stdClass Object ( [id] => 503114 [title] => Reprezentacija na Mornarev pogon: 'Imamo blistavu budućnost, nove zvijezde za seniorsku reprezentaciju' [alias] => reprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nikica Gulin, naš vaterpolski stručnjak, kaže da se ne moramo brinuti za budućnost.

Iz ove generacije će izaći tri, četiri, možda i više igrača koji će sutra biti nositelji kvalitete u A reprezentaciji - istaknuo je Šibenčanin na klupi hrvatske reprezentacije do 20 godina, koja je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebro.

Malo je nedostajalo da se Gulin nađe u društvu Joška Krekovića koji je prošle godine u Podgorici na Svjetskom prvenstvu do 19 godina i Ivice Tucka, koji je ovog ljeta u Budimpešti na Svjetskom seniorskom prvenstvu, otišao s reprezentacijom do kraja. 

- Ostaje žal jer smo bili blizu. Nismo izgubili niti jednu utakmicu. Grci su imali dvije neriješene. Peterci su odlučivali u finalu tko je bolji. Grci su tu bili uspješniji od nas.

Fran Čubranić je izabran za najboljeg vratara SP-a. Je li on jedan od tih igrača, koji će sutra biti nositelj kvalitete u A reprezentaciji?

- Čubranić je već bio na pripremama s A reprezentacijom, i ne samo on, već Zović i Lazić. Čubranić je član riječkog Primorja. Vidi se njegova suradnja s Franom Vićanom u Primorju, ali i kroz pripreme budući je Vićan pomagao i tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Demonstrirao je na prvenstvu klasu. Hrvatska ima trećeg vratara za A reprezentaciju. Drugi naš vratar, Luka Podrug, branio je samo protiv Nizozemske. Teško je na velikim natjecanjima dijeliti minutažu. Odredi se prvi vratar. Međutim, i Podrug je kvalitet.

Drugi naš igrač u najboljoj momčadi je Antonio Dužević, centar splitskog Mornara?

- Oba centra su odradila korektno svoj posao. Lovro Paparić iz Primorja je dvije godine mlađi od Duždevića, koji je već formiran igrač.

Imate čak šest igrača koji su ponikli u Mornaru?

- To je generacija Mornara, koja je od mlađih kadeta nizala uspjehe. Činjenica da su šestorica reprezentativaca ponikla u Mornara je pokazatelj kakav je rad s mlađim uzrastima u splitskom klubu.

Kako gledate na činjenicu da Jacob Merčep odlazi iz Juga u SAD, kako je Dašić već u SAD-u?

- Teško je utjecati na njihove privatne odluke. S jedne, igračke - oni gube, ali s druge strane su u prilici dobiti stipendiju za školovanje, a što ne mogu u svojim klubovima. Ali, kroz to školovanje imaju priliku tamo nastaviti dobro raditi. Primjer Dašića u Los Angelesu to potvrđuje. Zatim, imamo nekoliko takvih igrača u reprezentaciji Grčke. Ono što im je minus je svakako nedostatak jakih utakmica, kvalitetnih, a što bi imali da sa školovanjem nastave u Hrvatskoj.

Kakav je na SP-u bio Nikola Pavličević, drugi jugaš u reprezentaciji?

- Nikola je klasični bek koji ima iskustva igranja u Juga, i to u prvoj momčadi. Vjekoslav Kobešćak ga koristi u takozvanim nezahvalnim zadatcima. Nikola je upravo svojim obrambenim kvalitetama doprinio kvaliteti naše igre u obrani.

Obranu ste odigrali odlično na SP-u. Na tome vam treba čestitati.

