stdClass Object ( [id] => 457679 [title] => Zadranin Špralja 'tricom' odlučio veliki šibenski derbi na prepunom Baldekinu [alias] => zadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Specifičan je taj košarkaški šibenski gradski derbi. Ponajviše po odnosu navijača spram dvaju takmaca. Jer, gotovo je nemoguće u svijetu sporta naći situaciju gdje se prigodom izlaska momčadi na teren domaćinu zviždi, a gost doživi standing ovation.

Upravo to je slučaj na Baldekinu. Još pola sata prije sudačkog podbacivanja tribine su zapljeskale košarkašima GKK Šibenika, jučer formalnim gostima, i počele skandirati "Hoćemo pobjedu". S druge strane službene domaćine- košarkaše Jollya dočekale su salve zvižduka. Inače, dvorana na Baldekinu bila je pretijesna da primi sve one koji su uživo poželjeli pogledati praznik košarke kako su mnogi krstili šibenski gradski derbi.

Uzalud je bilo i to što su organizatori utakmice uz parket postavili dodatne sjedalice. Svi koji su nazočili utakmici i kupili ulaznicu sudjelovali su u humanitarnoj akciji, budući da je sav prihod uplaćen za liječenje trogodišnje Šibenske Eve Rožajac koja boluje od teške i rijetke Battenove bolesti.

Lijepa je bila i scena pred početak utakmice kada su svi akteri zajedno izašli s transparentom "Budimo Evin glas". Minutom šutnje odana je počast i nedavno preminulom Željku Drakšiću, dugogodišnjem tajniku HKS-a. A na tribinama su glavnu riječ vodili pripadnici šibenske navijače skupine Funcuti koji su puhali u narančasta jedra. Inače, Funcuti su na utakmicu došli u korteu gradskim ulicama.

Semafor Baldekina

Jolly JBS - GKK Šibenik 77:76 (21:21, 24:12, 18:25, 14:18)

ŠIBENIK - Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1100. Suci. Srđan Dožai, Alfred Jovović i Damir Palavra (svi iz Zagreba).

Jolly JBS: Scott (9), Klepo, Došen, Markulin (14), Marić (8), Bilinovac (7), Papac (4), Perković, Novačić (19), Brkić (7), Špralja (9).

GKK Šibenik: Radovčić (1), Andabaka, Badžim (12), Nakić, Bašić (3), Blaće, Pandurić, Turkyilmaz (2), Ivanov (23), Petani (15), Siriščević (11), Halilović (9).

15:15 - bio je rezultat nakon sedam uvodnih minuta. Znak je to da se vodila neizvjesna borba. Posebno raspoloženi su bili vanjski šuteri. Kod Šibenika je prednjačio Teo petani, dok su u redovima Jollya za trice bili zaduženi Markulin, Bilinovac i Scott.

32:23 - Jolly ima prvo osjetnije vodstvo šest minuta prije kraja prvog poluvremena. Igrači trenera Ivana Velića u tom su periodu napravili seriju 12:0. Rasploženi Ivan Novačić stavio je tricu i dva bacanja, iza linije 6,75 precizan je bio i Nemanja Marića, a koš i dodatno ubacio je Jozo Brkić.

45:33 - upirali su Ive Ivanov i Ivan Siriščević da smanje prednost. Međutim, Jolly je imao u rukama Nemanje Marića i Bruna Markulina spremna oružja da otupi oštricu "građana". U posljednjim trenucima prvog dijela atraktivno je zakucao Ivan Papac, pa je Jolly na veliki odmor otišao s najvećih plus 12.

50:40 - Šime Špralja je tricom otvorio drugo poluvrijeme za velikih 15 razlike za Jolly. Uslijedila je mini serija 7:0 "narančastih" u režiji njihove unutarnje linije Ivanov- Halilović. Ipak, Jolly je na dvoznamenkastu razliku vratio Brkić polaganjem.

59:53 - Podigao je Šibenik agresivnost u obrani, naredio je Anzulović i riskantnu varijantu zonskog presinga. Donekle mu je to davalo i rezultata. Možda bi i još više da suci u dva-tri navrata nisu dosudili sumnjive prekršaje njegovim igračima.

63:63 - Na početku posljednje dionice Jolly je dugo bez koša. Koristi to Šibenik "coast to coast" prodorom Halilovića te s tri slobodna bacanja Siriščevića dolazi do izjednačenja nakon dužeg vremena.

