stdClass Object ( [id] => 101487 [title] => Zov Dinama: Tomičić ostaje, Grčić se dvoumi [alias] => zov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Marko Grčić - njegov otac Božinko za sutra je
dogovorio razgovor s ‘bijelima’ oko mladićeva daljnjeg
ostanka u Poljudu /Vladimir Dugandžić / Cropix
Ivan Tomičić će ostati u Hajduku, a Marko Grčić još razmišlja, otac Tomislav Tomičić dogovorio se jučer s Hajdukom da njegov sin ostane “bijeli“ i da odoli pozivu iz Maksimira, dok se otac Božinko Grčić dogovorio s “bijelima“ za razgovor tek u ponedjeljak, jer je prije toga spriječen obvezama, valjda nedjeljna obveza nije potpis ugovora s Dinamom, u Maksimiru?!

Dakle, Hajduk je zaustavio jednog, a pokušava i drugog svog darovitog kadetskog reprezentativca kojima, istini za volju, nije do 15. svibnja pismeno ponudio produžetak stipendijskog ugovora. Hajdukovi mladići su tražena roba na tržištu, zanimaju se za njih i europski (Inter zove Marka Livaju) i hrvatski (Dinamo) prvaci, a što rade u Poljudu, pitate se, da zaštite svoj reprezentativni proizvod podmlatka?!

Da ne bude zabune, u Poljudu su najnovijim slučajem sami sebi natovarili brigu, jer po srijedi nije bila omaška, propust, nego svjesna procjena da Grčića i Tomičića ostave na milost i nemilost tržišta. Što ne znači da ih rečeni mladići ne zanimaju. Šef Hajdukove škole Goran Vučević potvrdio nam je:

- Ništa mi nismo zaboravili ili propustili uraditi, ponudit ćemo ugovore kad to bude zasluženo, kad se na terenu pruži ono što od njih očekujemo. Već do prosinca po svome potencijalu obojica mogu doći na listu prijedloga i za profesionalni, a ne samo stipendijski ugovor!

Pooštreni kriteriji

Ali, profi-ugovor ih već čeka u Dinamu, podsjećamo Vučevića?
- Mi smo Hajduk i kome nije san da zaigra u bijelom dresu u prvoj momčadi Hajduka na Poljudu, takav nam ni ne treba. Mi biramo kvalitetu i pooštrit ćemo kriterije, postavili smo ih vrlo visoko za razliku od ranijeg razdoblja kad se ugovorima kojekako razbacivalo.

Neka Dinamo i dalje baca svoju mrežu i puni selekcije kvantitetom. To ne znači da rečena dvojica nisu kvaliteta, jesu, ali moraju davati više, naša je procjena da pričekaju malo na svoje ugovore – tvrd je Vučević.

Činjenica da su kadetski reprezentativci “bijelih“ po propisima postali slobodni igrači, čim im do 15. svibnja nije pismeno ponuđen (novi) stipendijski ugovor, zaintrigirala je Dinamo. Hajduk je iz rečenog godišta ‘93. Marku Livaji ponudio profesionalni ugovor, a zamjeniku kapetana Marku Barišiću stipendijski ugovor. I to je to. Gotovo. U Maksimiru su odmah reagirali i spremni su primiti Grčića i Tomičića, ako se osjete zakinuti, uvrijeđeni...

Što se tiče Tomičića, Hajduk ga je jučer zaustavio i Dinamo to već zna, jučer su to i “modri“ primili na znanje, a za Grčića pak, kapetana kadetske momčadi “bijelih“, priča ostaje otvorena. Ili danas već potpisuje s Dinamom (?!), ili će otac Božinko na razgovore u Poljud doći u ponedjeljak da vidi što i kako.

Ulica neće krojiti politiku

Dinamova skautska služba kao hobotnica se širi Hrvatskom. I dok Hajduk u ova siromašnija doba želi zaigrati na kartu visokih kriterija i ljubavi prema klupskom dresu, držeći se pravila da onaj tko zasluži kvalitetom i hajdučkim srcem nikako neće ostati novčano uskraćen u bliskoj budućnosti, dotle Dinamo puni svoje inkubatore golemom mrežom i vreba svaki gaf konkurencije.

Uzme Arijana Ademija u Šibeniku jer se Šibenčani dogovaraju usmeno umjesto poštom, ekspres-preporučenom primkom, potom zagrebu i zagrabe prema Hajduku koji se eto ovog ljeta dosjetio stiskati kaiš i tamo gdje nije neophodno, ali su se o stiskanju kaiša na svim frontovima i rezanju popisa ugovora dogovorili složno na sjednici Nadzornog odbora.

