stdClass Object ( [id] => 6647 [title] => Jug izgubio finale nakon grčevite borbe i produžetaka [alias] => jug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jug Croatia osiguranje izgubio je u finalu Eurolige od talijanskog Pro Recca u rijetko viđenoj infarktnoj završnici. Dubrovačke nade pokopao je Mađar Norbert Madaras pogotkom iz daljine pet sekundi prije kraja drugoga produžetka, toliko je nedostajalo da susret bude riješen izvođenjem peteraca.

Nakon lova na veliki minus imali napad za trijumf

Prethodno su Jugaši 34 sekunde prije kraja imali napad za pobjedu, ali su već nakon nekoliko sekundi izgubili loptu. Talijani su odmah zatražili time-out, izgledalo je kako će se Jug CO ipak obraniti, no Madaras je dalekometnim projektilom zabio svoj treći pogodak u finalu, Frano Vićan bio je nemoćan.

Iako su Dubrovčani gotovo cijelu utakmicu gubili (jedino njihovo vodstvo bilo je 3:2 krajem prve četvrtine, ne računajući 12:11 u produžecima), u posljednje dvije i pol minute regularnog dijela uspjeli su od 8:11 doći do izjednačenja i izboriti produžetke.

Pothvat je tim veći kada se zna da su od sredinom treće četvrtine ostali najprije bez Pave Markovića, a zatim i bez svoga kapetana Mihe Boškovića, koji su zaradili treća isključenja. U 26. minuti do kraja je isključen i Andro Bušlje.

Talijani su prvi put stekli tri pogotka prednosti na samom početku treće četvrtine, kada je Madaras s igračem više zabio za 7:4. Mile Smodlaka je sedam minuta prije kraja smanjio na 8:7, kao Josef Hrošik na 9:8 dvije minute kasnije. Pro Recco je golovima Vujasinovića i Madarasa još jednom došao do naizgled teško dostižne prednosti, ali nadu donosi mladi Ivan Sukno na 2:06 do kraja.

Minutu kasnije Maro Joković koristi igrača više i smanjuje na 11:10, da bi Hrošik pet sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, još jednom s igračem više, izjednačio na 11:11 i donio Jugu CO produžetke.

Calcaterra prije Madarasa

U produžecima , dvaput po tri minute, prvi su poveli Dubrovčani. Sandro Sukno je 12 sekundi prije kraja prvog produžetka iskoristio peterac i donio vodstvo 12:11, tek drugo na utakmici. No, trostruki strijelac Alessandro Calcaterra je početkom druge tri minute izjednačio na 12:12, da bi Mađar Madaras na već opisan način na samom kraju produžetaka donio Talijanima naslov prvaka Europe.

                                                                           t. vlašić

Finale Final foura Eurolige:

Jug CO – Pro Recco 12:13 nakon produžetaka - 11:11 (3:3, 0:1, 3:4, 5:3 - 1:0, 0:2)

Barcelona - Plivalište Montjuic. Gledatelja 600.

Suci: Borell (Španjolska) i Stavridis (Grčka).

Jug Croatia osiguranje: Vićan (13 obrana), Hrošik (2), Bošković (2), Pecotić (1), Joković (2), Smodlaka (2), Marković, Bušlje (1), I. Sukno (1), Dobud, Drobac, Obradović, S. Sukno (1).

Pro Recco: Tempesti (12 obrana), Giacoppo, Madaras (3), Mangiante (1), Kasas (2), Vujasinović (1), Felugo, Angelini, Benedek, Calcaterra (3), Udovičić (2), Deserti (1), Fiorentini.

Igrač više: Jug CO 15:7, Pro Recco 14:7.

Peterci: Jug CO 2(2).

Mladostaši četvrti

U utakmici za treće mjesto na Final Foura Eurolige u subotu su u Barceloni vaterpolisti zagrebačke Mladosti izgubili od Vasasa iz Budimpešte sa 8:6 (2:2, 1:1, 2:2, 3:1).

