StoryEditorOCM
Strani nogometdvogodišnji ugovor

Adolf Hutter i službeno novi trener francuskog velikana

Piše Hina
4. srpnja 2023. - 23:41

Austrijanac Adolf Hutter (53) i službeno je novi trener francuskog nogometnog prvoligaša Monaca, objavio je klub iz Kneževine.

Hutter je za Monaco potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi će zamijeniti Belgijanca Philippea Clementa, pod čijim vodstvom klub nije uspio izboriti mjesto u nekom od europskih natjecanja. Sezonu je okončao na šestom mjestu.

Nakon karijere veznog igrača u Austriji, gdje je odigrao više od 500 utakmica i 14 puta nosio dres austrijske reprezentacije, Hutter je trenersku karijeru započeo u 37. godini na klupi druge momčadi RB Salzburga.

Potom je vodio Rheindorf Altach, te Grodig, a 2014. je preuzeo seniorski sastav Salzburga s kojim je osvojio dvostruku krunu.

Iduća stanica su bili švicarski Young Boysi na čijoj klupi je osvojio švicarski naslov. Ovi uspjesi doveli su ga do Bundeslige, gdje je trenirao Eintracht Frankfurt (2018-2021) i Borussiju Monchengladbach (2021-22).

Tijekom svoje tri godine u Eintrachtu, Hutter je donio dinamičan, napadački stil igre u momčad, predvodivši momčad do Europske lige 2019. godine, pridonijevši tome da postane trener godine u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:24