je ubacio loptu iz auta, Perišić prebacio sa prve stative, ali Jelavić šut je bio mlak i neopasan za Buffona.

7 – Perišić je zaprijetio Pletikosi, našao se na poziciji centralnog braniča i ubačaj Cassana je loše ispucao, Talijani su dobili udarac iz kuta.

11 – Cassano je prošao po desnom boku, Strinić je bio predaleko od njega, ubacio je prizemnu loptu prema Balotelliju koji dobro štopao, ali se previše namještao u kaznenom prostoru pa je Ćorluka stigao blokirati, a u nastavku akcije odlično je pucao Marchisio srećom malo iznad gola.

14 – Konačno dobra akcija naših, Strinić je prošao po lijevom boku, dobro ubacio, ali je Mandžukić za malo zakasnio.

15 - Ponovno Balotelli, lopta je stigla na dvadesetak metara od našeg gola, talijanski napadač je ponovno bio nečuvan, dobro pucao, ali srećom ravno u Pletikosu.

18 – Opet dobra akcija, Strinić je odigrao dobro dupli pas sa Perišićem i centrirao, Jelavić i Chiellini su se obostrano povlačili, a sudac Webb pokazao da je to faul našeg napadača.

19 – Dobar nalet sa desne strane, Srna je oštro ubacio na prvu stativu, Jelavić nije dobro zahvatio loptu, Buffon je to sigurno obranio.

26 – Evo male prilike za naše, na Srnu je naskočio Giaccherini i napravio prekršaj. Naš je kapetan centrirao, ali od svega smo izborili korner poslije kojega je Perišić pucao glavom ali preslabo da bi se svladalo Buffona.

28 – Zavrtio je Cassano Schildenfelda, ali se Šifo brzo iskupio, dobro uklizao i odnio loptu talijanskom napadaču.

31 - Novi problem pred naššim golom, Cassano je stigao na dvadesetak metara, pokušao podvaliti loptu prema Balotelliju, naši su se stoperi sudarali, pa nekako odbili do Marchisija, no njegov je šut bio blokiran

32 – Pirlo je dobro prošao s desne strane, ali je njegov centaršut očišćen.

33 – Cassano i Pirlo su odigrali dupli pas, izbacili iz igre našu obranu ali je Cassano pucao pored Pletikosinog gola.

36 – Kako smo samo dopustili Marchisiju ovakve dvije šanse, loša reakcija stopera, potom je Srna otišao u prazno, ali je Pletikosa obranio prvi udarac, a potom i drugi kada je odbijenu loptu Marchisio pokušao "zavući" ispod našeg vratara.


1:0 PIRLO
38 – Nismo dobro reagirali, napravili nepotreban prekršaj na dvadesetak metara od gola sa lijeve strane. Idealno za majstora Andreu Pirla koji je namjestio loptu i pogodio između Rakitića i Vukojevića koji su "čuvali" prvu stativu za vodstvo Talijana.


42 – Korner je izveo Pirlo, ubacio loptu na prvu stativu, gdje je Cassano nadvisio Perišića i dobro pucao, srećom pored gola.

45 – Dobro smo istrčali jednu kontru, Rakitić je povukao kroz sredinu, izbacio loptu Mandužiku desno koji je pucao u prvi kut, preslabo za ugroziti Buffona.  
 

POLUVRIJEME

46 -  Momčadi su u istom sastavu krenule u nastavak.

47 – Dobra akcija naši, Perišić je propustio loptu Luki modrić koji je stvorio malo prostora, ali je jako loše pucao i Buffon je to pokupio.

49 – Nova kontra naših, Jelavić je malo lošije dodao do Modrića koji je uspio, a onda pronašao prostor i opet pucao, ali sada malo iznad Buffonovog gola.

58 – Pokušavamo, ali bez velikog učinka, ubacio je Srna s desne strane, ali Modrić nije bio dobar u duelu, u nastavku akcije Srna je naskočio na Mottu i malo ga "dohvatio" laktom".

60 – Opet je Balotelli bio u akciji, dobro je stisnuo sa dvadesetak metara, zakasnili su malo Srna i Schindelfeld u blok, no lopta je prohujala preko gola.