Susret je odigran na plivalištu Montjuicu, a sudili su Tulga i Margeta pred 500 gledatelja .

MLADOST: Pavić, Burić, Smith, Vrdoljak 1, Iosep, Franković, Antonijević 2(1), Đogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić 1, Franičević, Lončar 1.

VASAS: Nagy, Heinnrich 1, Fulop, Matyas, Katonas, Takacs, Kovacs, Kincses, Da. Varga, De. Varga 3, B. Steinmetz 2, Toth 1, A. Steinmetz 1.

PETERCI: Mladost 1 (1), Vasas 1 (0).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 11/3, Vasas 10/3.

Vaterpolisti Mladosti četvrti su u Europi nakon poraza u Barceloni od Vasasa. Bila je to još jedna slaba predstava hrvatskih prvaka, koji su loše igrali i u obrani i u napadu, te su u igri bili samo zahvaljujući vrataru Josipu Paviću koji je imao 11 obrana.

Vrlo izjednačena utakmica prelomljena je sredinom treće četvrtine kod rezultata 6:6 kada su Mađari pogocima Denesa Varge i Totha slomili otpor Zagrepčana.(H)

Spremaju se pojačanja

I dok su jugaši u plivalištu vodili bitku za prvaka Europe, slažu se kockice na gornjem katu, u kancelariji dubrovačkog kluba, za novu sezonu.

Zagrebačke kolege, koje prate klub sa Save, Jugovog najvećeg rivala Mladost, raspolažu s informacijom kako će Španjolac Guilermo Molina na jesen zaigrati u kapici dubrovačkog vaterpolskog velikana.

Molina je, ne kriju u Gružu, na listi želja, ali njega još godinu dana veže ugovor s Brescijom, u koju je stigao na početku još uvijek nedovršene sezone u Italiji (Talijani još trebaju odlučiti o prvaku).

Goran Hrnić, čelni čovjek Jug Croatia osiguranja, potvrdit će kako je Molina na listi želja, ali kako nikakav dogovor sa Španjolcem nije postignut iz već spomenutog razloga, ugovorom je vezan za talijanski klub.

Univerzalac Molina

Španjolac, MVP Svjetskog prvenstva u Melbourneu, je univerzalni igrač. Igra na poziciji braniča, izvlači se na poziciju desnog vanjskog. Ratko Rudić, hrvatski izbornik, u najavi Final foura Eurolige, vagajući izglede jugaša u Barceloni, istaknuo je prednost Juga na poziciji centra, Mile Smodlaka i Nikša Dobud su par broj jedan u klupskom vaterpolu, dodao kako je Frano Vićan vrhunski vratar, a kad je spomenuo mjesto braniča, naglasio je kako Jug ima samo Bušlju.

Zbori tako Rudić, ističu to i drugi treneri. I Pino Porzio, trener Pro Recca, je uoči finala protiv Dubrovčana vidio prednost svoje momčadi na poziciji braniča. “Izbaciti iz igre Bušlju s tri isključenja”, dodao je Porzio, značilo bi napraviti veliki posao.

Iz tog razloga u Jugu i razmišljaju o Molini. Ljeto pred nama odgovorit će na pitanje, može li u Gruž stići još jedno ekstra pojačanje. Prvo je već stiglo. Toliko spominjani Tony Azevedo, reprezentativac SAD-a, kao i Molina član najbolje sedmorke Svjetskog prvenstva u Melbourneu, na jesen će zaigrati za Jug CO.

Azevedo će na ljevu stranu, tamo gdje su reprezentativac Pavo Marković, Paulo Obradović, igrač sa popisa reprezentacije za nastup u Svjetskoj ligi (riječ je o igraču za kojim je prva prava seniorska sezona), a tu je i Sandro Sukno. Još nije napunio 18 godina, a svojim igrama je digao sve na noge. Sve je više onih koji ističu: za njega mora biti mjesta u sastavu svjetskih prvaka za Olimpijske igre u Pekingu. Emil Nikolić, Jugov trener, je izjavio: “Sandro je reinkarnacija Perice Bukića, koji je proslavio sve svoje trenere, kao što će Sandro mene.”

