stdClass Object ( [id] => 152735 [title] => ČETIRI KAFIĆA Slavit će se u Vanilli, igrač turnira Ivan Rakitić (FOTO) [alias] => cetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Deseto izdanje humanitarno-malonogometnog turnira ‘Memorijal Dina Petrinovića - Turnir Četiri kafića’ za deset. Gotovo deset tisuća navijača pohodilo je Spaladium Arenu i turnir s kojeg sav prihod ide u korist Centra za rehabilitaciju osoba s poteškoćama u razvoju ‘Mir’ u Rudinama te je svjedočilo trijumfu Vanille.

U finalnom susretu Vanilla je pogotkom najboljeg igrača turnira Ivana Rakitića koji je iz teške situacije svladao Danijela Subašića svladala Tropic club Equador 1:0. Taj trenutak drskosti i imaginacije veznjaka španjolske Seville bio je dovoljan za slavlje Vanille na jubilarnom turniru, prvom slavlju te momčadi na turniru nakon 2008. godine.
- Zrakoplov za Španjolsku mi polijeće u 6.50 ujutro, do tada možemo slaviti! - najavio je kapetan Rakitić koji je prvi podigao pobjednički trofej.

Ovaj put se hrvatski reprezentativac Rakitić koji već godinama dolazi na tunrir još aktivnije uključio u slaganje momčadi, samo kako bi podignuo trofej koji mu je na koncu i došao u ruke. Izbornik Slaven Bilić dobio je konkurenciju.
- Ma možemo nas dva i zajedno ha, ha... - šalio se nakon trijumfa dobro raspoloženi Rakitić koji je donio slavlje momčadi predstavnika Denisa Vrvila i Gordana Boljata.

Ipak titulu najboljeg susreta turnira apsolutno je zaslužilo drugo polufinale odigrano između Tropica i Bobisa. Po dramatičnosti u finalu prije finala Tropic je u posljednjih šest minuta susreta dostigao 2:0 prednost Bobisa, a izjednačujući pogodak tridesetak sekundi prije kraja susreta zabio je vratar Subašić. U izvođenju kaznenih udaraca u kojima je za Bobis precizan bio i miljenik publike predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš opet je igrač odluke bio Subašić. Uoči posljednje od tri serije iznervirao što pričanjem, što plesanjem na gol liniji suigrača iz Hajduka Marina Tomasova koji je potom pogodio samo stativu.
- Izbacili smo Svagušu, pojeli smo im sve krafne! - šalio se nakon trijumfa Subašić.

Taj poraz prilično je rastužio Maleša.
- Stvarno sam razočaran, po prikazanom smo morali igrati u finalu. Vodili smo 2:0, takva prednost se ne smije ispustiti. Netko će za to morati odgovarati! - šalio se Maleš no i kazao kako mu, unatoč tome što je riječ o humaninatrnoj priredbi, sportski tip u njemu ne dozvoljava mu da gubi ni na malom balunu.
- Dva predsjednika, dva trenera, a izgubili smo - mrmljao je u šali savjetnik predsjednika Svaguše zadužen za struku Stanko Poklepović.

Prethodno je u prvom polufinalu kasniji pobjednik Vanilla eliminirala lanjskog pobjednika Kauri. Kauri je prošle sezone osvojio sve što se osvojiti moglo, titulu najboljeg strijelca i igrača uzeo je tada Edin Džeko, a vratara Adis Nurković. Ove godine Džeke nije bilo zbog obveza u engleskom Premiershipu (Manchester City), a Nurkovića zbog ozljede. Nije Senijad Ibričić bio dovoljan.
- Mi smo došli oslabljeni, pokušali smo, ali nije išlo. Neka se malo i drugi raduju, a mi ćemo se po trofej vratiti iduće godine - najavio je Ibričić.

Naravno kao i svake godine iako su unatoč humanitarnoj noti turnira svi jurili pobjedu, nedostajalo je više atrakcije, rizika, ali bilo je u dobrom raspoloženju u blagdansko vrijeme i mnogo dirljivih susreta, čestitanja, pa i neizbježne zafrkancije.