71:67 - Kako se bližio kraj utakmice činilo se da je Jolly "u konpcima". Onda je Novačić na iskustvo sa serijalom slobodnih bacanja i uz jedan ubačaj Bilinovca vratio svoje u život.

71:74 - Nemoguću tricu s osam metara od ploče pogodio je Domagoj Bašić. Skok u napadu uzeo je Siriščević i ubacio dva slobodna, a Ivanov je "izrolao" Marića i položio za prvo vodstvo Šibenika još od prve četvrtine.

77:76 - Šime Špralja pogodio je tricu i potom ubacio koš i dodatno bacanje za tri razlike Jollya. Pokazalo se to kao ključno za rješenje pitanja pobjednika. Šibeniku je nedovoljan bio ubačaj za dva Petanija, kao i šut Badžima za pobjedu u zadnjem napadu koji je prošao kroz mrežicu, no nakon isteka vremena.

Sudac tražio uklanjanje transparenta

Funcuti se nisu samo istaknuli bodrenjem GKK Šibenika. Na žalost, ustrajali su i u vrijeđanju Jollya. Među navijačkim transparentima istaknuli su i jedan s natpisom "Jolly j... se". Glavni sudac Srđan Dožai ocijenio ga je neprimjerenim i nije htio započeti utakmicu sve dok ga Funcuti nisu uklonili.  

Stojanović i Baykan rame uz rame

Sudar dvaju prvoplasiranih ekipa u domaćem prvenstvu privukao je veliki broj poznatih košarkaških lica. U Šibenik je doputovao i Josip Vranković, koordinator za struku u HKS-u. Na tribinama Baldekina, među ostalim, smjestili su se i Predrag Šarić, bivši košarkaš i otac našeg NBA-ovca Darija, zatim Robert Jablan, najpoznatiji hrvatski košarkaški menadžer, potom trener Nenad Amanović, prvak Europe s Jugoplastikom,... Naročito intrigantno bilo je vidjeti kako rame uz rame sjede

Josip Stojanović Jolly, alfa i omega istoimenog kluba te Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Grupe, glavnog sponzora GKK Šibenika. Jasan je to znak toplih odnosa u vodstvima klubova o čemu svjedoči i podatak da će se Šibenčani zajednički javiti na natječaj za organizaciju završnog turnira Kupa Hrvatske.

Zaiskrilo na kraju

Zaiskrilo je na tribinama i na parketu nakon završetka utakmice. Točnije, nakon što su igrači i stručni stožer Jollya otplesali pobjedničko kolo na centru igrališta i otišli zapljeskati prema tribini gdje su bili Funcuti. Shvaćen je to kao provokacija, pa je zamalo do došlo do bliskog kontakta, ali je srećom među usijanim glavama bilo puno više onih hladnih.

Press trenera

Ivan Velić, trener Jollya:

- Sretni smo zbog pobjede, ali i zbog činjenice da je derbi prošao u najboljem redu, budući da između igrača i trenera ovih dviju ekipa nema nikakvih problme. Naravno, da nismo očekivali da će biti lako. Iako smo ove sezone već slavili kontra tri ABA ligaša, ova pobjeda je za nas poput "Oluje", jednostavno posebna, najvažnija. Sada smo dva tjedna bez utakmice i čeka nas "mirna reintegracija". Često volim kazati da su moji igrači poput specijalaca. A specijalci traže posebne pripreme. Idemo na kupanje u Buškom jezeru te na skijanje na Kupres.

Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika:

- Ne mogu biti zadovoljan kad izgubimo utakmicu. Međutim, čestitam Jollyu jer je bio bolji. Mi smo bili premekani u prvom poluvremenu i primili previše poena, čak 45. Tek u nastavku smo podigli agresivnost te na koncu izgubili zbog naše dekoncetracije. No, to ne umanjuje trud Jollya. Pitate me za zadnji napad koji je rješavao mladi Badžim? Roko je zaslužio tu loptu i dobit će je opet u sličnoj situaciji. On je naša snaga, ali je to i cijena sazrijevanja.