- Hvala. Imali smo dva kontrolna turnira, sparing s reprezentacijama Srbije i Mađarske, i kroz sve to smo naglasak imali na igri u obrani. To smo uspjeli najbolje uigrati na čelu s vratarom Čubranićem. Poslije nam je bilo lakše igrati na ovom za nas stresnom prvenstvu. U Beogradu smo od samog početka imali stresne utakmice, jake protivnike, koji imaju u svojim redovima igrače koji već igraju važne uloge u jakim europskim klubovima. Budući smo kvalitetno odigrali obranu, bilo nam je lakše u napadu. Jedini loš trenutak u obrani dogodio se na kraju finala u kojem smo od počeka vodili. U završnici smo primili dva pogotka kakva nismo primili na čitavom prvenstvu te smo jurili zaostatak. Uspjeli smo izjednačiti. Došli smo do tih peteraca u kojima smo realizirali tri od četiri te pogodili jednom okvir gola. Grci su pogodili svih pet. Nema se što zamjeriti momcima. Odigrali su odlično prvenstvo.

Gulin je godinama igrao za svoj Solaris. Prvu utakmicu za prvu momčad šibenskog kluba odigrao je 1984. godine, a zadnju 1997. godine. Samo je dvije sezone propustio. Jednu zbog odsluženja vojnog roka, a drugu, i to 1993., kada je igrao sezonu u Švicarskoj.

- Legendarni Aleksandar Seifert je bio 1984. trener Solarisa. Igrao sam za juniore s kojima sam bio prvak Jugoslavije. To je uspjelo generaciji 1966./67. u kojoj su bili Perica Bukić, Sandro Santini... I tako smo mi juniori dobivali priliku igrati za prvu momčad. Karijeru sam zaključio s 30 godina. Imao sam već godinu dana ozljedu vratne kralješnice. Pokušavao i dalje igrati, ali, jednostavno, nije išlo. 

Potom je sjeo na klupu. Bio pomoćnik Grgu Renji. Dvije godine poslije preuzeo je vođenje prve momčadi. Bio na klupi Solarisa sve do kvalifikacija Kupa Hrvatske s kojima je otvorena sezona 2002./03. Nije se slagao potom s politikom kluba te je otišao. Bruno Silić je bio koordinator za mlađe uzraste u zagrebačkoj Mladosti. Od tada je na Savi. Radio je sa svima: počevši od najmlađih - nada - do najstarijih - prve momčadi. Radio je na koncu i s vaterpolisticama Mladosti, i dok je to vodio 'žabice' su preuzele sve trofeje od splitske Bure.

- Juniorske prvakinje, zatim dupla kruna sa seniorkama te osvojen Kup Hrvatske - prisjetio se Gulin, koji je prvi trenerski trofej osvojio s mlađim uzrastima Solarisa. Generacija rođena 1998. je osvojila Kup Hrvatske.

- Preuzeo sam ih 1997. godine te iduće godine otišao u Kupu do kraja. Riječ je o generaciji rođenih 1981. godine. Zadnji trofej sam uzeo s Mladosti, i to juniorsko prvenstvo s rođenima 1997. godine.

Prvi put je u reprezentaciji pomagao Pavu Puliću. Bilo je to na turniru u Obrenovcu s reprezentacijom U15. Dvije godine bio je voditelj kampa Hrvatskog vaterpolskog saveza. Potom u reprezentaciji s Mihom Bobićem za godište 1995. i mlađi. Nakon toga je preuzeo generaciju rođenih 1997. i mlađi. Šesti prošle godine na Europskom prvenstvu, a ove drugi na Svjetskom prvenstvu.

- Svjetsko srebro, moj najveći uspjeh, dođe mi kao poklon za moj 50. rođendan i nagrada za 20 godina provedenih na klupi - dodat će Gulin.

Budući ste radili sa svima, seniorima i seniorkama, mlađim uzrastima također u obje konkurencije, gdje je bilo najbolje?

