stdClass Object ( [id] => 283877 [title] => Zdravko Reić: Sjetimo se Debrecena [alias] => zdravko-reic-sjetimo-se-debrecena [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hajduk se nije uspio provući, “bijeli“ su pali u najnezgodnijem trenutku, desetak minuta prije kraja utakmice. Nezgoda je u tome da kad se tako kasno primi gol ni bolje momčadi nisu u stanju izvesti preokret. Bio je to nokaut. Žao mi je, jer su sada bitno umanjene šanse za prolaz dalje, za opstanak na europskoj sceni.

U Liberecu, budimo realni, bez obzira na par prilika, u prvom redu one odmah u 27. sekundi, koju je izradio i upropastio Franck Ohandza, splitska momčad nije imala pravu priliku (onaj šut Tina Sušića u prečku nije prilika, to je dobar potez). Sveukupno, Hajduk je podbacio. Nitko ne može ni pomisliti da se “bijeli“ odreda nisu baš trudili i borili, ali izvedba pola momčad bila je negativna. Kad je tako onda je ovaj minimalni poraz još i povoljan. Lovre Kalinić, vratar Hajduka, branio je izvanredno, vrlo solidni su bili stoperi Goran Milović i Maksim Bilji, dok je Tino Sušić još jednom pokazao da je za klasu bolji od suigrača iz veznog i navalnog reda.

Svi smo bez iznimke bili jako zadovoljni kad je ždrijeb Hajduku za protivnika poklonio Slovana, sigurno najslabijeg rivala među nositeljima. Držim da su i igrači Hajduka podlegli takvim razmišljanjima, oni ipak nisu bili pripremljeni da ih u Liberecu prije svega čeka jedna prčevita momčad, moguće je čak i nasilna. “Bijeli“ su u utakmicu ušli meko, možda ih je i onaj prvi prodor Ohandze i šansa još više zaljuljala u uvjerenju kako su tehnički nadmoćniji…

Hajduk ima mladu i neiskusnu momčad, to je značajni hendikep pogotovo kad se događa program bez predaha. Prošle sezone splitska momčad je došla do četvrte skaline kvalifikacija i izgubila od Dnjipra (u gostima 1:2, kod kuće 0:0), tada je u Poljudu manjkao samo jedan gol. Od te momčadi šestorice nema: Antonio Milić i Jean Kouassi su prodani, Avdija Vršajević, Mario Maloča, Mislav Anđelković i Dejan Mezga su otjerani, ostali su Lovre Kalinić, Goran Milović, Tino Sušić, Mijo Caktaš i Anton Maglica. Problem Hajduka je nedostatak kontinuiteta, momčad se ne može homogenizirati, standardizirati kad su na snazi stalne promjene.

Bio sam oduševljen pojavom Ohandze, divio sam se stvarno Goranu Vučević kako ga je izronio, sve dok nisam shvatio/ otkrio kako Frane Zolja nije u stanju igrati u kontinuitetu, nego tek svaku treću utakmicu. Kamerunac evidentno ima grešku, onu fizičku koju je vjerojatno teško eliminirati. No, neka Ohandze, makar u povremenim nastupima. Automatski mi pada na pamet misterij Artim Milevskij, jer je i on angažiran defektan. Znalo se da je istrošen, kad je došao pomišljao sam da ga je udarilo po glavi, da je shvatio kako je igrački propalitet, pa da se može velikom voljom izvući. Njegov slučaj je pravi primjer mladim igračima na temu “kako super talent propada“. Ali kad je već tu, posebno kad je u pojedinim utakmicama, i takav načet i nemoćan, pokazao raskoš svoje kreacije, došao sam do zaključka da može poslužiti.