Junak Špralja: Nije moglo ispasti bolje

Jollyev barjak vije se na vrhu Baldekina. I ne samo na krovu legendarne šibenske dvorane, već i na krovu košarkaške Hrvatske. Naime, pobjedom nad Šibenikom Jolly je trenutačno uzeo primat u Krešimirovom gradu, ali i ostao sam na vrhu tablice domaćeg prvenstva. U junaka Jollyeve pobjede u samoj završnici utakmice prometnuo se centar Šime Špralja. Premda u cjelini nije odigrao bajnu utakmicu, briljirao je kada je najviše trebalo. U posljednjim minutama, kada se lomio rezultat. Ispostavilo se tako da je Zadranin junak šibenskog derbija:

- Čestitam i svojim kolegama i Šibeniku na vrhunskoj predstavi. Mislim da svi možemo biti ponosni na ovu utakmicu. Najavljivali smo je kao derbi i to je doista i bila. Od publike, kretanja rezultata, drame u završnici. Nije moglo ispasti bolje, sretan sam što je otišlo na našu stranu - kazivao nam je Špralja.

Baš ste vi najzaslužniji što je derbi otišao na stranu Jollya:

- Otvorio sam loše utakmicu, s tri brza faula. Na klupi sam pokušavao glavom ostati maksimalno "u utakmici". Znao sam da ću u rotaciji morati još pomoći. Eto, ostao sam koncentriran, vartio se u pravom trenutku, pogodio tricu te ubacio koš i dodatno bacanje što se pokazalo presudnim- miran je i nakon infarktne završnice bio centar Jollya.

Igrali ste i kontra momčadi Šibenika, ali i kontra publike:

