stdClass Object ( [id] => 122567 [title] => Goluža nakon poraza od Danske: Sav naš trud prosuli su suci [alias] => goluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Reprezentacija Hrvatske je u posljednjem kolu skupine C prve faze SP-a u rukometu poražena od Danske rezultatom 34:29.

Potop. Ništa drugo. "ubili" su nas dvojica vanjski igrača Danaca Sondergaard i M. Hansen, 19 zgoditaka uz minimalan broj promašaja. Nevjerojatno je kako je naša obrana loše reagirala na šuteve ove dvojice igrača sa vanjskih pozicija. Poklopilo se to i sa očajno lošim danom naših vratara Alilović i šego uspjeli su zaustaviti tek četiri lopte (Šego i jedan sedmerac).

Protok lopte je bio katastrofalan, olako smo se zabijali u čvrsti zid Danaca i jedino rješenje je nudio Denis Buntić koji je pronalazio put do danske mreže.
A susret i nije izgledao tako loše, dapače prvo poluvrijeme smo igrali solidno unatoč lošim vratarima.

Dapače prvo odvajanje Danaca u 15. minuti na dva razlike (8:6) vrlo smo brzo anulirali i u 20. minuti poveli (9:8). No brzo smo primili tri brza gola, nakon izvođenja sa centra, ali smo na krilima Lackovića držali minimalno vodstvo.

Početak kraja zbio se već na startu drugog poluvremena, vrlo brzo smo sa igračem više u polju primili tri zgoditka, Danci su u prvih sedam minuta napravili seriju 6:2 i od tada su potpuno kontrolirali dvoboj.

Sondergaard i M. Hansen su bili nezaustavljivi, uzvraćao je donekle Buntić i Zrnić, ali naše napadačke linije su bile skroz pokidane, sve što smo zabili bilo je "na mišiće" ili iz individualnih akcija, nije bilo protočnosti, a obrana nam je bila poput najfinije švicarskog sira što je na kraju rezultiralo visokim porazom i prenošenjem tek jednog boda u drugi krug.

Hrvatska će tako u drugu fazu prenijeti samo jedan bod, kao i Srbija. Danska će imati četiri boda.

U sljedećoj fazi natjecanja igrat ćemo sa Poljskom, Argentinom i Švedskom. Utakmice Hrvatske su na rasporedu u subotu (Argentina), nedjelju (Švedska) i utorak (Poljska).

Hrvatska još uvijek ima dobre izglede za polufinale jer će sva tri naša protivnika prenijeti po dva boda (domaćin Švedska je večeras pobijedila Poljsku).

r. radica

Goluža: Sav naš trud prosuli su suci

Rukometni savez je odmah nakon utakmice najavio službenu žalbu IHF zbog suđenja u dvije posljednje utakmice prvog kruga.

- Nisam želio govoriti ništa nakon Srbije, ali sada kada sam pogledao utakmicu, i večera s nakon Danaca moram reći, po prvi put u karijeri, da smo imali katastrofalno suđenje - krenuo je 'rafalnom paljbom' izbornik Goluža.

- Sav moj trud i trud igrača su ova dva inženjera iz Francuske prosula. Od prve minute su nas krenuli perfidno 'uzimati', meni su dali smiješan žuti karton i Skandinavce može biti sramota. Uništavaju sport, uništavaju rukomet.

- Ključan trenutak je bio početak drugog dijela, kada smo s igračem više primili dva gola, nismo se odvojili. I vjerojatno bi bilo bolje da smo imali podršku na golu - rekao je izbornik direktno oko utakmice.

O Ivanu Baliću je Goluža napomenuo: - Ivano je napravio nekoliko pogrešaka i zato sam ga držao na klupi. Isto je bilo i s Lackovićem.

Ulrik Wiblek je na drugoj strani slavio, što je i normalno. Jedna od najvećih pobjeda, u drugi krug ide sa 4 boda.

- Moji igrači su odigrali i više nego mogu, ponosan sam na disciplinu i napad. Sondergaard (desni bek, op. a) je odigrao utakmicu života, Landin je obranio važan penal, a ključ su bila i naša dva gola s igračem manje na otvaranju drugog dijela - tako je rezonirao Danac.

