StoryEditorOCM
Košarkakk ribola kaštela

Kedžo produžio ugovor s kaštelanskim klubom, istaknuo je rad omladinskog pogona

Piše Sport SD
11. kolovoza 2023. - 10:53

Mateo Kedžo i KK Ribola Kaštela nastavljaju suradnju i u sljedećoj natjecateljskoj sezoni. Nekadašnji igrač Splita i brojnih inozemnih klubova drugu će sezonu zaredom nositi dres kaštelanskog kluba, a od starta službenih priprema pomoći će treneru Rančiću i u radu s visokim igračima.

Mateo je već deseti, od ukupno trinaest prošlosezonskih igrača Ribole, koji je produžio suradnju s klubom pa će prva momčad doživjeti znatno manje promjena nego je to bio slučaj prethodnog ljeta kada su s igranjem prestali ili su promijenili sredine njih čak sedmorica (dugogodišnji kapetan Biočić, Marasović, Sanader, Svalina, Rašetina, Elez, Omašić).

Srećom, kvalitetnih mladih igrača klubu ne nedostaje pa je u prošloj sezoni napravljen čak i rezultatski iskorak, a upravo je rad omladinskog pogona Mateo posebno istakao prilikom potpisivanja novog ugovora:

- Mogu reći da sam jako zadovoljan što nastavljam suradnju sa Košarkaškim klubom Ribola Kaštela. Po mom mišljenju prošla sezona je bila jako uspješna, a vjerujem da sljedeću možemo biti još i uspješniji. Ne mislim tu samo na rezultat u prvenstvu već i na daljnje afirmiranje domaćih igrača po kojima je u zadnje vrijeme klub najviše prepoznatljiv. Ribola ima odličan omladinski pogon koji izbacuje sve više reprezentativnih kandidata i igrača za prvu momčad.

image
KK Ribola Kaštela

- Mislim da i u tom segmentu mogu puno pomoći kako bi se svi ti mladi igrači usmjerili na pravi košarkaški put i dodatno podigli svoju kvalitetu. Što se tiče lige, ona će kao i prethodnih godina opet biti dosta zahtjevna, sve je više poznatih igrača među prvoligaškim klubovima tako da nas sigurno ne čeka lagan zadatak, ali vjerujem da ponovno možemo biti u samom vrhu.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:44