1:1 MANDUŽKIĆ
72 – Stisli smo Talijane, punih pet minuta smo držali loptu i tražili prolaz kroz obranu "azzurra". I napokon Strinić je fantastično centrirao, lopta je preletjela obranu Talijana, Chiellinija je preletjela, a na drugoj stativi Mandžukić je odlično primirio lopti i onda zakucao, od stative, neobranjivo za Buffona.


76 – Montolivo je opet zaprijetio, dobro je "iz koljena" pucao sa dvadesetak metaram ali je Pletikosa bio na mjestu.

80 – Dobro je ponovno prošao Strinić po lijevoj strani, izvrtio Maggija, ali je centaršut talijanska obrana otklonila.

82 – Imali smo odličnu situaciju, otvorena situacija Mandžukić je poslao desno do Jelavića koji je pokušao povratno odigrati za Mandžu, ali je realizacija bila loša.

89 – Povukao je Da Silva išao je prema sredini i gurnuo loptu prema Striniću koji je pucao sa dvadesetak metara visoko preko gola.

90 – Šuljao se Di Natale iza leđa naše obrane, ali je Schildenfeld dobro reagirao.

90+1 – Imali su Talijani dobru priliku, Montolivo je prošao, odigrao povratnu, ali su se na kraju Talijani spetljali na rubu kaznenog prostora i propala je prilika.

90 + 6 – Izvukli smo kontru, odlično, povukao je Da Silva sprintao punih pedesetak metara, ali su ga zatvorili "azzurri" i lopta je otišla u aut. U nastavku akcije Kranjčar je odlično pucao, ali je Buffon dobro obranio.



KRAJ [video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => / Drago Sopta / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SA ŠPANJOLCIMA ZA PROLAZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-06-14 17:30:42 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-06-14 20:08:44 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-06-14 19:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10653 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/06\/14\/sport\/mm.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska22-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska20-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska31-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska24-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska25-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska26-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska27-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska28-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska29-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska30-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska36-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska32-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska33-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska34-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska35-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska47-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska41-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska42-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska43-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska44-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska45-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska46-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska57-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska55-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska56-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska23-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska1-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska2-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska3-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska4-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska8-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska1-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska2-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska3-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska4-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska5-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska6-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska7-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska5-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska9-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska10-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska11-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska12-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska13-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska14-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska15-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska16-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska17-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska18-140612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/14\/sport\/Utakmica\/italija_hrvatska19-140612.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"680x336"},{"size0":"700x441"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x435"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x436"},{"size0":"700x515"},{"size0":"700x472"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x506"},{"size0":"391x550"},{"size0":"700x494"},{"size0":"700x450"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x484"},{"size0":"700x490"},{"size0":"382x550"},{"size0":"377x550"},{"size0":"700x507"},{"size0":"700x483"},{"size0":"700x476"},{"size0":"700x488"},{"size0":"700x492"},{"size0":"700x467"},{"size0":"378x550"},{"size0":"700x406"},{"size0":"700x456"},{"size0":"700x382"},{"size0":"700x483"},{"size0":"378x550"},{"size0":"700x406"},{"size0":"700x456"},{"size0":"700x382"},{"size0":"700x433"},{"size0":"700x505"},{"size0":"700x474"},{"size0":"700x433"},{"size0":"700x439"},{"size0":"700x476"},{"size0":"437x550"},{"size0":"700x442"},{"size0":"700x508"},{"size0":"700x454"},{"size0":"700x454"},{"size0":"375x550"},{"size0":"700x459"},{"size0":"700x517"},{"size0":"700x481"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4101956 Threads: 4 Questions: 123010082 Slow queries: 53701 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3741520 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/strani-nogomet/hrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza-170313 [printLink] => /sport/strani-nogomet/hrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza-170313?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 219420 [name] => hrvatskaitalija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskaitalija [link] => /tag/hrvatskaitalija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => / Drago Sopta / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SA ŠPANJOLCIMA ZA PROLAZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatska i Italija odigrale svaka po jedno poluvrijeme, Mandžukić i Pletikosa nas spasili od poraza [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-13-53-59-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/06/14/sport/mm.jpg [galleryCount] => 51 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/06/14/sport/mm.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska22-140612.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska20-140612.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska31-140612.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska24-140612.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska25-140612.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska26-140612.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska27-140612.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska28-140612.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska29-140612.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska30-140612.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska36-140612.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska32-140612.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska33-140612.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska34-140612.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska35-140612.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska47-140612.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska41-140612.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska42-140612.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska43-140612.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska44-140612.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska45-140612.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska46-140612.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska57-140612.jpg [title] => ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska55-140612.jpg [title] => ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska56-140612.jpg [title] => ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska23-140612.jpg [title] => ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska1-140612.jpg [title] => ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska2-140612.jpg [title] => ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska3-140612.jpg [title] => ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska4-140612.jpg [title] => ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska8-140612.jpg [title] => ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska1-140612.jpg [title] => ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska2-140612.jpg [title] => ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska3-140612.jpg [title] => ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska4-140612.jpg [title] => ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska5-140612.jpg [title] => ) [37] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska6-140612.jpg [title] => ) [38] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska7-140612.jpg [title] => ) [39] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska5-140612.jpg [title] => ) [40] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska9-140612.jpg [title] => ) [41] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska10-140612.jpg [title] => ) [42] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska11-140612.jpg [title] => ) [43] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska12-140612.jpg [title] => ) [44] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska13-140612.jpg [title] => ) [45] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska14-140612.jpg [title] => ) [46] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska15-140612.jpg [title] => ) [47] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska16-140612.jpg [title] => ) [48] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska17-140612.jpg [title] => ) [49] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska18-140612.jpg [title] => ) [50] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/14/sport/Utakmica/italija_hrvatska19-140612.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Već u prvim minutama igre talijanska je momčad preuzela prevlast na sredini terena i utvrdila ''pravila ponašanja''. Rezultatna početne dominacije nekoliko je opasnih situacija pred hrvatskim vratima. U tim trenucima pripomogla je i sreća. Poglavito u 11. minuti  kada je Marchisijeva lopta fijuknula zamalo povrh Pletikosinih vratiju. Dojam je kako se lopta prejednostavno šuljala hrvatskim kaznenim prostorom i olako dolazila do Balotellija.