Vučević ne odustaje od svojih načela:
- Želimo stati na rep zahtjevima roditelja i menadžera, rekao sam sto puta da nam neće ulica krojiti politiku i popise ugovora i to ćemo kolo zaustaviti. Pa neka Dinamo i dalje zove ne ovu dvojicu, nego dvadeset dvojicu naših igrača, ulaze nam u dvorište i u autobus, vabe ih i mame. I nisu korektni. Oni tako uništavaju hrvatski nogomet – Vučević se ne da.

Ponavlja, ne može se nikako reći da Grčić i Tomičić nisu kvaliteta, dapače, ali je iz njihove generacije ovog ljeta samo Marku Livaji ponuđen profesionalni, a Marku Barišiću stipendijski ugovor. Kad je Dinamo, dobro informiran što se događa u Poljudu, uočio da su po propisima Grčić i Tomičić slobodni igrači (poput Ademija iz Šibenika) pozvao ih je da pređu u Maksimir...

- Sve šta mi imamo oni žele dovesti gore. A tko želi ići gore i nije mu san bijeli dres, neka odmah ide. Sve ima svoje granice, neka se maknu od naše dice, samo nam prave smutnju.

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ

Jozak: Nismo ih vukli za rukav

Romeo Jozak, šef Dinamove škole, kazao nam je:
- Nije tajna da su nam mladi igrači Tomičić i Grčić interesantni, zanimljivi su cijeloj Hrvatskoj i šire, pa tako i nama.

Ne može nam nitko zamjeriti što dobro pratimo sve što se događa i kad smo shvatili da su njih dvojica praktično postali slobodni igrači, ponudili smo im da dođu u Dinamo. I mi se isto tako držimo postulata o klupskoj ljubavi, ne treba nam u Dinamu onaj tko ne želi doći, a svatko tko želi doći naravno da je dobrodošao! – rekao nam je Jozak istaknuvši kako s kolegom Vučevićem ima kolegijalan, prijateljski odnos, ali i da je nogomet postao tržišna utakmica. Pa kad Hajduk ne daje ugovore, Dinamo ih nudi. Na igračima je da odluče.

- Nismo ih vukli za rukav.
U Hajduku kažu da jeste i da im uskačete u dvorište i u autobus.
- Čujte, vijest nije procurila s naše strane, sad je Tomičić kazao da ostaje, ok, ni nama ne treba nitko na silu – kaže Jozak. (sa)

Tomislav Tomičić: Moj mali ne želi ni čut’ za Dinamo

Nije nam ni dolazilo u pitanje da odemo iz Hajduka. A zašto je uopće došlo do ovoga? Rekao bih, obostranim sitnim greškama došlo je do problema što ih je htio iskoristiti Dinamo. A moj mali, ni čut za Dinamo – rekao nam je Tomislav, otac Ivana Tomičića.

On je jučer hitno došao u Poljud, “bijeli“ su brže-bolje dozivali roditelje nakon što se probila vijest da ih u Maksimiru očekuje crveni tapet i modri salon za potpis ugovora.

Menadžer Tonći Martić koji pojačava stranu Tomičića potvrdio je da ga Dinamo prati više od dvije godine i da su skočili kad su uočili da je postao slobodan. Ali, da je Hajduk u obitelji Tomičić prije svega.
Tata Tomislav je zadovoljan obavljenim razgovorima, zivkali su ga Dražen Mužinić, Denis Kosor, Keti Kleva...

- Poštujem hijerarhiju, svi su mi dali svojih pet minuta, pa i predsjednik Svaguša. Svaguša mi je rekao ne sekiraj se, naći ćemo način da budete zadovoljni. I ja se slažem s tim riječima. Znam da mali treba raditi i da će onda biti nagrađen – rekao nam je Tomislav Tomičić.
Što bi rekli u Poljudu, “sve će imati i na drugi način, a da nema stipendijski ugovor“. Žele mlade stimulirati, da više napreduju, a ne da postanu voda, uljuljani u nekakav ugovorčić.

(SA)

Božinko Grčić: Nisam vodio svoje dijete po pazaru

Otac Božinko Grčić najavio se Hajduku na razgovor sutra, jučer nije mogao doći, ostavlja priču otvorenom:

- Zanimanje Dinama za moga sina postoji. I nema moj Marko menadžera, sve što dogovara, dogovaram ja s njim u razgovoru. Mali mi je na prvom mjestu, a na drugome je odmah Hajduk. Ali, transparentan sam za sve, zašto ne bih saslušao sve opcije, sa svima popričao?! S Hajdukom sam se naručio u ponedjeljak...