U skladu s najavama za utakmicu Tonći Kukoč (Bobis), Splićanin sa Skalica, se hvalio kako mu je suigrač iz Hajduka Zadranin Subašić pokazao put do dvorane inače bi bilo upitno gdje bi završio (u najavi je Subašić govorio kako ne zna hoće li Kuki naći Spaladium Arenu). S druge strane Poklepovića je pri potpisivaju autograma navijačima dočekalo upozorenje iz publike:
- Nemojte Špaco, postat ćete jamac!

Hajdukov predsjednik Maleš zaslužio je najveće ovacije publike na turniru, ponajviše zbog svog sudjelovanja u USKOK-ovoj akciji borbe protiv kriminala u hrvatskom nogometu, a pogotovo kada je zabio gol iz kaznenog udarca kada je euforično trčao dvoranom.

Nije nimalo zaostajao ni bivši trener ‘bijelih’ Poklepović čija je momčad Bobis kako je kazao igrala klasičnim sustavom, a ne pirju, zatim Stanko Bubalo...

S druge strane zvižducima zahtjevne splitske publike su pak unatoč motu turnira dočekani bivši čelni čovjek ‘bijelih’ Svaguša, najbolji igrač Splita i HNL-a Ivica Križanac, bivši dinamovac Gordon Schildenfeld...


FRANE VULAS
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Vjekoslav i dva Ivana
Titulu najboljeg igrača turnira ponio je Ivan Rakitić iz Vanille, a u pobjedničku momčad otišao je i trofej za najboljeg vratara i to u ruke Vjekoslava Tomića koji u dva susreta, u 80 minuta igre, nije primio pogodak. Najbolji strijelac turnira je Ivan Perišić koji je zabio dva pogotka, jedan iz igre i jedan u izvođenju kaznenih udaraca nakon što je regularni dio susreta Tropica i Bobisa završio neodlučenim rezultatom 2:2.

Koga god odabere Danijel Pranjić pobjednička su klapa
Igrač Vanille Danijel Pranjić koji je nakon trijumfa lani s Kaurijem opet osvojio turnir otkrio je kako unatoč svim najavama kako će ove zime promijeniti klub do ljeta ostati igrač Bayerna iz Münchena.
- Mislio sam otići u klub u kojem ću imati veću minutažu, pogotovo zbog Eura koje se igra idućeg ljeta, ali u klubu su rekli da me neće pustiti - pojasnio je Pranjić.

Dora im Sikavica
U revijalnom susretu odigranom prije finala nastupile su već tradicionalno i nogometašice Marjana. igračice trenera Joze Pirića odigrale su kratak susret podijeljene u dvije ekipe, a njihov specijalni gost bila je direktorica nizozemskog Ajaxa i njihova imenjakinja Marjan Olfers. ŽNK Marjan (plave) su svladale Divlje mačke (narančaste) pogotkom Dore Sikavice.

Povelje i nagrade
U poluvremenu finalnog susreta ravnatelj Centra ‘Mir’ koji se brine za osobe s poteškoćama u razvoju u Rudinama Borislav Maračić uručio je prigodne poklone najzaslužnijima za ovu iz godine u godine sve masovniju manifestaciju. Organizatorima turnira Ivicu Mornaru i Damiru Karamanu Maričić je uz pljesak publike uručio povelje za izraziti doprinos ustanovi kojoj je na čelu.
Brojni gledatelji koji su pohodili turnir otišli su kući i s nagradama. Ukupno 72 najsretnija gledatelja nagrađena su ulaznicama za skorašnje Europsko prvenstvo u futsalu kojem će početkom iduće godine domaćin biti i Split (uz Zagreb), zatim suvenirima Hajduka, te brojnim drugim prigodnim poklonima.

