stdClass Object ( [id] => 1211347 [title] => U Mocirama su složili ‘atomsku momčad‘ za novu sezonu, prepunu zvijezda: ‘Vratit ćemo Zadar u vrh svjetskog kuglanja‘ [alias] => u-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kuglanje se vraća kući! Nakon sušnoga razdoblja koje je trajalo godinama ponovo se na kuglanu u Mocirama vratio duh optimizma koji se doslovce može opipati prstima.

Svatko tko zaviri u društvo kuglačkog kluba Zadar odmah stekne dojam kako je nešto jako dobro na vidiku. Početak nove priče je osvojeno treće mjesto u domaćem prvenstvu kojim se upalila iskra koja je podsjetila na dane kad se u Zadru devet puta slavilo naslov domaćeg prvaka, tri puta u Kupu, a po jednom su osvojeni i Europapokal, Weltpokal i NBC kup. Kao kruna na vrhu piramide našao se i naslov u Ligi prvaka!

Više nego dovoljno za novi zamašnjak kojeg je pokrenula skupina zaljubljenika koju predvodi Josip Kartelo, trener sadašnje momčadi, ujedno i tajnik Europske kuglačke federacije i mladi poduzetnik koji je na svoj način okupio sponzore. A kad imaš osigurana financijska leđa možeš se na tržištu igrača nositi s najjačima. Otuda i činjenica da Zadar doslovce vrvi od svjetskih prvaka, rekordera i kuglača koji svakim izbačajem izazivaju pozornost i oduševljenje. Oni kojima je praćenje kuglanja svakodnevica lako će prepoznati i prosječnog igrača, kamoli velikane svjetske pozornice.

Csongor Barany stigao je iz mađarskog prvaka Szegeda, reprezentativac Srbije je sa 738 drva srušio svjetski rekord na SP-u u Poljskoj.

- Nakon devet godina vrhunskog kuglanja stigao je poziv koji se nije mogao odbiti. Ali, nemojte misliti kako su u pitanju novci, ne nije, radi se o čistom sportskom izazovu, jer Zadar želi nešto veliko. Kako sam u Zadru evo već drugu sezonu, dobro znam koliko ljudi koji vole klub žele ovom sportu udahnuti staru slavu. Za mene je to velika inspiracija. Kad radiš u klubu u kojem te iznimno cijene, k tomu oko sebe imaš suigrače koji su također nanizali nebrojeno naslova svjetskih prvaka, onda je doista užitak biti dio te priče. Nema nikakve sumnje da ćemo u domaćem prvenstvu biti favorit, no, uvijek treba biti oprezan jer u Hrvatskoj postoji nekoliko odličnih klubova.

U Europi su najveća prijetnja klubovi iz Njemačke, ali, kaže Barany, “svima možemo biti konkurentni”. Nedavno se iz splitskog Mertojaka u svoj stari klub vratio i Hrvoje Marinović, također svjetski prvak, koji se na društvenim stranicama kluba najavio riječima: „Pravi sam Hajdukovac, sa Zadrom želim osvojiti sve!” Hrvoje nije od velike priče, radije se za našeg posjeta Mocirama družio s kuglama, međutim, nije mogao odoliti...

 - Za sve nas koji se poznajemo kao bivši suigrači ili kao suparnici vizija koju je osmislila klupska uprava doista je pravi izazov. Sjajni rezultati, titule i izlazak na pobjednički tron svima nam je svjetionik. Ne sumnjam da će tako i biti jer je ozračje u momčadi izvrsno – zbori Marinović.

Priča nije počela jučer, još od 2016. potiho se u Zadru počeo kovati plan povratka na veliku kuglačku scenu.

- Nije bilo nimalo lako, valjalo je osmisliti pravi program ne razmišljajući kako je dovoljno dovesti vrhunske igrače, svjetska imena. Kroz vlastiti pogon smo, skalinu po skalinu, krenuli s vraćanjem u staro društvo. Iako smo u klub doveli slavna imena naš je cilj kroz Školu kuglanja i davanjem prigode mlađim igračima stvoriti pravu podlogu za kuglanje i u budućnosti – kazao je Marin Colić pomoćni trener koji će s Marinovićem uskoro početi raditi s najmlađima jer zanimanje postoji.

Nisu samo Barany i Marinović dio svjetske elite, unutra su još kapetan Marijo Baljak, Ivica Perić, Boris Benedik, Borna Bakran, Milan Uzelac i na koncu još jedan kuglač svjetskog glasa Radovan Vlajkov koji će beogradsku kuglanu zamijeniti zadarskom. Tu je i Luka Ukalović, rekorder koji daje moralnu podršku. U klubu uvelike računaju i na svoje igrače, napose mlade, jer se rezultatima nametnuo Andrija Božičević, a svoje vrijeme najavljuju i Maretin Latinović i Karlo Petranović.

Veliki dio projekta „atomskog Zadra” osmislio je trideset devetogodišnji magistar ekonomije Josip Kartelo koji se obrazovao u Njemačkoj, gdje je i zavolio kuglanje, igrao u tamošnjim klubovima. Dolaskom u Zadar ljubav prema ovom sportu dodatno se osnažila. Josip je mladi poduzetnik koji se bavi nekretninama, građenjem i ugostiteljstvom, što je zapravo obiteljski posao kojeg je započeo njegov otac Ivan.

- Zadar je godinama bio na samom vrhu europskog kuglanja i bila bi prava šteta ovom sportu ne pružiti novu prigodu. Na tomu radimo već nekoliko godina. Dobro smo podijelili uloge, ne volim kad se mene ističe kao osobu koja nosi najviše zasluga, radije govorim o množini. Svatko od nas je bitan, od igrača na stazi, do svih članova i prijatelja kuglanja. Kao član Izvršnog odbora Europske federacije stalno sam se borio za interese hrvatskog kuglanja pa me u šali zovu „ministar kuglanja”. Kroz suradnju s vodstvima klubova iz Njemačke, Austrije i Italije ostvario sam odličan odnos pa su me oni predložili za tajnika Svjetskog kuglačkog saveza – kazao je Josip istaknuvši kako ništa ne bi bilo moguće pokrenuti bez sponzora koji su prepoznali i podržali projekt.