- Ma čujte, košarka je sport, košarka nije rat. I mi i Šibenik treniramo u istoj dvorani, s igračima se viđamo svaki dan. Normalno da protekli tjedan nismo baš puno komunicirali. U ponedjeljak ćemo ih malo zezati, jer smo ovaj put mi dobili, drugi put će oni. Šibenik je premali grad da bi se ljudi međusodbo mrzili- mudru poruku je poslao Špralja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GRADSKI RIVALI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-12-10 20:39:59 [created_by] => 3152 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-12-10 20:40:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-12-10 20:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6855 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik28-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik01-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik02-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik03-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik04-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik05-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik06-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik07-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik08-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik09-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik10-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik11-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik12-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik13-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik14-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik15-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik16-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik17-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik18-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik19-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik20-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik21-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik22-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik23-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik24-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik25-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik26-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/jolly_sibenik27-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti14-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti01-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti02-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti03-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti04-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti05-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti07-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti08-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti09-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti10-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti11-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti12-101216.jpg","\/Archive\/Images\/2016\/12\/10\/funcuti13-101216.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["jolly_sibenik28-101216","jolly_sibenik01-101216","jolly_sibenik02-101216","jolly_sibenik03-101216","jolly_sibenik04-101216","jolly_sibenik05-101216","jolly_sibenik06-101216","jolly_sibenik07-101216","jolly_sibenik08-101216","jolly_sibenik09-101216","jolly_sibenik10-101216","jolly_sibenik11-101216","jolly_sibenik12-101216","jolly_sibenik13-101216","jolly_sibenik14-101216","jolly_sibenik15-101216","jolly_sibenik16-101216","jolly_sibenik17-101216","jolly_sibenik18-101216","jolly_sibenik19-101216","jolly_sibenik20-101216","jolly_sibenik21-101216","jolly_sibenik22-101216","jolly_sibenik23-101216","jolly_sibenik24-101216","jolly_sibenik25-101216","jolly_sibenik26-101216","jolly_sibenik27-101216","funcuti14-101216","funcuti01-101216","funcuti02-101216","funcuti03-101216","funcuti04-101216","funcuti05-101216","funcuti07-101216","funcuti08-101216","funcuti09-101216","funcuti10-101216","funcuti11-101216","funcuti12-101216","funcuti13-101216"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1263x840"},{"size0":"1220x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1264x840"},{"size0":"1280x771"},{"size0":"1280x763"},{"size0":"1145x840"},{"size0":"1201x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1280x778"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"578x840"},{"size0":"1280x797"},{"size0":"1280x829"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1210x840"},{"size0":"1280x838"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1227x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1275x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1134x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1280x820"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1280x719"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1263x840"},{"size0":"1209x840"},{"size0":"1189x840"},{"size0":"1263x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38688556 Threads: 5 Questions: 7117383175 Slow queries: 3306859 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608861325 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/kosarka/zadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu-457679 [printLink] => /sport/kosarka/zadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu-457679?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 271611 [name] => šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sibenik [link] => /tag/sibenik ) [1] => stdClass Object ( [id] => 305438 [name] => gradski derbi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradski-derbi [link] => /tag/gradski-derbi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GRADSKI RIVALI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zadranin Špralja 'tricom' odlučio veliki šibenski derbi na prepunom Baldekinu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3152 [name] => Krešimir Gulin [username] => kre-imir-gulin [email] => kre-imir-gulin@sd.hr [password] => $2y$10$x6XpxIWvnsrkbc0NFGXY6.01GkCFBxCpRwAq1p.k2s6xT8uW03Yka [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/kresimir-gulin-3152 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1670 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/29c35de63f0140ba5eb1ca9b0c4fbadc?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik28-101216.jpg [galleryCount] => 41 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => jolly_sibenik28-101216 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik28-101216.jpg [title] => jolly_sibenik28-101216 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik01-101216.jpg [title] => jolly_sibenik01-101216 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik02-101216.jpg [title] => jolly_sibenik02-101216 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik03-101216.jpg [title] => jolly_sibenik03-101216 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik04-101216.jpg [title] => jolly_sibenik04-101216 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik05-101216.jpg [title] => jolly_sibenik05-101216 ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik06-101216.jpg [title] => jolly_sibenik06-101216 ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik07-101216.jpg [title] => jolly_sibenik07-101216 ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik08-101216.jpg [title] => jolly_sibenik08-101216 ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik09-101216.jpg [title] => jolly_sibenik09-101216 ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik10-101216.jpg [title] => jolly_sibenik10-101216 ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik11-101216.jpg [title] => jolly_sibenik11-101216 ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik12-101216.jpg [title] => jolly_sibenik12-101216 ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik13-101216.jpg [title] => jolly_sibenik13-101216 ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik14-101216.jpg [title] => jolly_sibenik14-101216 ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik15-101216.jpg [title] => jolly_sibenik15-101216 ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik16-101216.jpg [title] => jolly_sibenik16-101216 ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik17-101216.jpg [title] => jolly_sibenik17-101216 ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik18-101216.jpg [title] => jolly_sibenik18-101216 ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik19-101216.jpg [title] => jolly_sibenik19-101216 ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik20-101216.jpg [title] => jolly_sibenik20-101216 ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik21-101216.jpg [title] => jolly_sibenik21-101216 ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik22-101216.jpg [title] => jolly_sibenik22-101216 ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik23-101216.jpg [title] => jolly_sibenik23-101216 ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik24-101216.jpg [title] => jolly_sibenik24-101216 ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik25-101216.jpg [title] => jolly_sibenik25-101216 ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik26-101216.jpg [title] => jolly_sibenik26-101216 ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/jolly_sibenik27-101216.jpg [title] => jolly_sibenik27-101216 ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti14-101216.jpg [title] => funcuti14-101216 ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti01-101216.jpg [title] => funcuti01-101216 ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti02-101216.jpg [title] => funcuti02-101216 ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti03-101216.jpg [title] => funcuti03-101216 ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti04-101216.jpg [title] => funcuti04-101216 ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti05-101216.jpg [title] => funcuti05-101216 ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti07-101216.jpg [title] => funcuti07-101216 ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti08-101216.jpg [title] => funcuti08-101216 ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti09-101216.jpg [title] => funcuti09-101216 ) [37] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti10-101216.jpg [title] => funcuti10-101216 ) [38] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti11-101216.jpg [title] => funcuti11-101216 ) [39] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti12-101216.jpg [title] => funcuti12-101216 ) [40] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/10/funcuti13-101216.jpg [title] => funcuti13-101216 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Specifičan je taj košarkaški šibenski gradski derbi. Ponajviše po odnosu navijača spram dvaju takmaca. Jer, gotovo je nemoguće u svijetu sporta naći situaciju gdje se prigodom izlaska momčadi na teren domaćinu zviždi, a gost doživi standing ovation.