Hrvatska se momčad oslobodila pritiska tek nakon dvadesetak minuta. Otvorilo se nekoliko akcija po boku i talijanska se obrana našla na iskušenjima. Upravo u 20. minuti kada je za Srnin ubačaj Jelavić zamalo bio prekratak.

Nadomak pogotku Italija je bila u 33. minuti.  Cassano je umakao Schildenfeldu i stigao sam pred Pletikosu. No, zatekao se previše iskosa i promašio vrata. Bio je to međutim okidač za još poduzetniju igru talijanske momčadi. U hrvatskom šesnaestercu bivalo je sve dramatičnije. U 38. minuti Marchisio se dvaput našao ''jedan na jedan'' s Pletikosom. Hrvatski je vratar oba puta odlično obranio.

Ipak, minutu kasnije morao je u mrežu po loptu. Balotelli je zaustavljen prekršajem nadomak hrvatskog šesneasterca. Pirlo je nepogrešivo prebacio ''živi zid''.  Pletikosa loptu nije uspio dosegnuti i Italija se domogla zasluženog vodstva.   

Talijanska je momčad tijekom prvih 45 minuta bila neosporno superiornija. Uspjela je osvojiti loptu, zagospodariti sredinom terena  i zaposjesti bokove. Rječju, osigurati dominaciju.

U nastavku susreta hrvatska je momčad krenula agresivnije prema talijanskim vratima, ali zadimilo se jedino pored aut-linije, gdje su hrvatski navijači pobacali pirotehnička sredstva. Uz zvučnu kulisu: HNS pederi, nogomet ste sjebali! Prvu ozbiljniju prigodu u nastavku imali su Talijani. Pokušaj Balotellija s ruba kaznenog prostora proletio je iznad Pletikose, ali i okvira vratiju.