Uvjeren je kako će se Grad Zadar i Zadarska županija još snažnije prikloniti njihovoj viziji, jer kuglanje ima široke obzore.

- Osim KK Zadar, naš cilj je da zajedno sa svim klubovima u Hrvatskoj, koja se iznimno cijeni u Međunarodnoj kuglačkoj federaciji, u kojoj odnedavno imamo i Zorana Jagića, inače glavnog tajnika HKS-a koji obnaša funkciju sportskog direktora, podignemo naše kuglanje na još višu razinu. Upravo na tom jačanju kuglanja, kao sporta koji zavrjeđuje više nego je to bilo u ranijim godinama, želimo u Zadar i druge naše gradove dovesti i međunarodna natjecanja. U razgovoru s Denisom Karlovićem, direktorom sportskog centra Višnjik, brzo smo „kliknuli” pa nikakav problem neće biti instalirati kuglanu s osam staza u dvorani Krešimir Ćosić. Bilo bi dobro kad bi nas Grad podržao, s takvom infrastrukturom možemo se kandidirati za europska i svjetska natjecanja, kao i za razne kampove na visokoj razini. Ne smijemo propustiti ovu prigodu – kaže Kartelo koji se s organizacijskog dijela lakoćom prebaci na onaj sportski dio priče. - Neka sve bude kako spada i mi ćemo uskoro u rumunjskom gradu Cluju igrati NBC kup i čvrsto vjerujem da ćemo izboriti mjesto u Ligi prvaka jer tri prvoplasirane momčadi stječu pravo izlaska u viši razred natjecanja. Zato nam je važno dobro odraditi pripreme, da nakon osam godina ponovno u europskom natjecanju zasja ime našeg kluba!

---

Neven Birkić, predsjednik kluba: ‘Želimo potaknuti novi život kuglanju u cijeloj županiji’

- Mnogi su me pitali kako sam se odlučio ući u kuglanje i što znam uopće nešto o tom sportu. Istina, bilo je to u šali, pa sam im odgovorio da znam za Nikolu Dragaša i to mi je dovoljno. U ovu priču ušao sam tako što poznajem mnoge ljude u klubu s kojima sam proveo dane u Domovinskom ratu. Nisam mogao odoljeti njihovom pozivu, jer su poželjeli bolji život kuglanju u Zadru. Nikako se ne smije zaboraviti da je Zadar godinama bio ne samo u vrhu hrvatskog kuglanja nego i svjetskog, zato nam je svima obveza vratiti ga na stazu stare slave.

Imamo igrače svjetske klase, ali naš cilj je da ovaj projekt postane plamen koji će potaknuti novi život kuglanju u cijeloj županiji. Dobro znamo da su Poličnik i Lovinac, kao i Zemunik Donji, imali kuglane i odlične kuglače, puno toga je krenulo baš iz tih mjesta. Cilj je u nekoliko idućih godina stvoriti nekoliko igrača koji će činiti temelj Kuglačkog kluba Zadar. Vjerujem da možemo, uz nadu da ćemo se iz ove tijesne dvorane preseliti u komotniji prostor – zaključio je dr. Birkić, predsjednik Zadra.

