StoryEditorOCM
Rukometbravo

Rukometaši pobjednički završili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre

Piše hina
17. ožujka 2024. - 18:31

Hrvatski rukometaši svladali su u zadnjem dvoboju olimpijskih kvalifikacija u Hannoveru Alžir s 34-22 (15-11), te turnir završili sa sve tri pobjede.

Kako se Hrvatska već ranije plasirala na OI i utakmica je bila posve rezultatski nevažna, izbornik Dagur Sigurdsson je odlučio napraviti nekoliko promjena u sastavu. Priliku za predah dobili su vratar Matej Mandić, krila Mario Šoštarić i Marin Jelinić te srednji vanjski Luka Cindrić, a umjesto njih su zaigrali Kristian Pilipović (vratar), Tin Lučin i Mateo Maraš (vanjski igrači) te Nikola Grahovac (pivot).

Sami dvoboj započeo je s četiri obrane i nizu vratara Dominika Kuzmanovića i našim vodstvom 4-0, pa je i pričuvna i opuštena Hrvatske zarana pokazala da je prejaka za afričkog doprvaka. No, unatoč furioznom početku i sjajnom Kuzmanoviću,koji je do poluvremena skupio 13 obrana, Hrvatska je stala i radila previše tehničkih grešaka, pa je u zadnjih deset minuta postignut svega jedan gol, zbog grubosti je isključen Zvonimir Srna, a zbog ozljede je izašao Grahovac.

Niti drugo poluvrijeme nije donijelo neku rapsodiju i ekshibiciju, a razlika se ipak digla na desetak golova razlike.

Kod Hrvatske su najefikasniji bili Filip Glavaš s 9 golova, Lovro Mihić (8) i Tin Lučin s četiri gola, dok je Alžirce predvodio Abdi Ayoub (8).

I njemački rukometaši plasirali su se na Olimpijske igre svladavši ranije u Hannoveru Austriju s 34-31 (18-15).

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:45