Upravo to je slučaj na Baldekinu. Još pola sata prije sudačkog podbacivanja tribine su zapljeskale košarkašima GKK Šibenika, jučer formalnim gostima, i počele skandirati "Hoćemo pobjedu". S druge strane službene domaćine- košarkaše Jollya dočekale su salve zvižduka. Inače, dvorana na Baldekinu bila je pretijesna da primi sve one koji su uživo poželjeli pogledati praznik košarke kako su mnogi krstili šibenski gradski derbi.

Uzalud je bilo i to što su organizatori utakmice uz parket postavili dodatne sjedalice. Svi koji su nazočili utakmici i kupili ulaznicu sudjelovali su u humanitarnoj akciji, budući da je sav prihod uplaćen za liječenje trogodišnje Šibenske Eve Rožajac koja boluje od teške i rijetke Battenove bolesti.

Lijepa je bila i scena pred početak utakmice kada su svi akteri zajedno izašli s transparentom "Budimo Evin glas". Minutom šutnje odana je počast i nedavno preminulom Željku Drakšiću, dugogodišnjem tajniku HKS-a. A na tribinama su glavnu riječ vodili pripadnici šibenske navijače skupine Funcuti koji su puhali u narančasta jedra. Inače, Funcuti su na utakmicu došli u korteu gradskim ulicama.

Semafor Baldekina

Jolly JBS - GKK Šibenik 77:76 (21:21, 24:12, 18:25, 14:18)

ŠIBENIK - Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1100. Suci. Srđan Dožai, Alfred Jovović i Damir Palavra (svi iz Zagreba).

Jolly JBS: Scott (9), Klepo, Došen, Markulin (14), Marić (8), Bilinovac (7), Papac (4), Perković, Novačić (19), Brkić (7), Špralja (9).

GKK Šibenik: Radovčić (1), Andabaka, Badžim (12), Nakić, Bašić (3), Blaće, Pandurić, Turkyilmaz (2), Ivanov (23), Petani (15), Siriščević (11), Halilović (9).

15:15 - bio je rezultat nakon sedam uvodnih minuta. Znak je to da se vodila neizvjesna borba. Posebno raspoloženi su bili vanjski šuteri. Kod Šibenika je prednjačio Teo petani, dok su u redovima Jollya za trice bili zaduženi Markulin, Bilinovac i Scott.

32:23 - Jolly ima prvo osjetnije vodstvo šest minuta prije kraja prvog poluvremena. Igrači trenera Ivana Velića u tom su periodu napravili seriju 12:0. Rasploženi Ivan Novačić stavio je tricu i dva bacanja, iza linije 6,75 precizan je bio i Nemanja Marića, a koš i dodatno ubacio je Jozo Brkić.

45:33 - upirali su Ive Ivanov i Ivan Siriščević da smanje prednost. Međutim, Jolly je imao u rukama Nemanje Marića i Bruna Markulina spremna oružja da otupi oštricu "građana". U posljednjim trenucima prvog dijela atraktivno je zakucao Ivan Papac, pa je Jolly na veliki odmor otišao s najvećih plus 12.

50:40 - Šime Špralja je tricom otvorio drugo poluvrijeme za velikih 15 razlike za Jolly. Uslijedila je mini serija 7:0 "narančastih" u režiji njihove unutarnje linije Ivanov- Halilović. Ipak, Jolly je na dvoznamenkastu razliku vratio Brkić polaganjem.

59:53 - Podigao je Šibenik agresivnost u obrani, naredio je Anzulović i riskantnu varijantu zonskog presinga. Donekle mu je to davalo i rezultata. Možda bi i još više da suci u dva-tri navrata nisu dosudili sumnjive prekršaje njegovim igračima.

63:63 - Na početku posljednje dionice Jolly je dugo bez koša. Koristi to Šibenik "coast to coast" prodorom Halilovića te s tri slobodna bacanja Siriščevića dolazi do izjednačenja nakon dužeg vremena.

71:67 - Kako se bližio kraj utakmice činilo se da je Jolly "u konpcima". Onda je Novačić na iskustvo sa serijalom slobodnih bacanja i uz jedan ubačaj Bilinovca vratio svoje u život.

71:74 - Nemoguću tricu s osam metara od ploče pogodio je Domagoj Bašić. Skok u napadu uzeo je Siriščević i ubacio dva slobodna, a Ivanov je "izrolao" Marića i položio za prvo vodstvo Šibenika još od prve četvrtine.