---

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki projekt [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => veliki projekt 2 0 7272 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-07-26 13:18:18 [created_by] => 3115 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-26 13:37:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-07-26 13:37:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 177 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832330.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832332.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832320.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832316.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832314.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832312.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832310.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832322.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832324.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832326.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832328.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832334.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832342.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832346.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832350.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832354.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832356.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832370.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832366.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832364.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832362.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832360.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832358.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832300.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832304.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832306.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/26\/22832308.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1277","hd_22832330_1920.jpg":"1920x1080","k_22832330_1280.jpg":"1280x1280","k_22832330_1024.jpg":"1024x1024","k_22832330_640.jpg":"640x640","k_22832330_480.jpg":"480x480","k_22832330_340.jpg":"340x340","k_22832330_220.jpg":"220x220","o_22832330_1280.jpg":"1280x851","o_22832330_1024.jpg":"1024x681","o_22832330_640.jpg":"640x425","o_22832330_480.jpg":"480x319","o_22832330_340.jpg":"340x226","o_22832330_220.jpg":"220x146","h_22832330_1280.jpg":"1280x854","h_22832330_1024.jpg":"1024x683","h_22832330_640.jpg":"640x427","h_22832330_480.jpg":"480x320","h_22832330_340.jpg":"340x227","h_22832330_220.jpg":"220x147","pp_22832330_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832330_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832330_640.jpg":"640x814","pp_22832330_480.jpg":"480x611","pp_22832330_340.jpg":"340x432","pp_22832330_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_22832332_1920.jpg":"1920x1080","k_22832332_1280.jpg":"1280x1280","k_22832332_1024.jpg":"1024x1024","k_22832332_640.jpg":"640x640","k_22832332_480.jpg":"480x480","k_22832332_340.jpg":"340x340","k_22832332_220.jpg":"220x220","o_22832332_1280.jpg":"1280x852","o_22832332_1024.jpg":"1024x681","o_22832332_640.jpg":"640x426","o_22832332_480.jpg":"480x319","o_22832332_340.jpg":"340x226","o_22832332_220.jpg":"220x146","h_22832332_1280.jpg":"1280x854","h_22832332_1024.jpg":"1024x683","h_22832332_640.jpg":"640x427","h_22832332_480.jpg":"480x320","h_22832332_340.jpg":"340x227","h_22832332_220.jpg":"220x147","pp_22832332_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832332_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832332_640.jpg":"640x814","pp_22832332_480.jpg":"480x611","pp_22832332_340.jpg":"340x432","pp_22832332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832320_1920.jpg":"1920x1080","k_22832320_1280.jpg":"1280x1280","k_22832320_1024.jpg":"1024x1024","k_22832320_640.jpg":"640x640","k_22832320_480.jpg":"480x480","k_22832320_340.jpg":"340x340","k_22832320_220.jpg":"220x220","o_22832320_1280.jpg":"1280x851","o_22832320_1024.jpg":"1024x681","o_22832320_640.jpg":"640x425","o_22832320_480.jpg":"480x319","o_22832320_340.jpg":"340x226","o_22832320_220.jpg":"220x146","h_22832320_1280.jpg":"1280x854","h_22832320_1024.jpg":"1024x683","h_22832320_640.jpg":"640x427","h_22832320_480.jpg":"480x320","h_22832320_340.jpg":"340x227","h_22832320_220.jpg":"220x147","pp_22832320_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832320_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832320_640.jpg":"640x814","pp_22832320_480.jpg":"480x611","pp_22832320_340.jpg":"340x432","pp_22832320_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832316_1920.jpg":"1920x1080","k_22832316_1280.jpg":"1280x1280","k_22832316_1024.jpg":"1024x1024","k_22832316_640.jpg":"640x640","k_22832316_480.jpg":"480x480","k_22832316_340.jpg":"340x340","k_22832316_220.jpg":"220x220","o_22832316_1280.jpg":"1280x1924","o_22832316_1024.jpg":"1024x1539","o_22832316_640.jpg":"640x962","o_22832316_480.jpg":"480x721","o_22832316_340.jpg":"340x511","o_22832316_220.jpg":"220x330","h_22832316_1280.jpg":"1280x854","h_22832316_1024.jpg":"1024x683","h_22832316_640.jpg":"640x427","h_22832316_480.jpg":"480x320","h_22832316_340.jpg":"340x227","h_22832316_220.jpg":"220x147","pp_22832316_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832316_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832316_640.jpg":"640x814","pp_22832316_480.jpg":"480x611","pp_22832316_340.jpg":"340x432","pp_22832316_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832314_1920.jpg":"1920x1080","k_22832314_1280.jpg":"1280x1280","k_22832314_1024.jpg":"1024x1024","k_22832314_640.jpg":"640x640","k_22832314_480.jpg":"480x480","k_22832314_340.jpg":"340x340","k_22832314_220.jpg":"220x220","o_22832314_1280.jpg":"1280x1924","o_22832314_1024.jpg":"1024x1539","o_22832314_640.jpg":"640x962","o_22832314_480.jpg":"480x721","o_22832314_340.jpg":"340x511","o_22832314_220.jpg":"220x330","h_22832314_1280.jpg":"1280x854","h_22832314_1024.jpg":"1024x683","h_22832314_640.jpg":"640x427","h_22832314_480.jpg":"480x320","h_22832314_340.jpg":"340x227","h_22832314_220.jpg":"220x147","pp_22832314_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832314_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832314_640.jpg":"640x814","pp_22832314_480.jpg":"480x611","pp_22832314_340.jpg":"340x432","pp_22832314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2885","hd_22832312_1920.jpg":"1920x1080","k_22832312_1280.jpg":"1280x1280","k_22832312_1024.jpg":"1024x1024","k_22832312_640.jpg":"640x640","k_22832312_480.jpg":"480x480","k_22832312_340.jpg":"340x340","k_22832312_220.jpg":"220x220","o_22832312_1280.jpg":"1280x1923","o_22832312_1024.jpg":"1024x1538","o_22832312_640.jpg":"640x961","o_22832312_480.jpg":"480x721","o_22832312_340.jpg":"340x510","o_22832312_220.jpg":"220x330","h_22832312_1280.jpg":"1280x854","h_22832312_1024.jpg":"1024x683","h_22832312_640.jpg":"640x427","h_22832312_480.jpg":"480x320","h_22832312_340.jpg":"340x227","h_22832312_220.jpg":"220x147","pp_22832312_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832312_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832312_640.jpg":"640x814","pp_22832312_480.jpg