Milevskij je zbog talenta i činjenice da je s dva poteza u stanju okrenuti utakmicu u pozitivnom smjeru vjerojatno pogođen načinom kako ga se odbacilo, pa je odlučio bježati u ozljede. Joj, da mi je znati tko je osmislio, čija je ideja bila da se Milevskom oduzme dres s brojem deset i preda Andriji Baliću. To je bio potez koji je potpuno poništio ambicije Milevskog, a sve s ciljem da se taj magični broj deset preda mladiću, vjerojatno najtalentiranijem igraču, stvorenom u svom inkubatoru, otkako je Hajduk otišao sa Starog placa i preselio se na Poljud. Pitanje je opet je li takvo podilaženje Baliću nešto doprinijelo, je li ga stimuliralo da bude ekskluzivno režiser, kreator, mislilac na terenu ili mu se dalo do znanja kako je već sada nenadmašan i nezamjenjiv, u dobi kad još nije sazreo.

Balić je na 13 utakmica ove sezone samo jednom odigrao svih 90 minuta, na dvije utakmice nije bio u momčadi, preostalih deset svaki put je zamijenjen: najranije u 44. u Kopru, najkasnije u 84. protiv Lokomotive da bi dobio ovacije. Nema sumnje da trener Damir Burić vodi računa o Baliću, s jedne strane ga forsira jer je praktično stalno u startnoj jedanaestorici, s druge strane ga štedi i u pravilu u povlači s terena. Možda se moglo razmisliti o soluciji da kad izlazi Balić uđe Milevskij, jer su oni slični po toj žici za nadigravanjem. U prošlom prvenstvu, događalo se da su Balić i Milevskij igrali zajedno, premda je kod obojice vidljiva fizička insuficijencija, ipak sa značajnom razlikom: ispada da je vraćanje snage kod Artima zapravo Sizifov posao, dok je forsiranje Andrija zapravo zalog za veliku budućnost.

Isto tako mi je jasno da trener Burić ima svoje zahtjeve, njegov aksiom je da jedino spremni igrači mogu igrati, i to je opravdano u klubu s popunjenim igračkim kadrom, što nije slučaj s Hajdukom. “Bijeli” se kompletiraju sa zakašnjenjem (Julian Velazquez i Hrvoje Milić), pa će se tako tek kad se zaključi prijelazni rok krajem ovog mjeseca znati s kakvim snagama raspolaže Burić. I to je uobičajeni ljetni problem Hajduka i uopće naših klubova, to da se tzv. igračka ruža zna tek poslije 31.kolovoza.

Taj problem nema Dinamo, “modri“ su praktično ostali na snagama s kojima su zaključili prošlo prvenstvo. Rijeka je posljednjih godina, otkako je preuzeo Matjaž Kek, imala učinkovitu formulu: popunjavali su kadar, pojačavali se u zimskom prijelaznom roku i tako mnogo uigraniji dočekivali ljetni start. I kod Splita su se dogodile velike, korjenite promjene, prodali su dva glavna igrača, Sokola Cikalleshija i Marka Roga, otišlo je još igrača pa su 2crveni“, u prvom redu zahvaljujući treneru Zoranu Vuliću, njegovoj sposobnosti da pronalazi rješenja, jako dobro startali.

Danima već traje pumpanje optimizma oko prolaza Hajduka u Euroligu, svi se upinju pokazati koliko vole “bijele“, koliko vjeruju u Balića, Vlašića i drugu mlađariju, pa računaju da će doći do izražaja snaga duha, moć zajedništva momčadi i navijača. Takva snaženja zaista mogu uroditi plodom, ali mogu biti i kontraproduktivni, posebno kad se prijeđe granica realnosti i kad zavlada pretjeravanje. Ne daj bože da se ponovi slučaj iz 2005., tada se Miroslav Blažević, u to vrijeme trener Hajduka, slijepo nadao kako će njegova sposobnost uvjeravanja dovesti “bijele“ u stanje veće kvalitete, pa se dogodila šokantna katastrofa – poslije 0:3 u Debrecenu bilo je 0:5 u Splitu.