Kapetanu kadeta, sinu Marku nije ponuđen nastavak stipendijskog ugovora. No, pustimo tatu da nam kaže:
- Nije nas poljuljalo što Marku nije ponuđen novi ugovor i nisam ja tražio Dinamo. Nikoga nisam tražio, nisam vodio svoje dijete po pazaru, ali je Dinamo tražio maloga... I ne samo Dinamo. A Hajduk je matični klub, velika ljubav, šta ću vam o tome govorit. Hajduk mu je dao prve korake. Njegova je odluka, Markova, dečku je 17 godina i može već sam i te kako razabirat.

Riječ po riječ i neka se objavi kome su ponuđeni stipendijski ugovori pa se lakše ravnati. Iz 93. godišta Marko Barišić, iz 94. Ivan Jakov Džoni... I sve je bilo i prošlo na Nadzornome odboru, kažemo...

(SA)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HAJDUK JE OD ODLASKA U MAKSIMIRski tabor SAČUVAO JEDNOG, A POKUŠAVA I DRUGOG DAROVITOG KADETSKOG REPREZENTATIVCA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-06-05 20:43:07 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-06-06 17:02:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-06-06 14:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11957 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/06/06/Sport/GRCIC00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4492259 Threads: 2 Questions: 145685481 Slow queries: 62001 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4338662 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi-101487 [printLink] => /sport/hajduk/zov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi-101487?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 231575 [name] => ivantomičić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivantomicic [link] => /tag/ivantomicic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 101074 [name] => markogrčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => markogrcic [link] => /tag/markogrcic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HAJDUK JE OD ODLASKA U MAKSIMIRski tabor SAČUVAO JEDNOG, A POKUŠAVA I DRUGOG DAROVITOG KADETSKOG REPREZENTATIVCA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zov Dinama: Tomičić ostaje, Grčić se dvoumi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-02-19-02-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/06/Sport/GRCIC00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/06/Sport/GRCIC00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Marko Grčić - njegov otac Božinko za sutra je
dogovorio razgovor s ‘bijelima’ oko mladićeva daljnjeg
ostanka u Poljudu /Vladimir Dugandžić / Cropix
Ivan Tomičić će ostati u Hajduku, a Marko Grčić još razmišlja, otac Tomislav Tomičić dogovorio se jučer s Hajdukom da njegov sin ostane “bijeli“ i da odoli pozivu iz Maksimira, dok se otac Božinko Grčić dogovorio s “bijelima“ za razgovor tek u ponedjeljak, jer je prije toga spriječen obvezama, valjda nedjeljna obveza nije potpis ugovora s Dinamom, u Maksimiru?!

Dakle, Hajduk je zaustavio jednog, a pokušava i drugog svog darovitog kadetskog reprezentativca kojima, istini za volju, nije do 15. svibnja pismeno ponudio produžetak stipendijskog ugovora. Hajdukovi mladići su tražena roba na tržištu, zanimaju se za njih i europski (Inter zove Marka Livaju) i hrvatski (Dinamo) prvaci, a što rade u Poljudu, pitate se, da zaštite svoj reprezentativni proizvod podmlatka?!

Da ne bude zabune, u Poljudu su najnovijim slučajem sami sebi natovarili brigu, jer po srijedi nije bila omaška, propust, nego svjesna procjena da Grčića i Tomičića ostave na milost i nemilost tržišta. Što ne znači da ih rečeni mladići ne zanimaju. Šef Hajdukove škole Goran Vučević potvrdio nam je:

- Ništa mi nismo zaboravili ili propustili uraditi, ponudit ćemo ugovore kad to bude zasluženo, kad se na terenu pruži ono što od njih očekujemo. Već do prosinca po svome potencijalu obojica mogu doći na listu prijedloga i za profesionalni, a ne samo stipendijski ugovor!

Pooštreni kriteriji

Ali, profi-ugovor ih već čeka u Dinamu, podsjećamo Vučevića?
- Mi smo Hajduk i kome nije san da zaigra u bijelom dresu u prvoj momčadi Hajduka na Poljudu, takav nam ni ne treba. Mi biramo kvalitetu i pooštrit ćemo kriterije, postavili smo ih vrlo visoko za razliku od ranijeg razdoblja kad se ugovorima kojekako razbacivalo.

Neka Dinamo i dalje baca svoju mrežu i puni selekcije kvantitetom. To ne znači da rečena dvojica nisu kvaliteta, jesu, ali moraju davati više, naša je procjena da pričekaju malo na svoje ugovore – tvrd je Vučević.