":"480x611","pp_22832312_340.jpg":"340x432","pp_22832312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832310_1920.jpg":"1920x1080","k_22832310_1280.jpg":"1280x1280","k_22832310_1024.jpg":"1024x1024","k_22832310_640.jpg":"640x640","k_22832310_480.jpg":"480x480","k_22832310_340.jpg":"340x340","k_22832310_220.jpg":"220x220","o_22832310_1280.jpg":"1280x1924","o_22832310_1024.jpg":"1024x1539","o_22832310_640.jpg":"640x962","o_22832310_480.jpg":"480x721","o_22832310_340.jpg":"340x511","o_22832310_220.jpg":"220x330","h_22832310_1280.jpg":"1280x854","h_22832310_1024.jpg":"1024x683","h_22832310_640.jpg":"640x427","h_22832310_480.jpg":"480x320","h_22832310_340.jpg":"340x227","h_22832310_220.jpg":"220x147","pp_22832310_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832310_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832310_640.jpg":"640x814","pp_22832310_480.jpg":"480x611","pp_22832310_340.jpg":"340x432","pp_22832310_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832322_1920.jpg":"1920x1080","k_22832322_1280.jpg":"1280x1280","k_22832322_1024.jpg":"1024x1024","k_22832322_640.jpg":"640x640","k_22832322_480.jpg":"480x480","k_22832322_340.jpg":"340x340","k_22832322_220.jpg":"220x220","o_22832322_1280.jpg":"1280x1924","o_22832322_1024.jpg":"1024x1539","o_22832322_640.jpg":"640x962","o_22832322_480.jpg":"480x721","o_22832322_340.jpg":"340x511","o_22832322_220.jpg":"220x330","h_22832322_1280.jpg":"1280x854","h_22832322_1024.jpg":"1024x683","h_22832322_640.jpg":"640x427","h_22832322_480.jpg":"480x320","h_22832322_340.jpg":"340x227","h_22832322_220.jpg":"220x147","pp_22832322_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832322_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832322_640.jpg":"640x814","pp_22832322_480.jpg":"480x611","pp_22832322_340.jpg":"340x432","pp_22832322_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832324_1920.jpg":"1920x1080","k_22832324_1280.jpg":"1280x1280","k_22832324_1024.jpg":"1024x1024","k_22832324_640.jpg":"640x640","k_22832324_480.jpg":"480x480","k_22832324_340.jpg":"340x340","k_22832324_220.jpg":"220x220","o_22832324_1280.jpg":"1280x1924","o_22832324_1024.jpg":"1024x1539","o_22832324_640.jpg":"640x962","o_22832324_480.jpg":"480x721","o_22832324_340.jpg":"340x511","o_22832324_220.jpg":"220x330","h_22832324_1280.jpg":"1280x854","h_22832324_1024.jpg":"1024x683","h_22832324_640.jpg":"640x427","h_22832324_480.jpg":"480x320","h_22832324_340.jpg":"340x227","h_22832324_220.jpg":"220x147","pp_22832324_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832324_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832324_640.jpg":"640x814","pp_22832324_480.jpg":"480x611","pp_22832324_340.jpg":"340x432","pp_22832324_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832326_1920.jpg":"1920x1080","k_22832326_1280.jpg":"1280x1280","k_22832326_1024.jpg":"1024x1024","k_22832326_640.jpg":"640x640","k_22832326_480.jpg":"480x480","k_22832326_340.jpg":"340x340","k_22832326_220.jpg":"220x220","o_22832326_1280.jpg":"1280x851","o_22832326_1024.jpg":"1024x681","o_22832326_640.jpg":"640x425","o_22832326_480.jpg":"480x319","o_22832326_340.jpg":"340x226","o_22832326_220.jpg":"220x146","h_22832326_1280.jpg":"1280x854","h_22832326_1024.jpg":"1024x683","h_22832326_640.jpg":"640x427","h_22832326_480.jpg":"480x320","h_22832326_340.jpg":"340x227","h_22832326_220.jpg":"220x147","pp_22832326_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832326_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832326_640.jpg":"640x814","pp_22832326_480.jpg":"480x611","pp_22832326_340.jpg":"340x432","pp_22832326_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832328_1920.jpg":"1920x1080","k_22832328_1280.jpg":"1280x1280","k_22832328_1024.jpg":"1024x1024","k_22832328_640.jpg":"640x640","k_22832328_480.jpg":"480x480","k_22832328_340.jpg":"340x340","k_22832328_220.jpg":"220x220","o_22832328_1280.jpg":"1280x851","o_22832328_1024.jpg":"1024x681","o_22832328_640.jpg":"640x425","o_22832328_480.jpg":"480x319","o_22832328_340.jpg":"340x226","o_22832328_220.jpg":"220x146","h_22832328_1280.jpg":"1280x854","h_22832328_1024.jpg":"1024x683","h_22832328_640.jpg":"640x427","h_22832328_480.jpg":"480x320","h_22832328_340.jpg":"340x227","h_22832328_220.jpg":"220x147","pp_22832328_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832328_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832328_640.jpg":"640x814","pp_22832328_480.jpg":"480x611","pp_22832328_340.jpg":"340x432","pp_22832328_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832334_1920.jpg":"1920x1080","k_22832334_1280.jpg":"1280x1280","k_22832334_1024.jpg":"1024x1024","k_22832334_640.jpg":"640x640","k_22832334_480.jpg":"480x480","k_22832334_340.jpg":"340x340","k_22832334_220.jpg":"220x220","o_22832334_1280.jpg":"1280x851","o_22832334_1024.jpg":"1024x681","o_22832334_640.jpg":"640x425","o_22832334_480.jpg":"480x319","o_22832334_340.jpg":"340x226","o_22832334_220.jpg":"220x146","h_22832334_1280.jpg":"1280x854","h_22832334_1024.jpg":"1024x683","h_22832334_640.jpg":"640x427","h_22832334_480.jpg":"480x320","h_22832334_340.jpg":"340x227","h_22832334_220.jpg":"220x147","pp_22832334_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832334_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832334_640.jpg":"640x814","pp_22832334_480.jpg":"480x611","pp_22832334_340.jpg":"340x432","pp_22832334_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_22832342_1920.jpg":"1920x1080","k_22832342_1280.jpg":"1280x1280","k_22832342_1024.jpg":"1024x1024","k_22832342_640.jpg":"640x640","k_22832342_480.jpg":"480x480","k_22832342_340.jpg":"340x340","k_22832342_220.jpg":"220x220","o_22832342_1280.jpg":"1280x852","o_22832342_1024.jpg":"1024x681","o_22832342_640.jpg":"640x426","o_22832342_480.jpg":"480x319","o_22832342_340.jpg":"340x226","o_22832342_220.jpg":"220x146","h_22832342_1280.jpg":"1280x854","h_22832342_1024.jpg":"1024x683","h_22832342_640.jpg":"640x427","h_22832342_480.jpg":"480x320","h_22832342_340.jpg":"340x227","h_22832342_220.jpg":"220x147","pp_22832342_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832342_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832342_640.jpg":"640x814","pp_22832342_480.jpg":"480x611","pp_22832342_340.jpg":"340x432","pp_22832342_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832346_1920.jpg":"1920x1080","k_22832346_1280.jpg":"1280x1280","k_22832346_1024.jpg":"1024x1024","k_22832346_640.jpg":"640x640","k_22832346_480.jpg":"480x480","k_22832346_340.jpg":"340x340","k_22832346_220.jpg":"220x220","o_22832346_1280.jpg":"1280x851","o_22832346_1024.jpg":"1024x681","o_22832346_640.jpg":"640x425","o_22832346_480.jpg":"480x319","o_22832346_340.jpg":"340x226","o_22832346_220.jpg":"220x146","h_22832346_1280.jpg":"1280x854","h_22832346_1024.jpg":"1024x683","h_22832346_640.jpg":"640x427","h_22832346_480.jpg":"480x320","h_22832346_340.jpg":"340x227","h_22832346_220.jpg":"220x147","pp_22832346_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832346_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832346_640.jpg":"640x814","pp_22832346_480.jpg":"480x611","pp_22832346_340.jpg":"340x432","pp_22832346_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2885","hd_22832350_1920.jpg":"1920x1080","k_22832350_1280.jpg":"1280x1280","k_22832350_1024.jpg":"1024x1024","k_22832350_640.jpg":"640x640","k_22