Priopćenje HRS-a

Hrvatski rukometni savez najavio je žalbu na "perfidno suđenje francuskog sudačkog para čiju kvalitetu suđenja inače poštujemo i cijenimo. Na današnjoj utakmici s Danskom prekršili su etiku svog zvanja i to pred čelnicima EHF-a i IHF-a. Nije nam jasno koji su to bili viši interesi, i najavljujemo da ćemo u sutrašnjoj žalbi objasniti točku po točku na što se žalimo."

HRVATSKA – DANSKA 29:34 (16:15)

MALMO ARENA - Gledatelja 12.500.

Suci: Nordine Lazaar i Laurent Reveret (Francuska)

HRVATSKA: Alilović (2 obrane), Šego (3 obrane), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (5), Zrnić (8), Kopljar, Vori (3), Gojun, Matulić, Vuković, Buntić (7), Valčić, Štrlek (3), Musa, Ninčević

DANSKA: Landin Jacobsen (10 obrana), M. Christiansen, Boesen (3), Bagersted, Lauge Schmidt, L. Christiansen (1), Eggert Jensen (1), Rasmussen, Spellerberg, Noddesbo (2), Svan Hansen (4), Lindberg (2), Toft Hansen (2), Sondergaard (10), M, Hansen (9), Nielsen.

Sedmerci: Hrvatska 5(4), Danska 2(1)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Danska 6 minuta

STRUČNO OKO VATROSLAVA SRHOJA: Zašto smo se raspali?

Protiv Danaca se ne smije igrati ovako brzopleto. Bili smo kažnjeni za svaku pogrešku koju smo napravili. Moramo prespavati ovu noć i vratiti ove igrače "u igru" kako bi mogli nastaviti turnir jer još ništa nije izgubljeno.

Ovu utakmicu moramo gledati na dva dijela Prvo poluvrijeme smo igrali jako dobro, u napadu smo radili nešto čega nije bilo protiv Srbije, Balić se podredio ekipi, dijelo lopte lijevo-desno, igrao se duži koncentriraniji napad koji stvarao šanse i za krila. Zaustavili smo kontru Danaca, nije bilo njihovo protrčavanja, stvarno smo odlično izgledali na terenu i to je trebalo zadržati do kraja.

A drugo poluvrijeme – druga slika. Sve je "puklo" odmah na startu i to kada smo igrali sa igračem više, dvije smo akcije prokockali, Balićev je poslije šut završio u blok, zatim Vori pogađa gredu, a Danci su sve to kaznili i odlijepili su.

Ne znam zašto smo predugo stajali u zoni 6-0 i dozvoljavali onakve šuteve vanjskih pucača Danaca koji su brzim loptama oko naše zone stalno stvarali višak i ulazili na šest metara za realizaciju. Napravili smo sve što su Danci željeli. Kada smo se vratili u obranu 5-1 bilo je donekle bolje, ali neznatno jer su Danci već osigurali pobjedu.

U ovom susretu smo dobili Buntića, Lacković je igrao odlično i sa Balićem to je odlična vanjska linija. Vratari nisu ništa obranili, ali to je takav susret, u ovakvim situacijama mogli su "potonuti" ili se proslaviti. Na žalost – potonuli su.

Marko Bilić: Dobro smo i prošli

S obzirom na viđeno konačnih 29:34 je pristojan poraz naših rukometaša. Izgubiti s pet golova razlike protiv najvećeg konkurenta u utakmici u kojoj vam vratari obrane samo dvije lopte do pet minuta prije kraja je... skoro pa uspjeh. Vratari su bili naš veliki problem, ne i jedini.

Naši su se odlično postavili na početku utakmice, maksimalno su usporili Dance ne dopuštajući im da razviju svoje najjače oružje: brzu kontru. Međutim za bolji rezultata od egala trebala je i poneka obrana vratara, ali nje nije bilo sve do 18. minute (!) kada je Šego obranio sedmerac kod 8:7 za Dance.

Međutim, sporom, čitaj pametnom igrom u napadu i dobrom igrom u obrani naši su dobili prvo poluvrijeme. Sa samo dvije obrane vratara i samo jednim golom Ivana Balića dobiti ovdje Dance, to je mirakul.
Početak nastavka, međutim, usmjerio je utakmicu u drugome pravcu. Naši rukometaši su imali igrača više, ali su primili dva gola za redom, od 16:15 potonuli na 16:17, uz to i sami zaradili isključenje, tu je počeo potop kojega nije imao tko zaustaviti.