- Voliš vaterpolo, ovaj trenerski poziv. Danas radiš jedno, sutra se otvori prilika za nešto drugo. Svugdje je bio izazov. Kad si s mladima tada gledaš kako napreduju, učiš ih kako da zavole sport i vaterpolo. Sa ženama je najteže u početku. Nisu svjesne koliko mogu te kad prođe ta faza, kad ih uvjeriš da mogu, tada je puno lakše. Znate, možete i otići kad je trening, napustiti bazen, a one će nastaviti raditi. Kad radite s igračima koji imaju 20 godina i više, a to su već formirani igrači, tu ne smijete pogriješiti u ničemu. Sve mora biti posloženo. Čovjek ne može sam, i zato mora imati prave suradnike, a ja sam ih imao: Renata Vrbičića, kojeg znam još iz igračkih dana te Hrvoja Koljanina, kojeg sam upoznao dok je igrao za Mladost, a ja bio pomoćni trener. Zatim, tu je u radu s vratarima pomogao Frano Vićan. Znate, Čubranić nije branio protekle sezone, a Vićan je sjajan te je znao što i kako treba raditi. Činjenica da je Fran najbolji vratar SP-a sve govori. Zatim pomogla je i psihologinja Renata Barić. Plus Neven Kovačević, koji je već dvije godine u Savezu i zadužen je za mlađe uzraste. Nemjerljiv je njegov doprinos u organizaciji kompletnih priprema, a potom njegovo iskustvo, koje prenosi na nas. Plus, pomogli su svi treneri mlađih uzrasta koji rade u klubovima iz kojih su stigli reprezentativci. Oni su često u sjeni, ali bez njih ne bi išlo. Znate, mi smo se okupili 4. srpnja. Da igrači nisu došli spremni zahvaljujući njima bilo bi dosta teže ostvariti ovako dobar rezultat kakav smo ostvarili na Svjetskom prvenstvu - zaključio je 50-godišnji Šibenčanin.

Mornareva 'flota'

RINO BURIĆ

Datum i mjesto rođenja: 5. travnja 1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: branič

IVAN DOMAGOJ ZOVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 8. lipnja 1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mladost

Pozicija: desni vanjski

ANTONIO DUŽEVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 22. listopada

1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: centar

ZVONIMIR BUTIĆ

Datum i mjesto rođenja: 2. studenoga

1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Jadran

Pozicija: lijevi vanjski

DUJE PEJKOVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 19. svibnja 1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Jadran

Pozicija: lijevi vanjski

LUKA PODRUG

Datum i mjesto rođenja: 20. listopada

1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: vratar

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UZ RUB BAZENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-08-22 19:05:22 [created_by] => 3219 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-08-22 19:06:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-08-22 19:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2825 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/170202SIB01-SPORT1.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/vaterpolisti_mornara-160817.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/vaterpolisti_mornara1-160817.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/vaterpolisti_mornara2-160817.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/22\/vaterpolisti_mornara3-160817.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o","170202SIB01-SPORT1","vaterpolisti_mornara-160817","vaterpolisti_mornara1-160817","vaterpolisti_mornara2-160817","vaterpolisti_mornara3-160817"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x806"},{"size0":"1120x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1260x840"},{"size0":"1260x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8118021 Threads: 3 Questions: 1678866310 Slow queries: 5000342 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112428230 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/reprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju-503114 [printLink] => /sport/ostalo/reprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju-503114?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 395476 [name] => vaterpolo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vaterpolo [link] => /tag/vaterpolo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 336994 [name] => srebrni [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srebrni [link] => /tag/srebrni ) [2] => stdClass Object ( [id] => 336995 [name] => juniori do 20 godina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => juniori-do-20-godina [link] => /tag/juniori-do-20-godina ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UZ RUB BAZENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Reprezentacija na Mornarev pogon: 'Imamo blistavu budućnost, nove zvijezde za seniorsku reprezentaciju' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3219 [name] => Tonči Vlašić [username] => ton-i-vla-i [email] => ton-i-vla-i@sd.hr [password] => $2y$10$r2nyeBJRVK2nwuDlUByGFuSwtf6oWSVrPEJM6S0JbldCchAQCUtrO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tonci-vlasic-3219 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1737 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/cec9af730e333a4506ea2e35e9dedce2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => 20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o.jpg [title] => 20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/170202SIB01-SPORT1.jpg [title] => 170202SIB01-SPORT1 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/vaterpolisti_mornara-160817.jpg [title] => vaterpolisti_mornara-160817 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/vaterpolisti_mornara1-160817.jpg [title] => vaterpolisti_mornara1-160817 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/vaterpolisti_mornara2-160817.jpg [title] => vaterpolisti_mornara2-160817 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/22/vaterpolisti_mornara3-160817.jpg [title] => vaterpolisti_mornara3-160817 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nikica Gulin, naš vaterpolski stručnjak, kaže da se ne moramo brinuti za budućnost.

