StoryEditorOCM
Strani nogomettraže spas

Drama bivšeg hajdukovca i njegove supruge u Izraelu: Splićanin se želi vratiti u Hrvatsku, ali je zapeo u ratnoj zoni

Piše Sport SD
9. listopada 2023. - 19:10

Neočekivani napad Hamasa na Izrael ostavio je svijet u šoku, a pravu dramu proživljavaju i strani državljani među kojima su i brojni sportaši, koji žele pod hitno napustiti ratnu zonu.

Klubovi iz Izraela dozvolili su svojim igračima iz drugih država da se vrate svojim domovima, ali ne ide sve baš tako glatko... To su na svojoj koži osjetili i hrvatski nogometaš Lorenco Šimić (27) i njegova supruga Ružica.

Naime, kako donosi izraelski "Sport 5", Šimić i supruga nikako ne mogu napustiti Izrael, preciznije Haifu, za čiji Maccabi Lorenco nastupa od ovog ljeta.

Problem u njihovom odlasku prvo je bio zbog putovnice Šimićeve supruge, ali to je naknadno sređeno. No, Lorenco i Ružica ne mogu se vratiti u Hrvatsku, jer iz Izraela nemaju let koji bi ih vratio u domovinu.

- Izrael. Tako da barem za sada otpada mogućnost da Croatia Airlines po nalogu Vlade uputi avion u Tel Aviv po hrvatske državljane koji se žele vratiti u Hrvatsku, napisala je Ružica na svojem Instagramu i tako ukazala na gorući problem za hrvatske državljane.

Lorenco Šimić je iz Splita, a prve nogometne korake počeo je u Hajduku. Osim što je igrao za mlađe i drugi sastav "bijelih", upisao je nastupe i za prvu momčad. Debi je imao u ožujku 2016. godine. Zatim je nekadašnji perspektivni stoper Hajduka 2017. otišao s Poljuda u Sampdoriju, ali u dresu genovskog prvoligaša nije odigrao nijednu službenu utakmicu, već je otišao na posudbu u Empoli (15 nastupa, 3 gola), odnosno SPAL (14/1). Tada je ostavio solidan dojam, ali očito nedovoljno dobar da bi isti otkupili njegov ugovor. 

Nakon toga se Splićanin 2019. godine vratio u HNL, ali ovaj put na Rujevicu, gdje je nastupa za Rijeku. U karijeri je još igrao u nekoliko klubova u Italiji (Sampdoria, Lecce, Ascoli) te u Sloveniji i Poljskoj. Trenutno nosi dres izraelskog prvoligaša Maccabija iz Haife.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:14