Na lijevoj strani Jugove momčadi u sljedećoj sezoni bit će kapetan Miho Bošković, najbolji igrač Europe u izboru LEN-e, također član najbolje momčadi posljednjeg SP-a. Maro Joković, ljevoruki reprezentativac, zlatni Hrvat sa SP-a.

“Naša najveća pojačanja su naši mladi igrači, koji će u novoj sezoni biti iskusniji” – još prije je isticao Hrnić.

Gruž se sprema uzvratiti Mladosti za poraz u domaćem prvenstvu, koja bi također trebala u novu sezonu ući ojačana. Igor Hinić, reprezentativni centar Hrvatske, kažu, iz Brescije seli na Savu. Želja mladostaša je i Adam Steinmetz, fenomenalni centar Vasasa, ali njega traži i Primorac iz Kotora. Tako tvrde mađarske kolege na Final fouru u Barceloni.

Pjenit će se i u sljedećoj sezoni, to je sigurno, u ogledima Jug CO i Mladosti. I u narednoj sezoni ta će dva sastava odlučivati o oba domaća trofeja, za nadati se, kao i u upravo završenoj sezoni, i o trećem – europskom.

Izjave:

 Norbert Madaras, dijete Egera, od 2005. u Pro Reccu, pogodio je dvije sekunde prije kraja produžetka za pobjedu te peti europski naslov svoje momčadi.

Talijani su obranili naslov u kišnoj i prokleto hladnoj Barceloni. Drugu godinu uzastopno srebro je oko vrata jugaša. Kao i prošle godine odluka u finalu zbila se u posljednjem napadu. U Milanu, u lipnju 2007., pogodio je Mauricio Felugo.

Sinoć mađarski reprezentativac, olimpijski pobjednik iz Atene, naciljao mrežu Vićana te bacio u očaj Dubrovčane.

- Imali smo sigurne peterce da smo držali loptu do kraja. Dogovor je bio upravo takav uoči tog posljednjeg napada. Ali, neiskustvo je presudilo – žalio je za propuštenom prilikom Jugov trener Emil Nikolić.

Maro Joković je želio uposliti Smodlaku, trebao je čekati budući Jugov centar nije izborio poziciju. Talijani su dobili loptu 22 sekunde prije kraja.

- Previše kontra prekršaja nam je sudio grčki sudac Stavridis. Previše isključenja nam dosudio bez lopte. I to je utjecalo na poraz – istaknuo je Nikolić.

- Zasluženo smo osvojili naslov. Nedopustivo smo pali u četvrtoj četvrtini te dozvolili povratak Juga te njihovo vodstvo u prvom produžetku 12:11. Jug je dokazao kako je odlična momčad. Ali, naslov je zasluženo naš – isticao je Vanja Udovičić, srpski reprezentativac, igrač Pro Recca.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jug - pro recco 12:13 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-05-10 20:53:51 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-05-12 22:05:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-05-10 21:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2887 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8095001 Threads: 2 Questions: 1675244405 Slow queries: 4988310 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112350631 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/jug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka-6647 [printLink] => /sport/ostalo/jug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka-6647?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 208913 [name] => vkjug [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vkjug [link] => /tag/vkjug ) [1] => stdClass Object ( [id] => 72065 [name] => vaterpolskaeuroliga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vaterpolskaeuroliga [link] => /tag/vaterpolskaeuroliga ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jug - pro recco 12:13 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jug izgubio finale nakon grčevite borbe i produžetaka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-00-27-19-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jug Croatia osiguranje izgubio je u finalu Eurolige od talijanskog Pro Recca u rijetko viđenoj infarktnoj završnici. Dubrovačke nade pokopao je Mađar Norbert Madaras pogotkom iz daljine pet sekundi prije kraja drugoga produžetka, toliko je nedostajalo da susret bude riješen izvođenjem peteraca.