832350_480.jpg":"480x480","k_22832350_340.jpg":"340x340","k_22832350_220.jpg":"220x220","o_22832350_1280.jpg":"1280x1923","o_22832350_1024.jpg":"1024x1538","o_22832350_640.jpg":"640x961","o_22832350_480.jpg":"480x721","o_22832350_340.jpg":"340x510","o_22832350_220.jpg":"220x330","h_22832350_1280.jpg":"1280x854","h_22832350_1024.jpg":"1024x683","h_22832350_640.jpg":"640x427","h_22832350_480.jpg":"480x320","h_22832350_340.jpg":"340x227","h_22832350_220.jpg":"220x147","pp_22832350_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832350_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832350_640.jpg":"640x814","pp_22832350_480.jpg":"480x611","pp_22832350_340.jpg":"340x432","pp_22832350_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832354_1920.jpg":"1920x1080","k_22832354_1280.jpg":"1280x1280","k_22832354_1024.jpg":"1024x1024","k_22832354_640.jpg":"640x640","k_22832354_480.jpg":"480x480","k_22832354_340.jpg":"340x340","k_22832354_220.jpg":"220x220","o_22832354_1280.jpg":"1280x851","o_22832354_1024.jpg":"1024x681","o_22832354_640.jpg":"640x425","o_22832354_480.jpg":"480x319","o_22832354_340.jpg":"340x226","o_22832354_220.jpg":"220x146","h_22832354_1280.jpg":"1280x854","h_22832354_1024.jpg":"1024x683","h_22832354_640.jpg":"640x427","h_22832354_480.jpg":"480x320","h_22832354_340.jpg":"340x227","h_22832354_220.jpg":"220x147","pp_22832354_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832354_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832354_640.jpg":"640x814","pp_22832354_480.jpg":"480x611","pp_22832354_340.jpg":"340x432","pp_22832354_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832356_1920.jpg":"1920x1080","k_22832356_1280.jpg":"1280x1280","k_22832356_1024.jpg":"1024x1024","k_22832356_640.jpg":"640x640","k_22832356_480.jpg":"480x480","k_22832356_340.jpg":"340x340","k_22832356_220.jpg":"220x220","o_22832356_1280.jpg":"1280x851","o_22832356_1024.jpg":"1024x681","o_22832356_640.jpg":"640x425","o_22832356_480.jpg":"480x319","o_22832356_340.jpg":"340x226","o_22832356_220.jpg":"220x146","h_22832356_1280.jpg":"1280x854","h_22832356_1024.jpg":"1024x683","h_22832356_640.jpg":"640x427","h_22832356_480.jpg":"480x320","h_22832356_340.jpg":"340x227","h_22832356_220.jpg":"220x147","pp_22832356_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832356_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832356_640.jpg":"640x814","pp_22832356_480.jpg":"480x611","pp_22832356_340.jpg":"340x432","pp_22832356_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832370_1920.jpg":"1920x1080","k_22832370_1280.jpg":"1280x1280","k_22832370_1024.jpg":"1024x1024","k_22832370_640.jpg":"640x640","k_22832370_480.jpg":"480x480","k_22832370_340.jpg":"340x340","k_22832370_220.jpg":"220x220","o_22832370_1280.jpg":"1280x851","o_22832370_1024.jpg":"1024x681","o_22832370_640.jpg":"640x425","o_22832370_480.jpg":"480x319","o_22832370_340.jpg":"340x226","o_22832370_220.jpg":"220x146","h_22832370_1280.jpg":"1280x854","h_22832370_1024.jpg":"1024x683","h_22832370_640.jpg":"640x427","h_22832370_480.jpg":"480x320","h_22832370_340.jpg":"340x227","h_22832370_220.jpg":"220x147","pp_22832370_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832370_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832370_640.jpg":"640x814","pp_22832370_480.jpg":"480x611","pp_22832370_340.jpg":"340x432","pp_22832370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832366_1920.jpg":"1920x1080","k_22832366_1280.jpg":"1280x1280","k_22832366_1024.jpg":"1024x1024","k_22832366_640.jpg":"640x640","k_22832366_480.jpg":"480x480","k_22832366_340.jpg":"340x340","k_22832366_220.jpg":"220x220","o_22832366_1280.jpg":"1280x851","o_22832366_1024.jpg":"1024x681","o_22832366_640.jpg":"640x425","o_22832366_480.jpg":"480x319","o_22832366_340.jpg":"340x226","o_22832366_220.jpg":"220x146","h_22832366_1280.jpg":"1280x854","h_22832366_1024.jpg":"1024x683","h_22832366_640.jpg":"640x427","h_22832366_480.jpg":"480x320","h_22832366_340.jpg":"340x227","h_22832366_220.jpg":"220x147","pp_22832366_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832366_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832366_640.jpg":"640x814","pp_22832366_480.jpg":"480x611","pp_22832366_340.jpg":"340x432","pp_22832366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832364_1920.jpg":"1920x1080","k_22832364_1280.jpg":"1280x1280","k_22832364_1024.jpg":"1024x1024","k_22832364_640.jpg":"640x640","k_22832364_480.jpg":"480x480","k_22832364_340.jpg":"340x340","k_22832364_220.jpg":"220x220","o_22832364_1280.jpg":"1280x851","o_22832364_1024.jpg":"1024x681","o_22832364_640.jpg":"640x425","o_22832364_480.jpg":"480x319","o_22832364_340.jpg":"340x226","o_22832364_220.jpg":"220x146","h_22832364_1280.jpg":"1280x854","h_22832364_1024.jpg":"1024x683","h_22832364_640.jpg":"640x427","h_22832364_480.jpg":"480x320","h_22832364_340.jpg":"340x227","h_22832364_220.jpg":"220x147","pp_22832364_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832364_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832364_640.jpg":"640x814","pp_22832364_480.jpg":"480x611","pp_22832364_340.jpg":"340x432","pp_22832364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832362_1920.jpg":"1920x1080","k_22832362_1280.jpg":"1280x1280","k_22832362_1024.jpg":"1024x1024","k_22832362_640.jpg":"640x640","k_22832362_480.jpg":"480x480","k_22832362_340.jpg":"340x340","k_22832362_220.jpg":"220x220","o_22832362_1280.jpg":"1280x1924","o_22832362_1024.jpg":"1024x1539","o_22832362_640.jpg":"640x962","o_22832362_480.jpg":"480x721","o_22832362_340.jpg":"340x511","o_22832362_220.jpg":"220x330","h_22832362_1280.jpg":"1280x854","h_22832362_1024.jpg":"1024x683","h_22832362_640.jpg":"640x427","h_22832362_480.jpg":"480x320","h_22832362_340.jpg":"340x227","h_22832362_220.jpg":"220x147","pp_22832362_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832362_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832362_640.jpg":"640x814","pp_22832362_480.jpg":"480x611","pp_22832362_340.jpg":"340x432","pp_22832362_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832360_1920.jpg":"1920x1080","k_22832360_1280.jpg":"1280x1280","k_22832360_1024.jpg":"1024x1024","k_22832360_640.jpg":"640x640","k_22832360_480.jpg":"480x480","k_22832360_340.jpg":"340x340","k_22832360_220.jpg":"220x220","o_22832360_1280.jpg":"1280x851","o_22832360_1024.jpg":"1024x681","o_22832360_640.jpg":"640x425","o_22832360_480.jpg":"480x319","o_22832360_340.jpg":"340x226","o_22832360_220.jpg":"220x146","h_22832360_1280.jpg":"1280x854","h_22832360_1024.jpg":"1024x683","h_22832360_640.jpg":"640x427","h_22832360_480.jpg":"480x320","h_22832360_340.jpg":"340x227","h_22832360_220.jpg":"220x147","pp_22832360_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832360_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832360_640.jpg":"640x814","pp_22832360_480.jpg":"480x611","pp_22832360_340.jpg":"340x432","pp_22832360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832358_1920.jpg":"1920x1080","k_22832358_1280.jpg":"1280x1280","k_22832358_1024.jpg":"1024x1024","k_22832358_640.jpg":"640x640","k_22832358_480.jpg":"480x480","k_22832358_340.jpg":"340x340","k_22832358_220.jpg":"220x220","o_22832358_1280.jpg":"1280x851","o_22832358_1024.jpg":"1024x681","o_22832358_640.jpg":"640x425","o_22832358_480.jpg":"480x319","o_22832358_340.jpg":"340x226","o_22832358_220.