Angažiranija igra hrvatske reprezentacije u drugom poluvremenu proizvela je u 72. minuti i prvu prigodu. Odmah i pogodak! Ubačaj Strinića, Mandžukić je elegantno primirio, a onda neobranjivo pogodio Buffonovu mrežu. Ovo je treći gol Mandžukića na ovom Euru (čime se izjednačio s Rusom Džagoevim i Nijemcem Gomezom). Gol je osokolio hrvatske igrače. Nastavili su s napadačkim akcijama (uz gromoglasno bodrenje s tribina – ''hoćemo pobjedu'') i do kraja utakmice nekoliko puta priprijetili Buffonu.

Ovim rezultatom hrvatska je djelomično iskoristila meč-loptu (tenisku terminoogiju uporabio je izbornik Bilić) i prije posljednjeg ogleda sa Španjolskom (18. lipnja u Gdanjsku) zadržala vodstvo u skupini C.



MLADEN BARIŠA


Palac gore – Pletikosa i Mandžukić
Pošteno su se podijelili, u prvom poluvremenu spašavao je Pletikosa, u drugom je opet ubojit bio Mandžukić. Kako je Pletikosa dvaput u razmaku od nekoliko sekundi izbliza zaustavljao udarce Marchisija moglo bi ući u povijest hrvatskog nogometa. Ma kakve vidovite hobotnice Paul i ostale 'prognozerske beštije' koje su u điru, Hrvatska svoju beštiju, hobotnicu ima među vratnicama. Ne popušta tek tako Mandžukić u utrci za najboljim strijelcem Eura, drži korak s Džagoevim i Gomezom. Super Mario prošao je i drugi 'level', može li nas povesti da doskočimo i do četvrtfinala?

Palac dolje – Prvo poluvrijeme
Tko je 'pica' prvi sat? Gdje je Hrvatska bila u prvih 45 minuta? Blijeda i neaktivna igra u prvom poluvremenu, nije to bila ni izbliza Hrvatska koju smo gledali protiv Irske. Previše respekta prema Talijanima, stajanje predaleko od protivničkih igrača, bez pritiska na suparnika... Činilo se kao da je bilo samo pitanje vremena kada će Pletikosa morati kapitulirati što se i dogodilo. Upozoravali su na Pirla i Rapaić i Jarni, ali... Nakon buđenja na poluvremenu u nastavku sasvim druga slika. Sa aktualnim svjetskim i europskim prvakom Španjolskom nećemo imati luksuz da se 'zagrijavamo' 45 minuta.(FV)

Hrvatska - Italija 1:1

Poznanj – Gradski stadion. Gledatelja 40000
Euro 2012 – skupina C, 2. kolo
Sudac: Howard Webb (Engleska) – 6.
Strijelci: 1:0 Pirlo (39), 1:1 Mandžukić (72)
Žuti kartoni: Thiago Motta, Montolivo (Italija)
Najbolji igrač: Mario Mandžukić (Hrvatska)
Italija (3-5-2): Buffon (6,5) – Bonucci (6), De Rossi (6,5), Chiellini (6) – Maggio (6), Thiago Motta (6) (od 62. Montolivo 6,5), Pirlo (7), Marchisio (7), Giaccherini (6,5) – Cassano (6) (od 83. Giovinco -), Balotelli (6) (od 69. Di Natale -).
Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (7) – Srna (6), Ćorluka (6,5), Schildenfeld (6), Strinić (6,5) – Rakitić (7), Vukojević (6), Modrić (6), Perišić (5,5) (od 68. Pranjić ) – Jelavić (6) (od 83. Eduardo ), Mandžukić (7) (od 90. Kranjčar).


Pletikosa (7) – Dugo nas je ''držao'' na životu u prvom dijelu, u nastavku gotovo bez posla
Srna (6) – Solidan u defenzivi, na talijanskoj je polovici terena rijetko ''gostovao''
Ćorluka (6,5) – Najpouzdaniji čovjek u obrambenom kvartetu  
Schildenfeld (5,5) – Previše oscilacija
Strinić (6,5) – Solidno se nosio s brzim i agresivnim Maggijom, asistirao Mandžukiću kod gola
Rakitić (7) – Trudio se povezati labave niti vezne linije
Vukojević (6) – Talijani su ga izgurali u naš šesnaesterac, ''do daha'' došao tek u drugom poluvremenu
Modrić (6) – Nešto bolji u nastavku utakmice, ali daleko ispod očekivanja
Perišić (5,5) – Dobro počeo, pa nestao
Jelavić (6) – Hrabro se tukao u talijanskom kaznenom prostoru, no ozbiljniju priliku nije izborio
Mandžukić (7) – Prvu šansu pretvorio je u pogodak
Pranjić, Eduardo, Kranjčar – premalo za ocjenu



Tijek susreta:

- Još desetak minuta do početka susreta.