77:76 - Šime Špralja pogodio je tricu i potom ubacio koš i dodatno bacanje za tri razlike Jollya. Pokazalo se to kao ključno za rješenje pitanja pobjednika. Šibeniku je nedovoljan bio ubačaj za dva Petanija, kao i šut Badžima za pobjedu u zadnjem napadu koji je prošao kroz mrežicu, no nakon isteka vremena.

Sudac tražio uklanjanje transparenta

Funcuti se nisu samo istaknuli bodrenjem GKK Šibenika. Na žalost, ustrajali su i u vrijeđanju Jollya. Među navijačkim transparentima istaknuli su i jedan s natpisom "Jolly j... se". Glavni sudac Srđan Dožai ocijenio ga je neprimjerenim i nije htio započeti utakmicu sve dok ga Funcuti nisu uklonili.  

Stojanović i Baykan rame uz rame

Sudar dvaju prvoplasiranih ekipa u domaćem prvenstvu privukao je veliki broj poznatih košarkaških lica. U Šibenik je doputovao i Josip Vranković, koordinator za struku u HKS-u. Na tribinama Baldekina, među ostalim, smjestili su se i Predrag Šarić, bivši košarkaš i otac našeg NBA-ovca Darija, zatim Robert Jablan, najpoznatiji hrvatski košarkaški menadžer, potom trener Nenad Amanović, prvak Europe s Jugoplastikom,... Naročito intrigantno bilo je vidjeti kako rame uz rame sjede

Josip Stojanović Jolly, alfa i omega istoimenog kluba te Burak Baykan, regionalni direktor Dogus Grupe, glavnog sponzora GKK Šibenika. Jasan je to znak toplih odnosa u vodstvima klubova o čemu svjedoči i podatak da će se Šibenčani zajednički javiti na natječaj za organizaciju završnog turnira Kupa Hrvatske.

Zaiskrilo na kraju

Zaiskrilo je na tribinama i na parketu nakon završetka utakmice. Točnije, nakon što su igrači i stručni stožer Jollya otplesali pobjedničko kolo na centru igrališta i otišli zapljeskati prema tribini gdje su bili Funcuti. Shvaćen je to kao provokacija, pa je zamalo do došlo do bliskog kontakta, ali je srećom među usijanim glavama bilo puno više onih hladnih.

Press trenera

Ivan Velić, trener Jollya:

- Sretni smo zbog pobjede, ali i zbog činjenice da je derbi prošao u najboljem redu, budući da između igrača i trenera ovih dviju ekipa nema nikakvih problme. Naravno, da nismo očekivali da će biti lako. Iako smo ove sezone već slavili kontra tri ABA ligaša, ova pobjeda je za nas poput "Oluje", jednostavno posebna, najvažnija. Sada smo dva tjedna bez utakmice i čeka nas "mirna reintegracija". Često volim kazati da su moji igrači poput specijalaca. A specijalci traže posebne pripreme. Idemo na kupanje u Buškom jezeru te na skijanje na Kupres.

Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika:

- Ne mogu biti zadovoljan kad izgubimo utakmicu. Međutim, čestitam Jollyu jer je bio bolji. Mi smo bili premekani u prvom poluvremenu i primili previše poena, čak 45. Tek u nastavku smo podigli agresivnost te na koncu izgubili zbog naše dekoncetracije. No, to ne umanjuje trud Jollya. Pitate me za zadnji napad koji je rješavao mladi Badžim? Roko je zaslužio tu loptu i dobit će je opet u sličnoj situaciji. On je naša snaga, ali je to i cijena sazrijevanja.

Junak Špralja: Nije moglo ispasti bolje

Jollyev barjak vije se na vrhu Baldekina. I ne samo na krovu legendarne šibenske dvorane, već i na krovu košarkaške Hrvatske. Naime, pobjedom nad Šibenikom Jolly je trenutačno uzeo primat u Krešimirovom gradu, ali i ostao sam na vrhu tablice domaćeg prvenstva. U junaka Jollyeve pobjede u samoj završnici utakmice prometnuo se centar Šime Špralja. Premda u cjelini nije odigrao bajnu utakmicu, briljirao je kada je najviše trebalo. U posljednjim minutama, kada se lomio rezultat. Ispostavilo se tako da je Zadranin junak šibenskog derbija:

- Čestitam i svojim kolegama i Šibeniku na vrhunskoj predstavi. Mislim da svi možemo biti ponosni na ovu utakmicu. Najavljivali smo je kao derbi i to je doista i bila. Od publike, kretanja rezultata, drame u završnici. Nije moglo ispasti bolje, sretan sam što je otišlo na našu stranu - kazivao nam je Špralja.