Hajduk ima otvorene mogućnosti za preokret, uz uvjet da ne primi gol u Poljudu u revanšu, ali i da kompletna momčad nadmaši svoje sposobnosti. Treba biti strpljiv, onako kako su odigrali onu utakmicu protiv Stromsgodseta. Znači, čekati pravu priliku za vodstvo. Branko Zebec, u vrijeme kad je 1972/73. vodio “bijele“, uoči polufinala Kupa pobjednika kupova protiv Leedsa (u Engleskoj je bilo 0:1), ponavljao je:

- Imamo 90 minuta za izravnati na 1:1, neka se to dogodi i u 89., pa ćemo dobiti još 30 minuta za drugi gol.
Zebec je govorio kako će “radije biti eliminiran s rezultatom od 0:0 nego s pobjedom od 2:1 koja ništa neće značiti“. A za kraj jedna primjedba: u Hajduku nastoje dokazati kako je taj - po mojoj procjeni - bezlični sivi maskirni dres pravo rješenje, pa su “bijeli“ umjesto u svojoj tradicionalnoj igrali u Liberecu u navrnutoj opremi. Ili nije jasno da je “bijela boja hajdučkoga sina“?

Zdravko Reić
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-22 17:38:40 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-22 17:48:38 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-22 17:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8812 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/22/reic.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4214151 Threads: 2 Questions: 129208450 Slow queries: 55693 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3901258 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-sjetimo-se-debrecena-283877 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-sjetimo-se-debrecena-283877?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232252 [name] => glavaubalunu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavaubalunu [link] => /tag/glavaubalunu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Sjetimo se Debrecena [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-21-03-54-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/22/reic.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/22/reic.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hajduk se nije uspio provući, “bijeli“ su pali u najnezgodnijem trenutku, desetak minuta prije kraja utakmice. Nezgoda je u tome da kad se tako kasno primi gol ni bolje momčadi nisu u stanju izvesti preokret. Bio je to nokaut. Žao mi je, jer su sada bitno umanjene šanse za prolaz dalje, za opstanak na europskoj sceni.

U Liberecu, budimo realni, bez obzira na par prilika, u prvom redu one odmah u 27. sekundi, koju je izradio i upropastio Franck Ohandza, splitska momčad nije imala pravu priliku (onaj šut Tina Sušića u prečku nije prilika, to je dobar potez). Sveukupno, Hajduk je podbacio. Nitko ne može ni pomisliti da se “bijeli“ odreda nisu baš trudili i borili, ali izvedba pola momčad bila je negativna. Kad je tako onda je ovaj minimalni poraz još i povoljan. Lovre Kalinić, vratar Hajduka, branio je izvanredno, vrlo solidni su bili stoperi Goran Milović i Maksim Bilji, dok je Tino Sušić još jednom pokazao da je za klasu bolji od suigrača iz veznog i navalnog reda.

Svi smo bez iznimke bili jako zadovoljni kad je ždrijeb Hajduku za protivnika poklonio Slovana, sigurno najslabijeg rivala među nositeljima. Držim da su i igrači Hajduka podlegli takvim razmišljanjima, oni ipak nisu bili pripremljeni da ih u Liberecu prije svega čeka jedna prčevita momčad, moguće je čak i nasilna. “Bijeli“ su u utakmicu ušli meko, možda ih je i onaj prvi prodor Ohandze i šansa još više zaljuljala u uvjerenju kako su tehnički nadmoćniji…

Hajduk ima mladu i neiskusnu momčad, to je značajni hendikep pogotovo kad se događa program bez predaha. Prošle sezone splitska momčad je došla do četvrte skaline kvalifikacija i izgubila od Dnjipra (u gostima 1:2, kod kuće 0:0), tada je u Poljudu manjkao samo jedan gol. Od te momčadi šestorice nema: Antonio Milić i Jean Kouassi su prodani, Avdija Vršajević, Mario Maloča, Mislav Anđelković i Dejan Mezga su otjerani, ostali su Lovre Kalinić, Goran Milović, Tino Sušić, Mijo Caktaš i Anton Maglica. Problem Hajduka je nedostatak kontinuiteta, momčad se ne može homogenizirati, standardizirati kad su na snazi stalne promjene.