- "Lijepa naša" se ori Miejski stadionom, naših navijača je puno više nego Talijana.

1 - Počela je utakmica.

3 – Opasno po naša vrata, naši su mirno gledali kako je Marchisio dodao loptu Balotelliju u kaznenom prostoru koji je mirno primio loptu, okrenuo se i srećom pucao pored gola. Ćorluka je zaspao u bloku, Perišić bio predaleko od talijanskog napadača.

5 – Strinić je ubacio loptu iz auta, Perišić prebacio sa prve stative, ali Jelavić šut je bio mlak i neopasan za Buffona.

7 – Perišić je zaprijetio Pletikosi, našao se na poziciji centralnog braniča i ubačaj Cassana je loše ispucao, Talijani su dobili udarac iz kuta.

11 – Cassano je prošao po desnom boku, Strinić je bio predaleko od njega, ubacio je prizemnu loptu prema Balotelliju koji dobro štopao, ali se previše namještao u kaznenom prostoru pa je Ćorluka stigao blokirati, a u nastavku akcije odlično je pucao Marchisio srećom malo iznad gola.

14 – Konačno dobra akcija naših, Strinić je prošao po lijevom boku, dobro ubacio, ali je Mandžukić za malo zakasnio.

15 - Ponovno Balotelli, lopta je stigla na dvadesetak metara od našeg gola, talijanski napadač je ponovno bio nečuvan, dobro pucao, ali srećom ravno u Pletikosu.

18 – Opet dobra akcija, Strinić je odigrao dobro dupli pas sa Perišićem i centrirao, Jelavić i Chiellini su se obostrano povlačili, a sudac Webb pokazao da je to faul našeg napadača.

19 – Dobar nalet sa desne strane, Srna je oštro ubacio na prvu stativu, Jelavić nije dobro zahvatio loptu, Buffon je to sigurno obranio.

26 – Evo male prilike za naše, na Srnu je naskočio Giaccherini i napravio prekršaj. Naš je kapetan centrirao, ali od svega smo izborili korner poslije kojega je Perišić pucao glavom ali preslabo da bi se svladalo Buffona.

28 – Zavrtio je Cassano Schildenfelda, ali se Šifo brzo iskupio, dobro uklizao i odnio loptu talijanskom napadaču.

31 - Novi problem pred naššim golom, Cassano je stigao na dvadesetak metara, pokušao podvaliti loptu prema Balotelliju, naši su se stoperi sudarali, pa nekako odbili do Marchisija, no njegov je šut bio blokiran

32 – Pirlo je dobro prošao s desne strane, ali je njegov centaršut očišćen.

33 – Cassano i Pirlo su odigrali dupli pas, izbacili iz igre našu obranu ali je Cassano pucao pored Pletikosinog gola.

36 – Kako smo samo dopustili Marchisiju ovakve dvije šanse, loša reakcija stopera, potom je Srna otišao u prazno, ali je Pletikosa obranio prvi udarac, a potom i drugi kada je odbijenu loptu Marchisio pokušao "zavući" ispod našeg vratara.


1:0 PIRLO
38 – Nismo dobro reagirali, napravili nepotreban prekršaj na dvadesetak metara od gola sa lijeve strane. Idealno za majstora Andreu Pirla koji je namjestio loptu i pogodio između Rakitića i Vukojevića koji su "čuvali" prvu stativu za vodstvo Talijana.


42 – Korner je izveo Pirlo, ubacio loptu na prvu stativu, gdje je Cassano nadvisio Perišića i dobro pucao, srećom pored gola.

45 – Dobro smo istrčali jednu kontru, Rakitić je povukao kroz sredinu, izbacio loptu Mandužiku desno koji je pucao u prvi kut, preslabo za ugroziti Buffona.  
 

POLUVRIJEME

46 -  Momčadi su u istom sastavu krenule u nastavak.