Izbornik Goluža osuo je paljbu poslije utakmice po francuskom paru sudaca, međutim, dojma smo da smo za ovaj poraz sami krivi!

Kao prvo, naša dvojica vratara prvu loptu obranili su tek u 18. minuti prvog i 24. minuti drugog poluvremena!? Do 54. minute živjeli smo sa samo dvije Šegine obrane, do tih završnih minuta Mirko Alilović nije ni pipnuo lopte!?A tako se ne može igrati. Pogotovo ne protiv Danaca. "A što da ti kažem? Sa mnom ovakvim ne bi dobili ni Australiju", kazao mi je Mirko u prolazu. Bolna istina.

Kao drugo, obrana u drugome dijelu je bila katastrofalna. Izbušili su nas Danci s vanjskih pozicija, nije bilo ugodno gledati kako nas Hansen i Sondergaard pune kao da nema ni obrane ni vratara, zabili su nam skoro 20 golova s desetak metara. "Hansen je 90 posto golova Srbima zabio iz otvorenih šuteva. Mi imamo bolje blokere, protiv nas to neće ići. Ako i nama zabije puno golova onda to znači da sustav moje obrane ne funkcionira", kazao je prije susreta Goluža. Odgovor smo dobili...

Kao treće, Ivano Balić je pros(i)jedio gotovo cijeli nastavak na klupi. Mislili smo da je ozlijeđen, ali nije bio. "Falija san dva puta u prvome poluvremenu i izbornik me je zamijenio. Poslije je ušao Duvnjak u igru i igrao je dobro", pojasnio je Ivano. Ako je zbog dvije pogreške odgledao drugo poluvrijeme s klupe, hmmmm... I to u situaciji kada nam je napad u nastavku zaštekao, kad nije bilo protoka lopte kao u prvome dijelu, kad se sve svelo na pojedinačna napucavanja i individualne akcije.

Dakle, bez vratara, bez Ivana Balića, s nevjerojatno lošim Tonćem Valčićem koji je izugbljen u prostoru i vremenu, bez osmišljenih i pametnih napada u nastavku, s dva primljena gola za redom s igračem više, s četiri gola u nizu koje smo primili iz "brzog centra" u samo 3-4 sekunde napada, s napucavanjima i solo akcijama, ne ide protiv Danske. I zato je konačnih 29:34 skroz dobar rezultat.

Hrvatska je odigrala dobro prvo poluvrijeme (da je bila koja obrana vratara imali bi  nekoliko golova prednosti), ali je i otkrila neke slabosti u nastavku. Vremena za velike korekcije nema, treba zbiti redove i pokušati u drugome krugu dohvatiti polufinale. Još uvijek sami odlučuju...

Samo Buntić i Zrnić

ALILOVIĆ  (1.5) – prva obrana u 54. minuti, " samnom ovakvim ne bi dobili ni Australiju"

ŠEGO (2) – za nijansu iznad Mirka

ŠTRLEK (3) – nestao u nastavku

ZRNIĆ (4) – drži visoku razinu

VORI (3.5) – napad ok, obrana k.o.

VALČIĆ (1) – gore ne može, što se događa s njim?

LACKOVIĆ (4) – borio se do kraja

GOJUN (2) – obrana ajme

BALIĆ (2.5)  - pametno u početku, poslije par puta pogriješio, pa gledao s klupe

DUVNJAK (2.5) – od njega očekujemo puno više

VUKOVIĆ (2.5) – kasno ušao, počeo dobro, pa se i sam utopio u sivilo

KOPLJAR (2) – nije bio najgori

BUNTIĆ (4.5) – čudo kako mu Danci pašu

Ninčević, Matulić i Musa  bez ocjene.

Balić: Možda sam mogao ući pred kraj

MIRKO ŠEGO: Ne mogu vjerovat da se ovakav dan može desititi. Prvo Mirko, pa ja... Tužan sam i razočaran, nema šanse da smo mogli parirati Dancima s naše dvije obrane do 54. minute. Da smo mi nešto obranili bila bi skorz druga utakmica. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, čisti užas!

IVANO BALIĆ: Jel sad to najvažnije zašto ja nisan igra drugo poluvrijeme? Zašto je to važno?Zato što nije uobičajeno da najvažniji igrač sjedi na klupi u ovako važnoj utakmici.