Vanilla-Tropic 1:0 (0:0)

Split - Spaladium Arena, 9 000 gledatelja
Suci:Edi Šunjić I Petar Gabrilo(oba Split)
Vanilla: Tomić, Vastić, Kočić, Spahić, Pranjić, Bogdanović, Rakitić(1), Livaja, Schildenfeld, Santini, Šolić.
Treneri: Dalibor Zebić i Hari Vukas; Predstavnici: Denis Vrvilo i Gordan Boljat.
Pjevač: grupa Viva - “Volin sve bilo”

Tropic: Subašić, Ojdanić, Križanac, Kukoč, Kalinić, Lovrek, Laura, A.Vitaić, F.Vitaić, Obilinović, Mršić, Čop, Đoni.
Trener: Mladen Perica Štrla. Pomoćni treneri: Gordan Boljat i Denis Mudrinić. Predstavnik: Marko Bralić-Keto.
Pjevač: Marijan Ban - “Bila boja”

Finale su dočekala dva najpostojanija i ukupno zbrajajući sve rezultate, dva najuspješnija kafića. Pehar je na koncu po treći put preselio iz Arene u susjedstvo u Vanille. U vrlo izjednačenom susretu s obostranim prilikama prelomio je u 29. minuti Ivan Rakitić kada je iz mrtvog kuta nadmudrio Subašića i provukao loptu u blizi kut. Krenuli su tada “crveni” još otvorenije i angažiranije, ali su ispred sebe imali nesavladivog Vjekoslava Tomića. U ključnom razdoblju Tomić je zaustavio odlične prilike, Čopu i Vitaićima... I Vanilla je nastojala izbjeći dramu, a najbolju priliku propustio je Bogdanović kada ga je potezom turnira madjioničarski uposlio Spahić. Minimalno vodstvo Vanille opstalo je do samog kraja, a onda su u klupku radosti “žuti” još jednom zapjevali “Volin sve bilo”.


POLUFINALA

Vanilla - Kauri 1:0(0:0)
Branitelj naslova Kauri čuvao je svoja vrata i nadao se da će Senijad Ibričić biti precizniji od grede u 5. minuti. Na drugoj strani Rakitić je iz prekida (aut) odlično opazio Schildenfelda koji je stigao iz drugog plana i zakucao pod gredu. Kauriju nisu pomogle ni posljednje dvije i pol minute s igračem vratarom.

Tropic-Bobis 5:4 (regularno 2:2, 0:2)
Iz dviju navlas istih akcija, iz auta lopte su ‘odlagali’ Sharbini i Banić a potom zabijali Tomasov i Perišić. Smanjio je Čop, a u zadnjim sekundama otišao je naprijed i izjednačio vratar Subašić. U ruletu sedmeraca u zadnjoj seriji Mršić je pogodio, a šut Tomasova zaustavila je vratnica.


I. JAVORČIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-12-26 17:33:12 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-12-28 01:34:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-12-26 19:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13003 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2011\/12\/27\/Sport\/vanla.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica12-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica28-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica27-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica45-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica44-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica43-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica42-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica41-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica40-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica46-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica13-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica11-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica10-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica9-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica8-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica7-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica6-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica5-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica4-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica3-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica2-261211.jpg","\/Archive\/Images\/2011\/12\/26\/sport\/arena\/cetiri_kafica1-261211.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x285"},{"size0":"700x468"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x432"},{"size0":"700x392"},{"size0":"700x405"},{"size0":"382x550"},{"size0":"700x432"},{"size0":"700x473"},{"size0":"545x550"},{"size0":"700x400"},{"size0":"700x430"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x395"},{"size0":"700x452"},{"size0":"700x385"},{"size0":"700x441"},{"size0":"700x500"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x445"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38342242 Threads: 3 Questions: 7093928612 Slow queries: 3299412 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608246863 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/cetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto-152735 [printLink] => /sport/ostalo/cetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto-152735?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 231203 [name] => četirikafića [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cetirikafica [link] => /tag/cetirikafica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 231202 [name] => 4kafića [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 4kafica [link] => /tag/4kafica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => ČETIRI KAFIĆA Slavit će se u Vanilli, igrač turnira Ivan Rakitić (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-06-09-21-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/27/Sport/vanla.jpg [galleryCount] => 24 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/27/Sport/vanla.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica12-261211.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica28-261211.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica27-261211.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica45-261211.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica44-261211.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica43-261211.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica42-261211.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica41-261211.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica40-261211.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica46-261211.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica13-261211.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica-261211.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica11-261211.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica10-261211.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica9-261211.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica8-261211.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica7-261211.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica6-261211.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica5-261211.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica4-261211.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica3-261211.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica2-261211.jpg [title] => ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2011/12/26/sport/arena/cetiri_kafica1-261211.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Deseto izdanje humanitarno-malonogometnog turnira ‘Memorijal Dina Petrinovića - Turnir Četiri kafića’ za deset. Gotovo deset tisuća navijača pohodilo je Spaladium Arenu i turnir s kojeg sav prihod ide u korist Centra za rehabilitaciju osoba s poteškoćama u razvoju ‘Mir’ u Rudinama te je svjedočilo trijumfu Vanille.

