StoryEditorOCM
Strani nogometneće ići

‘Bomba‘ iz Njemačke, Milana Rapaića su Turci dočekali kao spasitelja, sad ih je šokirao i digao sidro nakon pola godine

Piše P. S.
13. prosinca 2023. - 10:59

Njemačkom odzvanja vijest u kojoj je u glavnoj ulozi - Milan Rapaić. Bivši igrač Hajduka prije pet mjeseci pojavio se u ulozi investitora u tamošnji niželigaški klub Türkgücü München. Ideja je bila da svoga sina Borisa stavi ne mjesto u upravnom odboru kluba, no priča je nit pola godine kasnije, prema napisima njemačkih medija, završila.

Momčad s istoka Münchena je klub turskih emigranata, a zahvaljujući naletu investitori naglo su ga podigli do 3. njemačke lige, posljednjeg profesionalnog ranga u Njemačkoj. No, klub je na čelu s predsjednikom Hasanom Kivranaom upao u financijske probleme, prvotni investitori više nisu ulagali u klub.

Otvoren je stečajni postupak, a u klub je stigao novi predsjednik - Taskina Akkay. Rapaić je dvije godine igrao za Fenerbahče te je stekao popriličan ugled, ali i kontakte u turskom nogometu te je uz Akkaya i bivši hajdukovac proteklog ljeta stigao u klub kao investitor s ozbiljnim planovima.

Portal tz.de sada donosi priču kako su glasine o Rapaićevom odlasku krenule već krajem listopada, a sada su potvrđene. Ideja o tome da mu sin Boris preuzme neku od uloga u klubu nije prošla, a Rapaić se zasitio.

- Već od kraja listopada Rapaić je rekao da izlazi iz kluba  - potvrdio je za tz.de predsjednik Akkay.

Rapaić je kao razlog svog odlaska naveo ‘razlike u komunikaciji‘, ma što to značilo.

Akkaz je rekao da su Rapaićeve obveze trebale biti ispunjene tijekom budućeg vremenskog razdoblja, ali da ne planira povlačiti se po sudu.

- Na sudu nitko nije pobjednik - zaključio je Akkay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:54