- Na početku drugog poluvremena san napravija dvi greške, uša je Domagoj i odigra korektno. Možda san moga uć pred kraj, ali kad su se Danci odvojili na 5-6 golova razlike to je bilo to...  Da smo imali malo pomoći od golmana mogli smo bolje proći, ali nisu samo oni krivi, i obrana je bila slaba i napad je kriv šta smo izgubili neke lopte i imali loše šuteve šta su oni pretvarali u kontre i lake golove. Njima je sve što su pukli ušlo u gol. Imali su dan.

Šta se dogodilo u drugom poluvremenu?

- Da ona dva nisu natezali u prvome poluvremenu mi bi vodili s 3-4 gola razlike. Gadi mi se ovo više, majke mi, ide mi na živce igrat ovaj rukomet kad ti dva čovika sve odlučuju. Ispada da smo odigrali katastrofalno, ali ovih pet razlike su donila dva gospodina iz Francuske...

Skupine drugog kruga:

Skupina I:
Redoslijed: 1. Island 4, 2. Francuska 3, 3. Španjolska 3, 4. Mađarska 2, 5. Njemačka 0, 6. Norveška 0

Skupina II:
Redoslijed: 1. Danska 4, 2. Argentina 2, 3. Švedska 2, 4. Poljska 2, 5. Hrvatska 1, 6. Srbija 1

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-01-20 21:38:58 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-01-21 00:23:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-01-20 21:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5948 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/01/21/SPORT/hrvatska_danska17-200111_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x341" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38297083 Threads: 4 Questions: 7091346871 Slow queries: 3298748 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608183977 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/goluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci-122567 [printLink] => /sport/rukomet/goluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci-122567?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 111722 [name] => sprukomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sprukomet [link] => /tag/sprukomet ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Goluža nakon poraza od Danske: Sav naš trud prosuli su suci [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-17-36-42-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/21/SPORT/hrvatska_danska17-200111_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/01/21/SPORT/hrvatska_danska17-200111_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Reprezentacija Hrvatske je u posljednjem kolu skupine C prve faze SP-a u rukometu poražena od Danske rezultatom 34:29.

Potop. Ništa drugo. "ubili" su nas dvojica vanjski igrača Danaca Sondergaard i M. Hansen, 19 zgoditaka uz minimalan broj promašaja. Nevjerojatno je kako je naša obrana loše reagirala na šuteve ove dvojice igrača sa vanjskih pozicija. Poklopilo se to i sa očajno lošim danom naših vratara Alilović i šego uspjeli su zaustaviti tek četiri lopte (Šego i jedan sedmerac).

Protok lopte je bio katastrofalan, olako smo se zabijali u čvrsti zid Danaca i jedino rješenje je nudio Denis Buntić koji je pronalazio put do danske mreže.
A susret i nije izgledao tako loše, dapače prvo poluvrijeme smo igrali solidno unatoč lošim vratarima.

Dapače prvo odvajanje Danaca u 15. minuti na dva razlike (8:6) vrlo smo brzo anulirali i u 20. minuti poveli (9:8). No brzo smo primili tri brza gola, nakon izvođenja sa centra, ali smo na krilima Lackovića držali minimalno vodstvo.

Početak kraja zbio se već na startu drugog poluvremena, vrlo brzo smo sa igračem više u polju primili tri zgoditka, Danci su u prvih sedam minuta napravili seriju 6:2 i od tada su potpuno kontrolirali dvoboj.

Sondergaard i M. Hansen su bili nezaustavljivi, uzvraćao je donekle Buntić i Zrnić, ali naše napadačke linije su bile skroz pokidane, sve što smo zabili bilo je "na mišiće" ili iz individualnih akcija, nije bilo protočnosti, a obrana nam je bila poput najfinije švicarskog sira što je na kraju rezultiralo visokim porazom i prenošenjem tek jednog boda u drugi krug.

Hrvatska će tako u drugu fazu prenijeti samo jedan bod, kao i Srbija. Danska će imati četiri boda.

U sljedećoj fazi natjecanja igrat ćemo sa Poljskom, Argentinom i Švedskom. Utakmice Hrvatske su na rasporedu u subotu (Argentina), nedjelju (Švedska) i utorak (Poljska).

Hrvatska još uvijek ima dobre izglede za polufinale jer će sva tri naša protivnika prenijeti po dva boda (domaćin Švedska je večeras pobijedila Poljsku).

r. radica

Goluža: Sav naš trud prosuli su suci

Rukometni savez je odmah nakon utakmice najavio službenu žalbu IHF zbog suđenja u dvije posljednje utakmice prvog kruga.