U finalnom susretu Vanilla je pogotkom najboljeg igrača turnira Ivana Rakitića koji je iz teške situacije svladao Danijela Subašića svladala Tropic club Equador 1:0. Taj trenutak drskosti i imaginacije veznjaka španjolske Seville bio je dovoljan za slavlje Vanille na jubilarnom turniru, prvom slavlju te momčadi na turniru nakon 2008. godine.
- Zrakoplov za Španjolsku mi polijeće u 6.50 ujutro, do tada možemo slaviti! - najavio je kapetan Rakitić koji je prvi podigao pobjednički trofej.

Ovaj put se hrvatski reprezentativac Rakitić koji već godinama dolazi na tunrir još aktivnije uključio u slaganje momčadi, samo kako bi podignuo trofej koji mu je na koncu i došao u ruke. Izbornik Slaven Bilić dobio je konkurenciju.
- Ma možemo nas dva i zajedno ha, ha... - šalio se nakon trijumfa dobro raspoloženi Rakitić koji je donio slavlje momčadi predstavnika Denisa Vrvila i Gordana Boljata.

Ipak titulu najboljeg susreta turnira apsolutno je zaslužilo drugo polufinale odigrano između Tropica i Bobisa. Po dramatičnosti u finalu prije finala Tropic je u posljednjih šest minuta susreta dostigao 2:0 prednost Bobisa, a izjednačujući pogodak tridesetak sekundi prije kraja susreta zabio je vratar Subašić. U izvođenju kaznenih udaraca u kojima je za Bobis precizan bio i miljenik publike predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš opet je igrač odluke bio Subašić. Uoči posljednje od tri serije iznervirao što pričanjem, što plesanjem na gol liniji suigrača iz Hajduka Marina Tomasova koji je potom pogodio samo stativu.
- Izbacili smo Svagušu, pojeli smo im sve krafne! - šalio se nakon trijumfa Subašić.

Taj poraz prilično je rastužio Maleša.
- Stvarno sam razočaran, po prikazanom smo morali igrati u finalu. Vodili smo 2:0, takva prednost se ne smije ispustiti. Netko će za to morati odgovarati! - šalio se Maleš no i kazao kako mu, unatoč tome što je riječ o humaninatrnoj priredbi, sportski tip u njemu ne dozvoljava mu da gubi ni na malom balunu.
- Dva predsjednika, dva trenera, a izgubili smo - mrmljao je u šali savjetnik predsjednika Svaguše zadužen za struku Stanko Poklepović.

Prethodno je u prvom polufinalu kasniji pobjednik Vanilla eliminirala lanjskog pobjednika Kauri. Kauri je prošle sezone osvojio sve što se osvojiti moglo, titulu najboljeg strijelca i igrača uzeo je tada Edin Džeko, a vratara Adis Nurković. Ove godine Džeke nije bilo zbog obveza u engleskom Premiershipu (Manchester City), a Nurkovića zbog ozljede. Nije Senijad Ibričić bio dovoljan.
- Mi smo došli oslabljeni, pokušali smo, ali nije išlo. Neka se malo i drugi raduju, a mi ćemo se po trofej vratiti iduće godine - najavio je Ibričić.

Naravno kao i svake godine iako su unatoč humanitarnoj noti turnira svi jurili pobjedu, nedostajalo je više atrakcije, rizika, ali bilo je u dobrom raspoloženju u blagdansko vrijeme i mnogo dirljivih susreta, čestitanja, pa i neizbježne zafrkancije.