Iz ove generacije će izaći tri, četiri, možda i više igrača koji će sutra biti nositelji kvalitete u A reprezentaciji - istaknuo je Šibenčanin na klupi hrvatske reprezentacije do 20 godina, koja je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebro.

Malo je nedostajalo da se Gulin nađe u društvu Joška Krekovića koji je prošle godine u Podgorici na Svjetskom prvenstvu do 19 godina i Ivice Tucka, koji je ovog ljeta u Budimpešti na Svjetskom seniorskom prvenstvu, otišao s reprezentacijom do kraja. 

- Ostaje žal jer smo bili blizu. Nismo izgubili niti jednu utakmicu. Grci su imali dvije neriješene. Peterci su odlučivali u finalu tko je bolji. Grci su tu bili uspješniji od nas.

Fran Čubranić je izabran za najboljeg vratara SP-a. Je li on jedan od tih igrača, koji će sutra biti nositelj kvalitete u A reprezentaciji?

- Čubranić je već bio na pripremama s A reprezentacijom, i ne samo on, već Zović i Lazić. Čubranić je član riječkog Primorja. Vidi se njegova suradnja s Franom Vićanom u Primorju, ali i kroz pripreme budući je Vićan pomagao i tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo u Beogradu. Demonstrirao je na prvenstvu klasu. Hrvatska ima trećeg vratara za A reprezentaciju. Drugi naš vratar, Luka Podrug, branio je samo protiv Nizozemske. Teško je na velikim natjecanjima dijeliti minutažu. Odredi se prvi vratar. Međutim, i Podrug je kvalitet.

Drugi naš igrač u najboljoj momčadi je Antonio Dužević, centar splitskog Mornara?

- Oba centra su odradila korektno svoj posao. Lovro Paparić iz Primorja je dvije godine mlađi od Duždevića, koji je već formiran igrač.

Imate čak šest igrača koji su ponikli u Mornaru?

- To je generacija Mornara, koja je od mlađih kadeta nizala uspjehe. Činjenica da su šestorica reprezentativaca ponikla u Mornara je pokazatelj kakav je rad s mlađim uzrastima u splitskom klubu.

Kako gledate na činjenicu da Jacob Merčep odlazi iz Juga u SAD, kako je Dašić već u SAD-u?

- Teško je utjecati na njihove privatne odluke. S jedne, igračke - oni gube, ali s druge strane su u prilici dobiti stipendiju za školovanje, a što ne mogu u svojim klubovima. Ali, kroz to školovanje imaju priliku tamo nastaviti dobro raditi. Primjer Dašića u Los Angelesu to potvrđuje. Zatim, imamo nekoliko takvih igrača u reprezentaciji Grčke. Ono što im je minus je svakako nedostatak jakih utakmica, kvalitetnih, a što bi imali da sa školovanjem nastave u Hrvatskoj.

Kakav je na SP-u bio Nikola Pavličević, drugi jugaš u reprezentaciji?

- Nikola je klasični bek koji ima iskustva igranja u Juga, i to u prvoj momčadi. Vjekoslav Kobešćak ga koristi u takozvanim nezahvalnim zadatcima. Nikola je upravo svojim obrambenim kvalitetama doprinio kvaliteti naše igre u obrani.

Obranu ste odigrali odlično na SP-u. Na tome vam treba čestitati.

