StoryEditorOCM
Ostalouoči natjecanja

Hrvatskim sportašima pronađen doping, objavljena i snimka razgovora koji ih kompromitira: ‘Sve je laž!‘

Piše SPORT SD
9. srpnja 2023. - 14:57

Dvojici hrvatskih ronilaca na dah, od kojih je jedan svjetski rekorder prema krovnoj ronilačkoj organizaciji AIDA, zabranjeno je sudjelovati dubinskim natjecanjima nakon što su stigli na Bahame navodno u posjedu lijekova za poboljšanje performansi (PED), piše Divernet.

Četiri takva lijeka su pronađena 4. srpnja u prtljazi svjetskog rekordera Petra Klovara i Vitomira Maričića, izvijestili su organizatori natjecanja Vertical Blue. Lijekovi su bili na listi zabranjenih za sportaše Svjetske antidopinške agencije (WADA) i Vertical Blue natjecanja.

Objavljena je snimka na kojoj ronioci na dah razgovaraju o drogama koje nose i onima za koje su mislili da se već mogu otkriti u njihovim sustavima, s hrvatskom roniteljicom na dah Sandom Delijom, koja je putovala s muškarcima, ali nije bila natjecateljica. 

Klovar i Maričić su po kratkom postupku dobili zabranu nastupa na natjecanju.

“Sve ovo što se sada događa je nevjerojatno i lažno i ne odgovara istini”, naveo je Klovar u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama. “Trenutno nam se savjetuje da ne dajemo detaljne izjave. Naši odvjetnici stupaju u akciju, jer su stvari izmakle kontroli i ozbiljne.

“Mi smo sportaši koji su čisti, uvijek smo bili i to će se sve uskoro razjasniti. Vjerujemo da svatko tko nas poznaje ili trenira s nama to već zna iz osobnog iskustva.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 20:10