- Nisam želio govoriti ništa nakon Srbije, ali sada kada sam pogledao utakmicu, i večera s nakon Danaca moram reći, po prvi put u karijeri, da smo imali katastrofalno suđenje - krenuo je 'rafalnom paljbom' izbornik Goluža.

- Sav moj trud i trud igrača su ova dva inženjera iz Francuske prosula. Od prve minute su nas krenuli perfidno 'uzimati', meni su dali smiješan žuti karton i Skandinavce može biti sramota. Uništavaju sport, uništavaju rukomet.

- Ključan trenutak je bio početak drugog dijela, kada smo s igračem više primili dva gola, nismo se odvojili. I vjerojatno bi bilo bolje da smo imali podršku na golu - rekao je izbornik direktno oko utakmice.

O Ivanu Baliću je Goluža napomenuo: - Ivano je napravio nekoliko pogrešaka i zato sam ga držao na klupi. Isto je bilo i s Lackovićem.

Ulrik Wiblek je na drugoj strani slavio, što je i normalno. Jedna od najvećih pobjeda, u drugi krug ide sa 4 boda.

- Moji igrači su odigrali i više nego mogu, ponosan sam na disciplinu i napad. Sondergaard (desni bek, op. a) je odigrao utakmicu života, Landin je obranio važan penal, a ključ su bila i naša dva gola s igračem manje na otvaranju drugog dijela - tako je rezonirao Danac.

Priopćenje HRS-a

Hrvatski rukometni savez najavio je žalbu na "perfidno suđenje francuskog sudačkog para čiju kvalitetu suđenja inače poštujemo i cijenimo. Na današnjoj utakmici s Danskom prekršili su etiku svog zvanja i to pred čelnicima EHF-a i IHF-a. Nije nam jasno koji su to bili viši interesi, i najavljujemo da ćemo u sutrašnjoj žalbi objasniti točku po točku na što se žalimo."

HRVATSKA – DANSKA 29:34 (16:15)

MALMO ARENA - Gledatelja 12.500.

Suci: Nordine Lazaar i Laurent Reveret (Francuska)

HRVATSKA: Alilović (2 obrane), Šego (3 obrane), Balić (1), Duvnjak (2), Lacković (5), Zrnić (8), Kopljar, Vori (3), Gojun, Matulić, Vuković, Buntić (7), Valčić, Štrlek (3), Musa, Ninčević

DANSKA: Landin Jacobsen (10 obrana), M. Christiansen, Boesen (3), Bagersted, Lauge Schmidt, L. Christiansen (1), Eggert Jensen (1), Rasmussen, Spellerberg, Noddesbo (2), Svan Hansen (4), Lindberg (2), Toft Hansen (2), Sondergaard (10), M, Hansen (9), Nielsen.

Sedmerci: Hrvatska 5(4), Danska 2(1)

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Danska 6 minuta

STRUČNO OKO VATROSLAVA SRHOJA: Zašto smo se raspali?

Protiv Danaca se ne smije igrati ovako brzopleto. Bili smo kažnjeni za svaku pogrešku koju smo napravili. Moramo prespavati ovu noć i vratiti ove igrače "u igru" kako bi mogli nastaviti turnir jer još ništa nije izgubljeno.

Ovu utakmicu moramo gledati na dva dijela Prvo poluvrijeme smo igrali jako dobro, u napadu smo radili nešto čega nije bilo protiv Srbije, Balić se podredio ekipi, dijelo lopte lijevo-desno, igrao se duži koncentriraniji napad koji stvarao šanse i za krila. Zaustavili smo kontru Danaca, nije bilo njihovo protrčavanja, stvarno smo odlično izgledali na terenu i to je trebalo zadržati do kraja.

A drugo poluvrijeme – druga slika. Sve je "puklo" odmah na startu i to kada smo igrali sa igračem više, dvije smo akcije prokockali, Balićev je poslije šut završio u blok, zatim Vori pogađa gredu, a Danci su sve to kaznili i odlijepili su.

Ne znam zašto smo predugo stajali u zoni 6-0 i dozvoljavali onakve šuteve vanjskih pucača Danaca koji su brzim loptama oko naše zone stalno stvarali višak i ulazili na šest metara za realizaciju. Napravili smo sve što su Danci željeli. Kada smo se vratili u obranu 5-1 bilo je donekle bolje, ali neznatno jer su Danci već osigurali pobjedu.