- Hvala. Imali smo dva kontrolna turnira, sparing s reprezentacijama Srbije i Mađarske, i kroz sve to smo naglasak imali na igri u obrani. To smo uspjeli najbolje uigrati na čelu s vratarom Čubranićem. Poslije nam je bilo lakše igrati na ovom za nas stresnom prvenstvu. U Beogradu smo od samog početka imali stresne utakmice, jake protivnike, koji imaju u svojim redovima igrače koji već igraju važne uloge u jakim europskim klubovima. Budući smo kvalitetno odigrali obranu, bilo nam je lakše u napadu. Jedini loš trenutak u obrani dogodio se na kraju finala u kojem smo od počeka vodili. U završnici smo primili dva pogotka kakva nismo primili na čitavom prvenstvu te smo jurili zaostatak. Uspjeli smo izjednačiti. Došli smo do tih peteraca u kojima smo realizirali tri od četiri te pogodili jednom okvir gola. Grci su pogodili svih pet. Nema se što zamjeriti momcima. Odigrali su odlično prvenstvo.

Gulin je godinama igrao za svoj Solaris. Prvu utakmicu za prvu momčad šibenskog kluba odigrao je 1984. godine, a zadnju 1997. godine. Samo je dvije sezone propustio. Jednu zbog odsluženja vojnog roka, a drugu, i to 1993., kada je igrao sezonu u Švicarskoj.

- Legendarni Aleksandar Seifert je bio 1984. trener Solarisa. Igrao sam za juniore s kojima sam bio prvak Jugoslavije. To je uspjelo generaciji 1966./67. u kojoj su bili Perica Bukić, Sandro Santini... I tako smo mi juniori dobivali priliku igrati za prvu momčad. Karijeru sam zaključio s 30 godina. Imao sam već godinu dana ozljedu vratne kralješnice. Pokušavao i dalje igrati, ali, jednostavno, nije išlo. 

Potom je sjeo na klupu. Bio pomoćnik Grgu Renji. Dvije godine poslije preuzeo je vođenje prve momčadi. Bio na klupi Solarisa sve do kvalifikacija Kupa Hrvatske s kojima je otvorena sezona 2002./03. Nije se slagao potom s politikom kluba te je otišao. Bruno Silić je bio koordinator za mlađe uzraste u zagrebačkoj Mladosti. Od tada je na Savi. Radio je sa svima: počevši od najmlađih - nada - do najstarijih - prve momčadi. Radio je na koncu i s vaterpolisticama Mladosti, i dok je to vodio 'žabice' su preuzele sve trofeje od splitske Bure.

- Juniorske prvakinje, zatim dupla kruna sa seniorkama te osvojen Kup Hrvatske - prisjetio se Gulin, koji je prvi trenerski trofej osvojio s mlađim uzrastima Solarisa. Generacija rođena 1998. je osvojila Kup Hrvatske.

- Preuzeo sam ih 1997. godine te iduće godine otišao u Kupu do kraja. Riječ je o generaciji rođenih 1981. godine. Zadnji trofej sam uzeo s Mladosti, i to juniorsko prvenstvo s rođenima 1997. godine.

Prvi put je u reprezentaciji pomagao Pavu Puliću. Bilo je to na turniru u Obrenovcu s reprezentacijom U15. Dvije godine bio je voditelj kampa Hrvatskog vaterpolskog saveza. Potom u reprezentaciji s Mihom Bobićem za godište 1995. i mlađi. Nakon toga je preuzeo generaciju rođenih 1997. i mlađi. Šesti prošle godine na Europskom prvenstvu, a ove drugi na Svjetskom prvenstvu.

- Svjetsko srebro, moj najveći uspjeh, dođe mi kao poklon za moj 50. rođendan i nagrada za 20 godina provedenih na klupi - dodat će Gulin.

Budući ste radili sa svima, seniorima i seniorkama, mlađim uzrastima također u obje konkurencije, gdje je bilo najbolje?