U skladu s najavama za utakmicu Tonći Kukoč (Bobis), Splićanin sa Skalica, se hvalio kako mu je suigrač iz Hajduka Zadranin Subašić pokazao put do dvorane inače bi bilo upitno gdje bi završio (u najavi je Subašić govorio kako ne zna hoće li Kuki naći Spaladium Arenu). S druge strane Poklepovića je pri potpisivaju autograma navijačima dočekalo upozorenje iz publike:
- Nemojte Špaco, postat ćete jamac!

Hajdukov predsjednik Maleš zaslužio je najveće ovacije publike na turniru, ponajviše zbog svog sudjelovanja u USKOK-ovoj akciji borbe protiv kriminala u hrvatskom nogometu, a pogotovo kada je zabio gol iz kaznenog udarca kada je euforično trčao dvoranom.

Nije nimalo zaostajao ni bivši trener ‘bijelih’ Poklepović čija je momčad Bobis kako je kazao igrala klasičnim sustavom, a ne pirju, zatim Stanko Bubalo...

S druge strane zvižducima zahtjevne splitske publike su pak unatoč motu turnira dočekani bivši čelni čovjek ‘bijelih’ Svaguša, najbolji igrač Splita i HNL-a Ivica Križanac, bivši dinamovac Gordon Schildenfeld...


FRANE VULAS
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Vjekoslav i dva Ivana
Titulu najboljeg igrača turnira ponio je Ivan Rakitić iz Vanille, a u pobjedničku momčad otišao je i trofej za najboljeg vratara i to u ruke Vjekoslava Tomića koji u dva susreta, u 80 minuta igre, nije primio pogodak. Najbolji strijelac turnira je Ivan Perišić koji je zabio dva pogotka, jedan iz igre i jedan u izvođenju kaznenih udaraca nakon što je regularni dio susreta Tropica i Bobisa završio neodlučenim rezultatom 2:2.

Koga god odabere Danijel Pranjić pobjednička su klapa
Igrač Vanille Danijel Pranjić koji je nakon trijumfa lani s Kaurijem opet osvojio turnir otkrio je kako unatoč svim najavama kako će ove zime promijeniti klub do ljeta ostati igrač Bayerna iz Münchena.
- Mislio sam otići u klub u kojem ću imati veću minutažu, pogotovo zbog Eura koje se igra idućeg ljeta, ali u klubu su rekli da me neće pustiti - pojasnio je Pranjić.

Dora im Sikavica
U revijalnom susretu odigranom prije finala nastupile su već tradicionalno i nogometašice Marjana. igračice trenera Joze Pirića odigrale su kratak susret podijeljene u dvije ekipe, a njihov specijalni gost bila je direktorica nizozemskog Ajaxa i njihova imenjakinja Marjan Olfers. ŽNK Marjan (plave) su svladale Divlje mačke (narančaste) pogotkom Dore Sikavice.

Povelje i nagrade
U poluvremenu finalnog susreta ravnatelj Centra ‘Mir’ koji se brine za osobe s poteškoćama u razvoju u Rudinama Borislav Maračić uručio je prigodne poklone najzaslužnijima za ovu iz godine u godine sve masovniju manifestaciju. Organizatorima turnira Ivicu Mornaru i Damiru Karamanu Maričić je uz pljesak publike uručio povelje za izraziti doprinos ustanovi kojoj je na čelu.
Brojni gledatelji koji su pohodili turnir otišli su kući i s nagradama. Ukupno 72 najsretnija gledatelja nagrađena su ulaznicama za skorašnje Europsko prvenstvo u futsalu kojem će početkom iduće godine domaćin biti i Split (uz Zagreb), zatim suvenirima Hajduka, te brojnim drugim prigodnim poklonima.