47 – Dobra akcija naši, Perišić je propustio loptu Luki modrić koji je stvorio malo prostora, ali je jako loše pucao i Buffon je to pokupio.

49 – Nova kontra naših, Jelavić je malo lošije dodao do Modrića koji je uspio, a onda pronašao prostor i opet pucao, ali sada malo iznad Buffonovog gola.

58 – Pokušavamo, ali bez velikog učinka, ubacio je Srna s desne strane, ali Modrić nije bio dobar u duelu, u nastavku akcije Srna je naskočio na Mottu i malo ga "dohvatio" laktom".

60 – Opet je Balotelli bio u akciji, dobro je stisnuo sa dvadesetak metara, zakasnili su malo Srna i Schindelfeld u blok, no lopta je prohujala preko gola.


1:1 MANDUŽKIĆ
72 – Stisli smo Talijane, punih pet minuta smo držali loptu i tražili prolaz kroz obranu "azzurra". I napokon Strinić je fantastično centrirao, lopta je preletjela obranu Talijana, Chiellinija je preletjela, a na drugoj stativi Mandžukić je odlično primirio lopti i onda zakucao, od stative, neobranjivo za Buffona.


76 – Montolivo je opet zaprijetio, dobro je "iz koljena" pucao sa dvadesetak metaram ali je Pletikosa bio na mjestu.

80 – Dobro je ponovno prošao Strinić po lijevoj strani, izvrtio Maggija, ali je centaršut talijanska obrana otklonila.

82 – Imali smo odličnu situaciju, otvorena situacija Mandžukić je poslao desno do Jelavića koji je pokušao povratno odigrati za Mandžu, ali je realizacija bila loša.

89 – Povukao je Da Silva išao je prema sredini i gurnuo loptu prema Striniću koji je pucao sa dvadesetak metara visoko preko gola.

90 – Šuljao se Di Natale iza leđa naše obrane, ali je Schildenfeld dobro reagirao.

90+1 – Imali su Talijani dobru priliku, Montolivo je prošao, odigrao povratnu, ali su se na kraju Talijani spetljali na rubu kaznenog prostora i propala je prilika.

90 + 6 – Izvukli smo kontru, odlično, povukao je Da Silva sprintao punih pedesetak metara, ali su ga zatvorili "azzurri" i lopta je otišla u aut. U nastavku akcije Kranjčar je odlično pucao, ali je Buffon dobro obranio.



KRAJ [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>



















































[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/hrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza-170313 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a93e3980a837a74ddc7bd16e9037e1892db700a7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatska+i+Italija+odigrale+svaka+po+jedno+poluvrijeme%2C+Mand%C5%BEuki%C4%87+i+Pletikosa+nas+spasili+od+poraza&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fhrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza-170313 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fhrvatska-i-italija-odigrale-svaka-po-jedno-poluvrijeme-mandzukic-i-pletikosa-nas-spasili-od-poraza-170313 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => / Drago Sopta / CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SA ŠPANJOLCIMA ZA PROLAZ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometSA ŠPANJOLCIMA ZA PROLAZ

Hrvatska i Italija odigrale svaka po jedno poluvrijeme, Mandžukić i Pletikosa nas spasili od poraza

Piše PSD.
14. lipnja 2012. - 21:50
Već u prvim minutama igre talijanska je momčad preuzela prevlast na sredini terena i utvrdila ''pravila ponašanja''. Rezultatna početne dominacije nekoliko je opasnih situacija pred hrvatskim vratima. U tim trenucima pripomogla je i sreća. Poglavito u 11. minuti  kada je Marchisijeva lopta fijuknula zamalo povrh Pletikosinih vratiju. Dojam je kako se lopta prejednostavno šuljala hrvatskim kaznenim prostorom i olako dolazila do Balotellija.

Hrvatska se momčad oslobodila pritiska tek nakon dvadesetak minuta. Otvorilo se nekoliko akcija po boku i talijanska se obrana našla na iskušenjima. Upravo u 20. minuti kada je za Srnin ubačaj Jelavić zamalo bio prekratak.

Nadomak pogotku Italija je bila u 33. minuti.  Cassano je umakao Schildenfeldu i stigao sam pred Pletikosu. No, zatekao ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 15:53