Bio sam oduševljen pojavom Ohandze, divio sam se stvarno Goranu Vučević kako ga je izronio, sve dok nisam shvatio/ otkrio kako Frane Zolja nije u stanju igrati u kontinuitetu, nego tek svaku treću utakmicu. Kamerunac evidentno ima grešku, onu fizičku koju je vjerojatno teško eliminirati. No, neka Ohandze, makar u povremenim nastupima. Automatski mi pada na pamet misterij Artim Milevskij, jer je i on angažiran defektan. Znalo se da je istrošen, kad je došao pomišljao sam da ga je udarilo po glavi, da je shvatio kako je igrački propalitet, pa da se može velikom voljom izvući. Njegov slučaj je pravi primjer mladim igračima na temu “kako super talent propada“. Ali kad je već tu, posebno kad je u pojedinim utakmicama, i takav načet i nemoćan, pokazao raskoš svoje kreacije, došao sam do zaključka da može poslužiti.

Milevskij je zbog talenta i činjenice da je s dva poteza u stanju okrenuti utakmicu u pozitivnom smjeru vjerojatno pogođen načinom kako ga se odbacilo, pa je odlučio bježati u ozljede. Joj, da mi je znati tko je osmislio, čija je ideja bila da se Milevskom oduzme dres s brojem deset i preda Andriji Baliću. To je bio potez koji je potpuno poništio ambicije Milevskog, a sve s ciljem da se taj magični broj deset preda mladiću, vjerojatno najtalentiranijem igraču, stvorenom u svom inkubatoru, otkako je Hajduk otišao sa Starog placa i preselio se na Poljud. Pitanje je opet je li takvo podilaženje Baliću nešto doprinijelo, je li ga stimuliralo da bude ekskluzivno režiser, kreator, mislilac na terenu ili mu se dalo do znanja kako je već sada nenadmašan i nezamjenjiv, u dobi kad još nije sazreo.

Balić je na 13 utakmica ove sezone samo jednom odigrao svih 90 minuta, na dvije utakmice nije bio u momčadi, preostalih deset svaki put je zamijenjen: najranije u 44. u Kopru, najkasnije u 84. protiv Lokomotive da bi dobio ovacije. Nema sumnje da trener Damir Burić vodi računa o Baliću, s jedne strane ga forsira jer je praktično stalno u startnoj jedanaestorici, s druge strane ga štedi i u pravilu u povlači s terena. Možda se moglo razmisliti o soluciji da kad izlazi Balić uđe Milevskij, jer su oni slični po toj žici za nadigravanjem. U prošlom prvenstvu, događalo se da su Balić i Milevskij igrali zajedno, premda je kod obojice vidljiva fizička insuficijencija, ipak sa značajnom razlikom: ispada da je vraćanje snage kod Artima zapravo Sizifov posao, dok je forsiranje Andrija zapravo zalog za veliku budućnost.

Isto tako mi je jasno da trener Burić ima svoje zahtjeve, njegov aksiom je da jedino spremni igrači mogu igrati, i to je opravdano u klubu s popunjenim igračkim kadrom, što nije slučaj s Hajdukom. “Bijeli” se kompletiraju sa zakašnjenjem (Julian Velazquez i Hrvoje Milić), pa će se tako tek kad se zaključi prijelazni rok krajem ovog mjeseca znati s kakvim snagama raspolaže Burić. I to je uobičajeni ljetni problem Hajduka i uopće naših klubova, to da se tzv. igračka ruža zna tek poslije 31.kolovoza.