Vanilla-Tropic 1:0 (0:0)

Split - Spaladium Arena, 9 000 gledatelja
Suci:Edi Šunjić I Petar Gabrilo(oba Split)
Vanilla: Tomić, Vastić, Kočić, Spahić, Pranjić, Bogdanović, Rakitić(1), Livaja, Schildenfeld, Santini, Šolić.
Treneri: Dalibor Zebić i Hari Vukas; Predstavnici: Denis Vrvilo i Gordan Boljat.
Pjevač: grupa Viva - “Volin sve bilo”

Tropic: Subašić, Ojdanić, Križanac, Kukoč, Kalinić, Lovrek, Laura, A.Vitaić, F.Vitaić, Obilinović, Mršić, Čop, Đoni.
Trener: Mladen Perica Štrla. Pomoćni treneri: Gordan Boljat i Denis Mudrinić. Predstavnik: Marko Bralić-Keto.
Pjevač: Marijan Ban - “Bila boja”

Finale su dočekala dva najpostojanija i ukupno zbrajajući sve rezultate, dva najuspješnija kafića. Pehar je na koncu po treći put preselio iz Arene u susjedstvo u Vanille. U vrlo izjednačenom susretu s obostranim prilikama prelomio je u 29. minuti Ivan Rakitić kada je iz mrtvog kuta nadmudrio Subašića i provukao loptu u blizi kut. Krenuli su tada “crveni” još otvorenije i angažiranije, ali su ispred sebe imali nesavladivog Vjekoslava Tomića. U ključnom razdoblju Tomić je zaustavio odlične prilike, Čopu i Vitaićima... I Vanilla je nastojala izbjeći dramu, a najbolju priliku propustio je Bogdanović kada ga je potezom turnira madjioničarski uposlio Spahić. Minimalno vodstvo Vanille opstalo je do samog kraja, a onda su u klupku radosti “žuti” još jednom zapjevali “Volin sve bilo”.


POLUFINALA

Vanilla - Kauri 1:0(0:0)
Branitelj naslova Kauri čuvao je svoja vrata i nadao se da će Senijad Ibričić biti precizniji od grede u 5. minuti. Na drugoj strani Rakitić je iz prekida (aut) odlično opazio Schildenfelda koji je stigao iz drugog plana i zakucao pod gredu. Kauriju nisu pomogle ni posljednje dvije i pol minute s igračem vratarom.

Tropic-Bobis 5:4 (regularno 2:2, 0:2)
Iz dviju navlas istih akcija, iz auta lopte su ‘odlagali’ Sharbini i Banić a potom zabijali Tomasov i Perišić. Smanjio je Čop, a u zadnjim sekundama otišao je naprijed i izjednačio vratar Subašić. U ruletu sedmeraca u zadnjoj seriji Mršić je pogodio, a šut Tomasova zaustavila je vratnica.


I. JAVORČIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/cetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto-152735 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=71650acc14879737e92ae67e1cac06e60f83991c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C4%8CETIRI+KAFI%C4%86A+Slavit+%C4%87e+se+u+Vanilli%2C+igra%C4%8D+turnira+Ivan+Rakiti%C4%87+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fcetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto-152735 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fcetiri-kafica-slavit-ce-se-u-vanilli-igrac-turnira-ivan-rakitic-foto-152735 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

ČETIRI KAFIĆA Slavit će se u Vanilli, igrač turnira Ivan Rakitić (FOTO)

Piše PSD.
26. prosinca 2011. - 20:22
Deseto izdanje humanitarno-malonogometnog turnira ‘Memorijal Dina Petrinovića - Turnir Četiri kafića’ za deset. Gotovo deset tisuća navijača pohodilo je Spaladium Arenu i turnir s kojeg sav prihod ide u korist Centra za rehabilitaciju osoba s poteškoćama u razvoju ‘Mir’ u Rudinama te je svjedočilo trijumfu Vanille.

U finalnom susretu Vanilla je pogotkom najboljeg igrača turnira Ivana Rakitića koji je iz teške situacije svladao Danijela Subašića svladala Tropic club Equador 1:0. Taj trenutak drskosti i imaginacije veznjaka španjolske Seville bio je dovoljan za slavlje Vanille na jubilarnom turniru, prvom slavlju te momčadi na turniru nakon 2008. godine.
- Zrakoplov za Španjolsku mi polijeće u 6.50 ujutro, do tada možemo slaviti! - najavio je kapetan Rakitić koji je p...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:09