Nakon lova na veliki minus imali napad za trijumf

Prethodno su Jugaši 34 sekunde prije kraja imali napad za pobjedu, ali su već nakon nekoliko sekundi izgubili loptu. Talijani su odmah zatražili time-out, izgledalo je kako će se Jug CO ipak obraniti, no Madaras je dalekometnim projektilom zabio svoj treći pogodak u finalu, Frano Vićan bio je nemoćan.

Iako su Dubrovčani gotovo cijelu utakmicu gubili (jedino njihovo vodstvo bilo je 3:2 krajem prve četvrtine, ne računajući 12:11 u produžecima), u posljednje dvije i pol minute regularnog dijela uspjeli su od 8:11 doći do izjednačenja i izboriti produžetke.

Pothvat je tim veći kada se zna da su od sredinom treće četvrtine ostali najprije bez Pave Markovića, a zatim i bez svoga kapetana Mihe Boškovića, koji su zaradili treća isključenja. U 26. minuti do kraja je isključen i Andro Bušlje.

Talijani su prvi put stekli tri pogotka prednosti na samom početku treće četvrtine, kada je Madaras s igračem više zabio za 7:4. Mile Smodlaka je sedam minuta prije kraja smanjio na 8:7, kao Josef Hrošik na 9:8 dvije minute kasnije. Pro Recco je golovima Vujasinovića i Madarasa još jednom došao do naizgled teško dostižne prednosti, ali nadu donosi mladi Ivan Sukno na 2:06 do kraja.

Minutu kasnije Maro Joković koristi igrača više i smanjuje na 11:10, da bi Hrošik pet sekundi prije posljednjeg zvuka sirene, još jednom s igračem više, izjednačio na 11:11 i donio Jugu CO produžetke.

Calcaterra prije Madarasa

U produžecima , dvaput po tri minute, prvi su poveli Dubrovčani. Sandro Sukno je 12 sekundi prije kraja prvog produžetka iskoristio peterac i donio vodstvo 12:11, tek drugo na utakmici. No, trostruki strijelac Alessandro Calcaterra je početkom druge tri minute izjednačio na 12:12, da bi Mađar Madaras na već opisan način na samom kraju produžetaka donio Talijanima naslov prvaka Europe.

                                                                           t. vlašić

Finale Final foura Eurolige:

Jug CO – Pro Recco 12:13 nakon produžetaka - 11:11 (3:3, 0:1, 3:4, 5:3 - 1:0, 0:2)

Barcelona - Plivalište Montjuic. Gledatelja 600.

Suci: Borell (Španjolska) i Stavridis (Grčka).

Jug Croatia osiguranje: Vićan (13 obrana), Hrošik (2), Bošković (2), Pecotić (1), Joković (2), Smodlaka (2), Marković, Bušlje (1), I. Sukno (1), Dobud, Drobac, Obradović, S. Sukno (1).

Pro Recco: Tempesti (12 obrana), Giacoppo, Madaras (3), Mangiante (1), Kasas (2), Vujasinović (1), Felugo, Angelini, Benedek, Calcaterra (3), Udovičić (2), Deserti (1), Fiorentini.

Igrač više: Jug CO 15:7, Pro Recco 14:7.

Peterci: Jug CO 2(2).

Mladostaši četvrti

U utakmici za treće mjesto na Final Foura Eurolige u subotu su u Barceloni vaterpolisti zagrebačke Mladosti izgubili od Vasasa iz Budimpešte sa 8:6 (2:2, 1:1, 2:2, 3:1).

Susret je odigran na plivalištu Montjuicu, a sudili su Tulga i Margeta pred 500 gledatelja .

MLADOST: Pavić, Burić, Smith, Vrdoljak 1, Iosep, Franković, Antonijević 2(1), Đogaš 1, Karač, Muslim, Buljubašić 1, Franičević, Lončar 1.

VASAS: Nagy, Heinnrich 1, Fulop, Matyas, Katonas, Takacs, Kovacs, Kincses, Da. Varga, De. Varga 3, B. Steinmetz 2, Toth 1, A. Steinmetz 1.