Taj problem nema Dinamo, “modri“ su praktično ostali na snagama s kojima su zaključili prošlo prvenstvo. Rijeka je posljednjih godina, otkako je preuzeo Matjaž Kek, imala učinkovitu formulu: popunjavali su kadar, pojačavali se u zimskom prijelaznom roku i tako mnogo uigraniji dočekivali ljetni start. I kod Splita su se dogodile velike, korjenite promjene, prodali su dva glavna igrača, Sokola Cikalleshija i Marka Roga, otišlo je još igrača pa su 2crveni“, u prvom redu zahvaljujući treneru Zoranu Vuliću, njegovoj sposobnosti da pronalazi rješenja, jako dobro startali.

Danima već traje pumpanje optimizma oko prolaza Hajduka u Euroligu, svi se upinju pokazati koliko vole “bijele“, koliko vjeruju u Balića, Vlašića i drugu mlađariju, pa računaju da će doći do izražaja snaga duha, moć zajedništva momčadi i navijača. Takva snaženja zaista mogu uroditi plodom, ali mogu biti i kontraproduktivni, posebno kad se prijeđe granica realnosti i kad zavlada pretjeravanje. Ne daj bože da se ponovi slučaj iz 2005., tada se Miroslav Blažević, u to vrijeme trener Hajduka, slijepo nadao kako će njegova sposobnost uvjeravanja dovesti “bijele“ u stanje veće kvalitete, pa se dogodila šokantna katastrofa – poslije 0:3 u Debrecenu bilo je 0:5 u Splitu.

Hajduk ima otvorene mogućnosti za preokret, uz uvjet da ne primi gol u Poljudu u revanšu, ali i da kompletna momčad nadmaši svoje sposobnosti. Treba biti strpljiv, onako kako su odigrali onu utakmicu protiv Stromsgodseta. Znači, čekati pravu priliku za vodstvo. Branko Zebec, u vrijeme kad je 1972/73. vodio “bijele“, uoči polufinala Kupa pobjednika kupova protiv Leedsa (u Engleskoj je bilo 0:1), ponavljao je:

- Imamo 90 minuta za izravnati na 1:1, neka se to dogodi i u 89., pa ćemo dobiti još 30 minuta za drugi gol.
Zebec je govorio kako će “radije biti eliminiran s rezultatom od 0:0 nego s pobjedom od 2:1 koja ništa neće značiti“. A za kraj jedna primjedba: u Hajduku nastoje dokazati kako je taj - po mojoj procjeni - bezlični sivi maskirni dres pravo rješenje, pa su “bijeli“ umjesto u svojoj tradicionalnoj igrali u Liberecu u navrnutoj opremi. Ili nije jasno da je “bijela boja hajdučkoga sina“?

Zdravko Reić
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-sjetimo-se-debrecena-283877 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d21a993e93f797083decab46303f0726f40503b7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Sjetimo+se+Debrecena&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-sjetimo-se-debrecena-283877 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-sjetimo-se-debrecena-283877 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Sjetimo se Debrecena

Piše PSD.
22. kolovoza 2015. - 19:52
Hajduk se nije uspio provući, “bijeli“ su pali u najnezgodnijem trenutku, desetak minuta prije kraja utakmice. Nezgoda je u tome da kad se tako kasno primi gol ni bolje momčadi nisu u stanju izvesti preokret. Bio je to nokaut. Žao mi je, jer su sada bitno umanjene šanse za prolaz dalje, za opstanak na europskoj sceni.

U Liberecu, budimo realni, bez obzira na par prilika, u prvom redu one odmah u 27. sekundi, koju je izradio i upropastio Franck Ohandza, splitska momčad nije imala pravu priliku (onaj šut Tina Sušića u prečku nije prilika, to je dobar potez). Sveukupno, Hajduk je podbacio. Nitko ne može ni pomisliti da se “bijeli“ odreda nisu baš trudili i borili, ali izvedba pola momčad bila je negativna. Kad je tako onda je ovaj minimalni poraz još i povoljan. Lovre Kalinić, vra...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:03