jpg":"220x146","h_22832358_1280.jpg":"1280x854","h_22832358_1024.jpg":"1024x683","h_22832358_640.jpg":"640x427","h_22832358_480.jpg":"480x320","h_22832358_340.jpg":"340x227","h_22832358_220.jpg":"220x147","pp_22832358_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832358_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832358_640.jpg":"640x814","pp_22832358_480.jpg":"480x611","pp_22832358_340.jpg":"340x432","pp_22832358_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832300_1920.jpg":"1920x1080","k_22832300_1280.jpg":"1280x1280","k_22832300_1024.jpg":"1024x1024","k_22832300_640.jpg":"640x640","k_22832300_480.jpg":"480x480","k_22832300_340.jpg":"340x340","k_22832300_220.jpg":"220x220","o_22832300_1280.jpg":"1280x1924","o_22832300_1024.jpg":"1024x1539","o_22832300_640.jpg":"640x962","o_22832300_480.jpg":"480x721","o_22832300_340.jpg":"340x511","o_22832300_220.jpg":"220x330","h_22832300_1280.jpg":"1280x854","h_22832300_1024.jpg":"1024x683","h_22832300_640.jpg":"640x427","h_22832300_480.jpg":"480x320","h_22832300_340.jpg":"340x227","h_22832300_220.jpg":"220x147","pp_22832300_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832300_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832300_640.jpg":"640x814","pp_22832300_480.jpg":"480x611","pp_22832300_340.jpg":"340x432","pp_22832300_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_22832304_1920.jpg":"1920x1080","k_22832304_1280.jpg":"1280x1280","k_22832304_1024.jpg":"1024x1024","k_22832304_640.jpg":"640x640","k_22832304_480.jpg":"480x480","k_22832304_340.jpg":"340x340","k_22832304_220.jpg":"220x220","o_22832304_1280.jpg":"1280x851","o_22832304_1024.jpg":"1024x681","o_22832304_640.jpg":"640x425","o_22832304_480.jpg":"480x319","o_22832304_340.jpg":"340x226","o_22832304_220.jpg":"220x146","h_22832304_1280.jpg":"1280x854","h_22832304_1024.jpg":"1024x683","h_22832304_640.jpg":"640x427","h_22832304_480.jpg":"480x320","h_22832304_340.jpg":"340x227","h_22832304_220.jpg":"220x147","pp_22832304_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832304_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832304_640.jpg":"640x814","pp_22832304_480.jpg":"480x611","pp_22832304_340.jpg":"340x432","pp_22832304_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832306_1920.jpg":"1920x1080","k_22832306_1280.jpg":"1280x1280","k_22832306_1024.jpg":"1024x1024","k_22832306_640.jpg":"640x640","k_22832306_480.jpg":"480x480","k_22832306_340.jpg":"340x340","k_22832306_220.jpg":"220x220","o_22832306_1280.jpg":"1280x1924","o_22832306_1024.jpg":"1024x1539","o_22832306_640.jpg":"640x962","o_22832306_480.jpg":"480x721","o_22832306_340.jpg":"340x511","o_22832306_220.jpg":"220x330","h_22832306_1280.jpg":"1280x854","h_22832306_1024.jpg":"1024x683","h_22832306_640.jpg":"640x427","h_22832306_480.jpg":"480x320","h_22832306_340.jpg":"340x227","h_22832306_220.jpg":"220x147","pp_22832306_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832306_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832306_640.jpg":"640x814","pp_22832306_480.jpg":"480x611","pp_22832306_340.jpg":"340x432","pp_22832306_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2886","hd_22832308_1920.jpg":"1920x1080","k_22832308_1280.jpg":"1280x1280","k_22832308_1024.jpg":"1024x1024","k_22832308_640.jpg":"640x640","k_22832308_480.jpg":"480x480","k_22832308_340.jpg":"340x340","k_22832308_220.jpg":"220x220","o_22832308_1280.jpg":"1280x1924","o_22832308_1024.jpg":"1024x1539","o_22832308_640.jpg":"640x962","o_22832308_480.jpg":"480x721","o_22832308_340.jpg":"340x511","o_22832308_220.jpg":"220x330","h_22832308_1280.jpg":"1280x854","h_22832308_1024.jpg":"1024x683","h_22832308_640.jpg":"640x427","h_22832308_480.jpg":"480x320","h_22832308_340.jpg":"340x227","h_22832308_220.jpg":"220x147","pp_22832308_1280.jpg":"1280x1628","pp_22832308_1024.jpg":"1024x1303","pp_22832308_640.jpg":"640x814","pp_22832308_480.jpg":"480x611","pp_22832308_340.jpg":"340x432","pp_22832308_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7430294 Threads: 4 Questions: 1598247750 Slow queries: 4743868 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110476030 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/u-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja-1211347 [printLink] => /sport/ostalo/u-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja-1211347?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 268635 [name] => kuglanje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kuglanje [link] => /tag/kuglanje ) [1] => stdClass Object ( [id] => 293378 [name] => zadar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zadar [link] => /tag/zadar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki projekt [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Mocirama su složili ‘atomsku momčad‘ za novu sezonu, prepunu zvijezda: ‘Vratit ćemo Zadar u vrh svjetskog kuglanja‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3115 [name] => Dražen Žura [username] => dra-en-ura [email] => dra-en-ura@sd.hr [password] => $2y$10$BCtxbmhqi/4EUnJ5S5DQ0.9RdREVO7yepWHq0xZCeXRJKTUS/JrP6 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/drazen-zura-3115 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1633 [gender] => m [description] => [image] => 1633.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1633.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832330.jpg [galleryCount] => 27 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Gerlanc/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832330.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832332.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832320.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832316.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832314.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832312.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832310.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832322.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832324.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832326.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832328.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832334.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832342.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832346.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832350.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832354.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832356.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832370.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832366.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832364.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832362.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832360.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832358.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832300.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832304.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832306.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/26/22832308.jpg [title] => Luka Gerlanc/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kuglanje se vraća kući! Nakon sušnoga razdoblja koje je trajalo godinama ponovo se na kuglanu u Mocirama vratio duh optimizma koji se doslovce može opipati prstima.