PETERCI: Mladost 1 (1), Vasas 1 (0).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 11/3, Vasas 10/3.

Vaterpolisti Mladosti četvrti su u Europi nakon poraza u Barceloni od Vasasa. Bila je to još jedna slaba predstava hrvatskih prvaka, koji su loše igrali i u obrani i u napadu, te su u igri bili samo zahvaljujući vrataru Josipu Paviću koji je imao 11 obrana.

Vrlo izjednačena utakmica prelomljena je sredinom treće četvrtine kod rezultata 6:6 kada su Mađari pogocima Denesa Varge i Totha slomili otpor Zagrepčana.(H)

Spremaju se pojačanja

I dok su jugaši u plivalištu vodili bitku za prvaka Europe, slažu se kockice na gornjem katu, u kancelariji dubrovačkog kluba, za novu sezonu.

Zagrebačke kolege, koje prate klub sa Save, Jugovog najvećeg rivala Mladost, raspolažu s informacijom kako će Španjolac Guilermo Molina na jesen zaigrati u kapici dubrovačkog vaterpolskog velikana.

Molina je, ne kriju u Gružu, na listi želja, ali njega još godinu dana veže ugovor s Brescijom, u koju je stigao na početku još uvijek nedovršene sezone u Italiji (Talijani još trebaju odlučiti o prvaku).

Goran Hrnić, čelni čovjek Jug Croatia osiguranja, potvrdit će kako je Molina na listi želja, ali kako nikakav dogovor sa Španjolcem nije postignut iz već spomenutog razloga, ugovorom je vezan za talijanski klub.

Univerzalac Molina

Španjolac, MVP Svjetskog prvenstva u Melbourneu, je univerzalni igrač. Igra na poziciji braniča, izvlači se na poziciju desnog vanjskog. Ratko Rudić, hrvatski izbornik, u najavi Final foura Eurolige, vagajući izglede jugaša u Barceloni, istaknuo je prednost Juga na poziciji centra, Mile Smodlaka i Nikša Dobud su par broj jedan u klupskom vaterpolu, dodao kako je Frano Vićan vrhunski vratar, a kad je spomenuo mjesto braniča, naglasio je kako Jug ima samo Bušlju.

Zbori tako Rudić, ističu to i drugi treneri. I Pino Porzio, trener Pro Recca, je uoči finala protiv Dubrovčana vidio prednost svoje momčadi na poziciji braniča. “Izbaciti iz igre Bušlju s tri isključenja”, dodao je Porzio, značilo bi napraviti veliki posao.

Iz tog razloga u Jugu i razmišljaju o Molini. Ljeto pred nama odgovorit će na pitanje, može li u Gruž stići još jedno ekstra pojačanje. Prvo je već stiglo. Toliko spominjani Tony Azevedo, reprezentativac SAD-a, kao i Molina član najbolje sedmorke Svjetskog prvenstva u Melbourneu, na jesen će zaigrati za Jug CO.

Azevedo će na ljevu stranu, tamo gdje su reprezentativac Pavo Marković, Paulo Obradović, igrač sa popisa reprezentacije za nastup u Svjetskoj ligi (riječ je o igraču za kojim je prva prava seniorska sezona), a tu je i Sandro Sukno. Još nije napunio 18 godina, a svojim igrama je digao sve na noge. Sve je više onih koji ističu: za njega mora biti mjesta u sastavu svjetskih prvaka za Olimpijske igre u Pekingu. Emil Nikolić, Jugov trener, je izjavio: “Sandro je reinkarnacija Perice Bukića, koji je proslavio sve svoje trenere, kao što će Sandro mene.”

Na lijevoj strani Jugove momčadi u sljedećoj sezoni bit će kapetan Miho Bošković, najbolji igrač Europe u izboru LEN-e, također član najbolje momčadi posljednjeg SP-a. Maro Joković, ljevoruki reprezentativac, zlatni Hrvat sa SP-a.