U ovom susretu smo dobili Buntića, Lacković je igrao odlično i sa Balićem to je odlična vanjska linija. Vratari nisu ništa obranili, ali to je takav susret, u ovakvim situacijama mogli su "potonuti" ili se proslaviti. Na žalost – potonuli su.

Marko Bilić: Dobro smo i prošli

S obzirom na viđeno konačnih 29:34 je pristojan poraz naših rukometaša. Izgubiti s pet golova razlike protiv najvećeg konkurenta u utakmici u kojoj vam vratari obrane samo dvije lopte do pet minuta prije kraja je... skoro pa uspjeh. Vratari su bili naš veliki problem, ne i jedini.

Naši su se odlično postavili na početku utakmice, maksimalno su usporili Dance ne dopuštajući im da razviju svoje najjače oružje: brzu kontru. Međutim za bolji rezultata od egala trebala je i poneka obrana vratara, ali nje nije bilo sve do 18. minute (!) kada je Šego obranio sedmerac kod 8:7 za Dance.

Međutim, sporom, čitaj pametnom igrom u napadu i dobrom igrom u obrani naši su dobili prvo poluvrijeme. Sa samo dvije obrane vratara i samo jednim golom Ivana Balića dobiti ovdje Dance, to je mirakul.
Početak nastavka, međutim, usmjerio je utakmicu u drugome pravcu. Naši rukometaši su imali igrača više, ali su primili dva gola za redom, od 16:15 potonuli na 16:17, uz to i sami zaradili isključenje, tu je počeo potop kojega nije imao tko zaustaviti.

Izbornik Goluža osuo je paljbu poslije utakmice po francuskom paru sudaca, međutim, dojma smo da smo za ovaj poraz sami krivi!

Kao prvo, naša dvojica vratara prvu loptu obranili su tek u 18. minuti prvog i 24. minuti drugog poluvremena!? Do 54. minute živjeli smo sa samo dvije Šegine obrane, do tih završnih minuta Mirko Alilović nije ni pipnuo lopte!?A tako se ne može igrati. Pogotovo ne protiv Danaca. "A što da ti kažem? Sa mnom ovakvim ne bi dobili ni Australiju", kazao mi je Mirko u prolazu. Bolna istina.

Kao drugo, obrana u drugome dijelu je bila katastrofalna. Izbušili su nas Danci s vanjskih pozicija, nije bilo ugodno gledati kako nas Hansen i Sondergaard pune kao da nema ni obrane ni vratara, zabili su nam skoro 20 golova s desetak metara. "Hansen je 90 posto golova Srbima zabio iz otvorenih šuteva. Mi imamo bolje blokere, protiv nas to neće ići. Ako i nama zabije puno golova onda to znači da sustav moje obrane ne funkcionira", kazao je prije susreta Goluža. Odgovor smo dobili...

Kao treće, Ivano Balić je pros(i)jedio gotovo cijeli nastavak na klupi. Mislili smo da je ozlijeđen, ali nije bio. "Falija san dva puta u prvome poluvremenu i izbornik me je zamijenio. Poslije je ušao Duvnjak u igru i igrao je dobro", pojasnio je Ivano. Ako je zbog dvije pogreške odgledao drugo poluvrijeme s klupe, hmmmm... I to u situaciji kada nam je napad u nastavku zaštekao, kad nije bilo protoka lopte kao u prvome dijelu, kad se sve svelo na pojedinačna napucavanja i individualne akcije.

Dakle, bez vratara, bez Ivana Balića, s nevjerojatno lošim Tonćem Valčićem koji je izugbljen u prostoru i vremenu, bez osmišljenih i pametnih napada u nastavku, s dva primljena gola za redom s igračem više, s četiri gola u nizu koje smo primili iz "brzog centra" u samo 3-4 sekunde napada, s napucavanjima i solo akcijama, ne ide protiv Danske. I zato je konačnih 29:34 skroz dobar rezultat.

Hrvatska je odigrala dobro prvo poluvrijeme (da je bila koja obrana vratara imali bi  nekoliko golova prednosti), ali je i otkrila neke slabosti u nastavku. Vremena za velike korekcije nema, treba zbiti redove i pokušati u drugome krugu dohvatiti polufinale. Još uvijek sami odlučuju...