Činjenica da su kadetski reprezentativci “bijelih“ po propisima postali slobodni igrači, čim im do 15. svibnja nije pismeno ponuđen (novi) stipendijski ugovor, zaintrigirala je Dinamo. Hajduk je iz rečenog godišta ‘93. Marku Livaji ponudio profesionalni ugovor, a zamjeniku kapetana Marku Barišiću stipendijski ugovor. I to je to. Gotovo. U Maksimiru su odmah reagirali i spremni su primiti Grčića i Tomičića, ako se osjete zakinuti, uvrijeđeni...

Što se tiče Tomičića, Hajduk ga je jučer zaustavio i Dinamo to već zna, jučer su to i “modri“ primili na znanje, a za Grčića pak, kapetana kadetske momčadi “bijelih“, priča ostaje otvorena. Ili danas već potpisuje s Dinamom (?!), ili će otac Božinko na razgovore u Poljud doći u ponedjeljak da vidi što i kako.

Ulica neće krojiti politiku

Dinamova skautska služba kao hobotnica se širi Hrvatskom. I dok Hajduk u ova siromašnija doba želi zaigrati na kartu visokih kriterija i ljubavi prema klupskom dresu, držeći se pravila da onaj tko zasluži kvalitetom i hajdučkim srcem nikako neće ostati novčano uskraćen u bliskoj budućnosti, dotle Dinamo puni svoje inkubatore golemom mrežom i vreba svaki gaf konkurencije.

Uzme Arijana Ademija u Šibeniku jer se Šibenčani dogovaraju usmeno umjesto poštom, ekspres-preporučenom primkom, potom zagrebu i zagrabe prema Hajduku koji se eto ovog ljeta dosjetio stiskati kaiš i tamo gdje nije neophodno, ali su se o stiskanju kaiša na svim frontovima i rezanju popisa ugovora dogovorili složno na sjednici Nadzornog odbora.

Vučević ne odustaje od svojih načela:
- Želimo stati na rep zahtjevima roditelja i menadžera, rekao sam sto puta da nam neće ulica krojiti politiku i popise ugovora i to ćemo kolo zaustaviti. Pa neka Dinamo i dalje zove ne ovu dvojicu, nego dvadeset dvojicu naših igrača, ulaze nam u dvorište i u autobus, vabe ih i mame. I nisu korektni. Oni tako uništavaju hrvatski nogomet – Vučević se ne da.

Ponavlja, ne može se nikako reći da Grčić i Tomičić nisu kvaliteta, dapače, ali je iz njihove generacije ovog ljeta samo Marku Livaji ponuđen profesionalni, a Marku Barišiću stipendijski ugovor. Kad je Dinamo, dobro informiran što se događa u Poljudu, uočio da su po propisima Grčić i Tomičić slobodni igrači (poput Ademija iz Šibenika) pozvao ih je da pređu u Maksimir...

- Sve šta mi imamo oni žele dovesti gore. A tko želi ići gore i nije mu san bijeli dres, neka odmah ide. Sve ima svoje granice, neka se maknu od naše dice, samo nam prave smutnju.

Piše SLAVEN ALFIREVIĆ

Jozak: Nismo ih vukli za rukav

Romeo Jozak, šef Dinamove škole, kazao nam je:
- Nije tajna da su nam mladi igrači Tomičić i Grčić interesantni, zanimljivi su cijeloj Hrvatskoj i šire, pa tako i nama.

Ne može nam nitko zamjeriti što dobro pratimo sve što se događa i kad smo shvatili da su njih dvojica praktično postali slobodni igrači, ponudili smo im da dođu u Dinamo. I mi se isto tako držimo postulata o klupskoj ljubavi, ne treba nam u Dinamu onaj tko ne želi doći, a svatko tko želi doći naravno da je dobrodošao! – rekao nam je Jozak istaknuvši kako s kolegom Vučevićem ima kolegijalan, prijateljski odnos, ali i da je nogomet postao tržišna utakmica. Pa kad Hajduk ne daje ugovore, Dinamo ih nudi. Na igračima je da odluče.

- Nismo ih vukli za rukav.
U Hajduku kažu da jeste i da im uskačete u dvorište i u autobus.
- Čujte, vijest nije procurila s naše strane, sad je Tomičić kazao da ostaje, ok, ni nama ne treba nitko na silu – kaže Jozak. (sa)

Tomislav Tomičić: Moj mali ne želi ni čut’ za Dinamo

Nije nam ni dolazilo u pitanje da odemo iz Hajduka. A zašto je uopće došlo do ovoga? Rekao bih, obostranim sitnim greškama došlo je do problema što ih je htio iskoristiti Dinamo. A moj mali, ni čut za Dinamo – rekao nam je Tomislav, otac Ivana Tomičića.