“Naša najveća pojačanja su naši mladi igrači, koji će u novoj sezoni biti iskusniji” – još prije je isticao Hrnić.

Gruž se sprema uzvratiti Mladosti za poraz u domaćem prvenstvu, koja bi također trebala u novu sezonu ući ojačana. Igor Hinić, reprezentativni centar Hrvatske, kažu, iz Brescije seli na Savu. Želja mladostaša je i Adam Steinmetz, fenomenalni centar Vasasa, ali njega traži i Primorac iz Kotora. Tako tvrde mađarske kolege na Final fouru u Barceloni.

Pjenit će se i u sljedećoj sezoni, to je sigurno, u ogledima Jug CO i Mladosti. I u narednoj sezoni ta će dva sastava odlučivati o oba domaća trofeja, za nadati se, kao i u upravo završenoj sezoni, i o trećem – europskom.

Izjave:

 Norbert Madaras, dijete Egera, od 2005. u Pro Reccu, pogodio je dvije sekunde prije kraja produžetka za pobjedu te peti europski naslov svoje momčadi.

Talijani su obranili naslov u kišnoj i prokleto hladnoj Barceloni. Drugu godinu uzastopno srebro je oko vrata jugaša. Kao i prošle godine odluka u finalu zbila se u posljednjem napadu. U Milanu, u lipnju 2007., pogodio je Mauricio Felugo.

Sinoć mađarski reprezentativac, olimpijski pobjednik iz Atene, naciljao mrežu Vićana te bacio u očaj Dubrovčane.

- Imali smo sigurne peterce da smo držali loptu do kraja. Dogovor je bio upravo takav uoči tog posljednjeg napada. Ali, neiskustvo je presudilo – žalio je za propuštenom prilikom Jugov trener Emil Nikolić.

Maro Joković je želio uposliti Smodlaku, trebao je čekati budući Jugov centar nije izborio poziciju. Talijani su dobili loptu 22 sekunde prije kraja.

- Previše kontra prekršaja nam je sudio grčki sudac Stavridis. Previše isključenja nam dosudio bez lopte. I to je utjecalo na poraz – istaknuo je Nikolić.

- Zasluženo smo osvojili naslov. Nedopustivo smo pali u četvrtoj četvrtini te dozvolili povratak Juga te njihovo vodstvo u prvom produžetku 12:11. Jug je dokazao kako je odlična momčad. Ali, naslov je zasluženo naš – isticao je Vanja Udovičić, srpski reprezentativac, igrač Pro Recca.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/jug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka-6647 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fedd1d2ae6bddae0e7a363f658393962037ce1aa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jug+izgubio+finale+nakon+gr%C4%8Devite+borbe+i+produ%C5%BEetaka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fjug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka-6647 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fjug-izgubio-finale-nakon-grcevite-borbe-i-produzetaka-6647 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => jug - pro recco 12:13 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Ostalojug - pro recco 12:13

Jug izgubio finale nakon grčevite borbe i produžetaka

Piše PSD.
10. svibnja 2008. - 23:52

Jug Croatia osiguranje izgubio je u finalu Eurolige od talijanskog Pro Recca u rijetko viđenoj infarktnoj završnici. Dubrovačke nade pokopao je Mađar Norbert Madaras pogotkom iz daljine pet sekundi prije kraja drugoga produžetka, toliko je nedostajalo da susret bude riješen izvođenjem peteraca.

Nakon lova na veliki minus imali napad za trijumf

Prethodno su Jugaši 34 sekunde prije kraja imali napad za pobjedu, ali su već nakon nekoliko sekundi izgubili loptu. Talijani su odmah zatražili time-out, izgledalo je kako će se Jug CO ipak obraniti, no Madaras je dalekometnim projektilom zabio svoj treći pogodak u finalu, Frano Vićan bio je nemoćan.

Iako su Dubrovčani gotovo cijelu utakmicu gubili (jedino njihovo vodstvo bilo je 3:2 krajem prve četvrtine, ne računajući 12:11 u produže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 02:27