- Voliš vaterpolo, ovaj trenerski poziv. Danas radiš jedno, sutra se otvori prilika za nešto drugo. Svugdje je bio izazov. Kad si s mladima tada gledaš kako napreduju, učiš ih kako da zavole sport i vaterpolo. Sa ženama je najteže u početku. Nisu svjesne koliko mogu te kad prođe ta faza, kad ih uvjeriš da mogu, tada je puno lakše. Znate, možete i otići kad je trening, napustiti bazen, a one će nastaviti raditi. Kad radite s igračima koji imaju 20 godina i više, a to su već formirani igrači, tu ne smijete pogriješiti u ničemu. Sve mora biti posloženo. Čovjek ne može sam, i zato mora imati prave suradnike, a ja sam ih imao: Renata Vrbičića, kojeg znam još iz igračkih dana te Hrvoja Koljanina, kojeg sam upoznao dok je igrao za Mladost, a ja bio pomoćni trener. Zatim, tu je u radu s vratarima pomogao Frano Vićan. Znate, Čubranić nije branio protekle sezone, a Vićan je sjajan te je znao što i kako treba raditi. Činjenica da je Fran najbolji vratar SP-a sve govori. Zatim pomogla je i psihologinja Renata Barić. Plus Neven Kovačević, koji je već dvije godine u Savezu i zadužen je za mlađe uzraste. Nemjerljiv je njegov doprinos u organizaciji kompletnih priprema, a potom njegovo iskustvo, koje prenosi na nas. Plus, pomogli su svi treneri mlađih uzrasta koji rade u klubovima iz kojih su stigli reprezentativci. Oni su često u sjeni, ali bez njih ne bi išlo. Znate, mi smo se okupili 4. srpnja. Da igrači nisu došli spremni zahvaljujući njima bilo bi dosta teže ostvariti ovako dobar rezultat kakav smo ostvarili na Svjetskom prvenstvu - zaključio je 50-godišnji Šibenčanin.

Mornareva 'flota'

RINO BURIĆ

Datum i mjesto rođenja: 5. travnja 1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: branič

IVAN DOMAGOJ ZOVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 8. lipnja 1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mladost

Pozicija: desni vanjski

ANTONIO DUŽEVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 22. listopada

1997., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: centar

ZVONIMIR BUTIĆ

Datum i mjesto rođenja: 2. studenoga

1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Jadran

Pozicija: lijevi vanjski

DUJE PEJKOVIĆ

Datum i mjesto rođenja: 19. svibnja 1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Jadran

Pozicija: lijevi vanjski

LUKA PODRUG

Datum i mjesto rođenja: 20. listopada

1998., Split

Ponikao u: Mornar Brodospas

Sadašnji klub: Mornar Brodospas

Pozicija: vratar

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o 170202SIB01-SPORT1 vaterpolisti_mornara-160817 vaterpolisti_mornara1-160817 vaterpolisti_mornara2-160817 vaterpolisti_mornara3-160817
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/reprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju-503114 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e324526eb250145a11a7ca3216bcfe42dcc239f4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Reprezentacija+na+Mornarev+pogon%3A+%26%23039%3BImamo+blistavu+budu%C4%87nost%2C+nove+zvijezde+za+seniorsku+reprezentaciju%26%23039%3B+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Freprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju-503114 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Freprezentacija-na-mornarev-pogon-imamo-blistavu-buducnost-nove-zvijezde-za-seniorsku-reprezentaciju-503114 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => UZ RUB BAZENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
OstaloUZ RUB BAZENA

Reprezentacija na Mornarev pogon: 'Imamo blistavu budućnost, nove zvijezde za seniorsku reprezentaciju'

22. kolovoza 2017. - 21:22
20643179_1286839988112484_5294820182274335267_o

Nikica Gulin, naš vaterpolski stručnjak, kaže da se ne moramo brinuti za budućnost.

Iz ove generacije će izaći tri, četiri, možda i više igrača koji će sutra biti nositelji kvalitete u A reprezentaciji - istaknuo je Šibenčanin na klupi hrvatske reprezentacije do 20 godina, koja je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebro.

Malo je nedostajalo da se Gulin nađe u društvu Joška Krekovića koji je prošle godine u Podgorici na Svjetskom prvenstvu do 19 godina i Ivice Tucka, koji je ovog ljeta u Budimpešti na Svjetskom seniorskom prvenstvu, otišao s reprezentacijom do kraja. 

- Ostaje žal jer smo bili blizu. Nismo izgubili niti jednu utakmicu. Grci su imali dvije neriješene. Peterci su odlučivali u finalu tko je bolji. Grci su tu bili uspješniji od nas.

Fran Čubrani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 08:50