On je jučer hitno došao u Poljud, “bijeli“ su brže-bolje dozivali roditelje nakon što se probila vijest da ih u Maksimiru očekuje crveni tapet i modri salon za potpis ugovora.

Menadžer Tonći Martić koji pojačava stranu Tomičića potvrdio je da ga Dinamo prati više od dvije godine i da su skočili kad su uočili da je postao slobodan. Ali, da je Hajduk u obitelji Tomičić prije svega.
Tata Tomislav je zadovoljan obavljenim razgovorima, zivkali su ga Dražen Mužinić, Denis Kosor, Keti Kleva...

- Poštujem hijerarhiju, svi su mi dali svojih pet minuta, pa i predsjednik Svaguša. Svaguša mi je rekao ne sekiraj se, naći ćemo način da budete zadovoljni. I ja se slažem s tim riječima. Znam da mali treba raditi i da će onda biti nagrađen – rekao nam je Tomislav Tomičić.
Što bi rekli u Poljudu, “sve će imati i na drugi način, a da nema stipendijski ugovor“. Žele mlade stimulirati, da više napreduju, a ne da postanu voda, uljuljani u nekakav ugovorčić.

(SA)

Božinko Grčić: Nisam vodio svoje dijete po pazaru

Otac Božinko Grčić najavio se Hajduku na razgovor sutra, jučer nije mogao doći, ostavlja priču otvorenom:

- Zanimanje Dinama za moga sina postoji. I nema moj Marko menadžera, sve što dogovara, dogovaram ja s njim u razgovoru. Mali mi je na prvom mjestu, a na drugome je odmah Hajduk. Ali, transparentan sam za sve, zašto ne bih saslušao sve opcije, sa svima popričao?! S Hajdukom sam se naručio u ponedjeljak...

Kapetanu kadeta, sinu Marku nije ponuđen nastavak stipendijskog ugovora. No, pustimo tatu da nam kaže:
- Nije nas poljuljalo što Marku nije ponuđen novi ugovor i nisam ja tražio Dinamo. Nikoga nisam tražio, nisam vodio svoje dijete po pazaru, ali je Dinamo tražio maloga... I ne samo Dinamo. A Hajduk je matični klub, velika ljubav, šta ću vam o tome govorit. Hajduk mu je dao prve korake. Njegova je odluka, Markova, dečku je 17 godina i može već sam i te kako razabirat.

Riječ po riječ i neka se objavi kome su ponuđeni stipendijski ugovori pa se lakše ravnati. Iz 93. godišta Marko Barišić, iz 94. Ivan Jakov Džoni... I sve je bilo i prošlo na Nadzornome odboru, kažemo...

(SA)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi-101487 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d12a5237103cc2f0f6b5ecce6cb834b44c7043c5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zov+Dinama%3A+Tomi%C4%8Di%C4%87+ostaje%2C+Gr%C4%8Di%C4%87+se+dvoumi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi-101487 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzov-dinama-tomicic-ostaje-grcic-se-dvoumi-101487 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => HAJDUK JE OD ODLASKA U MAKSIMIRski tabor SAČUVAO JEDNOG, A POKUŠAVA I DRUGOG DAROVITOG KADETSKOG REPREZENTATIVCA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukHAJDUK JE OD ODLASKA U MAKSIMIRski tabor SAČUVAO JEDNOG, A POKUŠAVA I DRUGOG DAROVITOG KADETSKOG REPREZENTATIVCA

Zov Dinama: Tomičić ostaje, Grčić se dvoumi

Piše PSD.
6. lipnja 2010. - 16:31

Marko Grčić - njegov otac Božinko za sutra je
dogovorio razgovor s ‘bijelima’ oko mladićeva daljnjeg
ostanka u Poljudu /Vladimir Dugandžić / Cropix
Ivan Tomičić će ostati u Hajduku, a Marko Grčić još razmišlja, otac Tomislav Tomičić dogovorio se jučer s Hajdukom da njegov sin ostane “bijeli“ i da odoli pozivu iz Maksimira, dok se otac Božinko Grčić dogovorio s “bijelima“ za razgovor tek u ponedjeljak, jer je prije toga spriječen obvezama, valjda nedjeljna obveza nije potpis ugovora s Dinamom, u Maksimiru?!

Dakle, Hajduk je zaustavio jednog, a pokušava i drugog svog darovitog kadetskog reprezentativca kojima, istini za volju, nije do 15. svibnja pismeno ponudio produžet...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 04:19