Svatko tko zaviri u društvo kuglačkog kluba Zadar odmah stekne dojam kako je nešto jako dobro na vidiku. Početak nove priče je osvojeno treće mjesto u domaćem prvenstvu kojim se upalila iskra koja je podsjetila na dane kad se u Zadru devet puta slavilo naslov domaćeg prvaka, tri puta u Kupu, a po jednom su osvojeni i Europapokal, Weltpokal i NBC kup. Kao kruna na vrhu piramide našao se i naslov u Ligi prvaka!

Više nego dovoljno za novi zamašnjak kojeg je pokrenula skupina zaljubljenika koju predvodi Josip Kartelo, trener sadašnje momčadi, ujedno i tajnik Europske kuglačke federacije i mladi poduzetnik koji je na svoj način okupio sponzore. A kad imaš osigurana financijska leđa možeš se na tržištu igrača nositi s najjačima. Otuda i činjenica da Zadar doslovce vrvi od svjetskih prvaka, rekordera i kuglača koji svakim izbačajem izazivaju pozornost i oduševljenje. Oni kojima je praćenje kuglanja svakodnevica lako će prepoznati i prosječnog igrača, kamoli velikane svjetske pozornice.

Csongor Barany stigao je iz mađarskog prvaka Szegeda, reprezentativac Srbije je sa 738 drva srušio svjetski rekord na SP-u u Poljskoj.

- Nakon devet godina vrhunskog kuglanja stigao je poziv koji se nije mogao odbiti. Ali, nemojte misliti kako su u pitanju novci, ne nije, radi se o čistom sportskom izazovu, jer Zadar želi nešto veliko. Kako sam u Zadru evo već drugu sezonu, dobro znam koliko ljudi koji vole klub žele ovom sportu udahnuti staru slavu. Za mene je to velika inspiracija. Kad radiš u klubu u kojem te iznimno cijene, k tomu oko sebe imaš suigrače koji su također nanizali nebrojeno naslova svjetskih prvaka, onda je doista užitak biti dio te priče. Nema nikakve sumnje da ćemo u domaćem prvenstvu biti favorit, no, uvijek treba biti oprezan jer u Hrvatskoj postoji nekoliko odličnih klubova.

U Europi su najveća prijetnja klubovi iz Njemačke, ali, kaže Barany, “svima možemo biti konkurentni”. Nedavno se iz splitskog Mertojaka u svoj stari klub vratio i Hrvoje Marinović, također svjetski prvak, koji se na društvenim stranicama kluba najavio riječima: „Pravi sam Hajdukovac, sa Zadrom želim osvojiti sve!” Hrvoje nije od velike priče, radije se za našeg posjeta Mocirama družio s kuglama, međutim, nije mogao odoliti...

 - Za sve nas koji se poznajemo kao bivši suigrači ili kao suparnici vizija koju je osmislila klupska uprava doista je pravi izazov. Sjajni rezultati, titule i izlazak na pobjednički tron svima nam je svjetionik. Ne sumnjam da će tako i biti jer je ozračje u momčadi izvrsno – zbori Marinović.

Priča nije počela jučer, još od 2016. potiho se u Zadru počeo kovati plan povratka na veliku kuglačku scenu.

- Nije bilo nimalo lako, valjalo je osmisliti pravi program ne razmišljajući kako je dovoljno dovesti vrhunske igrače, svjetska imena. Kroz vlastiti pogon smo, skalinu po skalinu, krenuli s vraćanjem u staro društvo. Iako smo u klub doveli slavna imena naš je cilj kroz Školu kuglanja i davanjem prigode mlađim igračima stvoriti pravu podlogu za kuglanje i u budućnosti – kazao je Marin Colić pomoćni trener koji će s Marinovićem uskoro početi raditi s najmlađima jer zanimanje postoji.

Nisu samo Barany i Marinović dio svjetske elite, unutra su još kapetan Marijo Baljak, Ivica Perić, Boris Benedik, Borna Bakran, Milan Uzelac i na koncu još jedan kuglač svjetskog glasa Radovan Vlajkov koji će beogradsku kuglanu zamijeniti zadarskom. Tu je i Luka Ukalović, rekorder koji daje moralnu podršku. U klubu uvelike računaju i na svoje igrače, napose mlade, jer se rezultatima nametnuo Andrija Božičević, a svoje vrijeme najavljuju i Maretin Latinović i Karlo Petranović.