Baš ste vi najzaslužniji što je derbi otišao na stranu Jollya:

- Otvorio sam loše utakmicu, s tri brza faula. Na klupi sam pokušavao glavom ostati maksimalno "u utakmici". Znao sam da ću u rotaciji morati još pomoći. Eto, ostao sam koncentriran, vartio se u pravom trenutku, pogodio tricu te ubacio koš i dodatno bacanje što se pokazalo presudnim- miran je i nakon infarktne završnice bio centar Jollya.

Igrali ste i kontra momčadi Šibenika, ali i kontra publike:

- Ma čujte, košarka je sport, košarka nije rat. I mi i Šibenik treniramo u istoj dvorani, s igračima se viđamo svaki dan. Normalno da protekli tjedan nismo baš puno komunicirali. U ponedjeljak ćemo ih malo zezati, jer smo ovaj put mi dobili, drugi put će oni. Šibenik je premali grad da bi se ljudi međusodbo mrzili- mudru poruku je poslao Špralja.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
jolly_sibenik28-101216 jolly_sibenik01-101216 jolly_sibenik02-101216 jolly_sibenik03-101216 jolly_sibenik04-101216 jolly_sibenik05-101216 jolly_sibenik06-101216 jolly_sibenik07-101216 jolly_sibenik08-101216 jolly_sibenik09-101216 jolly_sibenik10-101216 jolly_sibenik11-101216 jolly_sibenik12-101216 jolly_sibenik13-101216 jolly_sibenik14-101216 jolly_sibenik15-101216 jolly_sibenik16-101216 jolly_sibenik17-101216 jolly_sibenik18-101216 jolly_sibenik19-101216 jolly_sibenik20-101216 jolly_sibenik21-101216 jolly_sibenik22-101216 jolly_sibenik23-101216 jolly_sibenik24-101216 jolly_sibenik25-101216 jolly_sibenik26-101216 jolly_sibenik27-101216 funcuti14-101216 funcuti01-101216 funcuti02-101216 funcuti03-101216 funcuti04-101216 funcuti05-101216 funcuti07-101216 funcuti08-101216 funcuti09-101216 funcuti10-101216 funcuti11-101216 funcuti12-101216 funcuti13-101216
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/zadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu-457679 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7e06a92b5217ffd7c10916d407c024c1fa322495 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zadranin+%C5%A0pralja+%26%23039%3Btricom%26%23039%3B+odlu%C4%8Dio+veliki+%C5%A1ibenski+derbi+na+prepunom+Baldekinu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fzadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu-457679 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Fzadranin-spralja-tricom-odlucio-veliki-sibenski-derbi-na-prepunom-baldekinu-457679 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GRADSKI RIVALI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KošarkaGRADSKI RIVALI

Zadranin Špralja 'tricom' odlučio veliki šibenski derbi na prepunom Baldekinu

10. prosinca 2016. - 21:27
jolly_sibenik28-101216

Specifičan je taj košarkaški šibenski gradski derbi. Ponajviše po odnosu navijača spram dvaju takmaca. Jer, gotovo je nemoguće u svijetu sporta naći situaciju gdje se prigodom izlaska momčadi na teren domaćinu zviždi, a gost doživi standing ovation.

Upravo to je slučaj na Baldekinu. Još pola sata prije sudačkog podbacivanja tribine su zapljeskale košarkašima GKK Šibenika, jučer formalnim gostima, i počele skandirati "Hoćemo pobjedu". S druge strane službene domaćine- košarkaše Jollya dočekale su salve zvižduka. Inače, dvorana na Baldekinu bila je pretijesna da primi sve one koji su uživo poželjeli pogledati praznik košarke kako su mnogi krstili šibenski gradski derbi.

Uzalud je bilo i to što su organizatori utakmice uz parket postavili dodatne sjedalice. Sv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:21