Samo Buntić i Zrnić

ALILOVIĆ  (1.5) – prva obrana u 54. minuti, " samnom ovakvim ne bi dobili ni Australiju"

ŠEGO (2) – za nijansu iznad Mirka

ŠTRLEK (3) – nestao u nastavku

ZRNIĆ (4) – drži visoku razinu

VORI (3.5) – napad ok, obrana k.o.

VALČIĆ (1) – gore ne može, što se događa s njim?

LACKOVIĆ (4) – borio se do kraja

GOJUN (2) – obrana ajme

BALIĆ (2.5)  - pametno u početku, poslije par puta pogriješio, pa gledao s klupe

DUVNJAK (2.5) – od njega očekujemo puno više

VUKOVIĆ (2.5) – kasno ušao, počeo dobro, pa se i sam utopio u sivilo

KOPLJAR (2) – nije bio najgori

BUNTIĆ (4.5) – čudo kako mu Danci pašu

Ninčević, Matulić i Musa  bez ocjene.

Balić: Možda sam mogao ući pred kraj

MIRKO ŠEGO: Ne mogu vjerovat da se ovakav dan može desititi. Prvo Mirko, pa ja... Tužan sam i razočaran, nema šanse da smo mogli parirati Dancima s naše dvije obrane do 54. minute. Da smo mi nešto obranili bila bi skorz druga utakmica. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, čisti užas!

IVANO BALIĆ: Jel sad to najvažnije zašto ja nisan igra drugo poluvrijeme? Zašto je to važno?Zato što nije uobičajeno da najvažniji igrač sjedi na klupi u ovako važnoj utakmici.

- Na početku drugog poluvremena san napravija dvi greške, uša je Domagoj i odigra korektno. Možda san moga uć pred kraj, ali kad su se Danci odvojili na 5-6 golova razlike to je bilo to...  Da smo imali malo pomoći od golmana mogli smo bolje proći, ali nisu samo oni krivi, i obrana je bila slaba i napad je kriv šta smo izgubili neke lopte i imali loše šuteve šta su oni pretvarali u kontre i lake golove. Njima je sve što su pukli ušlo u gol. Imali su dan.

Šta se dogodilo u drugom poluvremenu?

- Da ona dva nisu natezali u prvome poluvremenu mi bi vodili s 3-4 gola razlike. Gadi mi se ovo više, majke mi, ide mi na živce igrat ovaj rukomet kad ti dva čovika sve odlučuju. Ispada da smo odigrali katastrofalno, ali ovih pet razlike su donila dva gospodina iz Francuske...

Skupine drugog kruga:

Skupina I:
Redoslijed: 1. Island 4, 2. Francuska 3, 3. Španjolska 3, 4. Mađarska 2, 5. Njemačka 0, 6. Norveška 0

Skupina II:
Redoslijed: 1. Danska 4, 2. Argentina 2, 3. Švedska 2, 4. Poljska 2, 5. Hrvatska 1, 6. Srbija 1

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/goluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci-122567 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=52b541fd749008f4aab54c26c587cbfb2856835f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Golu%C5%BEa+nakon+poraza+od+Danske%3A+Sav+na%C5%A1+trud+prosuli+su+suci&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fgoluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci-122567 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fgoluza-nakon-poraza-od-danske-sav-nas-trud-prosuli-su-suci-122567 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Goluža nakon poraza od Danske: Sav naš trud prosuli su suci

Piše PSD.
20. siječnja 2011. - 22:42

Reprezentacija Hrvatske je u posljednjem kolu skupine C prve faze SP-a u rukometu poražena od Danske rezultatom 34:29.

Potop. Ništa drugo. "ubili" su nas dvojica vanjski igrača Danaca Sondergaard i M. Hansen, 19 zgoditaka uz minimalan broj promašaja. Nevjerojatno je kako je naša obrana loše reagirala na šuteve ove dvojice igrača sa vanjskih pozicija. Poklopilo se to i sa očajno lošim danom naših vratara Alilović i šego uspjeli su zaustaviti tek četiri lopte (Šego i jedan sedmerac).

Protok lopte je bio katastrofalan, olako smo se zabijali u čvrsti zid Danaca i jedino rješenje je nudio Denis Buntić koji je pronalazio put do danske mreže.
A susret i nije izgledao tako loše, dapače prvo poluvrijeme smo igrali solidno unatoč lošim vratarima.

Dapače prvo odvajanje Danaca u ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 19:36