Veliki dio projekta „atomskog Zadra” osmislio je trideset devetogodišnji magistar ekonomije Josip Kartelo koji se obrazovao u Njemačkoj, gdje je i zavolio kuglanje, igrao u tamošnjim klubovima. Dolaskom u Zadar ljubav prema ovom sportu dodatno se osnažila. Josip je mladi poduzetnik koji se bavi nekretninama, građenjem i ugostiteljstvom, što je zapravo obiteljski posao kojeg je započeo njegov otac Ivan.

- Zadar je godinama bio na samom vrhu europskog kuglanja i bila bi prava šteta ovom sportu ne pružiti novu prigodu. Na tomu radimo već nekoliko godina. Dobro smo podijelili uloge, ne volim kad se mene ističe kao osobu koja nosi najviše zasluga, radije govorim o množini. Svatko od nas je bitan, od igrača na stazi, do svih članova i prijatelja kuglanja. Kao član Izvršnog odbora Europske federacije stalno sam se borio za interese hrvatskog kuglanja pa me u šali zovu „ministar kuglanja”. Kroz suradnju s vodstvima klubova iz Njemačke, Austrije i Italije ostvario sam odličan odnos pa su me oni predložili za tajnika Svjetskog kuglačkog saveza – kazao je Josip istaknuvši kako ništa ne bi bilo moguće pokrenuti bez sponzora koji su prepoznali i podržali projekt.

Uvjeren je kako će se Grad Zadar i Zadarska županija još snažnije prikloniti njihovoj viziji, jer kuglanje ima široke obzore.

- Osim KK Zadar, naš cilj je da zajedno sa svim klubovima u Hrvatskoj, koja se iznimno cijeni u Međunarodnoj kuglačkoj federaciji, u kojoj odnedavno imamo i Zorana Jagića, inače glavnog tajnika HKS-a koji obnaša funkciju sportskog direktora, podignemo naše kuglanje na još višu razinu. Upravo na tom jačanju kuglanja, kao sporta koji zavrjeđuje više nego je to bilo u ranijim godinama, želimo u Zadar i druge naše gradove dovesti i međunarodna natjecanja. U razgovoru s Denisom Karlovićem, direktorom sportskog centra Višnjik, brzo smo „kliknuli” pa nikakav problem neće biti instalirati kuglanu s osam staza u dvorani Krešimir Ćosić. Bilo bi dobro kad bi nas Grad podržao, s takvom infrastrukturom možemo se kandidirati za europska i svjetska natjecanja, kao i za razne kampove na visokoj razini. Ne smijemo propustiti ovu prigodu – kaže Kartelo koji se s organizacijskog dijela lakoćom prebaci na onaj sportski dio priče. - Neka sve bude kako spada i mi ćemo uskoro u rumunjskom gradu Cluju igrati NBC kup i čvrsto vjerujem da ćemo izboriti mjesto u Ligi prvaka jer tri prvoplasirane momčadi stječu pravo izlaska u viši razred natjecanja. Zato nam je važno dobro odraditi pripreme, da nakon osam godina ponovno u europskom natjecanju zasja ime našeg kluba!

---

Neven Birkić, predsjednik kluba: ‘Želimo potaknuti novi život kuglanju u cijeloj županiji’

- Mnogi su me pitali kako sam se odlučio ući u kuglanje i što znam uopće nešto o tom sportu. Istina, bilo je to u šali, pa sam im odgovorio da znam za Nikolu Dragaša i to mi je dovoljno. U ovu priču ušao sam tako što poznajem mnoge ljude u klubu s kojima sam proveo dane u Domovinskom ratu. Nisam mogao odoljeti njihovom pozivu, jer su poželjeli bolji život kuglanju u Zadru. Nikako se ne smije zaboraviti da je Zadar godinama bio ne samo u vrhu hrvatskog kuglanja nego i svjetskog, zato nam je svima obveza vratiti ga na stazu stare slave.

Imamo igrače svjetske klase, ali naš cilj je da ovaj projekt postane plamen koji će potaknuti novi život kuglanju u cijeloj županiji. Dobro znamo da su Poličnik i Lovinac, kao i Zemunik Donji, imali kuglane i odlične kuglače, puno toga je krenulo baš iz tih mjesta. Cilj je u nekoliko idućih godina stvoriti nekoliko igrača koji će činiti temelj Kuglačkog kluba Zadar. Vjerujem da možemo, uz nadu da ćemo se iz ove tijesne dvorane preseliti u komotniji prostor – zaključio je dr. Birkić, predsjednik Zadra.

---

---

image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
------
image
Luka Gerlanc/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/u-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja-1211347 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=66a5edb84442610841a6c8c10a338e1724548106 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Mocirama+su+slo%C5%BEili+%E2%80%98atomsku+mom%C4%8Dad%E2%80%98+za+novu+sezonu%2C+prepunu+zvijezda%3A+%E2%80%98Vratit+%C4%87emo+Zadar+u+vrh+svjetskog+kuglanja%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fu-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja-1211347 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fu-mocirama-su-slozili-atomsku-momcad-za-novu-sezonu-prepunu-zvijezda-vratit-cemo-zadar-u-vrh-svjetskog-kuglanja-1211347 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki projekt [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Ostaloveliki projekt

U Mocirama su složili ‘atomsku momčad‘ za novu sezonu, prepunu zvijezda: ‘Vratit ćemo Zadar u vrh svjetskog kuglanja‘

26. srpnja 2022. - 15:37

Kuglanje se vraća kući! Nakon sušnoga razdoblja koje je trajalo godinama ponovo se na kuglanu u Mocirama vratio duh optimizma koji se doslovce može opipati prstima.

Svatko tko zaviri u društvo kuglačkog kluba Zadar odmah stekne dojam kako je nešto jako dobro na vidiku. Početak nove priče je osvojeno treće mjesto u domaćem prvenstvu kojim se upalila iskra koja je podsjetila na dane kad se u Zadru devet puta slavilo naslov domaćeg prvaka, tri puta u Kupu, a po jednom su osvojeni i Europapokal, Weltpokal i NBC kup. Kao kruna na vrhu piramide našao se i naslov u Ligi prvaka!

Više nego dovoljno za novi zamašnjak kojeg je pokrenula skupina zaljubljenika koju predvodi Josip Kartelo, trener sadašnje momčadi, ujedno i tajnik Europske kuglačke federacije i mladi poduzetnik koji je na s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 09:48